Heksenjacht op uitkeringsgerechtigden steeds feller

heksenjachtHieronder een lijst van mensonterende (controle)praktijken van uitkeringsinstanties die beweren ´fraude´ te bestrijden.
Natuurlijk voelen ambtenaren de hete adem van de naderende nieuwe bezuinigingsrondes waarbij ook zij hun baan kunnen verliezen en worden zij opgezweept mogelijke fraudes op te sporen. De maatregelen worden echter steeds dwazer en buitenissiger.

– vakantiefoto´s op Facebook checken
– waterrekening controleren
– huiszoekingen doen
– posten voor deur uitkeringsgerechtigden
– bankrekeningen opvragen (en tegelijkertijd dezelfde afschriften ook opeisen van de gerechtigden)
– aanbieders Marktplaats.nl checken
– uitkeringsgerechtigden onvoldoende voorlichten
– ontmoedigen en angst aan jagen
– intimideren en kleineren

Voor meer info over de genoemde technieken, lees de artikelen van delangemars.nl.

Commentaar
Met ingang van 1 januari 2013 zijn de anti-fraude maatregelen aangescherpt. In de praktijk blijkt dit een miezerige poging van de regering Rutte 2 te zijn om uitkeringsgerechtigden angst aan te jagen en op voorhand te brandmerken als oplichters. Tot nu toe is de enige manier om hiertegen iets te doen, de betrokken gemeentes aan de schandpaal te nagelen door er over te publiceren. Ondertussen gaan de praktijken echter gewoon door, zij het meer verborgen. Ik roep iedere uitkeringsgerechtigde op zich niet langer als ongewenste burger te laten behandelen en misstanden aan de kaak te stellen. Volgende maand is er de Bijstandskas om hen daarbij financieel te ondersteunen.

Rob Vellekoop, 27 juli 213, delangemars.nl

 

85 Comments

 1. wilma ik zou die persoon die dat tegen je heeft gezegd voor de rechter slepen

 2. Allemachtig, wat een gezeik hier. Vooropgesteld: ik heb ook een uitkering. Maar mensen, wees blij dat je in een land woont met goede sociale voorzieningen. Het is goed dat men die echt niet kan werken door welke omstandigheden dan ook wordt geholpen. Maar dit is echt geen recht, maar een voorrecht! Naast Nederland, zijn er alleen in Scandinavië nog een viertal landen met zo’n uitgebreid sociaal vangnet als de onze. Solidariteit kent zijn grenzen en ik begrijp heel goed dat mensen die soms tot 52% van hun inkomen afdragen graag willen dat dit geld terecht komt bij hen die het echt nodig hebben. Ik kan dan ook echt kwaad worden op Rob en alle anderen die zijn mening delen. Juist jullie breken het sociale systeem af door je totaal buiten de maatschappij te plaatsen!

 3. Alweer iemand met PTTS, (ook misbruikt? of in doodsnood gezeten?
  zoals een groot percentage in de bijstand),
  die mensen worden nooit serieus genoemn in NL, waar ze liever het tegenovergestelde hebben, een sociopaat.

  mensen schreeuwen moord en brand bij Robert M., maar als de slachtoffers opgroeien en werkoos raken door ziekte, dan zijn het de schuldigen van de recessie?

  Jammer dat ons soort mensen de mond niet opentrekt.

 4. ik zit ook sinds veel gezeur in de soos na jaren van werken ik heb schulden . er werd mij gewoon gezegd mevr als u het gas en licht niet kan betalen dan moet u zich aflaten sluiten . u koop een butogas fles en ga daar op koken en dan in de avond steekt u een kaars aan .E n als u honger heeft en u gaat naar het legerdes heils en zegt dat u honger heeft krijgt u een maaltyd . I k weet het niet hoor maar we leven in 2013 niet in het jaar 1823. dat is dus dan weer de gemeente dordrecht

 5. Ik ben iemand die door omstandigheden in goede doen is. Heb voldoende geld en ben gezond. ‘t Zou makkelijk zijn voor mij om mee te doen met uitkeringsgerechtigden te bashen. Dat doe ik ook ten aanzien van de groep die wel kan, maar niet wil. Dat dan natuurlijk wél pas als het in die gevallen om normale banen gaat onder op werkelijk alle fronten normale omstandigheden.

  Maar wat is er werkelijk aan de hand ? Dat soort banen (en vaste dienst is er al helemaal niet bij), die zijn er niet- of veel te weinig. En als werkgevers er ook tuk op blijven om MOE-Landers hierheen halen, die werk onder abnormale omstandigheden willen doen tegen een hongerloon, dan verschijnen die normale banen ook niet.

  Iedereen wil wel voor € 100 per maand werken, mits, daar alle prijzen en onkosten, lasten e.d. ook op aangepast worden. Maar ja, u weet het. Dat zal niet gebeuren.

  Wat er moet gebeuren is teveel om op te noemen. Ondermeer direct uit het Europa project, bonussen aanpakken, EU-parlement drastisch inkorten en lagere salariëring. ‘t Is toch te gek dat het kale basisloon voor Europarlementariërs op zoiets als ergens rond de € 20.000 a € 25.000 per maand ligt. Het kale netto loon dan he ! Het H.S.L. project kostte tientallen miljarden. Vanuit Den Haag naar de Belgische grens kunt u daarom nu zelfs maar liefst zo’n 10 minuten tijdwinst boeken. Nou, als dàt die miljarden en miljardeninvestering niet goed maakt ???! En zo kan ik nog wel verder doorgaan.

  Zorg er liever voor dat er normaal werk tegen normale salarissen is, men zal verbaasd zijn hoeveel Nederlanders dan best willen ! En voor diegenen die echt niet kunnen ? Laat deze mensen met rust en verhoog hun uitkering. Dat extra geld zullen zij niet op een bank zetten, maar ook nog eens weer terug pompen in de economie. Dat geld krijg je dus eigenlijk gewoon wel weer terug.
  En ik kan nog veel verder doorgaan, maar dan wordt het een Encyclopedie. Ik zeg: stop de hetze tegen werklozen !
  Flipper

  • Jij begrijpt het tenmisnte Flipper.

   Helemaal eens met wat je zegt over de HSL, de topsalarissen en het feit dat we uit de EU moeten…. sinds we in de EU zitten hebben we er alleen maar problemen bíj gekregen en zijn we financieel steeds meer in de problemen geraakt, terwijl we er eigenlijk béter op hadden moeten worden.

   Uitkeringen moeten inderdaad omhoog, want dit is werkelijk niet om van te leven.

   Ik zit al jaren in een uitkering van Sociale Zaken, niet omdat ik dat wíl maar omdat ik niet anders kan. Jaren geleden opperde ik al bij sociale zaken dat ik misschien afgekeurd zou moeten worden of een WAJONG uitkering moet hebben vanwege mijn psychische problemen maar de sociale dienst hield me vast, zei dat ik die toch niet zou krijgen (in Rotterdam dan).

   In april ben ik verhuisd van Rotterdam naar Capelle aan den IJssel, ik vertelde mijn verhaal en toen werd mij verteld dat ik een WAJONG uitkering moet aanvragen. Mijn aanvraag voor sozawe werd wel in behandelnig genomen, maar wel vreemd dat Sozawe in Capelle mij wél in een WAJONG wil hebben en Sozawe Rdam niet… maar goed, die aanvraag is nu in behandeling.

   Het zou mogelijk gemaakt moeten worden voor mensen met een uitkering om wat bij te verdienen. En dan heb ik het niet over honderden of duizenden, maar stel je kan door je beperking niet gestructureerd en full time werken, alleen op díe momenten dat je even een goed moment hebt en een hobby hebt waarmee je geld zou kunnen verdienen, bijv. schilderen, wat ik doe.

   Op dit moment kan ik niks met mijn schilderijen doen, als ik ze verkoop moet ik dat meteen opgeven aan de soos. Begrijpelijk, maar schilderen kan ik ook niet elke dag, eens in de zoveel tijd maak ik een schilderij en omdat je het iets beter wil hebben zou je dat willen verkopen, maar dan heeft dat nog geen zin want dan wordt dat weer in mindering gebracht op je uitkering….

   Als je de mogelijkheid krijgt om zeg maar een x-bedrag (bijv. 100 of 200 euro per maand) bij te mogen verdienen met je hobby, zonder dat dit gevaar oplevert voor je uitkering, dan zouden heel wat mensen wat meer adem kunnen halen, maar op dit moment kun je en mag je niks. Dat zijn nu eenmaal de regels, en ik hou me daar dan ook aan… maar toch is het eeuwig zonde, ik zou best eens een schilderij willen verkopen, maar als ik dat doe dan heeft het nog geen nut, want ik moet alles opgeven en dit wordt dan in mindering gebracht, dus verkoop ik maar niks.

   Van je kunst léven lukt alleen bij extreem goede en bekende kunstenaars, en ik verwacht niet dat ik er ooit van zal kunnen leven, aangezien mijn ziekte (bipolaire stoornis, dwang stoornis en een persoonlijkheids stoornis) mijn leven dagelijks tot een dusdanige hel maken dat ik het grootste deel van de dag niet kan functioneren en veel moet slapen om mijn hoofd te laten herstellen van alle malende gedachten en prikkels die op me afkomen vanuit de buitenwereld, kan ik dus niet net als ieder mens elke ochtend op tijd op staan en op tijd op mijn werk zijn als ik werk zou hebben dan. Maar soms heb je een goeie dag en voel je je goed, dan oefen je een hobby uit en het zou mooi zijn als je met die hobby dan wat centjes zou mogen bijverdienen… maar de huidige regelgeving staat dit niet toe, dus ben ik, als psychiatrisch patient , noodgedwongen om in bittere armoede te leven…

   Het is werkelijk uitzichtloos en uitermate deprimerend om onder deze omstandigheden te moeten leven…

   • Die topsalarissen slaan inderdaad nergens meer op, die zouden gemaximeerd moeten worden op een bepaald bedrag, zeg 300.000 oid. De meeste topmannen zijn ook nog eens in loondienst en lopen geen enkel risico.

    De EU hoeven wij niet perse beter van te worden. Die illusie heb ik niet gehad, wij zorgen ervoor dat de armere EU-landen meer draagvlak krijgen. Dat we dan iets achteruit gaan is helemaal geen probleem. Maar momenteel gaat het iets te snel achteruit en gaan de topinkomens iets te snel vooruit. Dat geldt overigens wereldwijd, want in Duitsland, waar alles goed lijkt te gaan, zijn de topinkomens grandioos gestegen en zijn de lagere inkomens gigantisch gedaalt. Er is daar heel veel verborgen armoede. Men prevelt vervolgens (vooral Bernard Wientjes die de mensen in de top aan de kont likt) dat Duitsland het zo goed doet en dat wij dit voorbeeld moeten volgen. Typisch geval van vestzak broekzak, een goedkoop product maken, door zoveel mogelijk medewerkers uit te knijpen en degenen aan de top een gigantisch inkomen te geven.

    Voor mensen die aan lager wal zijn geraakt en hier niets aan kunnen doen zoals jij, moet de uitkering gewoon kunnen blijven bestaan. Ik vind het een fijn idee dat mijn zuurverdiende centjes voor een deel gaan naar hen die het nodig hebben. Daar betaal ik graag belasting voor!

 6. Ik kreeg vorig jaar januari 2012 plots een wervel inzakking. Creperen van de pijn! Kreeg niet de behandeling in het ziekenhuis die een werkende zou krijgen. Dus ook artsen maken zich schuldig aan het feit dat mensen niet meer tot hun 67 jaar kunnen werken door een soc dienst trekker als opgegeven te zien voor deze maatschappij. Deze zelfde ervaring heb ik ook toen ik op de wachtlijst stond voor een hernia operatie destijds met 3 hele kleine kinderen en alleen mijn man het geld binnen bracht. Een voetballer die een acute hernia kreeg mocht voorrang want die verdiende groot geld en was belangrijk voor de voetjesbal wereld maar een moeder van 3 kleine kinderen vond ook het ziekenhuis niet interessant genoeg.
  Ik kan nog veel meer vertellen over hoe Nederlanders werkelijk zijn voor elkaar, ja ik ben wel eens jaloers op moslims die halen wel alles uit de kan waar men denkt hier recht op te hebben terwijl wij ons doodschamen voor hulp. De sociale dienst uitkering is net als vroeger toen men van de kerk bij ziekte en armoe een fruitmandje kreeg maar men stop zette als de kerk zag dat een kind een krantenwijkje had en daardoor een paar dubbeltjes verdiende. Ik vraag mij af hoe het toch ieder keer weer heel gemakkelijk is voor buitenlanders om hier een uitkering te krijgen en wij echte Nederlanders als parasieten worden gezien in ons eigen land.

 7. 24 mei 2013 kreeg ik van het CAK een brief dat mijn cak bijdrage werd verhoogd van 12 euro tot over de 60 euro.Ik ben psychiatrische patient en heb last van ptts. Ik zing bij verscheidene bandjes op het dorp in Arnhem .
  Eerst werd de bijdrage vastgesteld over het loon(uitkering) nu word ook je spaargeld meegeteld.Het werk ook nog eens met terugwerkende kracht.
  Zo word je nu kaal gemaakt en geschoren door de overheid.Dit word allemaal bedacht door een overheid die totaal geen empathisch vermogen hebben.Ik heb een bezwaarschrift ingediend omdat nu chronisch gehandicapten de dupe worden als ik niet meer kom zingen.Je word niet van te voren op de hoogte gebracht van deze wetswijzigingen maar als je niet op tijd betaald word je wel gedreigd met extra kosten voor de invorderings handelingen.Het is toch te zot van woorden dat je 500% verhoging krijgt van je bijdrage dit midden in het jaar te horen krijgt en met terugwerkende kracht word ingevorderd.Dit zijn bijna criminele praktijken,
  Mijn motto is ook regering krijg de tering.Het word tijd voor revolutie.Deze regering die de zwakken in de samenleving laat opdraaien voor de crisis moet zo snel als mogelijk ten val worden gebracht.Uit eindelijk gaat dit ook gebeuren.

 8. Hier wil ik nog aan toevoegen dat ik met die 60 uur onderweg uiteindelijk na aftrek van alle kosten (reiskosten boven de vergoeding, opleiding e.d.) een inkomen overhoud wat lager is dan het minimumloon per uur. Dus ik heb ook zeker geen vetpot. Komt nog bovenop dat het rijk mij aanslaat voor een hogere belasting, terwijl ik dus kosten heb die ik hier niet van af kan trekken. Daarbij krijg ik lagere toeslagen, terwijl ik wel dikke onkosten heb van het reizen.. De belastingdienst vind je niet zielig hoor, je hebt immers een inkomen toch! En zekerheid heb ik ook al niet… Tuurlijk, je bent blij dat je werk hebt (alhoewel het me nu wel zwaar valt), maar om dan ook nog eens te gaan betalen voor een stel uitvreters…. Daarmee wil ik niet zeggen dat alle uitkeringsgerechtigden uitvreters zijn, maar er zijn er genoeg… En daar mag best wat aan gedaan worden.

 9. Bepaalde mensen die een uitkering hebben zouden ze best harder mogen aanpakken. Dat wil zeggen:
  – Mensen die opzettelijk geen werk zoeken, omdat ze lekker willen parasiteren
  – Mensen die naast hun uitkering ook nog werk hebben waar ze een leuke duit mee verdienen
  – Mensen die in Turkije/Marokko/Polen grootgrondbezitter zijn/bezit hebben in het buitenland.

  Maar er zijn er ook genoeg die gewoon een ernstige ziekte hebben (niet alleen mensen met terminale ziekten) en hier de dupe worden van een wel erg bemoeizuchtig systeem.

  Ik heb geen idee wat beter is. Wat ik wel weet is dat ik mezelf een slag in de rondte werk, circa 60 uur per week onderweg voor mn werk, soms 70 uur, ondanks dat ik last heb van stevige vermoeidheidsklachten en psychische problemen vanuit mn jeugd (mensen kunnen soms hard zijn). Daarnaast doe ik nog een opleiding en ben ik zelfstandig, dwz ik woon zelfstandig. Ik hoop dat degenen die profiteren van de uitkering ook gaan nadenken: ik heb namelijk zelf bijna geen leven en moet ook hen onderhouden. Ook trekken de zwartwerkers met een uitkering dik geld bij mij en velen met mij vandaan. Voor de zwakken in de maatschappij en degenen die er niets aan kunnen doen hoop ik wel dat er steun blijft. Berichten als boodschappen van familie van de uitkering afhalen vind ik schrijnend als het gaat om wat eten.. Dat moet toch een keer kunnen.. Zoveel heb je niet in de bijstand.

  • Beste Jaapie, ik begrijp en weet dat mensen met een baan het ook moeilijk hebben, maar dat betekent niet dat er geen heksenjacht gaande is tegen uitkeringsgerechtigden. Wanneer jij zoveel uren moet maken dan denk ik dat je je moet afvragen of dat het allemaal wel waard is wat je doet. Je zou een andere baan kunnen overwegen. De schuld van jouw zware leven ligt natuurlijk niet bij uitkeringsgerechtigden. Jij hebt net als ieder ander natuurlijk hier ook recht op. De schuld van de moeilijke omstandigheden van grote groepen van zowel werkenden als niet werkenden is de crisis die in stand gehouden wordt door de blunders van Rutte 2.

 10. Misschien een rare vraag, maar waarom moet iemand met een uitkering op vakantie? Je hebt toch al doorlopend vakantie?

  Deze MissKleun heeft ook doorlopend vakantie John…

  Ik heb ouderdomssuiker en 2 enorme open wonden aan beide benen. Door een comateuze toestand was het veiliger met mijn autistische zoon terug te verhuizen naar mijn ouders. Ouders waarvan de vader op zeer jonge leeftijd een hersenbloeding had en moeder laag geschoold.

  Intussen heb ik een puberende autist die ik vaak iets moet ontzeggen. Ik krijg een boel shit over me heen wat ik wel begrijp hoor. Hij was jarig en ik kon kiezen of rekening betalen of iets voor zijn verjaardag doen en weet je John? Ik wil niet steeds geconfronteerd worden met verdriet en boosheid.
  Daarnaast ouders die steeds ruzie maken over geld. Een vader die door zijn hersenbloeding niet eens meer lezen en schrijven kan. Een moeder die steeds weer valt. En ik zit daar steeds tussenin. Ondanks mijn eigen pijnen en shit van mijn eigen zoon komt daar ook nog eens de shit van mijn ouders bovenop. Ik mag alles oplossen en regelen, alles komt op mij neer. Ze hebben niet eens door als hun schamele inkomen op is, ik degene ben die zorgt dat iedereen kan eten van mijn uitkering en ik ben degene die zorgt dat mijn ouders kleding en schoeisel hebben terwijl ik me eigen wegcijfer.

  Voor mij betekend dat dat ik de dermatoloog al langer dan een jaar niet meer heb gezien. Ik verzorg mijn benen niet meer zo zoals dat zou moeten met het risico dat ik mijn benen kan verliezen. Dat uit angst voor de rekening want dan is het of die rekening of voor mijn kind en ouders zorg dragen.
  Van de week verloor ik een tand tijdens het eten. Nu heb ik nog 3 tanden beneden staan en 1 tand boven. De rest weggerot. Om de pijn niet te hoeven voelen slik ik paracetamol en als ik een abces heb dan prik ik die open en spoel mijn mond met zout. Tandarts kan ik niet betalen. Laatste tijd heb ik last van koortsen en zou mijn huisarts moeten zien maar zelfs dat durf ik niet.

  Met mijn vakantiegeld betaalde ik achterstallige schuld en hield 50 euro over. Ik ging naar de kringloopwinkel voor een 1persoonsbed voor mezelf maar zelfs dat was te weinig dus moet ik maar op de bank blijven slapen in de woonkamer. Mijn zoons klerenkast zit met spijkers vast aan de muur zodat die niet omkiept. Ik kocht van het vakantiegeld wat rolletjes goedkoop behang om zo op zijn minst de kamer van mijn zoon te fatsoeneren. Enige dat ik kan doen is wachten dat de gaten in mijn benen minder pijn doen want iemand om hulp vragen durf ik niet.

  Mijn ooms en tantes schamen zich zodanig voor ons dat we ze al tijden niet meer hebben gezien. Ik had zo nu en dan mailcontact met een oom en toen ik hoorde dat hij niet lang meer had wilde ik hem nog een keer zien. Een tante verbood het me. Toen hij overleden was wilde ik graag naar de uitvaart maar niemand die mij erbij wilde hebben. Het enige dat ik kreeg te horen was dat er alleen familie heen ging.

  Het enige uitje dat ik maak is 1 keer in de week naar de supermarkt. Sociale contacten heb ik niet.

  Ik zou best wel een keer even iets met mijn zoon samen willen doen. Naar de zee gaan bijvoorbeeld omdat we die nog nooit zagen. Even weg van de stress. Even ontspannen. Even aan iets anders denken. Even geen geruzie horen. Maar je hebt gelijk John, ik heb al doorlopend vakantie.

  Ontmoedigen, angst aanjagen, intimideren en kleineren.

  Ik voel me schuldig en crimineel tegelijk. Ik ben die eeuwige niksnut die op andermans zak teert. Ik lig de hele dag op de bank wiet te roken, chips te eten en bier te drinken. Ik ben die onbeschofte tokkie.

  Deze MissKleun schaamt zich zodanig dat ze zich thuis 24 uur per dag opsluit. Deze Misskleun is zodanig ontmoedigd, beangstigd door zoveel haatdragende mensen, geintimideerd en gekleineerd dat ze denkt dat uit het leven stappen voor iedereen het beste is.

  Ik ben moe. Ik ben kapot. Steeds weer denken. Ik kan gewoon niet meer.

  Zo ver kan ontmoedigen, angst aanjagen, intimideren en kleineren gaan.

  Geen slachtofferrol maar de bittere waarheid.

  MissKleun.

  • Wat een vreselijk drama Miss Kleun, afschuwelijk voor je allemaal.

   Ik voel met je mee hoor, ik voel ook de haatdragendheid vanuit de maatschappij, dat men op je neer kijkt en je ziet als een derde rangs burger… je rookt immers de hele dag wiet van je RIANTE inkomen… en je propt je hele dagen vol met zakken chips. Volgens mij denken de mensen dat je een Rockefeller bent als je in een uitkering zit… waar halen ze het achterlijke idee vandaan dat je dat kan betalen met je uitkering?

   Ik wns jou heel veel succes met alles, i feel your pain!!!

 11. wat baten kaars en bril als de uil niet zien wil;
  zoiets gaat op voor ‘iemand die wel werkt’ en hier anderen veroordeelt zonder de feiten te kennen,hun achtergrond.
  Als zelfstandige in België (en daar WAS het systeem idd nog beter dan in NL)heb je geen recht op rva (dopgeld als werkzoekende) als je nooit in loonverband hebt gewerkt, dat is in Nl volgens mij niet anders.Maar als je dan ook nog eens als leefloon ipv 800 euro per maand 334 euro per maand krijgt na het verlies van ziekte-uitkering bij wet, omdat ze met terugwerkende kracht via opvragen van bankuittreksels beslisten dat je te vermogend geweest bent “in het verleden” wegens het hebben van een eigendom toen….tja dan moet je je huur opzeggen … Maak mij aub niks meer wijs; ik heb de bureaucratie bezig gezien en hoe ze proberen met terugwerkende kracht de gemakkelijke en kwetsbare mensen te kraken en hen proberen leeg te zuigen met terugwerkende kracht in het verleden en het is een regelrechte schande. OCMW in België staat gekend als zijnde corrupt wegens illegale praktijken en het tegen betaling laten doorstromen van buitenlanders in eigen land … en idd ben je te wit of zie je er nog een beetje teveel verzorgd uit dan is het mogelijk dat je ipv het bestaansminimum;8OO euro per maand toch maar 334 euro per maand krijgt wegens opdracht vanuit Brussel… weg met de traditionele partijen die hun eigen land verkopen aan fraudeurs en corruptici !

 12. beste rob
  ik zelf als politiek man vind inderdaad ook roor wat hoort wat als jij een uitkering krijg dan mag hier best wat tegen over staan en inderdaad schiet de regelgeving door wat conrole betreft maar als er door buitenlanders hier voor bijna 3,7 miljoen word gefraudeerd dan gaan de goede onder de kwaade lijden en word er strenger gecontroleerd een uitkering is en blijft gemeenschap geld die een werkende op moet hoesten als je ziet dat een ouder gezin bijna 1300 euro krijgt en daarnaast met een huur huis de toeslagen kunnen oplopen tegen de 500 euro per maand dan heeft hij bijna een fultime salaris alleen hoef hij niet er voor te werken (tenzij er een tewerkstelling plaats vind) dus ja wil je meer hebben dan zal je uit de bank moeten komen en een baan zoeken maar gezien het feit dat je dan voor 20 of 300 euro meer gaaat werken bruto laat je het maar zo ik ken zelfs een geval dat hij om minder werk uren vraagt aan zijn baas om onder die 28.0000 per jaar te blijven zodat het gezin nu 400 subsidie krijgen kinder korting huurtoeslag en zorgkorting anders kwamen ze bove die grens van 40.000 uit en dat heet ook een misbruik van de uitkeringen in mijn ogen zal je ook die toeslagen inkomsten aanvankelijk moeten maken dit geld ook voor de AOW de ziektekosten premie en voor de overhevelingstoeslag van 166 euro per maand (die nu word afgebouwd) behalve als je van voor 1963 ben dan mag je het blijven houden ook al heb je het niet nodig kortom alles inkomen afhankelijk en de benzine prijs iets omhoog met b.v 20 cent en de wegenbelasting afschaffen pak je ook gelijk de buitenladse mederijders die hier wonen werken en de auto op pools of een ander land laat staan dat heet ook fraude verder mogen ze een belasting schaal van 70 procent invoeren en alle bonussen en buitesporige beloningen afschaffen geld ook voor wachtgeld regelingen enz enz LEES HET PROGRAMMA VAN DE SP DAAR KOMEN WE IN NEDERLAND VERDER MEE DUS BIJ DE GEMEENTE RAAD STEM OP DE SP en tot slot wie niets te verbergen heb heeft ook niets te vrezen

 13. Gezien bovenstaande reacties zijn nog veel te veel mensen die er helemaal niets van begrijpen, geen wonder dat Wilders aanhangers heeft, de negatieve reacties op deze site naar de werkloze mensen toe is diep treurig uitermate beledigend en dom.
  Er heerst pure discriminatie naar werkloze mensen, die als het ware vogelvrij worden verklaard met alle negatieve rampzalige gevolgen van dien……………………….
  Werkloos worden, zijn, en helaas blijven is een persoonlijke ramp met verstrekkende gevolgen. Om dan ook nog als een sociale parasiet te bestempeld worden doet heel erg veel onverdraaglijke pijn.
  Psychologisch hebben de werkloze mensen het buitengewoon zwaar te verduren, zij verliezen vrienden/collega’s, het leven staat opeens op z´n kop, kinderen vragen zich in stilte af over vader en moeder en zij lijden onder het veranderde leven. ……………………..
  Er zijn slechts 97.000 vacatures voor 675.000 mensen zonder een baan. Dus er is gewoon geen werk voor iedereen….!!
  Ook als je niet fraudeert word je lastig gevallen met schending van de privacy, intimidatie en ontmoediging. Dit alles in toenemende mate …………………………………….
  Er zijn mensen die jarenlang solliciteren speciaal de 39 jaar plus ouderen, de werkgevers zijn zo stom om onervaren krachten aan te trekken om het wiel opnieuw uit te vinden…………………………..
  Stel je voor dat je na je 40 e jaar geen werk meer hebt en naar een baan moet zoeken tot de 67 jarige leeftijd. dat is 27 jaar lijden onder de druk en discriminatie van de overheid, werkgevers en ja, zelfs van domme medeburgers.!! ………………………………
  Het aantal zelfdodingen in Nederland zal stevig toenemen dus de overheid, werkgevers en ja, zelfs domme medeburgers zijn MEDESCHULDIG AAN MOORD!

 14. Wat nou echt interessant zou zijn, is als iemand de harde cijfers es presenteert.
  In de jaren ’80, ook crisistijd, is ooit onderzoek gedaan naar fraudecijfers bij uitkeringsgerechtigden te zijn. Dat kwam uit op 10%.
  Dat betekent dat – destijds – 10% aangepakt moet worden, maar dat 90% goudeerlijk is en dolgraag van de verveling en slinkend zelfvertrouwen af wil – dus werk wil.
  Zou graag diezelfde cijfers voor de huidige dag gepresenteerd zien, b.v.k. door kabinet Rutte-2. Zelfs als het fraudepercentage op 25% zou uitkomen – ik doe maar een gooi – , want uiteraard hoog is, moet niet vergeten worden dat 75% nog steeds gewoon eerlijk is en dolgraag werk wil.

 15. Ik ben het niet helemaal met je eens.
  Dat ze fraude plegen ja werken ze zelf in de hand.
  Mijn man is 2 maanden geleden werkeloos geworden.
  Hij heeft een zoon die zich niet bij ons uit wil laten schrijven omdat zijn vriendin een uitkering heeft en net uit de schuldsanering is en nog niemand in huis mag hebben.
  Maar ik krijg geen huursubsidie.
  Ben al 10 keer bij de gemeente geweest ze zijn er mee bezig!!!!
  Hallo ik meld een fraude????
  Maar zij hebben dubbel inkomen en ik lig aan de geeuwhonger. aanpakken die lui. werken mijn man is 59 jaar en gaat een maandag weer aan de slag wel voor het zelfde geld als de uitkering.NOU EN HIJ WERKT WEL.

 16. die mensen die zitten te klagen over dit artikel ik hoopp dat jullie zelf eens wat krijgen en dan zonder geld komen te zitten kijk hoe hard je naar de gemeente loopt voor een uitkering
  ik had een goede baan maar ben ontslagen in me ziekte wet
  alles er aan gedaan tot aan het gerechthof toe maar niks niks niks

  dus let op je woorden er zijn er ook tussen die een poot uit draaien
  maar ik ben ook gekleineerd door de gemeente en ze hebben me uitkering 8 maanden stop gezet omdat zei alles wisten nou ze wisten niks helemaal niks STUMPERS

 17. Aan iemand die wel werkt en deze tekst hier neerpleurt:
  “Ik roep alle uitkeringsgerechtigden op een baan te zoeken en anders niet te zeuren.
  Een beetje zeuren mag wel, maar dit gezeik. Als je niet fraudeert heb je toch ook niks te vrezen van controles?”

  Eerst maar mijn gelukwensen met het feit dat je iemand bent die wel werkt, of liever gezegd, het geluk heeft om nog werk te hebben. Schijnbaar ben jij tot nu toe de dans ontsprongen terwijl er duizenden landgenoten per maand hun baan verliezen. Voordat je het weet of in de gaten hebt kun je aansluiten in de rij, zonder dat het je eigen schuld is. En dan behoor je tot de mensen die kunnen gaan vechten voor een normaal bestaan.

  Ik zoek al jaren een nieuwe baan en op mijn leeftijd wordt ik als kansloos betiteld. Ik wil gaan werken voor een minimumloon, voor slechtere arbeidsvoorwaarden als voorheen, met medebrenging van premiekortingen voor werkgevers, flexibele instelling en inbrengen van al mijn jarenlange ervaringen op diverse gebieden. Ik zeur niet en ga gestaag door met het zoeken naar een baan, maar om nou gevolgd te worden, huisbezoeken te krijgen en andere ongein mee te maken is geconfronteerd worden met achterdocht, wantrouwen en misplaatste acties die geheel onterecht zijn. Ik geef gevolg aan oproepen voor gesprekken, ik geef inzicht in mijn financiële situatie, ik geef mijn vrijwilligerswerk keurig op en ik voldoe aan alle voorwaarden, regels, wetgeving en afspraken.

  Waarom zou je me dan kleineren, waarom moet ik dan gebukt gaan onder dat wantrouwen terwijl de instanties zelf uitspraken doen over de kansen van mij en mijn leeftijdsgenoten op deze huidige arbeidsmarkt. Als ik jou was zou ik eens goed om me heenkijken wat er nou werkelijk plaatsvindt op die arbeidsmarkt, de discriminatie op basis van leeftijd of afkomst en waarom mensen zo lang aan de kant staan. Misschien zie je dan in dat je oproep om een baan te zoeken dan overgaat in begrip voor de mensen die wanhopig elke dag maar weer worstelen met het feit dat ze geen baan hebben.

 18. Wat kan ik me kapotergeren aan reacties van sommige mensen hier zeg. Ze denken werkelijk dat álle mensen met een uitkering wiet roken, profiteren en frauderen. Er zal best een groep zijn die dit doet, maar die groep bevindt zich nét zo goed onder de wérkenden.

  Ik las iets over een ‘werkloze op vakantie naar Dubai’. Ik vraag me af waar die persoon dat van doet, want ík kan het niet hoor, mag blij zijn als ik een beetje gezond te eten heb. Vakanties zitten er niet in, zelfs doodgewone uitstapjes niet. Ik loop elke dag in dezelfde kleding, nou ja kleding? VODDEN want de gaten vallen er in en geld voor nieuwe kleding heb ik simpelweg niet. Mijn schoenen zijn helemaal kapot en kan geen nieuwe kopen…

  Er wordt gemakshalve maar van uit gegaan dat iedereen die een uitkering heeft fraudeert bij de vleet en dat man niet wil betalen voor míjn uitkering, zodat ík lekker ‘elke dag vakantie kan vieren’.

  Wel, een uitkering is alles behálve een vakantie vieren en elke dag uitslapen. Ik heb dan wel een uitkernig maar sta elke dag om half zeven op. Ik heb geen zin me neer te leggen bij mijn situatie en maar hele dagen op mijn nest te liggen, maar mijn ziekte dwingt me ertoe om veel te moeten slapen, maar als je zelf niks mankeert, dan snap je daar met je botte, domme kop natuurlijk niks van, totdat je zélf iets krijgt of gaat mankeren en een uitkering nodig hebt, eens zien hoe jij je dan voelt als mensen vinden dat je een wiet-rokende nietsnut bent. Wat een domme mensen allemaal zeg.

  Dat sommige mensen ‘frauderen’ kan ik me heel goed indenken. Het wordt een ander verhaal als je riant zou bijverdienen en elke maand honderden of duizenden bij zou verdienen, maar als iemand eens op een onschuldige manier 100 euro verdient door meubeltjes die je opknapt of spulletjes verkoopt op marktplaats of wat dan ook, simpelweg omdat je ook eens GOED wil eten en af en toe eens wat nodig hebt voor jezelf, wat je van je uitkering niet kan betalen.

  Als je al bijverdient denkt men meteen maar: ‘Oh, dan kun je toch ook werken????’. Wat als je maar een of twee uurtjes per dag kunt functioneren, en dat maar net genoeg is om je huishouden aan te kunnen en af en toe een kleine hobby te hebben waarmee je een extra centje kunt verdienen? Een full-time baan niet aankunt en niet structureel inzetbaar bent? Wat dan? En je wil eten En kleding aan je lijf??? Wat moet je dan???

  Ik word zo NIET goed van dat geoordeel van die oliedomme mensen die de bel wel hebben horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt…. GET REAL, kom toch eens in de realiteit en schud jullie domme koppen eens wakker… het beeld dat jullie hebben van uitkeringsgerechtigden klopt NIET.

  Als je één wiet-rokende uitkeringstrekker ziet, denk je dan metéén maar dat álle uitkeringstrekkers wiet roken? Ik zou niet weten waarvan ik het moest betalen? Heb niet eens te vreten, laat staan wiet roken???

  Gatverdamme zeg, mijn broek zakt hier zó van af!!!

 19. Als ik de commentaren lees van de Jaspers, Henkies, Kareltjes en Jantjes in dit land vraag ik mij werkelijk af of zij zich überhaupt de moeite hebben genomen om zich eens echt te verdiepen in de situatie van bijstandsgerechtigden? “ik zeg goed bezig Rutte”, “Eindelijk iets goed van het kabinet Rutte”, “wiet rokende nietsnutten en “van een basisinkomen worden mensen lui”.

  Realiseren zij zich wel dat juist onder dit kabinet de werkloosheid dramatisch opgelopen is? Dat daardoor mensen in de WW of bijstand zijn gekomen, dat daardoor de voedselbanken het niet meer aankunnen, het aantal mensen in de schuldhulpverlening toeneemt en het aantal kinderen dat in armoede opgroeit als lang de 350.000 gepasseerd is? Ik kan hier nog een hoop tekst aan toevoegen, maar ik realiseer me ook dat het weinig zin heeft om mensen zoals bovenstaand genoemd te confronteren met de werkelijke gang van zaken.

  Zij zitten schijnbaar in een “safe” situatie en kijken neer op diegene die buiten hun schuld om in een situatie van uitzichtloosheid zijn terechtgekomen. Laten ze ook eens omhoogkijken naar hun goede voorbeeld Rutte en zijn kompanen, lees ook de berichten eens over frauderende toppers in de politiek, bedrijfsleven en overheid. Daarmee niet zeggende dat ik fraude niet veroordeel, maar plaats de grote groep mensen die de dupe zijn van de economische situatie niet in een nog kwader daglicht dankzij die enkelen die wel frauderen.

  Maar gezien de uitspraken van de eerder genoemde Jaspers, Henkies en Jantjes op deze plek verwacht ik niet dat ze daar de intelligentie voor hebben.

  • Zeer goed verwoord, het is duidelijk dat de verdeel politiek werkt en net als voor de tweede wereldoorlog ( waar ook een groep de schuld kreeg van alles ) trappen ook nu de domoren er in zonder te beseffen dat ook zij aan de beurt kunnen komen.

 20. Wat zij kunnen, kan ik ook. Ga ik de hele dag posten bij ze en de misstanden daar vastleggen, mensen interviewen die naar buiten komen… want: WIE is hier nu crimineel?! Om mensen zo te behandelen, alsof ze bij voorbaat al schuldig zijn, terwijl het overgrote deel alleen maar zonder werk is. En dàt, komt ook door de grote graaiers; die willen immers gratis personeel en steken alle winst die ze daarbij maken in hun zak. En dàt, dat gaat door zolang WIJ, ja Wij, de 99% dit als makke SCHAAPJES blijven pikken en niet in actie komen! Meld je misstanden, schrijf cliëntenraden van Werk en Inkomen aan in elke gemeente, en ook: schrijf MASSAAL! Maak MASSAAL protest, en DOE IETS!!!! CREËER je EIGEN ideale BAAN! Ga alleen werken voor een WERKGEVER die je een LOON betaalt! En zo méér creatieve ideeën te over.

 21. IEMAND DIE WEL WERKT
  zelfs om putjes schepper te worden heb je al 3 diploma’s nodig en jou BAAN kan morgen ineens verdwenen zijn waardoor je ZELF in deze situatie komt of een auto ongeluk noem maar op! Je weet helemaal niet wat je zegt!

 22. discusser maar eindeloos door allemaal denk je mu echt dat er naar het volk geluisterd word boe not 21 x coliciteren in de week haast geen reacties terug en dat de buiten landers een baan hebben tja heb je aan regering tedanken met hun voordeeltjes voor buiten landse werknemers en ook voor de werkgevers is het goed koper dus nederland creeert zelf deze situatie voor de mensen die gewerkt hebben en hun baan kwijt zijn blijven knokken tis vervelend ik heb ook liever een baan
  voor de mensen die lopen teschreuwen ga maar vrijwillegers werk doen voel eens aan je voor hoofd dat betekent al betaalde banen minder want het word gratis gedaan jullie hebben werk dus kan je makkelijk denken en ik hoop die gene die uitkering gerechte zo behandelen zelf erin komen en dan de nadelen krijgen en hoop dat ze dan ook deze onzin allemaal voor de voeten krijgen ben het een beetje zat.
  voor de die gene die fraude plegen nooit meer een uitkering toedeloe…

 23. Hoe durven ze, schandelijke praktijken…
  Ik wil graag van alles zeggen, maar ik heb de neiging sprakeloos van woede te worden.
  Zo ook nu: grrrrrrr. Maar ik doe een poging:

  De struisvogel-Yuppen: alles (financieel) goed voor elkaar en doen alsof de armoede er niet is, maar wanneer iemand of een groepering opstaat met een klacht schreeuwen zij meteen het hoogst van de toren met allerlei nonsens-verweer.

  Ik prijs mezelf gelukkig met het (basis-) loon dat ik heb, daarvan kan ik ook nog maar net rondkomen, maar tussen de yuppen wordt je vanzelf kotsmisselijk heb ik gemerkt…
  Zelf zit ik met de aandoening Clusterhoofdpijn, daardoor geen zicht op vast contract, van baan naar werkloos of na 3 contracten 3 maanden eruit. Ja dat geeft ook zekerheid, maar is nog lang niet zo erg als sommigen die hier eerder hebben gepost, ik leef in ieder geval met jullie mee!

  De regering zoals die nu aanwezig is, omdat ze niet weten hoe ze de crisis moeten aanpakken, erop uit iedereen te pakken die toch niet kan terugvechten… (Immers: wanneer je een lopende uitkering hebt en gaat klagen wordt ie toch stopgezet), maar ook de WIA’ers, WW’ers, AOW’ers en meer worder steeds harder genaaid door de regering.

  En dan nog de crisis:Laat u niet misleiden door alle tegenstrijdige nieuwsberichten in de diverse media, je wordt tegenwoordig helemaal doodgegooid met valse berichten, onwaarheden en tegenstrijdigheden. Hoe vaker je al dat nieuws, hoe sneller je het gaat geloven, jammer genoeg….

  Groeten,

 24. ik heb geen uitkering, nooit gehad en ben het eens met Rob. Zolang je werkt is er niets aan de hand , maar zodra je je werk verliest ben je volgens de Telegraaf en de maatschappij een uitkeringstrekker, een paria, werkschuw, etc. Een gezin met kinderen moet ineens de eindjes aan elkaar zien te knopen. Maar ook kinderen hebben recht op vakantie, een computer e.d. om mee te gaan in de social media en ontwikkelingen. Zij moeten het straks wel gaan redden in deze steeds hardere maatschappij. Rutte heeft alles verziekt en kapot bezuinigd. De economie van België en Duitsland draait beter dan hier. Rutte is geen econoom, alleen maar rechts en wat doen die rechtse leiders als het mis gaat; dan geven ze een bepaalde groep de schuld ( = de werklozen) om zelf buiten te schot te blijven. Iemand met een uitkering is net een boom waar ze bijna alle takken van hebben gesnoeid, langzaam kwijnt hij weg.

 25. Twee bushokjes om in het VVD dorp Haren; commissie Cohen!
  Vijftien Italiaanse pruts treinen die alleen snelheden halen in de folder van AnsaldoBreda; Parlementair Onderzoek!
  Zevenendertighonderd MILJOEN EURO voor oplichter SNS Reaal; Geen Instrumenten voor aanpak!

 26. Ik roep alle uitkeringsgerechtigden op een baan te zoeken en anders niet te zeuren.
  Een beetje zeuren mag wel, maar dit gezeik. Als je niet fraudeert heb je toch ook niks te vrezen van controles?

  • Was het maar zo simpel.
   Er zijn slechts 97.000 vacatures voor 675.000 mensen zonder een baan. Dus er is gewoon geen werk voor iedereen.
   Ook als je niet fraudeert word je lastig gevallen met schending van de privacy, intimidatie en ontmoediging. Dit alles in toenemende mate.

   • Intimideren is niet van deze tijd alleen. In de jaren 80-90 van de vorige eeuw werd dat ook al gedaan. Ik ben er sterker van geworden en heb ervan geleerd dat je voor jezelf moet opkomen.

   • werk . nl (vandaag weer eens niet bereikbaar) maar vacatures 20.000 geen 97.000 !

    en van die 20.000 vacatures zie je ook heel veel oudere reeds ingevulde vacatures. daarnaast zijn er uitzendbureaus die alvast aan het werven zijn dat werk is er dus nog niet en komt mogelijk ook niet beschikbaar. Dubbelingen zie je ook heel vaak waarbij meerdere uitzendbureaus aan het werven zijn voor dezelfde firma’s.

    Ik heb nu tijdelijk werk voor 3 maanden. Hetgeen geen vaste baan zal worden is mij van te voren verteld. Wat schiet ik daarmee op? (oke wel aangenomen die baan) maar ik schiet er feitelijk weinig mee op voor wat de toekomst betreeft.

   • ik ben het eens met jou ik heb het zelfde mee gemaakt geintiemideerd en 8 maanden uitkering gestopt terwijl ik ziek was TBC

  • Dit is kortzichtige bullshit zou jij het leuk vinden als de belasting je huishouden gewoon zomaar ff kwam binnenste buiten kwam keren je hebt toch niks te vrezen je fraudeert toch niet en als je banen voor die mensen weet petje af want er is bijna niks te vinden ! dan daarbij moeders horen bij hun kinderen tot ze oud en wijs genoeg zijn en horen niet hun kinderen in de opvang te moeten dumpen om voor een hongerloon waar ze hun kinderen geen fatsoenlijk leven van kunnen geven te gaan werken !!! Dat de regering maar eens stopt met ONS ALLER geld te verkwanselen aan het buitenland dan hoeven wij in Nederland niet te klagen dan hebben wij genoeg om onze jeugd van de straat te houden en met fatsoen, normen en waardes te laten opgroeien!

  • dat jij toevallig wel een baan hebt wil niet zeggen dat iedereen makkelijk aan een baan komt der zijn veel te weinig vacatures en ik soliciteer me eigen rot maar krijg niet eens response van bedrijven dus wat lul je als je niet weet hoe het allemaal in elkaar steekt omdat je het nog nooit hebt meegemaakt maar er zijn genoeg mensen in nederland die dit wel hebben en het niet willen en een hoop onrecht wordt aangedaan waar jullie niets van weten omdat jullie het niet mee hebben gemaakt. ik hoop voor je dat je het zelf nooit meemaakt want dat is voor je zelf maar voor je gezin al helemaal niet leuk stel dat je je kind niks te eten kan geven wat zou jij dan doen KWAAD WORDEN!!!

 27. btw…

  …en dat ging niet eens over het artikel. Ik vind mensen die misbruik maken moeten ze aanpakken. geldt voor alles eigenlijk… of diegene moeten zelf tot de conclusie komen wat ze begaan fout is (als dit het geval is) maar
  zelfs dan als dat het geval is , een mens verandert heel langzaam wat gelijk staat aan veel geld voor de staat…

  Problemen zat, een oplossing; is ‘vast’ in de maak, ook al komt deze -vaak- te laat.

 28. laat ze nou eens voor banen zorgen zijn alle problemen zo opgelost! Iedereen wilt werken voor hun geld, zwakkere mensen rondschuiven op de manier hoe dat gebeurt is volkomen smakeloos, gratis arbeidskrachten pff zeg mij alsjeblieft voor wie heeft dat nut ??… Deze verdeel-tactieken werken goed, als er nou eens voor werd gezorgd dat er banen ‘vrijkwamen’ kon iedereen toch zelf kiezen wat ie wel of niet rookt zonder dat elke debiel erop reageert alsof die er überhaupt iets van weet empathie ho maar! Nutteloos volk!

  Tegenwoordig kan elke heel wat van zichzelf vindende hersenloze(r) schaap kankeren op wat die mensen met hun eigen geld doen want ook diegene die een uitkering ontvangen krijgen dat geld om er mee te -copen- en dit ieder op zijn eigen manier. Als je dat al niet begrijpt, hou je mond simpel in het vervolg alsjeblieft als het gaat om zaken waar je zelf geen fuck van begrijpt/ waar je zelf je geen fuck van aantrekt… Worden ook heel wat problemen voorkomen IMHO

  alleen maar kankeren op anderen godverdomme, en zelf geen ene verandering ondergaan of begrip opbrengen voor een ander. Zelfs niet het geringste , blijf kankeren op ´buitenlanders´ op de ´uitkeringstrekkers´ of wat dan ook…. vaak! het is je medemens homo´s! Sta daar eens bij stil en verander er wat aan door eens in jouw les miserabele bestaan eens wat positiviteit af te geven , in de kerker dwellende negatieve ratten….

  …is mijn advies.

 29. Ik wil graag nog een ding toevoegen waar alle klagers eens over na moeten denken. In geen enkel land ter wereld is zo’n hoog percentage van de beroepsbevolking uitkeringsgerechtigd. Als deze site echt staat voor een ‘eerlijke’ verdeling van alle welvaart is dat misschien iets om mee te nemen.
  Ja er zijn tich landen ter wereld waar men een hogere uitkering krijgt. Maar in diezelfde landen krijgen wel percentueel gezien een stuk minder aantal mensen een uitkering.
  Het is nog helemaal zo slecht nog niet geregeld hier in Nederland.

  • Zeker. Maar Edwin het artikel gaat over de wijze waarop, die ontaard is in een heuse heksenjacht. Rutte 2 kan niets doen tegen de crisis dus creeeren ze een gemeenschappelijke vijand: de uitkeringsgerechtigde. Dit is geen zielige constatering, maar simpel verdeel en heers. Een spellletje waarvan bijna elke machthebber zich bedient.

 30. Ik snap iets niet…

  Ja je hebt recht op een uitkering
  Ja je hebt recht op ondersteuning bij problemen.
  Ja je hebt recht op privacy

  Maar wat hier vergeten lijkt te worden is dat met al die rechten ook plichten komen. Je hebt de plicht om je te verantwoorden. Je kan niet zomaar je handje ophouden en verwachten dat er niet gecontroleerd wordt.

  Het verhaal van ggerengreetje is gewoon walgelijk. Laten we het daar allemaal over eens zijn. Maar dat mensen klagen als ze een verrassingsbezoek krijgen of de hoogte van hun spaargeld moeten opgeven vind ik erg typerend.

  Al die zielige verhalen over hoe slecht mensen met een uitkering het wel niet hebben. Wees verdorie eens blij dat je een uitkering hebt en als het niet genoeg is moet je misschien maar eens overwegen om of beter met je geld om te gaan of werk te gaan doen waar mensen ‘te trots’ voor zijn. Het is toch wel erg typerend dat er 10duizenden buitelanders hier werk kunnen vinden maar dat het leeuwendeel van de uitkeringstrekkers dat niet lukt.

  Wees verdorie eens blij met je gratis inkomen.

  • Beste Edwin, ik ben bang dat jij het niet begrijpt. Mijn artikel gaat over de wijze waarop gecontroleerd en de privacy geschonden wordt.
   Een uitkering is geen gratis inkomen, maar een recht dat iedere Nederlander heeft. Jij ook.

   • Wij maken er geen misbruik van vrind, jij doet net of niemand dat doet. Ik kan zelf net rond komen, alle rekeningen zijn voor mij, geen potjes, subsidies,studies. Ik moet wat doen voor mijn geld, de uitkeringsgerechtigde ook. Misselijk wordt ik van zulke domme linkse berichten. Ik zie veel mensen hard klagen en daarom een uitkering krijgen. Mensen met een handicap en die het geld echt nodig hebben krijgen het niet dankzij die asocialen. Pak ze in godennaam aan. Ik zie genoeg mensen die niemand te ambitieus zijn en erg content met deze regeling. Beetje bijverdienen en voilà met 40 uur zwart werken p.m verdienen ze evenveel als ik met m’n hbo-jeugdzorg. Je doet alsof er geen luie uitvreters zijn, wil je geen controle, uitkering is niet verplicht hoor. Ikzelf zou het niet meer als normaal vinden als ik jarenlang op de maatschappij trek

    • Mensen die hard klagen krijgen daarom zeker geen uitkering. Alleen al een dergelijke opmerking bewijst dat je niet goed bekijkt hoe de situatie werkelijk in elkaar zit. Ik hoop dat je gaat begrijpen hoe het is, waarschijnlijk moet je daarvoor eerst werkloos worden. Jammer.

  • ” Het is toch wel erg typerend dat er 10duizenden buitelanders hier werk kunnen vinden maar dat het leeuwendeel van de uitkeringstrekkers dat niet lukt. ”

   Voorbeeld : Buitenlandse chauffeurs die voor 3.50 per uur aan de slag zijn (bij een NL firma)??? Moet een Nederlander dat dan gaan doen voor 3- per uur?

   De NL is TE DUUR voor menig werkgever die ervoor wil zorgen dat hij Porsche kan rijden in zijn vrije tijd!

 31. En wat te denken van DIE mensen die hun ww-periode “uitgezeten hebben”, er vanwege bv ouderdom NIET in geslaagd zijn werk te vinden en daarna dus doodleuk helemaal NERGENS meer recht op hebben??
  DAT … zijn OOK mensen die jarenlang hun ww-premies afgedragen hebben, wat vervolgens ingepikt is door Den Haag om vervolgens een kortere ww te hebben om daarna ‘gedumpt’ te worden door de BV Nederland!
  Ik vind het een grof schandaal zoals zaken tegenwoordig gaan; met géén pen te beschrijven!!

 32. Voeg daar ook maar ‘bemoeien met je medische zaken’ aan toe.

  Ik ben chronisch ziek en toen ik jaren geleden eens een huisbezoek kreeg wilden de dames van SoZoWe Heiman Dulaertplein R’dam mijn medisch dossier opvragen bij mijn huisarts en/of specialist. Iets wat ten strengste verboden is ivm het beroepsgeheim en wat mijn huisarts en internist dus echt niet zo snel zullen doen. Ik heb er nooit meer iets van vernomen, dus ze zullen het wel nooit doorgezet hebben. Wel moest ik de doosjes van al mijn medicijnen afgeven zodat een ‘expert’ kon controleren of ik de boel niet bedonderde. Er werd zelf een kopie gemaakt van mijn afsprakenkaart en mijn ledenpas van de CCUVN. Alsof je voor de lol ziek bent. Er werd mij zelfs middenin mijn gezicht gezegd dat ze niet geloofden dat ik chronisch ziek was, omdat ik er te verzorgd uit zou zien! Bij mijn laatste huisbezoek in 2011 werd mij zelfs even verteld (dit waren weer twee andere dames) dat ik mij maar maar moest laten opereren, anders zou mijn uitkering stopgezet worden. Compleet van het zotte…

  • idd mijn vrouw is ook chronisch zieke ze kan er niets aan doen dat ze ziek is maar wordt er door iedereen op aangekeken ze kan niet eens solliciteren omdat ze toch al nergens aan de bak komt gewoon weg om dat er al te weinig banen zijn en dan ook nog eens omdat ze ziek is. ze willen haar re-integreren maar bieden haar alleen aan dat ze vrijwilligers werk moet gaan doen wat ze ook niet kan ivm haar ziekte ze hebben haar de wia ontnomen want ze zou 100% goed gekeurd zijn terweil ik het huishouden moet doen omdat ze het met haar rug niet kan doen ik moet de kleine helemaal doen omdat ze dat niet kan doen met haar rug en toch proberen ze op alle manieren ons een uitkering te ontnemen door haar goed te keuren terwijl ze dat niet is. ze keken alleen naar haar laatst verdienden loon en dat was te weinig om haar een wia te geven. tot op heden werkt ze nog steeds niet en hebben we een bijstandsuitkering omdat we allebei geen baan hebben. ze proberen om de paar maanden onze gegevens op te vragen om te controleren of we wel aan alles voldoen terwijl we naar alle afspraken gaan solliciteren meer dan eigenlijk nodig is en nog willen ze ons onze uitkering afpakken door te intimideren

 33. Wat een vreselijk onzinartikel!

  Als je een uitkering geniet ben je verplicht om verantwoording af te leggen. De controles zijn noodzakelijk gebleken vanwege de vele gevallen van fraude.

  – vakantiefoto´s op Facebook checken
  Dit is openbare informatie die mensen er zelf op zetten. Is dus niets mensonterends aan, tenzij je je eigen foto’s mensonterend vind. Als je niet te verbergen hebt zou je hier ook geen probleem mee moeten hebben, en anders moet je je privacy-instellingen goed instellen => eigen verantwoording.

  Misschien een rare vraag, maar waarom moet iemand met een uitkering op vakantie? Je hebt toch al doorlopend vakantie?

  – waterrekening controleren
  En terecht, die controleren ze van werkenden ook. Maar troost je, vanaf 2017 is heel Nederland verplicht aan de slimme meter, dan doen ze het echt van iedereen (in ieder geval elektra)

  – huiszoekingen doen
  Alleen als daar aanleiding toe is.

  – posten voor deur uitkeringsgerechtigden
  Dat mag. Gebeurd bijvoorbeeld ook bij mensen die als verkeershufter te boek staan, of die ze op een andere manier willen controleren. Zolang ze op de openbare weg staan is dit gewoon legaal.

  – bankrekeningen opvragen (en tegelijkertijd dezelfde afschriften ook opeisen van de gerechtigden)
  Dit gebeurd ook bij belastingbetalers, dus is ook niets bijzonders.

  – aanbieders Marktplaats.nl checken
  Is openbare informatie

  – uitkeringsgerechtigden onvoldoende voorlichten
  Het is je eigen plicht om je zelf te informeren. Kom maar eens voor die TV weg. Als werkende moet ik mezelf ook informeren, en wat betreft heb ik al gauw 15 uur per dag minder te besteden.

  – ontmoedigen en angst aan jagen
  Is ook een gebruikelijke tactiek die ook op belastingbetalers toegepast wordt.

  – intimideren en kleineren
  Dat is persoonlijk, maar andersom krijgen ze ook de nodige shit over zich heen, dus dit lijkt me een beetje actie = tegenreactie geval.

  Sorry, maar ik vind dit echt een artikel van iemand die zichzelf graag in een slachtofferrol plaatst, maar met realiteit heeft het weinig te maken. We leven nu eenmaal in een samenleving waar controles steeds geavanceerder worden. Als automobilist wordt je tegenwoordig elke kilometer die je rijdt in de gaten gehouden, dus waar maak je je in vredesnaam druk om als iemand naar je waterrekening wil kijken. Geef jij hem niet, dan halen ze hem toch bij het waterleidingbedrijf 🙂

  Maar dan is het vast weer niet goed omdat het dan achter je rug om gebeurd.

  • Je probeert recht te praten wat krom is. Het is en blijft een ware heksenjacht op volksvijand nummer 1 de uitkeringsgerechtigde. Jij bent de zoveelste die trapt in de list van dit kabinet. Jammer.

 34. even een edit

  ‘ Een van die maatregelen is het strengere beleid bij werklozen in de bijstand die na een oproep om over betaald werk of de toeleiding naar betaald werk te praten niet komen opdagen’

  Het gaat niet eens om betaald werk! dat is al geruime tijd bekend,dat het dat gewoon formele verpakking is van werken tegen uitkering,waarbij de uitkering als zodanig onofficieel’ verloond’ word.
  En ze houden mensen jaren lang aan het lijntje.
  men is juist bezig het betaalde werk af te schaffen, en in te ruilen voor hun ideaal tegen VOORWAARDELIJKE basis werken af te dwingen.

  Ik begreep eerder al niet,waarom die zinsnede’ iedereen is nodig op de arbeidsmarkt’
  Dat is immers onzin,dan zou er ook betaald werk naar moeten zijn,dat is dan immers ook noodzakelijk.
  Maar gezien bovenstaande,ging er een lichtje branden,dat de overheid op die wijze gewoon iedereen nodig wil maken.
  Niet voor niets geeft men een schijntje van wat nodig zou zijn om een heel gezin van te laten overleven.Dan moet iedere volwassene wel ‘meewerken’ ja.
  Nog even en de kinderarbeid word ook weer een’ noodgedwongen’ feit.
  overhead zeurt zover vergrijzing.Ja gek he,als ze tegelijkertijd gezinne uit elkaar rukken met hun geliefde jeugdzorg,die zo brutal is geworden,dat ze oo nog meene te bepalen,dat (alleenstaande) ouders door HEN ongeschikt bevonden,maar liefst geen partner meer moeten hebben anders krijgen ze nog meer kinderen,en anders geforceerde sterilisatie.
  En met al die ’emancipatie’ dwang,houd men zoal amper de tijd over om nog maar gezinsuitbreiding te doen,want ze moeten,moeten,moeten,werken,werken,werken.
  en niet iedereen is ervan gediend kinderen te dumpen op een overheidsinstelling.De persoonlijke kring mag het weigeren,want het is tenslotte hun verantwoordelijkheid niet. Dan neem je maar geen kinderen.En zo werkt overheid dus vergrijzing in de hand,omdat zij dit soort toestanden constant tegen elkaar in aanmoedigen.
  te bedenken dat er ook teveel van die ‘jet bussemaker’ types in rondlopen,maakt het slechts van kwaad tot erger. Bah.

 35. Beste Rob,

  waarom heb je dit(artikel hieronder) niet aangekaart.
  Dat is namelijk ook een reden,waarom ambtenaren zich zo overmoedig opstellen.Dit bedoelde ik nu in mijn geval,met ‘ per 1 Juli’ .

  Strenger beleid voor werklozen in de WWB per 1 juli

  Per 1 juli zijn een aantal maatregelen voor bijstandsgerechtigden ingevoerd die tot nu toe weinig aandacht hebben gekregen. Een van die maatregelen is het strengere beleid bij werklozen in de bijstand die na een oproep om over betaald werk of de toeleiding naar betaald werk te praten niet komen opdagen. Of die naar het oordeel van de sociale dienst niet voldoende meewerken aan een onderzoek naar een aangeboden voorziening. Tot 1 juli goldt, dat iemand die niet kwam om te praten over reintegratie of een traject naar betaald werk een afstemming kon krijgen, afgestemd op de persoonlijke omstandigheden waarmee rekening moest worden gehouden. Je kon dan bijvoorbeeld eerst een waarschuwing krijgen, daarna 30% enzovoort. Na 1 juli hebben de gemeenten de beleidsruimte om automatisch meteen over te gaan tot volledige opschorting van de uitkering en daarna stopzetting, zonder aanzien des persoons. Overigens bestaat er onder juristen en ambtenaren grote verwarring over de interpretatie en motivatie van de nieuwe maatregel. Juristen begrijpen de teksten die op de maatregel betrekking hebben nauwelijks In de praktijk is daarmee de individuele beoordeling van de maatregel of afstemming afgestemd op de omstandigheden van persoon of gezin ene dode letter geworden. De uitkering wordt opgeschort of stopgezet en je zoekt het maar uit.

  Verruiming opschortingsmogelijkheid?

  Verder staat in de Verzamelwet ook een wijziging van artikel 17 lid 2 WWB. Dit lid wordt aangepast om effectiever te kunnen optreden naar uitkeringsontvangers die niet verschijnen op een uitnodiging voor re-integratieactiviteiten. Met de wijziging wil de wetgever duidelijk maken dat het meewerken aan re-integratieactiviteiten wel onder de medewerkingsplicht valt. Als gevolg daarvan wordt het mogelijk om in die situaties ook het recht op bijstand op te schorten. Het is opmerkelijk dat deze wijziging is verwerkt in artikel 17 en niet in artikel 54 WWB. Bovendien maakt de toelichting op de wijziging het niet duidelijker. De vraag is dan ook in welke situaties het mogelijk is de opschorting toe te passen. Laten we hopen dat jurisprudentie snel duidelijkheid geeft.

 36. ik ben vqan mening dat als je er recht op hebt je geen zorgen hoeft te maken. Er zijn al genoeg mensen die er misbruik van maken en de uitkeringen die zei opstrijken betalen we allemaal.
  ik zeg goed bezig rutte2

  • De hoeveelheid mensen die misbruik maken van een uitkering is te verwaarlozen. Rutte 2 probeert voortdurend de aandacht af te leiden van het werkelijke probleem namelijk de crisis waarop zij geen enkel antwoord hebben. Zij presenteren de uitkeringsgerechtigde als natiomale volksvijand nummer een.

 37. ik vind niet dat ik verplicht kan worden om te werken voor mensen die wel kunnen maar niet willen werken. dat noem ik dwangarbeid want ik heb geen keuze: dokken of de fiscus legt beslag.er is zat werk in de haven van Rotterdam of het Westland maar veel uitkeringstrekkers willen liever ‘s ochtends uitslapen. een werkgever vraagt natuurlijk een behoorlijke motivatie en wil daar dan best voor betalen. Vele nieuwkomers vinden het wel best en krijgen een uitkering zonder ooit een poot uitgestoken te hebben. Van de Somaliers leeft 70 % van een uitkering. Dat geld kan beter worden besteed voor mensen die het nodig hebben en nu gekort worden.

  • Je bijdrage aan de samenleving via sociale verzekeringspremies en belastingen is straks ook bestemd voor jou. Bijvoorbeeld wanneer jij arbeidsongeschikt wordt, 67plus wordt of werkloos. Dat noemen we solidariteit. Of dacht je dat jij alleen was op de wereld en alles in je eentje draaiende kan houden.

   • geloof je nog steeds in Sinterklaas? Het geld voor de sociale zekerheid moet wel verdiend worden. Vind je ook dat je recht hebt op mooi weer? Of ga je iedereen het recht op het eeuwige leven geven? Als mensen zo veel klachten hebben over schending van hun privacy dan weet ik een goede oplossing: ga aan het werk. Ik heb met een chronische kwaal gewoon doorgewerkt. zielig doen is vaak ziektewinst. iedereen die wil kan werk vinden. voor een werkster betaal je € 12,50/uur zwart. als de nood zo hoog was boden mensen zich aan tegen een lager tarief.

    • bullshit bij het starten van de reserve boor de uitkeringen te netalen zijn er gigantishe bedragen weggezet op bankrekeningen , de uit keringen zouden aleen van de rente betaald kunnen worden !! als de regering tenminste die fondsen niet voor andere dingen gaat gebruiken als waar ze voor bedoeld zijn
     heb jarenkand gewerkt maar ook periodes in een uitkering gezeten
     maar vind dat gewoon werken veel minder stressvol is dan proberen een uitkering te behouden
     woon nu gelukkig niet meer in nederland
     de regering heeft t compleet verpest

  • Misschien begrijp je het beter in Jip en Janneke taal.
   De meeste bijstandgerechtigden willen dolgraag aan het werk maar dan wel met het minimum loon.Waarom ze dat willen? Voor jou! Nee?
   Denk hier eens aan,Mensen die te werk worden gesteld krijgen alleen bijstand die bijstand word betaald door de gemeentes ,gemeentes waar ook jou belastinggeld heengaat.door bijstandgerechtigden te plaatsen bij een werkgever hoeft de werkgever geen loon te betalen en dus ook geen loonheffing etc af te dragen.Dit doet de gemeente van onder meer jou geld.
   Ben je nu wat wijzer geworden?Iedere bijstandgerechtigde die dit weigert levert jouw dus eigenlijk geld op.

 38. geerengreetje. Dat van uitschrijving GBA is bindend voor aflopen WWB. Dat de ambtenaar ínleveren van de sleutels opnoemt moet je niet te letterlijk nemen, want ze zegt inderdaad dat de uitschrijving bindend is. Het is maar net wat je wilt horen. Bovendien is het een geluidsfragment….het hele gesprek horen we hier niet eens. Zo lust ik er nog wel een paar. Zwak voorbeeld hoor.

  • Knip. Wij vroegen tot wanneer een uitkering doorgaat in de ene gemeente als je gaat verhuizen naar een andere gemeente. Het antwoord staat op de geluidsopname. Nadat we op 4 april de laatste spullen uit de woning in Leeuwarden hadden gehaald leverden we de sleutels in en de dag er op was de inschrijving bij de andere Gemeente, waarmee de uitschrijving GBA bij gemeente Leeuwarden 5 april was en niet begin maart! Gemeente Leeuwarden weet dat ook, maar handelt er niet naar.

 39. Eindelijk wordt er iets gedaan tegen dat gegraai, van die wiet rokende nietsnutten.
  Als je niets te vrezen hebt, dan maak het toch niet uit dat ze de controles opvoeren?

  Eindelijk iets goed van het kabinet Rutte

 40. Van een basis inkomen worden mensen lui. Nu al zie je dat hoewel Nederland vol zit met werklozen er mensen uit het buitenland moeten komen voor zware arbeid en seizoenswerk.
  En de hand boven het hoofd houden van mensen die de verzorgingsstaat misbruiken en het daardoor voor iedereen verpesten door de kosten de pan uit te laten stijgen is dubieus op z’n minst.

  • Beste Karel,
   Wat een larie verkoop jij.
   1. Waar haal je de wijsheid vandaan dat mensen lui worden van een basisinkomen?
   2. Mensen hoeven niet uit het buitenland te komen, maar worden door werkgevers die er financieel baat bij hebben hier naar toe gehaald, niet omdat werklozen niet willen werken, maar omdat de werkgevers willen profiteren van zo goedkoop mogelijke arbeidskrachten. Wanneer je die uit het buitenland haalt kan je optimaal van hen profiteren en dat is precies wat gebeurt.
   3. Uitkeringsgerechtigden misbruiken de verzorgingsstaat niet (wat daar althans van over is), zij willen dat waarop ze recht hebben en dat is een uitkering. Zij hebben daarvoor jarenlang belastingen en premies bijgedragen. De fraude die plaats vindt wordt zwaar overdreven. Natuurlijk is er een zekere mate van fraude net als er fraude bij belastingebetalers voorkomt. De truc van de regering Rutte 2 is de aandacht van het werkelijke problemen afleiden naar fraude. Blaas de fraude zo veel mpgelijk op en suggereer dat de crisis door uitkeringsgerechtigden verergerd wordt. Jammer dat je daar in stinkt Karel.

   • Rob, wat geef je toch een geweldige response en wat ben je heerlijk to-the-point. Je hebt helemaal gelijk als je zegt dat we récht hebben op een uitkering. Veel mensen zien het totaal van de verkeerde kant, dat mensen met een uitkering profiteurs zijn van de samenleving, maar we hebben jaren bijgedragen aan precies diezelfde samenleving, op welke manier dan ook…

    Verder zijn er ook nog de ‘vergeten groepen’ mensen, die niet aan de bak komen, hetzij door handicap, hetzij door psychiatrische problemen, het zij door wat dan ook. Mensen kunnen allemaal zo lekker oordelen over mensen die van een uitkering leven, alsof het allemaal zo fantastisch is om van een uitkering te leven, alsof het élke dag feest is en alsof wij élke dag weekend vieren. WAARVAN?

    WELK recht heb je uberhaupt nog tegenwoordig?

    De ‘gastarbeiders’ zoals ze vroeger werden genoemd, de mensen uit het buitenland, die doen het werk dat nederlanders soms te vies vinden, voor een habbekrats, dat komt doordat die mensen in hun cultuur gewend zijn om uitgebuit te worden voor een habbekrats. Nederlanders zijn trotse mensen en laten zich niet voor een paar centen uitmelken en omdat de buitenlanders dat wel doen, krijgt men de indruk dat de nederlanders lui zijn. Wat een domme gedachtengang zeg.

    Rob, ik vind dat jij het prima uitlegt in jouw reactie aan Karel Wegers, want die meneer heeft werkelijk een verdraaid beeld van de realiteit, net zoals het gros van de nederlanders. En ik vind het erg jammer dat er zo wordt gedacht over mensen die leven van een uitkering.

    Ik zal mijzelf als voorbeeld geven. Ik lijdt aan een bipolaire stoornis, wat het al moeilijk maakt het normále leven te leiden (als je tenminste weet wat een bipolaire stoornis inhoudt). Daarnaast heb ik andere psychiatrische problematiek, ben ik transseksueel, wat het voor mij nóg moeilijker maakt een baan te vinden, heb bijna 20 jaar psychiatrische achtergrond en kom met de allerbeste wil van de wereld nérgens meer aan de bak. Ik ben dus NOODGEDWONGEN te leven in bittere armoede. Ik kan mij nooit maar dan ook nooit iets veroorloven,. De kleding die ik draag, daarin vallen de gaten en zijn werkelijk vodden, totáál versleten, Ik loop werkelijk voor schut op straat en voel me net een zwerfster, want mensen kijken mij met de nek aan en maken mij belachelijk. Als er mensen achter mij lopen en zien mijn schoenen, dan hoor ik ze praten: ‘Kijk die schoenen eens, die zijn helemaal kapot van achteren.

    Door de medicatie die ik slik word ik dikker en dikker, waardoor kleding kopen in een normale winkel ónmogelijk is, leuke aanbiedinkjes van een paar euro zijn er niet in mijn maat, een simpel t-shirt in mijn maat kost al 40 euro. Dat is net 5 euro meer dan wat ik per week tebesteden heb. Bij de kledingbank kan ik niet terecht want daar hebben ze mijn maat niet….

    Waar het op neer komt is dat ik mijn smoel moet houden als ‘uitkeringsgerechtigde’ want, ‘we leven in een rijk land met allerhande voorzieningen’. Voorzieningen???? WELKE voorzieningen? Voorzieningen die alleen maar bereikbaar zijn voor mensen met geld, maar als je arm bent dan kun je bijkans nérgens meer aanspraak op maken. Elke godganselijke dag loop ik in dezelfde kleren. Voor uiterlijke verzorging heb je simpelweg géén geld. En je eigen bijdrage is zó hoog dat je het niet meer kan bekostigen.

    Elke dag voel ik me zwaar depressief, lijdt ik vreselijke honger. Ik heb niet eens normale en nette schoenen om te dragen, mijn schoenen zijn aan de achterkant helemaal opengescheurd en ik loop hier dus al JAREN op en het doet bij elke stap VER-SCHRIK-KE-LIJK veel pijn en ik ga écht door een lijdens weg.

    Het erge is dat je maar je bek moet houden en niet mag klagen van mensen die het goed hebben, daaar wordt ik nu werkelijk zó doodziek van.

    Ik vraag me af hoe die mensen zouden reageren wanneer zij zélf eens terecht zouden komen in een situatie waarin zij ménen recht te hebben op een uitkering en of zij dan nog zo’n grote smoel hebben…. dát brengt pas solidariteit, als je het zélf hebt meegemaakt.

 41. Ik had het laatst ook, hier in Capelle. Ik stapte uit de lift en zag een man in colbert en geruit bloesje voor de gallerij staan. Hij maakte foto’s met zijn mobiel van woningen op mijn verdieping, wellicht míjn woning, ik weet het niet zeker.

  Toen ik naar buiten stapte zei ik de man vriendelijk gedag en liep verder. Toen ik omkeek zag ik dat hij in dezelfde richting begon te lopen. Ik vermoedde dat hij mij aan het achtervolgen was. Toen ik de hoek om ging zag ik dat hij even later óók de hoek om ging. Dit vond ik wel érg verdacht.

  Gelukkig was ik bijna bij het huis van mijn zus en stapte snel daar naar binnen om te voorkomen dat hij zag waar ik naar binnen stapte. Toen ik op de bank ging zitten zag ik vanachter het gordijn dat hij óók die hoek weer omging, de straat van mijn zus in. Dit vond ik wel heel erg verdacht en ik vermoed dus dat het een mannetje van de soos was die mij in de gaten moet houden. Zeker weten doe ik het niet, maar ik vond het heel vreemd allemaal!

  Ze zijn echt onmenselijk bezig hoor, die mafketels bij sociale zaken. Waarschijnlijk krijg ik binnenkort een WAJONG uitkering zodat ik van die soos in ieder geval af ben, maar ik weet niet of ik met die WAJONG uitkering wel zo goed af ben, want ook daar gebeuren onmenselijke praktijken bij het UWV heb ik gelezen her en der!

  Ik krijg gewoon last van maagklachten van alle spanningen die ik de laatste tijd moet verdragen, nederland is echt een walgelijk land geworden!

  • @Zohra…
   Je kunt ook (rustig op je gemak) 4x naar rechts gaan, dan sta je op dezelfde kruispunt als waar je net stond en je even omdraaien om te kijken of hij er aan komt. Als dat mannetje ook 4x rechts is gegaan, dan komt hij dus ook uit op dezelfde straat waar jij staat.

   Nou… niemand loopt in feite zomaar een zinloos blokje om zonder hond. In dat geval weet je het zeker en kun je tegen hem zeggen dat je door hebt dat hij je achtervolgt en vragen waarom hij dat doet. Dan druipen ze af, want ze vinden het niet leuk om “ontmaskerd” te worden.. Vervolgens kun je OF hem gaan achtervolgen, hahaha… of gewoon relaxed je eigen weg vervolgen, zonder dat je er nog last van hebt.

   • Zijn ze twintig jaar te laat mee met die “heksenjacht”. Er wordt hier gestrooid met uitkeringen en subsidies.Velen vinden dat je met niets doen toch recht hebt op geld betaald door de werkenden. Ben ik het niet mee eens. Als je écht niets kunt, door ziekte of handicap prima, maar verder goed controleren en aanpakken. Is er geen baan voor je, dan verplicht vrijwilligerswerk. Hoe kan mijn werkloze kennis op vakantie naar Dubai??? Ik kan dit als werkende niet betalen. Ik woon in een huurhuis met eengezinswoningen, in een blok van 6 woningen. In twee hiervan woont daadwerkelijk een gezin, in de andere vier, een stel van twee, en verder alleenstaanden welke zijn gescheiden. Deze vier krijgen huursubsidie, en gaan vaker op vakantie dan ik, terwijl ik zo’n 60 uur per week werk.. Het “sociale”systeem is hier doorgedraaid. Des te asocialer des te beter je af bent.

    • Hier kan ik me helemaal in vinden. Ik heb een aantal kennissen, die het zo moeilijk hebben….fysiek prima in staat tot arbeid, altijd klagen. Ik ben dan de gelukkige omdat ik een baan heb. Maar ALLE lasten zijn volledig voor mij, ik krijg geen subsidies, studies, gemeentegelden of wat dan ook vergoed. Ik ben de steunpilaar die elke dag werkt, zij zijn degenen die profiteren, niets doen, extra potjes tot beschikking krijgen (en vaak zwart bijverdienen). En brave Hendrik, worstelt om rond te komen en hoort tandenknarsend aan hoe gelukkig ik moet zijn. Nu mijn gehandicapte protégé minder uitkering krijgt (die het echt nodig heeft) juich ik het toe dat deze schandalige geaccepteerde profiteurs aangepakt worden. Voor 1200 euro per maand mag je best gecontroleerd worden. Ga anders ook eens proberen te werken of te overleven zoals de rest van de wereld. Gek wordt ik van dat geschreeuw over onrecht als je wel je zakken vult, wie is hier nu onrechtvaardig?

    • Beste Henk, ik zou het gewoon eens proberen, te leven van een uitkering. hier op de site staat hoeveel je dan te besteden hebt, de rest zoek je even op. Ik kan je verzekeren dat je niet op vakantie naar Dubai kan. Sterker nog: vakanties kan je voortaan wel vergeten. Verjaardagen trouwens ook. En o ja, nooit meer naar de film, uit eten, bioscoopje pakken zelf koffie drinken op een terras is zonde van het weinige geld dat je hebt. Die mensen met een uitkering die maar Dubai kunnen leven dus alleen in jouw fantasie of hebben een wietfarm in huis. Voor dat laatste bel je dan de politie die met een speurhond komen ruiken of je constatering inderdaad wel fris is.

   • JA in het vervolg zal ik dat wel doen dan Elze 😀 Dat is misschien maar het beste en hem er gewoon op aanspreken en zeggen dat ik hem door heb.

    Ik weet ook dat ze me overal op het internet volgen. Toen ik laatst op gesprek moest komen werden mij een aantal uitdraaien onder de neus geschoven. Ik heb namelijk als hobby schilderen, ze hadden al mijn schilderijen uitgedraaid en in een euforische bui heb ik een keer geschreeuwd dat ik me rijk voelde nu ik drie schilderijtjes had verkocht , waarvoor ik niet meer dan 40 euro had ontvangen haha en zij dachten meteen dat ik stinkend rijk was geworden,.

    Ook ‘dachten’ ze hebben otndekt dat ik werkzaam zou zijn in de prostitutie…. wat een bullshit allemaal zeg… Sociale zaken is nog erger dan de Gestapo…

    Maar goed, ik laat me niet gek maken door ze, mij zijn ze echt niet de baas hoor…. ze mogen me in de gaten houden, ik heb niets te verbergen!!!

    • politie bellen dat je achtervolgd word door een vreemde man en dat je bang bent er worden genoeg vrouwen ontvoerd en vermoord en kijken wat er gebeurd weet jij veel wie die gast is die je achtervolgd.

     • Ja maar tegen de tijd dat de politie er is is die man al lang weg. Ik ga eens opletten of ik die man vaker zie. Ik wéét dat de sociale dienst mij in de gaten houdt. Dit is gebeurd sinds mijn verhuizing van Rotterdam naar Capelle aan den IJssel. De sociale dienst is hier nét de Gestapo… in Rotterdam werd ik nooit zo extreem gecontroleerd als hier.

      Na mijn verhuizing naar Capelle heb ik nogal (onbedoeld) de aandacht op mij gevestigd door een klacht in te dienen bij de gemeenteraad van Capelle over de afhandeling van een aanvraag voor inrichtingskosten… dit heeft nogal wat ophef veroorzaakt en sindsdien denkt de sociale dienst hier dat ik en staatsgevaarlijke terrorrist ben. Ik publiceer namelijk alle misstanden waaarmee ik te maken krijg… daardoor denken ze dat ik een bijzonder persoon ben ofzo die in de gaten gehouden dient te worden, maar van mij mogen ze hoor, ik doe niks fouts en heb niets te verbergen,,,,

      Tegenworodig neem ik elke dag mijn fotocamera mee, als ik weer zoiets meemaak maak ik meteen een foto van die persoon en laat hem bekijken door de politie… want van al dat geintimideer en geschaduw ben ik echt niet gediend.

 42. Tilburg. In geval van mijn dochter, buren geinterviewd of tip van hun. Valse info doorgekregen, een verassings bezoek aan haar. Alles was in orde.

 43. Klopt. Mijn vriendin werd (illegaal) gevraagd om de stand van de spaarrekening van 2 jaar terug op te sturen. Uiteindelijk door de juridische afdeling in het gelijk gesteld, maar eerst wel dreigen met terug laten betalen van de uitkering. Tuig.

 44. Geluidsfragment van de gemeente Leeuwarden waarin wij om uitleg vragen tot wanneer de WWB loopt in Leeuwarden jullie kunnen duidelijk horen dat de Gemeentelijke ambtenaar verklaard dat ze uitgaan van de datum dat je huurcontract afloopt. Maar naderhand bleek de gemeente Leeuwarden toch maar de uitkering door te betalen tot 5 Maart en niet!! Tot 5 April ,de datum dat ons huurcontract in Leeuwarden afliep!! Kost je een gehele maand inkomsten en eten!!
  Verkeerde info van de ambtenaar of ordinaire beroving van een burger?

  https://soundcloud.com/geerengreetje/datum-verhuizen-info-van

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.