Gemeente Westerveld laat moeder en dochter op straat leven

dakloos

Meldpunt Machtsmisbruik door uitkeringsinstanties

Ik raakte door remigratie een half jaar dakloos in NL, samen met mijn 11-jarige dochter. Geen gemeente wilde ons opvangen. De daklozenopvang is regiogebonden. Wij kwamen uit het buitenland. Jeugdzorg: ‘u moet maar terug naar Duitsland.’ Toen een schooldirectrice zag dat we allebei kapot gingen, heeft zij alle koppen bij elkaar gestoken en werden we in een te dure flat gezet, die de wooncorporatie niet kwijt raakte. Bij een sociale dienst (IGSD Westerveld) die weigerde een voorschot te verstrekken, weigerde verhuiskosten, inrichtingskosten te vergoeden.

Lees verder …

Commentaar
In een land waarin alles ondergeschikt is aan de staatsschuld en het begrotingstekort telt de burger niet meer. De boekhouders van Rutte 2 regeren niet de burger maar de cijfertjes. En zelfs dit laatste lukt hen ook al niet.

Rob Vellekoop, 10 juli 2013, delangemars.nl

12 Comments

 1. Hier de bewuste moeder, waar het om gaat. Ik zie bij toeval dit stukje en de kop klopt niet. Ik ben inderdaad een half jaar dakloos geweest na remigratie. En het was vooral de gemeente Meppel die niets deed. De gemeente Westerveld had ons ook wel willen weigeren, maar dat kon niet omdat ik nu eenmaal een woning in gepropt werd hier. Moest er wel in, anders hadden ze mijn kind ook nog bij me weggehaald. De gemeente westerveld is echter geen haar beter. Ze negeren keuringen. Willen me met dreiging van sancties dwingen om naar het uwv te gaan. Schreven een trajectplan waar onzin in staat en wat ik dus weigerde te tekenen. Maar dat maakte niet uit, ook als ik het niet tekende was het toch geldig. Als ik het maar terugstuurde, anders kreeg ik geen geld. Ze eisten (tevergeefs) dat ik stopte met bloggen en twitteren, omdat ik me teveel zou profileren als kunstenaar en schrijfster. Als je met zelfinitiatief komt, kappen ze het af met regels en wetten en dat het niet kan of mag. Bijzondere bijstand…misschien voor een kist als je op sterven ligt. Maar zo ver ben ik NOG niet. Met de nadruk op nog:-( Volkomen respectloos en onmenselijk. Het is de ergste dienst waar ik ooit bij gezeten heb. Geen enkel gevoel voor mensen en de kinderen die van hen afhankelijk zijn. Je snapt niet dat die mensen zo hun geld DURVEN te verdienen!

  • @ Sabine: Eens, ze kappen veel af met regels en wetten, ervaar ik ook. De situatie om de uitkeringsgerechtigde heen zal ze een worst wezen en dat maakt hen onmenselijk, Maar denk gelijkertijd dat een behoorlijk aantal van hen bang is voor eigen baan, dan de ander er maar aan!

 2. Maakt u klaar voor oorlog
  Zo begon het ook in 1935
  de politieke prutsers gaven het volk geen keus om voor iets anders te kiezen helaas kozen ze voor iets met wel erge veel doden

 3. Ik ben na 34 jaar werken arbeidsongeschikt geraakt door politiegeweld. Toen raakte ik in 2008 tot op heden ook dakloos. Ben zelfs uit de basis administratie geschreven als vermist/verblijvende in het buitenland en zit steeds op valse aangiftes in detentie op slaap op de stoep voor politiebureau Hoofddorp. Er zijn meer als honderdduizend daklozen in NL en niemand die wat voor ze doet en bij claimen van rechten ga je via art 37 naar een Ggz kamp met dwanverpleging.

  • @Gepke: Ik leef met je mee en als momenteel een individu zijnde hoop ik op meer individuen wie een draagvlak kunnen vormen als eenheid om dan situaties zoals de jouwe en vele anderen aan te kunnen vechten.

   Persoonlijk ken ik een paar daklozen, ben feitelijk zelf ook eentje ( maar net niet, sta ook niet langer ingeschreven ), praat ik mee steek ik een hart onder de riem, zo ook indien mogelijk wat geld. Wat ik dan soms persoonlijk voor ze besteed en ze soms zelf moeten weten wat ze ermee doen. Ja dat is soms voor de verslaving waar sommigen afhankelijk van zijn geworden. En dan toch een noodzaak om daar af en toe in helpen te voorzien om deze slechte(r) (wordende) wereld ( deels door de overheid )voor deze medemensen een moment dragelijk te maken.

   Een aantal van hen dragen een schuldgevoel, soms overgenomen van de samenleving, het allemaal eigen schuld, dikke bult is. Ik praat dat uit hun hoofd met name omdat iedereen de mogelijkheid heeft zichzelf te vergeven en daarmee de daden begaan of die van een ander. Je bent zo schuldig als iemand zichzelf voelt.

 4. Idioot land, of moet ik zeggen een idiote overheid. Waar zijn toch de normen en waarden gebleven die duiden naar menselijkheid, menswaardigheid, menselijke betrokkenheid en menselijke verantwoordelijkheid. Dat jegens elkaar.

  De een wordt op straat gezet, daar gehouden. De ander wordt gekort op uitkeringen of krijgt helemaal niets. Weer een ander wordt te werk gesteld zonder enige vorm van rechten, dus dwangarbeid. Dan nog hij of zij die vertoeven in armoede, wie fijn naar de voedselbank mogen. Schuldenaren, ook mensen, gaan gebukt onder loonbeslag ( soms onder de beslagvrij voet, te proberen ) bankrekeningen die geplunderd worden en alleen daardoor ook in de armoede verdwijnen. Soms ervaart iemand alles hier zojuist benoemd.En zo kunnen we nog even doorgaan. Als ik dit kleine lijstje doorlees, lees ik de eigenschappen van een dictatuur. Wat neerkomt op uitbuiting en (be)dreiging, maar ook het uitvoeren van dreiging. Dat om geld te (be)sparen en kritieken in de kiem te smoren. Dus weg is je vrijheid van meningsuiting en het recht om eigen leven te sturen.

  Volgens mij is dit alles zo strafbaar als het maar kan al worden wetten daarop aangepast om het een en ander mogelijk te maken. Wat dan niet meer is dan witte borden criminaliteit, want het raakt mensen op schadelijke wijze. Met mentale en fysieke gevolgen, die echt niet nodig zijn, ongehoord zijn.

 5. Er mist in dit verhaal veel te veel informatie om er iets mee te doen. bv. Waarom remigratie naar Nederland (waarom eerst emigratie; misschien vanwege lagere belasting en dus wel de lusten, maar niet de lasten)? Waarom dakloos (ook werkloos?). Dit is dus geen ondertekening!!!!!

  • Lees verder op de pagina Meldpunt Machtsmisbruik voor Uitkeringsinstanties op deze site en vraag het Sabine de inzender van dit artikel.

  • @Werkende, wat blijft is dat zij en haar dochter Nederlandse zijn wie terugkeren naar eigen land om definitief in eigen land te blijven. Wat dan nog mensen, dus ook kinderen zet je niet op straat. Al hebben ze de lusten gehad in een ander land. Zelfs een crimineel heeft een eigen plek, dus een cel. Waarom moeten deze vrouw en kind zwaarder gestraft worden door hen geen eigen plek te geven en dat meteen.

  • Ik hoef me niet te verantwoorden aan iemand die alleen anoniem mijn integriteit ter discussie durft te stellen op internet. Ik heb na veelvuldig overleg met verschillende autoriteiten zorgvuldig gehandeld en heb de adviezen opgevolgd van mensen die geacht worden deskundig te zijn.
   Hoewel ik de vraag impertinent vind kan ik wel zeggen dat ik voor werk naar het buitenland ben verhuisd. En voor mijn dochter weer terug gekomen ben. Scháám uzelf!

 6. Waar ons land klein in is; laat gewoon maar kreperen die handel, als de boekhouding maar klopt.

  • Helemaal Juist Ted, dat is de meer dan foute houding van de regering en hun onderdanen de gemeenten.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.