Zwartboek FNV: gemeenten verdienen aan bijstandsgerechtigden

Het Zwartboek staat vol met ervaringen van uitkeringsgerechtigden met gemeenten. De verhalen zijn geanomiseerd omdat bij protest tegen het gebrek aan perspectief, over de arbeidsomstandigheden of de bejegening door leidinggevenden, door sociale diensten vaak gedreigd met korten op de uitkering.

Het FNV trekt de volgende conclusies:
– Gemeenten gebruiken bijstandsgerechtigde om kosten te drukken
Gemeenten hebben een nieuwe vorm gevonden om de kosten van bijstandsgerechtigden te drukken: hen met behoud van uitkering werk te laten verrichten met een productieomzet. De inlener, vaak een regulier bedrijf, betaalt de gemeente hiervoor een inleenvergoeding. Op deze manier blijkt de gemeente Sittard-Geleen in een jaar tijd een half miljoen euro verdiend te hebben. De gemeente Montfoort leent goed bemiddelbare werkzoekenden uit en vraagt daarvoor een vergoeding.

Lees verder

Bron: Zwartboek FNV

Commentaar:
Werk met behoud van uitkering is een zachte uitdrukking van de misstand die dwangarbeid is. Dat gemeenten de gore lef hebben om ook nog eens aan het leed van uitkeringsgerechtigden geld te verdienen tart iedere verbeelding.
RV

6 Comments

  1. Het gebeurt ook dat een uitkeringsgerechtigde uitbesteed wordt waarvoor de gemeente moet betalen. Het is maar een wetenswaardigheid. Voor die zogenaamde uitstroom aan uitkeringsgerechtigden krijgen de gemeente meer geld van de overheid. Het ene gat wordt door het andere gevuld. In dit geval door de uitkeringsgerechtigden.

  2. het is oplichting!!!
    Het is gebruik maken van andermans ellende om mensen onder het minimumloon te laten werken.

  3. Het is ongelofelijk hypocriet en inderdaad schandalig! In plaats van echte banen te scheppen voeren ze een vorm van slavernij in…

  4. Wat zal de EU hier van vinden ? Het EVRM ? Oh, wacht de armoede slaat overal in Europa genadeloos toe. De profiteurs zitten in Brussel. Wel geld geven aan een door gedraaid Egypte en de Europese burgers laten verhongeren.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.