101.000 vacatures voor 600.000 werklozen & nog meer uitkeringsgerechtigden

Het CBS heeft bekend gemaakt dat er januari 2013 592.000 werklozen zijn, tegenover 468.000 dezelfde maand in 2012. Dat betekent dat er 124.000 werklozen in een jaar tijd zijn bijgekomen.
Er zijn slechts 101.000 vacatures per eind 2012.

Commentaar:
Het wordt hilarisch aangezien de overheid niet alleen 592.000 werklozen, maar eveneens een paar honderdduizend uitkeringsgerechtigden  (gedwongen) aan het werk wil zetten. Voor deze honderdduizenden zijn echter nog steeds maar 101.000 vacatures beschikbaar. Desondanks gaat de overheid door.
Je vraagt je af wat deze dolgedraaide overheid bezield.

2 Comments

 1. Sigh*

  Machines kunnen ons werk 4x zo snel overnemen.
  We zijn aan het einde van een grootschalig productietijdperk gekomen, het enige waar mensen goed in blijven is onderhoud, en daar worden wij straks ook voor gebruikt. Terwijl machines zichzelf kunnen dupliceren b.w.v.

  Er zijn volgens de eliten te veel mensen en willen het overschot reduceren tot een minimum. Wat uit hun perspectief begrijpelijk is, want mensen zijn voor hun te veeleisend.

  Machines kunnen niet klagen.

 2. Volgens mij snapt de overheid zichzelf niet eens want op deze wijze mogen degeen die nog een baan hebben denken dat zij boffen maar zij worden net zo makkelijk vervangen als de werkenden voor hen. Het feit dat zij nog een hoog salaris hebben is al een reden om ontslagen te worden. Mensen denk toch na! Laat niet over je lopen maar laten we met zijn allen laten zien dat er andere oplossingen zijn. Alleen al door de straat op te gaan en aan de Lange Mars mee te doen, sollidair te zijn met elkaar. En vertel de jongeren van nu ook dat wat afgepakt wordt door hun oma’s en opa’s bevochten is!
  Vertel het door…

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.