Belastingen van Rutte III onder de loep: rijken betalen veel minder

Het derde kabinet Rutte wordt komende week geïnstalleerd. De deelnemers aan dit liberaal-christelijke kabinet hebben al allerlei belastingmaatregelen gelekt. Het meest verrassende is dat straks iedereen even veel (weinig) inkomstenbelasting gaat betalen. Deze week treedt het kabinet voor de rijken aan, dat is duidelijk. DLM zet de belastingen op een rijtje en weegt het asociale gehalte.

BTW/Omzetbelasting

Nu is er een 21% tarief voor luxe goederen en een 6% tarief voor de eerste levensbehoeften.
R3 wil het lage tarief met 50% verhogen naar 9%. Dit raakt dus iedereen en degenen met een dunne portemonnee het hardst want die zien al jaren af.

Maar ook heel veel diensten worden daardoor duurder:

Inkomstenbelasting

Ook moeten de lage inkomens meer belasting gaan betalen. Dat is namelijk de consequentie van de vlaktaks. Kijk maar.

Zoals bovenstaand overzicht toont gaan we van vier naar twee schijven.
De belasting voor de mensen met een jaarinkomen tot 19.982 STIJGT met 0,45%.
Hij DAALT voor de inkomens van 19.982 tot 68.000 met 3,8% en
de hoogste inkomens betalen over de eerste 68.000 euro 3,8% minder en daarboven 2,5% minder.
Kortom alleen de lage inkomens betalen MEER inkomstenbelasting.

De vlaktaks betekent 1 belastingtarief voor iedereen, dan betalen de rijken straks dus even veel als de armeren.

Let op wat er gebeurt met de hypotheekrente-aftrek, waar overigens alleen mensen van kunnen profiteren die van de bank een hypothecaire lening kunnen krijgen (en dit geldt zeker niet voor iedereen).

Het aanstormende kabinet heeft gelekt dat de hypotheekrente-aftrek in vier stappen van elk drie procent wordt afgebouwd naar de vlaktaks.

In gewone mensentaal betekent dit dat het tarief inkomstenbelasting in 4 jaar wordt verlaagd met drie procent per jaar en uiteindelijk voor iedereen 37% zal bedragen.

Zullen we dat even laten indalen? Ja, iedereen gaat dan hetzelfde tarief belasting betalen.

Dus de mensen die eerder meer rente-aftrek hadden door hun hogere belastingtarief, krijgen gewoon ieder jaar minder af te trekken, maar gaan tegelijkertijd ook MINDER belasting over hun inkomen betalen.

Rekenvoorbeeld
Iemand die 49% belasting betaalt over 100.000, en daar 10.000 hypotheekrente van af trekt, hoeft nog maar 49% te betalen over 90.000 inkomen. Diezelfde persoon die straks 37% belasting gaat betalen, doet dat straks ook over die 90.000. Eerst was zijn aftrek 49% van 10.000, nu is dat 37% aftrek over 10.000. Deze persoon krijgt 12% over 10.000 minder belasting terug.
Maar tegelijkertijd betaalt hij over zijn (hele) inkomen 12% minder belasting!

Het belastingfeest is echter nog niet voorbij, want vermogens worden minder belast doordat over de eerste 30.000 aan vermogen geen belasting hoeft te worden betaald. En het huurwaardeforfait gaat als extra cadeautje omlaag, dat betekent dat huizeneigenaren een minder belasting te hoeven betalen over de waarde van hun eigen huis!

Vennootschapsbelasting

Maar dat zijn nog niet alle voordelen die de rijken krijgen van de christelijk-liberale coalitie.
Het 25-procentstarief voor de vennootschapsbelasting gaat naar 21 procent. Dat betekent dat aan het eind van ieder jaar er meer winst overblijft voor de winstuitkering aan de aandeelhouders. Dit samen met tal van ‘belastingdeals’ die de belastingdienst met multinationals heeft afgesloten zal de feestvreugde voor de aandeelhouders alleen nog maar groter maken.

Wie gaat dat betalen?

Het kabinet Rutte III vertegenwoordigt 76 zetels of iets meer dan 5 miljoen Nederlanders die hun stem op de vier partijen (VVD-CDA-CU-D66) hebben uitgebracht in maart van dit jaar. Rutte gaat in deze periode echt zijn sloopwerkzaamheden van wat ooit de Nederlandse verzorgingsstaat afmaken.

Rutte zorgde al met de PvdA voor een daling van de lonen door de flexibilisering van de arbeidsmarkt met tijdelijke en stagecontracten (minder woon en bestaanszekerheid) en gratis instroom van uitkeringsgerechtigden die een tegenprestatie moeten verrichten. Ook stegen de woonlasten en kwam er minder sociale woningbouw.
In de eerste twee periodes werd 50 miljard bezuinigd en legde hij de basis om de rijken nog rijker te maken te koste van de armen die MEER belasting moeten gaan betalen.

Lees het na in het Regeerakkoord 2017-2021

Rob Vellekoop, 8 oktober 2017

21 Comments

 1. Het is alleeen maar klagen en zeuren op internet. Verder dien we met zn allen niks!!!!! Ku nen jullie wel lange onleesbare reacties plaatsen alsof rutte dat leest. Hij viert feest samen met de multinationals.

  • Ik denk niet hier iemand is die er enige interesse in heeft dat Rutte zijn stukje leest.

   • Nee, die illusie heb ik ook niet meer; dat er ook maar iets zou (kunnen) bestaan dat je aan ‘hun’ zou kunnen zeggen waarmee je ze voldoende inzicht zou kunnen geven om tot inkeer te komen.

    Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik hun stukjes ook niet meer lees hoor. Ik betaal wel belasting natuurlijk, maar niet op schriftelijke uitnodiging ofzo, gewoon, vanwege het geweld wat ze gaan toepassen wanneer ik dat niet doe. Ongeneeslijk, chronische afpersing.

    Beste Julia, verder is je post eigenlijk wel de treffende conclusie van een vrij zuivere waarneming. Voor en volgens mij..
    Klopt ook helemaal. Ik had van het woord internet alleen Interfix gemaakt en je laatste zin afgesloten met het woord feest. Dan rijmt het nog ook. Maar goed, daarmee vertel ik ook alleen iets over mij, je moet dat nooit nemen als kritiek op jou! Misschien heb je zelf een hekel aan rijmerij.. kan,.. gelijk heb je sowieso hoor..

    We dienen niks?
    We dienen Rutte en co door ze te onderhouden, faciliteren, sponsoren, maar niet vrijwillig hoor. En al helemaal niet omdat ik ‘mag stemmen’. Hoor! Om dat geweld.. geweld.. geweld… Ssssht,… geweld, maar ik voel me dan net weer niet bedreigd genoeg om die geletterde ellende van ze er ook nog eens bij te nemen, vervuiling, en dat hoeft ook helemaal niet eens van ‘hun’, zolang ik maar betaal, omdat ik afgeperst word.. daarom schrijven ze niet alleen ellende, want daar ga ik niet van betalen, en wel van geweld, en ze weten het, en ik weet dat.. oké we dienen niks..

    Maar goed dat je even publiek klaagt en zeurt over al dat publiek klagen en zeuren..

    A llorar publicado..

    Zo stel je toch een daad.

    Mononiet,
    hijo de la luna..

 2. Geen reactie….. doe wat je denkt dat goed is. Gebruik je hersens. Je hebt ze niet voor niks gekregen.

 3. En na aflossing mogen degene nog eens extra inkomstenbelasting betalen over het huis, vraag me af of degene, die nooit hebben geprofiteerd van hypotheken en de belastingaftrek daarvan ook over hun bezit belasting moeten betalen?
  Dan wordt 2x teruggepakt en dat pikken de burgers niet?

  • Hier pikken ze alles, zelfs als er aambeien in de weg zitten bukken ze hier voorover.

 4. Niet overal fascisten en monsters?
  Voor en volgens mij dus wel Nika..

  Waarmee ik dan dus ook weer niet bedoel dat alle mensen fascisten en/of monsters zijn, helaas niet misschien zelfs, dan was ik begin van mijn twintiger jaren al viva las Vegas gegaan..

  Zoals ik je post opvat, denk je dat er iets in mijn staat van geest, /gemoedstoestand, plaatsvindt, waardoor ik ‘ineens’ overal fascisten en monsters zie?
  Was het maar zo’n feest Nika. Dat zou betekenen dat er momenten, misschien zelfs periodes, zouden zijn waarin en op ik geen monsters zou zien.
  Monsters.. niet overal? Echt wel!

  Maar inderdaad niet alleen maar nee.. dus reageer ik er ook niet altijd op in die hoedanigheid. Wat mij doet denken dat jou dit doet vermoeden dat het aan mijn ‘staat’ ligt.. voor en bij mij is het allemaal niet zo of of, het is allemaal eerder en en.. ik, en jullie denk ik ook niet, moet er niet aan denken altijd op ‘de monsters’ te moeten reageren, dan zou ik onder vrijwel elk artikel een shitstorm schrijven als reactie die voorziet in zoveel repulsieve agressiviteit, dat het een kwestie van tijd is voor ik zelf ook helemaal afbreek. Zoals nu, gebarsten, gebroken, niet heel, is ook niet wenselijk hoor, of ideaal, maar komt me vooral voor als het ‘momenteel hoogst haalbare’..?
  Niet altijd op monsters te reageren, maar dat dus ook niet altijd te laten..
  En aan de hand van mijn reacties is wel duidelijk hoe ik erin sta denk ik.. Nelleke heeft ergens en eigenlijk ook gewoon gelijk natuurlijk; het zijn achterlijke aggressieve putpraatjes, maar wat? Ik geef alleen regelmatig terug wat ik ervan krijg. Zo zie ik dat ook. Wie denkt dat die woorden aggressief zijn, zal het gevoel niet kennen? Ik word dat van de artikelen hier. Ja, ik kan er ook mee stoppen. Ja, ik kan ook mijn hoofd in de grond stoppen, in het zand, onder mijn kussen, achter mijn handen, achter een ‘leidinggevende’ schuilen, of bevelhebber.. wat dan ook, lijkt me ook niet de bedoeling, moet ik er toch mee om gaan, en wanneer mijn ‘buffer’ dan vol raakt met (onver)werkelijk geweld, stort ik een stuk daarvan terug ‘in de groep’. Wie vervolgens mij wel verantwoordelijk houdt voor het ‘agressieve gehalte’ van mijn reactie en tegelijkertijd zegt, of niet zegt, of niet snapt, dat die agressiviteit dus wat mij betreft juist in reflectie op het artikel is, inderdaad mijn reflectie, maar niet uit mezelf maar op het artikel, die zal mij inderdaad als één of’t ander monster zien dat ‘geilt op geweld’ ofzo.. arme drommels.. maar ik stop voor hun dus ook mijn kop niet meer in het zand, of leg me voor hun het zwijgen niet op en pas voor hun ook mijn vocabulair en semantiek niet aan, want dat, wat dan ook wanneer dan ook, is wat mij betreft het ‘eerlijkst’, die woorden tonen dan het beste hoe ik erover denk en voel, en ook dat loopt niet altijd even synchroon, hoofd en hart..

  Ach, misschien ontdekt iemand het patroon nog.. en het is geen wet voor me, maar ik reageer op een bepaalde manier toch echt vrij methodisch.. Was het nog nooit iemand opgevallen wanneer ik een reaguurder bump? In tegenstelling tot ‘bashen’? Ik heb op iedereen wel eens kritiek, af en toe een complimentje, ik krijg ook van iedereen wel eens kritiek, en wel eens een complimentje.. het moge welbekend zijn met wie ik momenteel regelmatig bots.. niemand viel op hoe dat zich toch steeds zo manifesteerde? En vooral wanneer? Met welke conditie in het spel? Of voorwaarde? Ik blijf gewoon volhouden hoor 🙂 .
  Raadselhintje doen?
  ,,Als jij het mag, mag ik het ook,.. wie neemt dan het initiatief (tot wat)?”
  En ja, neem het woordje aandacht maar gewoon mee in gedachten.

  Als aandacht geven nou (vrijwel) gelijk kan staan aan aandacht nemen.. wie is dan wanneer wat?
  Aandachtstrekker? Waar trekken toch onder de categorie ‘nemen’ zou vallen. Of aandachtsduwer? (Om zijn taaltechnisch evenredig tegenovergestelde maar gewoon te gebruiken hier.) Waar duwen toch onder de categorie ‘geven’ zou vallen.

  Olie kan alleen op het vuur wanneer er al ‘brand’ is hoor..
  En degene die ‘gericht vonkt’ is wat mij betreft toch echt de meest verantwoordelijke voor het ontstaan van de ‘brandjes’.. niet al die ‘slaven die verantwoordelijk gehouden worden voor het ‘knoeien en morsen’ van de olie die eigenlijk bedoeld is om de voeten te zalven van de ‘slavendrijvers’ die toch al warmpjes bij het vuur zitten.
  En ja, als zalver heb je het toch beter dan als bv houthakker, want die houdt het vuur wel gaande, maar zit er nooit warm bij hoor! Zalver is dan ook een gewilde slavenpositie, die mogen bij het vuur.. en ik? Ik ben zo’n ‘slaaf’ die bij sommige brandjes vooral zo veel mogelijk olie op het vuur ‘knoeid’, in de hoop dat die slavendrijvers eens flink hun poten branden. Niet om ze pijn te doen hoor, ik ben geen slavendrijver! Dat is nooit het doel op zich!!! In de hoop dat als hun nu eindelijk eens flink hun poten branden; er misschien eens iets opgezet zou kunnen worden ter brandpreventie. Misschien ontstaan er dan eindelijk eens ‘veiligheidsvoorschriften’ en vluchtprocedure’s, blusprotocollen misschien zelfs, en ik heb al van ‘plantage’s’ gehoord waar ze ondertussen zelfs aan brandpreventie doen.. nee, wat mij betreft staan die slavendrijvers (en monsters) nu op om zulke zaken te regelen, hoef ik ook niemand te ‘burnen’.. dan zou ik ook flink de loftrompet blazen hoor,.. feesjie!!!

  Ik zie monsters Nika.. in jouw, in Nel, in de spiegel.. en offers, offers voor de monsters; slachtoffers, brandoffers, vreugde-offers, tijdsoffers, ruimte-offers, geldoffers, kindoffers, ouderoffers.. offeroffertes, mens, hele offervolken zie ik zelfs, geslachtofferd: your just another victim kiiids.. F.U.C.K.-ed! (je kent het acroniem?)
  Hele Volken eeuwen onderdrukt, komen ze aan de macht, gaan ze onderdrukken.. ach, ze zijn nog gewaarschuwd ook hoor; opdat zij zich niet verontschonen.. niet dat ik nou zo heilig in God geloof, maar al die ‘logboeken’ zeggen allemaal hetzelfde te bedoelen hoor, ‘één grote waarschuwing’, waaraan de mondelinge overleveringen nog bijdragen ook (, denk ik ondertussen: regeer niet! Of regeer goed, maar aangezien je nooit iedereen tevreden kan stellen/maken, kan je dat maar beter laten, want je ziet; oud zeer vergaat niet.. kijk maar naar de Koerden, Schotten, Catalanen, Molukkers, Tibetanen, shieiet, toch gek dat het nooit indianen zijn die massale schietpartijen initiëren.. want ik zou het ze niet kwalijk kunnen nemen hoor.. maar goed, die doen het nooit, die ik het niet kwalijk zou nemen. Dat is eenzelfde principe als de zelfmoord paradox: al die overemphatische wezens, waar de wereld er wat ik betreft niet genoeg van heeft, plegen dus wel allemaal (soms plaatsvervangend zelfs) zelfmoord, en al die wereldverpestende klootzakken die zich wat mij betreft zo gedragen dat ik ze liever zelfmoord zou zien plegen, vieren het leven alsof het niet op kan.. monsters.

  Eerst redden dan blussen hoor.
  Beter voorkomen dan genezen.
  Wat er niet af gaat,
  hoeft er ook niet bij.
  Elk pondje gaat door het mondje.
  Elke gradenboog parel voor het kralenoog. Het is niet al goud dat snijdt.
  En zou degodverdomme iemand eerst de kraan dicht kunnen draaien of het lek kunnen stoppen, voor we weer verder gaan met dweilen?

  Jullie vooral bedaaaankt.!.:
  Aan wie dit leest.

  Yo!
  😀

  • Over gebroken..:

   Herbert Joeks – Beeldjes met een barst
   https://www.youtube.com/watch?v=Ay4q3nEyiN4

   Er zijn wel beeldjes met een barst, die toch niet breken
   En zelfs nog jaren op de schoorsteen blijven staan
   Er zijn wel bootjes, waar het zeil van is gestreken
   Die nog op eigen vaart de haven binnengaan
   Je ziet soms bloemetjes, die bloeien zonder water
   En er zijn hele nette broeken zonder vouw
   Ik ken een kat, die zit te spinnen zonder kater
   Maar wat moet ik beginnen, liefste – zonder jou?

   Er zijn wel harten, die verstaan ons zonder woorden
   En er zijn er, die soms branden zonder vuur
   Zonder Poolster blijft er desondanks ’t Noorden
   Zonder klok verglijdt er toch wel uur na uur…
   Je hoort soms lachjes, waaraan vrolijkheid niet meedoet
   En je ziet zomerluchten zonder tint’lend blauw
   Zelfs een afscheid is wel denkbaar zonder weemoed
   Maar wat moet ik beginnen, liefste – zonder jou?

   Soms hebben ridders uit ons ijzeren verleden
   Door ene jonkvrouw snood verraden en verkocht
   De zere stukken uit hun boezem weggesneden
   Omdat zo’n ridder zijn verdriet niet tonen mocht
   Ze zijn daarna fier iets heroïsch gaan verrichten
   (Een koene kruistocht of de slag bij Noord-Scharwou);
   Je kon hun harnas wel – maar de inhoud nooit ontwrichten
   Maar wat moet ik, die echt geen held ben, zonder jou?

   Dit is geen eeuw meer om bij maanlicht te gaan wenen;
   Alleen een walvis vindt nog aftrek voor zijn traan
   Mijn frele weemoed wordt door neonlicht beschenen
   En net als Kloos wordt ook mijn Herte niet verstaan…
   Ik ben een eeuw, of misschien meer, te laat geboren
   Omdat mijn ooievaar niet vlugger kon of wou
   En in de kilte van vandaag sta ik, bevroren
   Zonder de warmte en de koestering van jou!

   Read more: https://muzikum.eu/nl/123-10671-128984/herbert-joeks/beeldjes-met-een-barst-songtekst.html#ixzz4vE7ICRI8

   Ter uwer expliciete attentie.!.:

   Soms hebben ridders uit ons ijzeren verleden
   Door ene jonkvrouw snood verraden en verkocht
   De zere stukken uit hun boezem weggesneden (!)
   Omdat zo’n ridder zijn verdriet niet tonen mocht (!)
   Ze zijn daarna fier iets heroïsch gaan verrichten (!)
   (Een koene kruistocht of de slag bij Noord-Scharwou);
   Je kon hun harnas wel – maar de inhoud nooit ontwrichten (!)

   Dit is geen eeuw meer om bij maanlicht te gaan wenen;(!)
   Alleen een walvis vindt nog aftrek voor zijn traan(!)
   Mijn frele weemoed wordt door neonlicht beschenen(!)
   En net als Kloos wordt ook mijn Herte niet verstaan…(!)
   Ik ben een eeuw, of misschien meer, te laat geboren(!)
   Omdat mijn ooievaar niet vlugger kon of wou(!)
   En in de kilte van vandaag sta ik, bevroren(!)

 5. ‘Radicaal in kleurrijke broek opgepakt – Regering spreekt van ver gevorderde plannen voor een aanslag”

  Het ecologisch-sociaal gehalte van de vele kabinetten is natuurlijk al decennia lang van een abominabel laag gehalte. Het blijft natuurlijk her en der wat plooien uit de asgrauwe grijze en versleten broek vlak strijken. Verdeel en heers, brood en spelen en zorgen dat de grote middengroep niet op drift raakt. En vooral ook zorgen dat de armen afhankelijk blijven en omhoog blijven kijken in de hoop ook ooit tot de middengroep met haar luxe en vele vaak nutteloze bezittingen te behoren.

  Elke gedachte aan een compleet nieuwe kleurrijke ‘eco-sociale’ broek, los van het kapitalisme en de voortwoekerende VOC- koopman en dominee zal met repressie worden beantwoord. Ik verwacht dan ook nu weer dat de focus van de komende regering op binnenlandse veiligheid komt te liggen ten einde ons te laten denken dat er achter elke boom of om elke hoek van de straat wel een terrorist of anderzijds geradicaliseerde rondloopt om ons zo af te leiden van waar het werkelijk omgaat. Of een vluchteling, medelander of andersdenkende(in regeringstermen wordt dat vast een ‘verward persoon’) die de kop van jut wordt omdat we het allemaal niet meer begrijpen. Veiligheidsregelgeving zal mogelijk dan ook nog verder worden aangescherpt. (Onderteken trouwens, kleine moeite, nog wel even het referendum tegen de sleepwet.)

  Maar wat als wij ons werkelijk gaan verzetten. Niet meer omhoog kijken naar de rijken( beperkt begrip) of niet meer met het hoofd gebogen rond blijven lopen? Als wij heel systematisch en soms wat minder systematisch de stenen uit de muur gaan bikken?

  Zaak is om niet in fatalisme, sjagrijn en scheldpartijen te vervallen. Dat zuigt de energie uit je die we nou net zo nodig hebben. Daarmee geef je namelijk te veel eer aan het komende kabinet en regeringen van controle, angst en mensen dom houden en doe je jezelf te kort. Het is tevens een degeneratie en nodigt uit tot stigmatisering van hen die mogelijk nog in verzet komen/ zouden moeten komen.

  Ook met dit nieuwe kabinet stel ik vast dat het een geradicaliseerd kabinet is. Daar hoef je niet voor in het sleepnet te vissen. De HJ Schoo lezing van Buma is net zo onfris als het gedachtegoed van Wilders, Baudet, VVD, Trump, Poetin en, ga zo maar door, andere wegbereiders van afhankelijkheid, angst,haat, verdeel en heers.

  Kapitalisme en zijn vriendjes economische groei, groeiende werkgelegenheid, banen, productie van nutteloosheid, ze houden de mensen er nog wel even onder.Tenzij je niet meer in afhankelijkheid naar boven kijkt en in verzet komt. Trek die kleurrijke broek aan. Op de ‘Rommelmarkt van de Vernieuwing’ is van alle voor een prikkie te koop en vaak zelfs gratis. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Revolutie ligt op straat en gewoon voor het grijpen. Met geduld, actie en zonder de schelden is heel veel kleurrijks mogelijk.

 6. De poep van het stemvee en het grote aantal trollen op deze site toont aan dat er voorlopig nog geen einde komt aan het geluk van Mark Rutte.

  • Mark Rutte gaat het stemvee vóór en trapt zelf dus nooit in de poep. Maar wie het toch niet helemaal vertrouwd en achteraan loopt die staat er tot aan de enkels in.

 7. EN TOCH KOOP IK EEN PAAR DURE LAARSJES OP AF-BEDELING EN WAT AF-BETALING … OM OP HEEL ERG WARME VOETJES TE KUNNEN GAAN WANDELEN IN DE WINTER-TIJDEN …

 8. Wat bezielt mensen die politiek Voeren, als je geen plezier in een soort werk heb moet je het niet doen, want dan ben je verkeerd bezig, ik heb ze niet gevraagt om politiek te gaan bedrijven, van mij hoeft dit allemaal niet, als je ze bezig ziet doen ze het voorkomen of ze door een hoger macht verzocht zijn om het land te leiden, deze opportunistische psychopatische mensen, moeten dit niet doen, we hebben gewoon mensen MENSEN !!! nodig met gezond verstand, die gewoon als goede vaklui betaamt, het land gaan besturen, gewoon Nederland, niet de EU of de wereld nee gewoon Nederland, en doen wat wordt afgesproken, referendums zijn altijd bindend, en de Koning en consorten krijgt geen Euro meer, hij maakt eerst maar eens zijn Eigen poen op, goeie ideéen of niet soms, geen vrindtjes meer of lobbys geen corruptie, geen leger geen atoom bommen, de eerste levens behoeftes weer door nuts bedrijven uit laten voeren, en een goede ouderwetse ziekenfonds.

  • En ga dit nu geen communisme of socialisme noemen, dit is gewoon zo als het hoort, netjes en fatsoenlijk de mensen helpen hun leven zo goed mogelijk te laten belijden, daar betalen ze toch voor, via hun belasting,
   en gewoon wat het zwaarste weegt komt als eerste de MENS, en wel speciaal de zwakkeren en de armsten !

  • @ Jenne, in feite vraag je er gewoon m bestuurd en geregeerd te worden terwijl de enige die het morele recht heeft te regeren jij over jezelf bent en niemand anders, een stel’goede’ mensen installeren in een corrupt immoreel systeem dat zuiver en alleen bestaat bij corruptie en machtsmisbruik veranderd niets

 9. Rutte is een Klootzak. En eenieder die op hem en d66 pvda cda groenlinks, hebben gestemd. Kan er niks anders van maken.

 10. Klaag klaag klaag maar als er verkiezingen zijn stemmen ze op die pannenkoek !!

 11. Rutte moet goed zo door gaan, oudjes uitzuigen en de rijke nog m meer laten verdienen, dit gaat al meer dan decennium lang?
  Op voedsel mag gewoon weg geen belasting geheven worden, is nl een van de primaire behoefte van de mens.

 12. wij kunnen nu nog net onze kop boven water houden ivm het betalen van het eigen risico en tandarts kosten.
  als ik moet kiezen zometeen wat ik moet doen eten of eigen risico betalen moet ik kiezen voor eten en dat betekend dat ik verder ziek zal worden dan klaag ik het kabinet aan.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.