PVV ergert zich aan vissende Polen

vissenTerwijl Rutte 2 vakantie viert en het crisisspook ongehinderd in Nederland duizenden burgers in de problemen stort als werkloosheid, honger, armoede, onbetaalbare schulden en huisuitzettingen maakt de PVV zich druk over de sportvisstand. Link

Commentaar
Ondertussen wacht Nederland nog steeds op passende maatregelen van Rutte 2 om de crisis te bestrijden. Wilders schreeuwt moord en brand en steeds meer mensen geven aan op de PVV te willen stemmen. Ik hoop dat ze er op tijd achter komen dat Wilders geen enkele oplossing voor de crisis heeft.

Rob Vellekoop, 29 juli 2013, delangemars.nl

18 Comments

 1. altijd anderen de schuld geven sinds polen in het land zijn hoor ik niks meer over Marokkanen en turken en andere nationaliteiten. ik hoor anders niks over drugs gebruikende wouse Nederlanders die wous achter het stuur stappen drugs verkopen aan kinderen drugsdealen bij scholen etc etc etc kan lang zo door gaan. NEDERLANDSE regering heeft buitenlanders hier in land toegelaten. GA DAAR MAAR IS JE VERHAAL HALEN MENSEN. want dit schiet niet op.
  en meeste mensen die hier schrijven weten niet eens waar Polen is.. dus hou maar gewoon weer op en ga lekker naar de regering toe mensen 🙂

 2. Grappig… geen enkele reactie gaat over “vissende Polen” 😉
  Kijk vissen in een vijver waar veel vis zit is logisch.
  Polen komen om die reden naar NL en anderen ook al.

  Het punt is echter dat dat vissen bij ons, in onze vijvers, aan bepaalde regels is gebonden, immers anders waren al onze vijvers reeds door ons zelf leeggevist, toch ?
  “De vis wordt duur verkocht”, een NL gezegde*.

  Oplossing: Visakte + bordjes waar je wel en niet mag vissen.
  Vaak collectief “de wet” genoemd 😉

  *Grappig, toen ik studeerde 1974 e.v., was onze conversatie:
  “Heb jij nog geld ?
  “Nee”
  “OK, gaan we naar de markt, kopen we mosselen (Fl. 2,50/2kilo), stokbrood (Fl. 0,90), mayo heb ik nog”.
  “Mooi, koop ik een fles plonk voor Fl. 3,25”.

  Ach, waar zijn de tijden gebleven dat studenten goedkoop konden eten door te kiezen voor mosselen ?

 3. De afleiding , het tegen elkaar opzetten van bevolkingsgroepen, is onderdeel van een plan op hoger niveau dan de Europese Unie. Ik ben geen complotdenker maar is het niet raar dat de bovenlagen zich verder verrijken, dan wel de dans ontspringen want ze zijn zo moeilijk aan te pakken wegens de vriendjespolitiek en /of het old boy’s netwerk ?

  De straat op ! En dan ? Maar eens komt de lone wolf en dan duiken de hoge heren weg achter beveiliging. Kijk maar eens naar de film “Assault on Wall Street”. Ik weet haast zeker dat dit hier gaat gebeuren. Geen Revolutie maar een querilla oorlog. Hun motto VERDEEL EN HEERS ,wordt beantwoord met sluipschutters. Dit is voorspeld en zal zeker gebeuren. ( zie de arabische lente, Spanje, Ierland en Griekenland )

  Zij maken ons bang, maar waarvoor eigenlijk om de macht te behouden ?
  Maak een vuist door:
  banken te boycotten
  betuttelende regelgeving te negeren
  boetes niet meer te betalen en zoveel mogelijk bezwaarschriften in te dienen.
  brandstof mondjesmaat af te nemen ( 1 x per week op een vaste dag)
  producten van grote concerns te laten staan ( unilever, Heiniken, phillips,
  shell, esso etc. )
  laten WIJ ze bang maken op die manier !

 4. De meeste Polen die hier een huis kopen hebben hun huis of bedrijf in Polen verkocht zo komen deze mensen aan geld ,,

 5. Beste Wiljos,
  Het spijt mij dat u werkelijk schijnt te geloven dat deze hele bevolkingsgroep erop uit is om ons te benadelen.
  Over inbraken en diefstallen kunt u hen onmogelijk als enigste groep de schuld geven er zijn criminelen in elk volk aanwezig. De broodroof die u benoemd, wie is daar schuldig aan, degene die ze aanneemt onder de de Nederlandse tarieven, lijkt mij. U zegt zij blijven kopen terwijl wij niets meer krijgen, dan is er toch iets mis met ons beleid, ik begrijp uw woede en onmacht maar u doet er beter aan de echte oorzaak te zoeken. Wat u nu noemt zijn gevolgen van het beleid van de overheid.
  Als zij krediet krijgen voor het kopen van een huis en de Nederlander niet, waar ligt de oorzaak dan?
  U bent boos, en terecht maar blijf wel de oorzaak zoeken, niet boos worden op een groep die misschien met de golf mee gaat.
  Met vriendelijke groet, Spring.

 6. Er is veel woede in Nederland, iedereen ziet dat ze steeds minder overhouden, een baan vinden is niet te doen, en zien toeslagen krimpen. Tegelijkertijd zien we de zogenaamde Bulgaren fraude, Polen die naar Nederland gehaald worden. Gehaald worden inderdaad. Is dat de schuld van Polen of zoeken deze mensen ook een vorm van een bestaan. De Bulgaren fraude bleek een wettelijke regeling te zijn met instemming van het kabinet.
  Nu vraag ik u, waarom wordt men boos op mensen die net zo goed een volle buik willen, wat zij in hun eigen ook niet krijgen? ook zij zijn slachtoffer van falende overheden, overheden die hen dan ook nog eens als zondebok offeren om de klappen van ons op te vangen, want onze woede en onzekerheid moet ergens heen. Maar het zou terechter zijn om dat richting het overheidsbeleid te sturen, de schepper van de situatie, dan naar degenen die van de geschapen situatie gebruik maken omdat ze ook een leven willen.
  Net zoals wij allemaal. Er is maar een schuldige in dit menselijke drama en dat is het overheidsbeleid.
  Ik persoonlijk wil mijn stem uitbrengen op een partij die dat erkent en tegelijkertijd mensen en volken naar elkaar toe brengt. Want dat is de toekomst laten zien. We moeten het samen doen. En nogmaals niemand is schuldig, behalve dit beleid.

  Aan de reageerders die boe roepen niet voldoende vinden, ik begrijp wat u bedoelt maar het is wel het begin. Heeft u al meegelopen in een demonstratie om uw onvrede te uitten? Het is nog niet massaal gebeurd dus we kunnen ook nog niet oordelen of dit kabinet er naar zal luisteren.
  Wij zullen met zijn allen ergens moeten beginnen een “nee het is genoeg!” te uitten De lange mars geeft deze optie.
  En vandaaruit kunnen we verder. Wat zeker niet helpt is boos op elkaar worden. Wat wel helpt is een grote massa die oorverdovend nee roept en voor elkaar opkomt.
  Richt uw woede waar het hoort.

  • Beste Spring,

   Het gaat hier om tirannie van een bepaalde bevolkingsgroep naar een andere. Polen is op het ogenblik een van de rijkste landen en alleen door de broodroof welke hier wordt gepleegd, incl. inbraken en diefstallen, waar ik zelf al voor € 25.000,– de boot voor ben ingegaan en ZIJ blijven maar kopen, terwijl wij niks meer krijgen, zelfs geen uitkering, en dan worden we ook nog door hun uitgelachen. Dat is gewoon schande, want ze weten, dat ze hier kunnen doen en laten wat ze willen

 7. Ik erger me wel meer dan alleen het vissen van de Polen. Broodroof, geluidsoverlast, diefstal en inbraak, vandalisme, agressie etc. etc. De NL-mensen hebben amper nog geld en krijgen nergens een lening. In ons dorp worden alle woningen gekocht door de Polen!!!!WAAR HALEN DIE HET GELD VANDAAN!!!!!!!!! Laat de Nederlanders maar verrekken en geef de Polen en soortgenoten maar alles wat ze willen. Ons dorp zou al niet meer Borgharen moeten heten maar Polaren. Ik ben ingesloten door ZEER luidruchtige Polen. Ik geef Wilders gelijk dat hij er iets aan wil doen, want het gaat van kwaad en STEEDS ERGER!!!!!

  • Beste Wilma, onze crisis heeft niets met Polen te maken, maar alles met de blunders van Rutte 2 om iets aan de crisis te doen. In plaats van er voor te zorgen dat NL uit de crisis komt stort Rutte ons er steeds dieper in. Dus richt je boosheid op degenen die dit veroorzaken, namelijk de coalitie van VVD en PvdA die een regering vormen die ons land bijna een jaar teistert.

   • Beste Rob,
    Dat doe ik ook, maar wij als NL-ers zijn voge4lvrij t.o.v. de Polen en soortgenoten, want zelfs politie schijt al alle kleuren van de regenboog als ze horen dat er Polen aangepakt moeten worden

    • ik weet niet of dat U het weet maar Polen blijken hard werkende mensen te zijn 🙂 misschien komt het geld daar vandaan ? waar hale meeste nederlanders hun geld vandaan ? WIETKWEEK, PILLEN VERKOPEN, ETC ETC ETC NEE TOCH ? misschien moet u minder gaan wijzen en meer na denken. niet ALLE Polen, Nederlanders, Marrokanen, turken zijn hetzelfde. ik woon 7 jaar in nederland zoals u ziet is mijn nederlands perfecter dan die van u 🙂 IK BEN EEN POOL EN IK GA OOK EEN HUIS KOPEN IN NEDERLAND EN ALS U WILT WETEN WAAROM DAT IS, het is OMDAT IK HARD WERK HIER IN NEDERLAND.

     VRIENDELIJKE GROET 20 JARIGE POOLS MEISJE UIT ROTTERDAM,.

 8. Wilders is de bliksemafleider van Rutte, die hebben dezelfde ideeen alleen de VVD is te stiekem en daarvoor is Wilders afgesplitst en vult hij ze verder gewoon aan!!!!

 9. Hi Rob,

  Moet het alternatief niet zijn dat we met zijn allen hier de handen ineen slaan en tesamen iets gaan ondernemen? Ik onderschrijf hetzelfde als woestijnroepertje; marsen organiseren EN boe roepen zal niet genoeg zijn; daar doet Den Haag tõch niets mee?!!

  We moeten met zijn allen tegengewicht gaan bieden door zelf op te komen voor wat er hier allemaal fout gaat!

  Passief toe blijven kijken en maar verder klagen is al te makkelijk; hier zijn nederlanders erg goed in!

  • Ik geloof niet dat er hier passief geklaagd wordt! Ik zie nog al wat intitiatieven! Zie ook mijn reply aan woestijn roepertje.

 10. TOESPRAAK TOT DE LUITJES VAN DE LANGE MARS !

  Je kan wel veel volk verzamelen om boe te roepen.

  Kijk hoe gemakkelijk : boe ! boe ! boe !

  En dan ?

  Geluiden in het Binnenhoef : whoehahahahahaha !!

  Resultaat : zero komma zero zero zero zero zero !!

  Zorg dat de juiste papieren daar zijn, dat iedereen zijn paspoort mee brengt, dat er een kopie apparaat is.

  Begin met het referendum of wij nog langer bestuurd willen worden door de non-representerende politieke partijen.

  Of wij bestuurd willen worden door onze bestuurders : lokaal en landelijk rechtstreeks kiezen, als mede de volksvertegenwoordiging zonder politieke partijen en prefa-partijkieslijsten !

  Begin daar mee … .anders is jullie Lange Mars een pro forma actie zoals wij in een pro forma democratie leven.

  Vervolgens geef je ieder die het referendum mee steunt een blanco formulier met werkwijze mee (en / of zet die met een te downloaden formulier op jullie website) welke dan in een pyramide actie gaan voor duizenden handtekenngen per steunende meer – zodanig dat er voldoende handtekeningen verzameld worden –

  Miljoenen die willen dat wij als volk onze bestuurders zelf kiezen na 200 jaar Nederland en weg met de politieke partijen – de pluche- & machtsfabrieken waarvoor de burger maar op de 5de plaats komt, ook door het bestuursssyteem.

  Maak meer van de Lange Mars … de mars van het Referendum !!

  Doe er wat nuttigs en productief mee … plaats van zulke pro forma vertoning !

  Maar ja…. Woestijn Roepertje he …. doe maar lekker verder achterlijk.
  Denken dat je met de ziekte de ziekte gaat oplossen.

  ———————-

  Het is echt goed dat mensen in iets geloven !

  Zoals dat stemmen op een andere partij de oplossing zal brengen.
  Niet dus !

  Of dfat heto prichten van eenn ieuwe partij en deelnemen aan ondemocratische verkiezingen oplossing zal brengen.
  Niet dus !

  Als je een mooie gezonde appel in een mand met rotte appels deponeert,wordt die appel ook rot.

  Maar in de politiek is het nog erger, veel erger !
  De mand op zichzelf is ook verrottend !

  Met een toaal versteend en verachterlijkt 19de eeuws bestuurs-en kiessysteem kan je geen moderne staat in een wereldeconomie anno 21 ste eeuw besturen!
  Dan dat dit tot resultaten leidt wat je de laatste 20 jaar ziet: steeds meer en grotere puinhopen…tot en met landen faiet, sociale- en welzijs afbraak, etc..

  Echter die verrottende mand is op zich ook nog niet meest bepalende, want het staat in een verrottend huis … de verrottende mand in het 28ste kwadraat,

  Zelfs als wij de rottende mand zouden vervangen door een nieuw systeem blijft deze staan in het verrottende EU huis.

  Met een 19de eeuwse tractor met houten wielen en een doorgeroeste bodem kan je ook de formule 1 race in Sinjapore winnen ? Wie de piloot ook is ?
  Niet dus, ook niet met een SP-piloot, een D66-slingeraar of een PVV-crasher !

  Het alternatief roepen wij al meer dan 10 jaar !!!
  Niemand pakt het op en nu is het door het verrottend huis wellicht niet meer te verwezenlijken om met een nieuwe mand ( bestuurs- en kiesssyteem) voor Nederland te gaan ontwikkelen.

  Blijf dromen en geloven!
  Eens wordt jij ook wakker uit een nachtmerrie en zie je hoe de nieuwe religie van de heilige economie jou leven verwoest of aan het verwoesten is en dat die democratische rechtstaat enkel maar een facade is: een droom.

  .

  • Hoe zou U het dan aanpakken om tot veranderingen te komen?
   Ik zie hier al een grote groep mensen die daadwerkelijk iets willen doen. En het begint met mensen bewust te maken van wat er buiten hun kleine wereldje gebeurt en waar die mensen binnen de kortste keren zelf kunnen geraken.
   Demonstraties zijn een middel om de aandacht te vestigen op misstanden. De bijstandskas die opgericht wordt is een hulpmiddel voor mensen om onrecht aan te vechten. De partij die men opricht is om dat er kennelijk geen andere partij is die de zelfde visie heeft of niet daadkrachtig genoeg is.
   Ik snap uw tirade hier niet helemaal.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.