Wat speelt op achtergrond van Catalaanse onafhankelijkheidsverklaring?

Dinsdag 10 oktober kijkt heel Spanje naar Barcelona waar het Catalaanse parlement bijeenkomt en naar verwachting premier Puidgemont de onafhankelijkheid zal uitspreken. Hij doet het, maakt een spagaat omdat hij de onafhankelijkheid nog even uitstelt. De Spaanse minister-president heeft Catalonië ondertussen 7 dagen bedenktijd gegeven. Een analyse van de pressie achter de schermen en zijn officiële doodsbedreiging.

Druk van rechts

Voordat premier Puidgemont zijn verwachte onafhankelijkheidsspeech zou houden in het parlement ontving hij eerst een doodsbedreiging vanuit de partij van de Spaanse minister-president Rajoy (zie verder) Daarnaast moet hij vreselijk in dubio hebben gestaan, bij het uitroepen van onafhankelijkheid zou hij waarschijnlijk direct door de Spaanse politie voor opruiing worden opgepakt en zou het Madrileense gezag direct gaan gelden in Catalonië. De EU had al via Timmermans laten weten dat ‘proportioneel’ geweld toelaatbaar was tijdens zijn speech tot het Europese parlement. De Raad voor Europa met zijn president Donald Tusk had er op aangedrongen niet de onafhankelijkheid uit te roepen, maar een dialoog te beginnen met Madrid.

Doodsbedreiging

Via de woordvoerder van de Volkspartij van zijn partij liet Rajoy op maandag indirect Puidgemont met de dood bedreigen. De woordvoerder zei tijdens een persconferentie dat het met de huidige eerste minister van  Catalonië, op dezelfde manier zou kunnen aflopen als met de voormalige eerste minister Lluis Companys, die ook de onafhankelijkheid uitriep van de regio op 6 oktober 1934.

De woordvoerder liet in het midden of hij refereerde naar gebeurtenissen in de maanden na oktober 1934, toen Companys werd gearresteerd en tot 30 jaar gevangenisstraf voor opstand werd veroordeeld of wat uiteindelijk met de Catalaanse leider gebeurde.

Nadat hij in ballingschap naar Frankrijk was uitgeweken tijdens de Spaanse burgeroorlog werd hij door de nazi’s aan Franco uitgeleverd (Franco en Hitler waren dikke maatjes) en in de buurt van Barcelona geëxecuteerd op 15 oktober 1940.

Catalaanse separatisten en anderen in Spanje hebben hierop onmiddellijk woedend gereageerd en rectificatie geëist. (The Spain Report)

Druk van de Catalanen

Ondertussen hadden meer dan 2 miljoen Catalanen zich uitgesproken voor onafhankelijkheid in het door Madrid verboden en onderdrukte referendum. Het momentum was op die dinsdagavond terwijl de Guardia Civil dreigend door de straten van de Catalaanse hoofdstad Barcelona reed. Meer dan 800 gewonden waren bij de onderdrukking van het referendum gevallen. Een groot deel van de Catalaanse bevolking wachtte in gespannen opwinding op het verlossende woord van Puidgemont. Dat kwam, maar met een termijn voor dialoog. Rajoy wijst dialoog af de onafhankelijkheidsoptie is niet bespreekbaar in Madrid. Hij geeft Catalonië nog een week bedenktijd.

Onafhankelijkheidsverklaring

De onafhankelijkheidsverklaring komt er in het kort op neer: dat de Catalaanse Republiek wordt uitgeroepen, als een onafhankelijke en soevereine staat die democratisch en sociaal is. De Catalanen willen onderhandelen met de Spaanse Staat. Ook vragen ze aan de internationale gemeenschap en de EU om in te grijpen zodat de sociale en democratische rechten niet meer geschonden worden.

 

Rob Vellekoop, 12 oktober 2017

37 Comments

 1. Beste Rob, the happy few die jouw artikelen lezen, blijven binnen hun eigen kringetje rond draaien, ze veréénzelfigen zich met jouw denken, et voila de secte is geboren, wil jij dit, sta jij dit voor, nee toch.
  Wat één achtergrond betreft in Barcelona’s omgeving leven heel veel mensen van Joodse kom af, ik kan er verschillende, de zogenaamde Maranos, en ook die weer het Joodse geloof aan hangen, ook echte spijker harde Zionisten, en dan de Soros aanhangers, de boel versteren want in troebel water is het goed vissen, denk er om ik ben geen Anti Semiet, heb veel echte goede Joodse vrienden, en ook de mooiste herinneringen aan mijn Amsterdamse tijd, met ze geleeft en onze handel gedreven, prachtige warme mensen, maar ze zijn toch altijd bezig hun aanwezigheid te verzekeren, en dat mag, als het niet te koste van die andere gaat, maar het is complex, en je kunt al snel je vingers branden, maar het moet worden gezegt ze zijn terdege aanwezig in Catalonië, en spreken hun woordje mee, maar niet altijd heel zichtbaar, en dat is jammer, dat geeft geen duidelijkheid, zo maar wat overdenkingen groet Jenne

 2. lieve allemaal,
  het is tijd voor mij om de lange mars te verlaten.
  Daar rob en ik verschillen van inzicht over vrijheid en eerlijkheid.
  Daar de naam spring belasterd wordt over het sturen van scheld mails die niet hebben plaatsgevonden, rob zet dit niet recht..
  Het is klaar.
  @anoniet lees mij verder op irma
  Bijzonder jammer dat de lange mars op imo een verkeerd pad aan het wandelen is.

  • Rob, ik neem aan dat je inziet dat je in (onbewuste) samenwerking met een supertrol het graf aan het graven bent voor DLM.

   • Ach Nico, ik schrijf gewoon door, dag in dag uit. Af en toe struikel ik misschien over een trol of over een zionist of racist, maar ik ga gewoon door nadat ik ben opgekrabbeld. Commentatoren op de artikelen komen en gaan, met allerlei intenties, goed en kwaad. Het hoort er allemaal bij. Het water blijft stromen naar de rivier, na mij zullen anderen komen die de koorts voelen iets te doen en de toorts brandend houden.

 3. Dat ze waarschijnlijk dezelfde regels voorgeschreven krijgen als bij de brexit?

 4. In het vorige item ging het over orgaandonatie en daar wil ik graag even op terug komen. Nu alles alleen nog maar om het geld gaat, het geld waarmee onze politici de hele uit te plunderen samenleving (ESM-verdrag) in een benauwende houdgreep heeft, is de film Coma 1978 nog veel griezeliger dan hij destijds al was. Want het zou nu best wel kunnen, organen “da’s heel goeie handel”……

  https://www.youtube.com/watch?v=DKarHbiHF0w&list=PL_heV-8t-RuxnzZ2zaL0Kex1HOyH1Qt1v&index=1

  • En de rest dan, met het elektronisch patiëntendossier in combinatie van alle andere gegevens( zorgverzekeraar .) is een perfecte donormatch makkelijk te vinden. Donor op maat, geld en macht doet de rest. Het klonen van geschikte donoren is ook een mogelijkheid die men kan uitbreiden.

 5. O, je wilt een feniksje doen?
  Gelijk heb je! Moet je vooral Garoedoen.. was Rob ook van plan geloofde ik uitgemaakt te hebben uit het ‘aan de mensen tegen elkaar uitspelen doet DLM niet meer mee’ artikel. En toen kwam Nel iedereen verantwoordelijk maken voor wat zij niet georganiseerd krijgt. Is goed meid, ik hoop dat je de ruimte gaat nemen! Kan je ontdekken dat het niet aan mij ligt, of nog mooier natuurlijk, ga jij ontdekken waarom het wel aan mij ligt, want dan ga je dus iets organiseren wat wel positief resultaat oplevert omdat ik er niet meer bij ben.. dan lag het natuurlijk wel aan mij. Maar ik heb zo het vermoeden.. ach, hopelijk bewijs je je gelijk, zou voor iedereen, inclusief mij, toch het beste zijn als ik je goed begrijp..

  Omdat je er ergens toch ook helemaal gelijk in hebt, ga ik het je dus nog eens heel makkelijk maken ook. Waar ik recent niet in staat ben geweest het hier ‘voor goed’ achter me te laten, motiveerde je me met deze post toch ook wel dan toch minstens maar even een intermezzo te nemen. Daar moet ik wel toe in staat zijn. Ik wens je alle plezier erin toe en gun je van, nee, ons van harte dat het je werkelijk gaat lukken eens een positief verschil te realiseren.

  Nico, dat siert je dan toch ook weer.

  Nel denkt dat het aan mij/ons ligt dat er hier niets ‘productiefs van meetbaar resultaat’ te creëren valt? Ik hak nog één keer positief op rvdz zijn talenkwestie in, en dan gooi ik het bijltje er voorlopig wel weer even bij neer hier, voordat ze mij verantwoordelijk gaan houden voor de kaalslag en ontbossing. Ja-a! Ik rij nog steeds op mijn ijzeren paard hoor, ik gun niemand, nu ja, ziekte ten gunste van mijn mobiliteit.. heel die achterlijke CO2 discussie daar gelaten..

  Veel succes met het ontdekken van nieuwe mensen die je verantwoordelijk kan houden voor wat jou niet lukt, aan mij zal het niet meer liggen hoor..

  CD van jou CD van jou, je mag het allemaal hebben, ik zing toch liever zelf.. nou, het gaat u allen goed! Tabee is de groet!

  Dan deel ik nu alleen nog even wat me de laatste tijd aardig op de been hield..

  Trap die harp in een kissie!!
  Pianoforte therapie!!

  Charleazy:
  https://youtu.be/O_YPrjBHWh0

  Boogie woogie:
  Droog: https://youtu.be/eeGDUt0ve8M
  Swing:
  https://youtu.be/prsZcOdgCu8
  Feestje op de piano:
  https://youtu.be/9MQc9MTafU4

  Maar beperkt u zelf vooral niet tot dit beperkte aanbod. Er is een internet vol en Ruud krijgt wat mij betreft toch ook te weinig aandacht.. naar sommige talen kan ik wel luisteren zonder mezelf in woede te verliezen hoor, dat zijn alleen nooit de ‘gesproken’ talen.. ik voeg Ruud nog ff toe! Maar die heeft meer in zijn vingers dan de boogie hoor. En wanneer je liever trompetten hoort, of gitaren, of een drumstel, vooral dat opzetten hoor! Spass must sein!
  Vindtie zelf leuk:
  https://youtu.be/LkndRCZLMn4

  Dat het andersom mogelijk niet zo is betekent erg weinig voor me hoor Nel. Jij kent mij toch alleen van wat je wel van me ziet, en ik ben er echt wel van bewust wat jij alleen ziet van mij hoor. Ik vind het dan ook totaal niet gek. Het ligt dus niet aan jou, maar dat jij je nog kan veroorloven zo te kijken zeg..
  Ik wens je dan ook echt veel succes ermee. En als ik dacht dat bij jou je hart op de verkeerde plek zou zitten, had ik echt niet zoveel meer aan en over je gezegd als ik wel heb gedaan..

  Het gaat u allen goed!
  Hartegroet!

  Robert Paulson.

  • Ja, of ik nu aftekenen met de fictieve naam van mijn echte zelf of de echte naam van een fictieve ander,..
   Voor wie denkt zich naam te zijn..
   Smakelijk voortzetting hoor!

   • Rob, wil je aub nog een e achter smakelijk- zetten?
    Vast bedankt, weer bedankt en nog bedankt!!! Wil je deze niet posten? Ik ga ernstig mijn best doen er dan in ieder geval echt een intermezzo van te maken, mijn positieve commentaar op rvdz zijn talenkwestie, die ik niet zal posten zolang die niet opbouwend genoeg is, zal ik nog plaatsen als anoniet, dan een tijdje alleen ‘bidden’, maar dan zoals de roofvogel, wat lezen en ‘erboven circuleren’ en dan hoop ik toch wel dat ook mijn anonieme fase er weer op zit en wanneer dan het negatieve ‘restgevoel’ (vooral qua beleving van Nel) weer is wegge-ebt, hoop ik toch wel weer op en uit naam van mijn net zo fictieve systeemnaam te gaan posten. Dat is dan nog wel net zo fictief, maar in ieder geval niet anoniem meer, misschien scheelt dat toch voor de mensen die daar dan dus wel waarde aan hechten. En dat dan voorzichtig ook weer wat realistischer positief te kunnen doen..

    Echt hoor Rob, ik hoop dat het je niet te flauw overkomt, maar ik zou mijn eitjes nooit bij iemand anders in het mandje leggen, maar mijn zakdoekje leggen heb ik de laatste tijd niet voor niets hier gedaan. (Toch weer veel geleerd.) Ach, blijkbaar mag ik de bloemetjes nog steeds niet plukken, verwachten ze nog steeds dat ik braaf naar school toe ga om wat ze zelf niet geleerd willen hebben,.. sorry, maar dan leg ik zelf wel de zwarte piet bij mij neer, voel ik me ineens Kortjakje en Moriaantje tegelijk, en dan doen we dat gelijk op zijn Shaka Zulu’s ook! Het is allemaal niet om in een glazen kast te zetten, ik krijg de roos dan ook niet mijn hoed.. ik mag het niet plukken, sorry, zo blijf ik wel boos ja, maar wat mij betreft ben ik dus niet geboren om erbij te staan en ernaar te kijken, dat gaat bij mij de straat niet in hoor, stelletje klikspanen beraden alleen zichzelf joh!

    Misschien toch wel plaatsen?
    Het is aan jouw, we merken het wel..

    Fooral so dorgaon!
    Om een collega van mijn favoriete jurylid (waarschijnlijk) aller tijden te quoten.. die is trouwens ook niet meer hetzelfde… Ook gewoon wél met de tijd mee gegaan.. ff lachen met Bulletje nog dan?
    Ik hoop het wel!

    Plaats het maar gewoon wel trouwens, kunnen ze er misschien nog iets aan over me af leiden.. en lachen hoop ik,.. nou ja, geef nooit op! Doe ik ook niet; Joules unlimited! May the best men win! And for thé ‘grab’m by the balls’-girls; you know I know women is men to.. stamp on you like hooligantsss..

    LOEOEOE-HOEOEoeOEoeOEoeOEOEIII!!!

    https://youtu.be/ziYV8h0gzNs

    • Nous, deze ook nog dan, omdat hier toch de aanleiding van komt, toch nog ff achter deur nummer drie te kijken, want wie is dan toch die kerel? Nou, briljant ventje geweest blijkbaar:
     Larry Norman:
     https://youtu.be/JA9h7g-PQsU
     Ter uwer attentie, bezinning, en toch vooral ook wel vermaak.

     LOEOE-HOEOE-OEIII!!!

 6. Rob de td plaatsen comment was nog niet af
  Weet bij go de nog niet op mn nieuwe computergedoe hoe het werk tv om tekst te scrollens zodat ikm de rbij kan om te bewerken. Maar ds strekking klop wel.

  Ik hoop dat je alsnog de persoon blijkt te zkjn met eergevoel en de algemene informatie linkjes over catalonie plaatst.

 7. NOU, weten we dit allemaal wel zeker.
  Ik vraag dit omdat is gebleken dat de censuur behoorlijk heeft toegeslagen. In Nedeland. Op alternarive websites.
  Wat is nu het probleem met censuur?
  Het probleem met censuur is dat de informatie niet volledig wordt doorgegeven.
  Ergo, een eenzijdig verhaal wordt gebracht geheel in lijn met de mening van de plaatser.
  Wanneer men geen beide of meerdere kanten van een verhaal wat zich ontvouwt kan plaatsen in decomments bijvoorbeeld, komt men niet tot een juiste, of volledige conclusie ———-> ROB

  • Doe er mee wat je wilt, Spring. Nergens zal je 100 % waarheid lezen. Laat staan dat je als onderzoeker erin slaagt om alles boven tafel te krijgen. Geen enkel blad of programaa lukt dat. Een goed voorbeeld is het Agenda 21/30 fenomeen dat jij vaak tevoorschijn tovert. Ook daarmee kan je nooit alles verklaren wat er gebeurt.

   • Het gaat erom dat jij de gevonden informatie, niet plaatst. Zo komen we nergens aan waarheidsvinding.

  • beste spring
   als jij nu eens ipv Rob een uitmuntend artikeltje weet te schrijven met een
   uitzonderlijke tekst qua inhoud analyse en aanbevelingen
   ipv laat op de avond er nog even een beledigende mail uitgooien
   zodat je weer vergenoegd in je mandje kan stappen

   zou zelfs jij iets meer respect en geloofwaardigheid kunnen genereren

   • Nelleke
    Zo als altijd volkomen of topic, zich veréénzelvigen met het andere, om iets te vereffenen !

   • @ nelleke vraag hoe kan een gewone bezoeker nou een email adres zien? Leugens dus of….

 8. Ik had toch wel verwacht dat je in zou zien dat net als Brexit dit een onderdeel is van het plan.

  • Wie zeg dat ik dat niet inzie? Omdat ik het plaats?
   Ik besteed hieraan aandacht omdat ik voor het opdelen van grote machtsblokken in kleine stukjes ben, om vervolgens dit weer te verkleinen, Net zo lang totdat de burger zeggenschap heeft over zijn eigen leven. Met andere woorden iedere stap naar kleinschaligheid is voor mij een feest. Laat al die machtsconcentraties maar afbrokkelen. En het interesseert me geen bal of Soros zijn capriolen soms parallel met die van mij lopen.

   • Uw probleem best Rob, weinig of geen ideologie, verkleinen tot het terug is bij af, en Soros vind U ook geen probleem.
    En wat Spring betreft, ze heeft gelijk, Uw verhalen, missen inderdaad over het algemeen, wat diepte en ook de nodige afwegingen.
    Ik blijf U wel lezen, wil de evolutie wel mee maken, Groet

   • ook ik ben ervoor om machtsconcentraties af te brokkelen
    te beginnen met die machtsconcentratie op deze site
    ik roep op tot een boycot van verschillende mensen
    waarschijnlijk al lang actief op deze site
    maar die ondertussen teveel negatieve macht naar zich toe trekken

    hierbij wil ik een oproep doen tot het boycotten van de volgende
    mensen die deze site terroriseren
    ter opschoning en kans voor meer belezen individuen
    om ook op een leuke wijze deel te kunnen nemen
    en ervaringen te delen
    over enigszins gelijk gestemde gevoelens op deze waardevolle site
    ipv
    te worden gebombardeerd met de meest a-sociale verwensingen

    ik stel voor voor diegene die zich in mijn verhaal herkennen
    over te gaan tot het uitsluitend communiceren
    met personen van goede wil die zich op deze site willen laten horen
    of oproepen tot samenwerking
    en die bereid zijn om een visie aan te nemen die mogelijk anders is
    maar dan wel gebaseerd op feitelijke gegevens

    vandaar mijn voorstel om te beginnen met het negeren
    van op deze site actieve uiteraard (anonieme) figuren zoals bv:
    Anoniet Spring Nico Pietje en Geer
    en elke volgende die alleen wil schelden en ontregelen

    ik hoef niet te vragen wie doet mee
    want dat laat ik aan eenieder zelf
    maar ik begin er in ieder geval vanaf vandaag mee actief

    groet
    lieve mensen
    we zijn niet op deze site om elkaar
    het leven zuur te maken
    integendeel
    we zijn er om elkaar te steunen en dan mag je best
    van mening verschillen
    maar schelden is uit den boze

    groet en een fijne dag

    • @nelleke geweldig hoor my way of the high way. Dat wil duizenden vreedzame dorpen ja hoor zolang jehet maar met MIJN mening eens bent.
     Meningen hoe verschillend ook zijn onderdeel van het mens zijneen mening wordt geformed op veel verschillende meningen en daaruit kiezen ons eigen pad als verschil van mening al tot dit soort reacties leid waar gaan we dan heen.
     Vreedzamesencuur ik weet het en jij houdt je mond..bah

    • Het hypocrietje knelleke laat ook weer even van zichzelf horen en zoals gewoonlijk is het alleen maar ongefundeerd modder gooien.

   • Ik moet met je eens zijn dat mijn opmerking misschien iets te kort door de bocht was mbt. inschatten van het spel / toneelstuk op geopolitiek vlak.
    Wat wel relevant is en ik denk dat je dat zelf ook begrijpt, gaat het volk spelen volgens hun regels of stellen de mensen zelf de regels op? Zoals het nu gaat speelt het volk van Catelonië de machthebbers in de kaart.

   • En een complimentje voor Spring en Rob, om dat wat ze, en voor de manier waarop ze, nu ondertussen al jaren discussiëren met elkaar over dat vermaledijde Agenda 21, wat een catch 22, speltheorie.. ze maken er een gevangenis/strafkamp van, wat nu? Maar goed, intermezzo, gelijk weer ff calibreren.. zelforganiserend systeem der mensheid beperkt zich niet tot één systeemtheorie zonder vreemde attractor.. eerder één groot systeem van vreemde attractoren die elkaar zo constant onregelmatig beïnvloeden, dat er niets wezenlijks te organiseren valt voor nog niet eens jezelf.. of je moet je zo ver afscheiden van ‘het systeem/de mensheid’ dat je in zo’n staat van isolatie verkeerd dat nooit iemand van die mensheid effect van je handelen en gedrag ondervindt.. nee, succes Nel! Veel plezier in je grot! (Plato)

    Ik ben niet zo kalerghi allergisch, ik kan niet worden ‘ontvolkt’, en ook de desintegratie van het gezin had bij ons geen externe stimulans nodig.. ik ben ook voor grotendeels terug naar de natuur, of de natuur terug naar ons, maar probeer mij nou niet te vatten in een woonton! Gelijk het donorprincipe.. trots dat ik was!! Een van de ‘eerste donoren’, toen hoor, in mijn sociale omgeving helemaal. Ondertussen? Ik was duidelijk niet ook één van de eersten die het met de verplichtstelling van de status weer introk, alhoewel ik dat ondertussen dus ook gedaan heb. Ik begreep er ineens niks meer van.. Ik, die er door een door de overheid geïndoctrineerde moeder flink in werd gestimuleerd en trots vroeg donor was.. was al die tijd gewoon keihard voorgelogen? Succes Nel.. mijn complimenten Rob en Spring..

   • Ik begrijp macht op delen in kleine stukjes niet , waarom niet meteen de macht wegnemen bij de machthebbers,macht is geloof in autoriteit, gehoorzamen van wetten ,regels, en bevelen, geloven dat een ander meer rechten heeft dan jij, stop met het geloof daarin, handel ernaar en je hoeft de macht niet op te delen,het verdwijnt als sneeuw voor de zon als de grote massa dat inzicht verkrijgt

     • Rob, hier maak je een grote fout waaruit macht juist ontstaat. Het gebruik maken van de wij vorm. De hamvraag moet zijn: “Ben ik er aan toe om niet bestuurd te worden?”

     • Wil je dit nu niet in zien Rob, dat de wijze waarop jij je verhaal brengt er aan mee werkt dat de massa er niets van begrijpt, en zich dus afkeert, en zover zijn ze nog niet, wanneer verwacht jij dat we wel zo ver zijn, doet me denken aan de partij die niet meer is !

     • [“de massa is er nog niet”]
      Zal ook niet gebeuren want de massa wil dit ook niet, noch hebben ze het vermogen en de ambitie óm te te willen begrijpen. Laat staan er een handeling op te laten volgen. Afwachten en ondergaan is het adagio.
      Dat zie je werkelijk in alles. Zoals de kampslachtoffers naar hun executieplaats sloffen zo sloffen de ‘massaburgers’door het dagelijkse consumptie bestaan waarbij er vooral moet worden, ‘duurzaam genoten’. De massa is totaal kansloos en het lijkt erop, zo zie ik het, dat ze het willen.
      Kennelijk heeft een enorme massa het karmisch gezien, nodig om als les te ontvangen dat dit soort gedrag alleen maar kan leiden tot zelfvernietiging.
      Diegenen die waarschuwen zijn mensen die het al een keer hebben meegemaakt en vanaf de zijlijn, vanachter een beslagen venster de massa staan toe te schreeuwen zonder enig effect. Althans te weinig.

     • Oh ja, de reden waarom men doorgaat met de massa toe te roepen is hetzelfde mechanisme waarmee zich o.a.binnen de Vrijmetselarij zich bediend.
      Sublimair of in het openlijk, er wordt altijd vooraf een teken gegeven dat ‘íets’ eraan zit te komen…
      Wanneer het dan eindelijk toch gebeurt hebben ze voor zichzelf de wetenschap dat ze gewaarschuwd hebben, dus heeft men ervoor gekozen.
      Daarmee is de schuldvraag anders komen te liggen.
      Tja, je was gewaarschuwd!!

   • De kern van het artikel gaat om de reactie van de grote overkoepelende organisatie, de EU!
    Die zien dat het bastion op termijn onhoudbaar is omdat het is gebaseerd op onderdrukking. Want laten we wel wezen. Wie heeft er nu voor gekozen die EU? Het is opgelegd door hen die er baat bij hebben en dat zijn de corporaties.
    Brexit was al een wegzakkende stoelpoot en nu ook dit nog.
    De veenbrand moet koste wat kost gestopt worden.
    Tenslotte is de EU een voortvloeisel van het Duizendjarige Rijk-ideaal van de nationaalsocialisten.
    Ein Vereintes Europa unter Deutsche Fuhrung.
    Een letterlijke uitspraak van Hitler.
    Na de machtsovername door Atlantische krachten is het met de instelling van de Bilderbergers heel snel gegaan. Geinitieerd door de CFR En de trilateralen.
    Actief nazi symphatisant Bernhard von Lippe Bisterfelt heeft altijd een dikke rol gespeeld in deze kwestie. Eerst, bij wijze van proef ontstond de BeNeLux, later de EGKS, de europese gemeenschap voor kolen staal en in ’63 de EEG.
    Allemaal opstapjes om te komen tot uiteindelijk de één wereldregering. En hoor de souffleur de VS die de spelers voorzegt hoe te handelen. En opweg van een pax americana naar een pax judeica, is natuurlijk eigengereid gedrag van de catalanen natuurlijk helemaal niet wenselijk.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.