9/11 War on Terror die nooit meer stopt

Op 11 september 2001 worden vier aanslagen gepleegd. Twee passagiersvliegtuigen vliegen de Twin Towers in van het World Trade Center in New York en een ander vliegtuig in het Pentagon, in de buurt van Washington D.C. Een vierde vliegtuig stort neer in de buurt van Shanksville (Pennsylvania). Volgens officiële overheidsrapporten zijn deze aanslagen het werk van negentien uit het Midden-Oosten (vooral uit Saoedi-Arabië) afkomstige leden van Al Qaeda.

Sindsdien zijn de Verenigde Staten permanent in oorlog met terroristen. Bush lanceert een militaire kruistocht onder de naam ‘War on Terror’ als antwoord op de aanslagen van 9/11. Hij kondigt deze oorlog aan op 20 september 2001 tijdens een speech aan het congres. Hij zegt:

“Onze oorlog tegen terreur begint met al-Qaeda, maar daar stopt het niet. Het zal niet stoppen voordat iedere terroristengroepering wereldwijd is gevonden, gestopt en verslagen.”

Wat is een betere nieuwe vijand dan een hypothetische onzichtbare vijand die de ‘Oorlog tegen terreur’ heet? We zijn terechtgekomen in een permanente staat van oorlog, iets wat voorstanders van de internationale terreurbestrijding ‘een lange oorlog’ noemen. Nooit zullen alle terroristengroeperingen verslagen zijn. Met andere woorden er zal nooit een einde aan deze kostbare War on Terror komen.

Daardoor is na 9/11 onze wereld drastisch veranderd. In New York kwamen bijna 3.000 mensen om. In Afghanistan en Irak meer dan 1 miljoen. In de ‘War on Terror’ stierven meer dan 6.000 Amerikaanse soldaten. De kosten bedragen minstens 2.125 miljard dollar. Waardevolle burgerrechten zijn gesneuveld door de Patriot Act. Hierdoor kunnen Amerikanen worden opgepakt, zonder gerechtelijk bevel hun huis doorzocht, voor onbepaalde tijd worden vastgehouden zonder aanklacht, zonder bewijs, zonder advocaat. De VS heeft zich sindsdien schuldig gemaakt aan marteling en moord van gevangen genomen potentiële terroristen.

Kosten van de War on Terror (in miljarden dollar)

Jaar Kosten soldaten
2001 31,0 9.700
2002 59,1 9.700
2003 111,9 136.800
2004 105,0 169.900
2005 102,3 175.803
2006 127,0 154.220
2007 192,5 186.563
2008 235,6 181.000
2009 197,1 183.300
2010 181,0 144.205
2011 162,4 105.555
2012 119,6 65.800
2013 49,6 43.300
2014 88,0 32.500
2015 67,0 12.650
2016 89,5 12.457
2017 80,3 n.a.
2018 126,8 n.a.

Bron: “National Defense Budget Estimates for FY 2018,” juni 2017

Dit zijn de totale kosten voor Irak, Afghanistan en andere wereldwijde War on Terror operaties sinds 9/11.

Effect op Amerikaanse economie

De War on Terror voegde $2,100 miljard toe aan de $19.000 miljard Amerikaanse nationale schuld. Dat is meer dan 10 procent.

De oorlog in Irak doodde 4.488 Amerikaanse soldaten en verwondde er 32.226. Deze oorlog alleen kostte meer dan $800 miljard. (Bron: “Final U.S. Troops Leave Iraq,” ABC News, March 19, 2013.)

De werkelijke kosten van de War on Terror zijn hoger. Ook het verlies aan banen die met dit geld gecreëerd hadden kunnen worden, moeten worden meegeteld. Elke 1 miljard dollar uitgegeven aan defensie maakt 8.555 banen en voegt $565 miljoen toe aan de economie. Als belastingbesparing zou deze 1 miljard genoeg vraag hebben kunnen stimuleren om 10.779 banen te creëren en zou 505 miljoen aan de economie hebben toegevoegd als consumptieve bestedingen, terwijl 1 miljard dollar aan opleiding en studie 1,3 miljard dollar aan de economie toevoegt en 17.687 banen schept.

De $2.100 miljard besteed aan de War on Terror creëerde 18 miljoen banen. Maar besteed aan opleidingen zou het bijna 38 miljoen banen hebben kunnen maken en daardoor een sneller einde aan de recessie.

Effect op Nederland

Ook in ons land zijn we ons ‘bewust’ geworden van een dreiging van terroristen.

De definitie van terrorisme is zo breed dat ook stakingen daaronder kunnen vallen. De definitie van de Nederlandse overheid voor terrorisme luidt:

Het uit ideologische motieven dreigen met, voorbereiden of plegen van op mensen gericht ernstig geweld, dan wel daden gericht op het aanrichten van maatschappij ontwrichtende zaakschade, met als doel maatschappelijke veranderingen te bewerkstelligen, de bevolking ernstige vrees aan te jagen of politieke besluitvorming te beïnvloeden.

Met andere woorden het uit ideologische motieven plegen van daden gericht op het aanrichten van maatschappij ontwrichtende zaakschade met als doel de politieke besluitvorming te beïnvloeden is terreur.

In Nederland wordt gewerkt met een systeem van dreigingsniveaus die aangeven hoe groot de kans is op een terroristische aanslag. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) publiceert vier maal per jaar het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland (DTN),een globale analyse van de nationale en internationale terroristische dreiging tegen Nederland.

Het nadeel van het optuigen van een instituut als de NCTV is dat je hiermee werkgelegenheid creëert die zichzelf keer op keer moet bewijzen. Vandaar dat ze doen waarvoor ze salaris ontvangen namelijk dreigingen inschatten en melden en zonder dreiging verliezen ze gegarandeerd een keer hun baan.

Voordat de NCTV werd opgericht waren er natuurlijk ook al gewelddadigheden. Deze werden meestal niet verwacht, van dreiging werd dan ook van tevoren niet gesproken. Het grote voordeel voor de samenleving was dat politie en leger niet steeds in staat van paraatheid werden gebracht en dat de pers veel minder over dreigingen sprak en daardoor niet bijdroeg aan een algemene atmosfeer van angst.

Kortom op deze manier houden ook wij een permanente oorlog tegen terreur in leven, enkel gebaseerd op een dreiging die nooit meer weggaat.

Rob Vellekoop, 11 september 2017

27 Comments

  • Wat mij betreft is de War on Terror een kip, of een hok of welke benaming dan ook. Er zijn sinds 2001 honderdduizenden slachtoffers gevallen, dat kan je wat mij betreft ook een hoax noemen, maar hun nabestaanden hebben deze mensen wel allemaal begraven en de meesten er van in het Midden-Oosten.

 1. ??Huh. Geef de IS een stuk eigen grond?
  Dat hebben ze al geroofd van de oorspronkelijke bevolking.
  De Indianen.
  De IS ofwel ISIS is een voortvloeisel van de CIA.
  De zionistische agenda maakt de terreur op dit moment kijk naar de Palestijnse kwestie. enz. enz. enz.
  Maar zie vooral het grote plaatje en dan weet je hoe de hazen lopen. En vooral waar de oorlog vandaan komt!

  • volgens mij waren de indianen de eerste oorspronkelijke bewoners van vele delen van de VS
   en in het Midden Oosten vind je meer islamieten
   leg het mij uit in eenvoudige bewoordingen en zonder hulp van anderen
   en ik ben je zeer dankbaar
   groetjes
   en no hard feelings op deze site
   we zoeken naar de waarheid
   die ligt in het midden zegt men

   • IS is net als Al-Qaida een door de CIA in het leven geroepen en bewapende organisatie.

 2. Dit is een totaal verhelderend filmpje

  https://www.youtube.com/watch?v=8W3y3Qh8R1s

  Wie nu nog in Osama en de 19 kapers gelooft die heeft geen werkende hersencel meer. (excuse KRACHTIGER kan ik het niet zeggen.

  Dan de conclusie en waarom het ECHT gaat:

  Wie zijn de DADERS?????
  En WAAROM met welk doel is dit gedaan????

  Antwoord/Hint: Kijk naar de golfoorlog de vernietiging van Afghanistan en vervolgens Irak en daarna nog even Libie en NU Syrie.
  waardoor (als bijvangst?) NU de weg is vrij gemaakt om Europa te overspoelen met IMMIGRANTEN en inderdaad ook wat vluchtelingen!!!

  Waarvan akte.

  p.s. en ook Irma is zeer verdacht google maar wat en anders met Duck duck Go (iets minder controlled by…)
  zegt het voort…….zegt het voort….

 3. Een reden te meer voor de NWO om maar wapens en manschappen te leveren?
  De bombardementen op Syrië worden gewoon weer opgepakt, protesteren dat wordt niet gedaan, alles wordt als vanzelfsprekend beschouwd?
  Gewoon afschuwelijk dat we niks geleerd hebben?

 4. Helaas de kluit, de schapenkudde die kritiekloos en klakkeloos TV kijken geloven het hahahahahahahaha 🙂 🙂 🙂

 5. Er waren geen vliegtuigen op 911 !! Geen een!
  Om een natuurkundige en architectonische verhandeling in te korten tot deze 2 korte live (indertijd) uitgezonden filmpjes op TV!!!

  https://www.youtube.com/watch?v=m5Dl5jIdtdk
  https://www.youtube.com/watch?v=uyaLQkOuByg
  etc etc nog tientallen echte filmpjes naast hnonderden nep desinfo filmpjes.
  Dus let op…

  Het is heel simpel een aluminium vliegtuig (hoe sterk ook) vliegt niet zonder te remmen of in stukken te breken zomaar een enorm gebouw binnen van keiharde stalen pilaren en gevels en betonnen vloeren, liftschachten etc. als of het van boter was, sterker alsof het lucht was!!

  Klaar bewijs!! Instorten van de torens zie je duidelijk de enorme hoeveelheid en krachtige springladingen afgaan.
  NOU, echt niet door een kerosine brandje van 800 graden C.

  Q.e.d. dus Inside job, staatterreur door de machtEN achter de macht!!!!!

 6. Bij de mediaal uitgemolken aanslag op de Twin Towers zijn zo’n drieduizend mensen om het leven gekomen. Voor het merendeel zakelijk ingestelde idioten die vanuit die lelijke torens op de wereld neerkeken en bij zichzelf dachten “zolang je niet in dit gebouw zit heb je niet echt succes in het leven gehad”.

  Maar sinds deze aanslag hebben Amerikaanse politieagenten al méér dan drieduizend Amerikaanse onderdanen doodgeschoten. En daar horen we natuurlijk niets over in de systeem-media.

  • Als je iemand die het niet geloven wil dat dit een false flag was om de mondiale terreur(oorlog) tegen de mens te ontketenen dan zeg je gewoon:
   Haha 4 vliegtuigen vliegen rond half 8 door het luchtruim van de VS,
   ARGUMENT 1) geen 1 jet die opstijgt.
   ARGUMENT 2) 2 vliegen de 2 hoogste en sterkste gebouwen ter wereld, nml WTC 1 en 2 naar binnen alsof alle ramen openstaan
   ARGUMENT 3) 1 vliegt er in het sterkst beveiligde gebouw ter wereld nml het Pentagon
   ARGUMENT 4) 1 vliegt rondjes bij Shanksville, waarbij uiteraard de doodsbange passagiers heldhaftig de kapers aanvalt en het vliegtuig neerstort (wnat Amerikanoos zijn heldhaftig zoals we zien in Irak, Afghaan en Syrie

   CONCLUSIE: Niet ZIJ (Osma met de 19 vliegende rovers) maar Wij, de HELE wereldbevolking, althans zo’n 95 % daarvan zijn ER IN GEVLOGEN!!!!
   🙂 😉 🙂
   losse varia:
   A)
   Rond 8 uur wordt WTC1 en rond 9 uur WTC2 “binnengevlogen”, dan zijn er nog niet zoveel mensen binnen, hoor. Domme kapertjes hadden ze beter om 11 uur kunnen doen of nog beter rodn 15 uur dan zijn ook nog al die toeristen binnen.
   (Mogelijk was dat?) In werkelijkheid was alles al afgezet en kon niemand naar binnen vanaf x min voor 8, zogenaamd een oefening of wat dan ook de TV en de kranten doen het toch beter dan een paar mensen die het tegendeel beweren.
   B) Gat in Pentagon kon nog geen eens een vliegtuig(romp Boeing 757) in!
   C) Net op dat moment oefening van de Wehrmacht dus alle radar etc effe uitgeschakeld.
   D) Shanksville gat in de grond wat nog geen tractor die uit de lucht valt gemaakt kan hebben zo ondiep.
   etc etc etc

 7. Bekrompen mannetje! Ooit over een false-flag operation gehoord? De presentatie gezien over het ineenstorten van gebouw nr 7 op 11 september 2001? Van professor Leroy Hulsey van de universiteit van Alaska?
  Onteer alsjeblieft deze dag niet!

  • Ja, is mij bekend. Maar blijkbaar heb je mijn artikel niet gelezen of er werkelijk helemaal niets van begrepen. Jammer.

  • Beste @Joop natuurlijk als er slachtoffers zijn dan is dat vreselijk en betreuren wij dat ook, en zeker ook ik echter:
   Sterker nog Misschien is er wel geen een(!) slachtoffer gevallen of heel weinig(!!) bij het OPBLAZEN van die 2 torens!!!

   Er was paar jaar geleden een site(kan hem niet meer vinden; weet niet of die site er nog is) waar aan de fotoos te zien was dat er dubbele personen op zaten gefotosjopt en wel!
   En waarom zijn er geen 3000 maar misschien wel hooguit enkele tientallen, w.o. een aantal brandweermannen??? Omdat er dan giga schade claims binnenkomen van de nabestaanden en vooral een enorme woede bij de nabestaanden die ook ooit alles zullen gaan uitzoeken en dan, net als ik en vele anderen hier en elders in de wereld, zullen ontdekken op een gegeven moment als het kwartje is gevallen dat hun eigen regering(=onderdrukkers) er achter zitten!!!
   SNAP JE?

 8. Uiteindelijk zullen die “terroristen” u en ik blijken te zijn. Want de naderende economische en financiële meltdown komt met mathematische zekerheid en zal dit keer vanwege de sterke globalisering van alle handelsbetrekkingen een vernietigende uitwerking hebben. Het is alleen nog maar een kwestie van wannéér.

  Dus waren de viespeukerijen van bankiers en politici aanvankelijk alleen nog maar “ongelofelijk” en daarna “waanzinnig” te noemen, nu beginnen ze ook echt gevaarlijk voor ons te worden. Ziehier het privé-leger van de beschaafd plunderende “elite” waar we in de systeem-media weinig tot niets over horen:

  https://www.youtube.com/watch?v=YFgpJdW07eU

  • “Eurogendfor” is het slechte geweten en de angst van de “elite”!

 9. Elke overheid verklaart de bevolking de oorlog want ambtenaren kunnen niets zelf bedenken, maken, of repareren. Een ambtenaar volgt wat de bureaucratische systemen hem opdragen, en voor hem is dat de perfecte baan. Een architect denkt zelf na, past zijn idee in de ruimtelijke orde, en presteert iets. Een ambtenaar hoeft geen prestatie te leveren als hij slechts de opdrachten uit voert, die het bureaucratisch systeem hem op legt. Een ambtenaar is per definitie een vorm van een robot, waarbij kritisch denkvermogen uit de lege ogen niet af te leiden is. Ambtenaren zijn daarom gezagsgetrouwe volgers van een verkeerd systeem. Kapitalisme kost zo veel geld, dat het inderdaad de terecht gestelde vraag is op de middelbare school wat het op levert. Dan zullen de leerlingen zien dat de energetische vampieren echt bestaan want geen enkel mens zal natuurlijk voor niets oorlog gaan voeren als dat nergens voor nodig is. Ambtenaren zijn dus genetisch aangepaste mensen, die slechts meer robotten voort brengen. Ambtenaren zijn geen mensen. Vieze ambtenaren zijn al net zo ziek als het systeem dat ze dienen. Ambtenarij is dus een geestesziekte volgens de DSM6 als je denkt dat mensen zelf de verantwoordelijkheid voor hun leven moeten dragen. Mensen moeten wel heel ziek in hun hoofd zijn, zich met het persoonlijk leven van andere mensen te bemoeien. Een ambtenaar kan zich slechts teren op de energie van een ander, zoals een parasiet de energie van de gastheer af tapt.

  • HDR, Herstel de Republiek is door de CENSUUR zeg maar de nederlandse Stasi uit de lucht gehaald.
   Ik maak mij zorgen over de administrator van HDR. Ik hoop dat hij nog leeft.
   Pim Fortuyn in ieder geval niet meer.

 10. “Weather as a weapon” mag daar nog bij. Het is ook niet ‘war on terror’ maar ’terror by war’…de overheid als tool voor de elite in oorlog met de mensheid…het gehele systeem is zwaar ziek, en dan echt zwaar!

 11. volgens mij is het probleem van terrorisme heel makkelijk op te lossen
  geef IS en volgelingen een stuk land
  waar zij volgens hun eigen regels mogen leven
  hetzelfde geldt voor Rohingya’s
  en iedereen die een uitzonderlijke gemeenschap vormt op basis van wat dan ook
  de wereld is groot genoeg

  is er nu nog steeds niet geleerd van alle oorlogen van het verleden
  men beseft doorgaans totaal niet dat er meer perioden van oorlog zijn dan
  tijden waarin de mensheid niet tot kanonnenvoer is veroordeeld

  de Joden na WO II zijn moeten overgaan tot zwaar geweld om in leven te blijven
  met de Palestijnen
  nu sluiten vele landen (die hun lesje hebben geleerd) in weer-spraak met de afspraken hun grenzen voor vluchtelingen
  zover hebben de machtshebbers de bevolking ondertussen gekregen
  die high and dry in hun bunkers zitten
  het lijkt een beetje op de Joden tijdens de vervolging
  die mochten ook hun eigen graf delven
  Nelleke
  mensen blijf geloven in vrede
  ondanks alles

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.