Bachheimer: Revoluties zijn slechts twee maaltijden ver weg

machtEr komt steeds meer verzet tegen de euro en de eurozone. Dit keer een bericht uit de beleggershoek.

Bachheimer, bekend Oostenrijks belegger, vindt het spijtig dat de Europese bevolking nog steeds niet massaal in opstand is gekomen tegen het ontdemocratiseringsproces door de EU en de bevolking gelaten hun soevereiniteit prijsgeven en toestaan dat hun regeringen voor honderden miljarden garant staan voor de schulden en uitgaven van andere eurolanden.

‘Dat komt omdat de meesten nog gewoon te eten en een dak boven hun hoofd hebben,’ zegt hij. ‘Toch wordt het aantal gezinnen dat het niet kan bolwerken steeds groter. Bij alle vermeende rust schijnen de machthebbers echter een oude spreuk te vergeten: revoluties zijn slechts twee maaltijden ver weg.’

Bron: Euro is feitelijk al ingestort

Commentaar
Zoals ik in het artikel over de eurozone al gemeld heb, leveren wij onze onafhankelijkheid in. Het bestuur van ons land over monetaire zaken komt daardoor te liggen bij de Europese Centrale Bank (ECB). Hierdoor komt beslissingsbevoegdheid bij een orgaan dat niet door de Nederlandse burger gekozen is. Toch accepteren wij dit tot op de dag van vandaag. Juist omdat ik niet voor revoluties ben, vind ik het belangrijk te waarschuwen voor het foute beleid van Rutte en zijn kompanen. Ik ben voor een groot omvangrijk Nederlands verzet met als resultaat dat het kabinet vervroegde verkiezingen uitschrijft waardoor zowel PvdA als VVD als de PVV tot kleine partijen worden gereduceerd.

Rob Vellekoop, 10 juli 2013, delangemars.nl

3 Comments

  1. Nederlanders stemmen al decennia lang rechtste regeringen bij elkaar.
    En ze geloven nu ook in meerderheid dat bezuinigen moet.
    Dus met nieuwe verkiezingen krijgen we gewoon weer een cluppie dat van alles beloofd en op de oude voet verder gaat.

    • Denk dat je gelijk hebt. zo lang wij een regering hebben die afhankelijk is van geld ( andermans geld ) dus niet onafhankelijk hou je het gedoe wat we al voor zolang hebben. We moeten denk ik maar eens gaan naar zoals Abraham Lincoln deed, eigen geld drukken om de burgeroorlog te bekostigen. Daar hij anders veel te hoge rentes moest betalen, meen iets van 36%. laten we dat nou ook eens doen met direct een menswaardig basisinkomen voor iedereen en weg bij de EU. Laat de regering dan van eigen geld afhankelijk zijn, dus van ons.

  2. Ook ik ben een voorstander van een groot Nederlands verzet met als resultaat dat er vervroegde verkiezingen komen en dat zowel de PvdA als de VVD gereduceerd worden tot piepkleine oppositiepartijtjes. De peilingen zijn daar inmiddels wel duidelijk over. Maar ik zie niet gebeuren dat de PVV ook gereduceerd wordt tot een kleine partij, want juist deze partij is in de peilingen aan het profiteren van het aantal stemmers wat wegloopt bij de VVD. Dus zal er nog iets anders moeten gebeuren voordat ook de PVV omlaag gaat in het aantal kiezers wat zou stemmen op deze partij.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.