Wat is er met ons gebeurd?

‘Wat gebeurt er met ons’ is het algemene overheersende gevoel, dat als een natte doek over ons ligt. Alsof we een speelbal zijn van het lot, van duistere magische krachten die ons in de ellende storten zonder dat we er iets aan kunnen doen. We staan erbij en kijken ernaar: eindeloze kabinetsformatie, toenemende armoede, plasticsoep in onze oceanen, liegende christelijke partijen in de formatie.

‘Wat gebeurt er toch met ons?’ Dit zou de vraag van een kleuter kunnen zijn die voor het eerst in een bui hagel terechtkomt en deze op het hoofdje voelt neer smakken. Of de peuter die in de sneeuw graait en zijn gloeiende maar o zo koude handjes bij je komt opwarmen. Het is ook de verwondering van een volwassene die ziet dat de aarde door plastic en andere vervuiling  wordt aangevreten.

‘Wat gebeurt er’ suggereert dat alles buiten ons om met ons plaatsvindt. Toch weten we wie de veroorzakers zijn van al deze ellende. Dus we weten drommels goed wat er aan de hand is. Het lijkt alsof we liever niet kijken naar wie het heeft gedaan, we wijzen liever met onze vingers vertwijfeld omhoog in het luchtledige. Naar de sterren, de hemel, de vierde dimensie, Rusland, Amerika, het ligt allemaal mijlen ver bij ons vandaan. De verantwoordelijke aanwijzen eist actie, klagen over wat ER allemaal mis is niet.

We moeten straks meer zorgpremie en eigen risico gaan opbrengen en het kabinet gaat weer bezuinigen. Ook dat gebeurt met ons.

Als kleine kinderen kijken we met grote ogen vol verbazing om ons heen, alsof we er zelfs niets aan kunnen veranderen. Dat wordt ook vaak geklaagd: ‘We kunnen er toch niets aan doen.”
Want zeggen onze grote roergangers ‘de economie’ valt tegen, de ziektekosten stijgen. Daarom moet de burger meer betalen. Logisch toch?

Gehoorzaam aanvaardt meer dan 99% hun lot, gewillig, weliswaar klagend, maar toch betalen ze steeds weer de rekening aan een bedriegende en stelende overheid.

Van de regeringspartij VVD zijn al talloze leden vervolgd voor fraude. Met verbazing wordt dit heel lauw opgepakt. ‘Tja, de VVD hè, daarvan kan je het verwachten’. Berusting en verder doorgaan alsof er niets aan de hand is. Geen enkele protestbeweging die door het land trekt, geen massale protestmanifestaties tegen dit onrecht van een partij die fraude van enkele euro’s bestrijdt bij uitkeringsgerechtigden alsof ze een moord hebben begaan, maar zelf er op los roven en frauderen. Ongestraft. Bedekt met de mantel der onschuld, na een plechtige boetedoening.

De ene na na de andere misstand brengt geen massa’s in beweging. Gedwee volgen ze de politici, want ze kunnen er toch niets aan doen. Ze hebben geleerd niet verantwoordelijk te zijn. Gelaten volgen ze hun leiders naar een derde wereldoorlog. ‘De Russen, die zijn toch wel gevaarlijk, hoor’, papegaaien ze de woordvoerders van de overheid en hun media na.

Dit meegaande gezapige gedrag is het resultaat van een uiterst succesvolle opvoeding. Eerst waren onze ouders voor onze daden verantwoordelijk en vervolgens de overheid. Het is immers de overheid die ons verzorgt en waakt over onze veiligheid. Zoals we onze ouders vertrouwen, zo ook de regering van ons land. Zij hebben het beste met ons voor.

Slechts enkelen rukken zich los uit deze illusie van gezag en lijdzaam ondergaan. Deze andersdenkenden, vrijdenkers en anarchisten worden niet begrepen want dat staat de overheid niet toe aan de slaafse volgelingen. Bovendien mogen alleen schapen de kudde volgen en daar horen geen andersdenkers bij.

Toch breekt op een dag het licht door. Steeds meer mensen zullen zien dat ze illusies najagen en dat ze geen vertrouwen in een overheid moeten schenken, maar in zichzelf. De wereldbevolking zal het stokje overnemen van de machthebbers en zonder overheid verdergaan. Vanaf dat moment zullen ze zelf de verantwoordelijkheid voor hun daden nemen. Iedere moord die nu door de overheid wordt begaan, iedere misdaad, marteling wordt toegestaan door de WET. Dan zullen alle mensen zien dat de WET niet bestaat, maar een illusie is. Geen mens mag een ander doden, geen wet kan dit goedpraten, want ieder mens blijft voor eeuwig verantwoordelijk voor zijn daden, wat wetgevers ons ook wijsmaken.

Rob Vellekoop, 9 september 2017

17 Comments

 1. Er veranderd niets. De gedachte is “ik hou me rustig” . Het is allemaal niet perfect, maar ik heb het nog goed. Pas nog op vakantie geweest. Ik zie wel hoe het loopt. Ik moet m,n gezin onderhouden. Als ik een beetje kan overwerken dat zal wel lekker zijn.
  Mensen zien wel dat het niet deugd, maarja……we willen geen drukte……..gewoon beetje voetbal kijken….
  Laat de politiek het oplossen. Daar worden ze toch voor betaald. Die zullen het beter weten dan ik. ….
  Er veranderd niets. Zijn er nog opstandige studenten? Wordt er wel eens gesproken over protest…..geappt of getwitterd…..
  Nee hoor, als het erop aankomt……nee het gaat wel lekker zo….we hebben het niet slecht. Zo wordt iedere discussie plat geslagen.

  • Als je niks te verliezen hebt kan ik me jouw houding voor stellen
   Als het merendeel er zo over denkt zijn we aan de nwo overgeleverd
   De lui die de weg voor jou en de verwende jeugd hebben geplaveid waren in de jaren 70 stukken kritischer!

 2. WIJ-MENSEN ZIJN IN WIJSHEID GESCHAPEN, GELUKKIG IN HET BED VAN ONZE DROMEN… GEEN VOGEL-VRIJE-SCHAPEN OP DE HEI OF IN DE WEI, DIE NOG WORDEN OPGEPEUZELD!

 3. kleuters of peuters kunnen onmogelijk weten ‘wat er aan de hand is’ en zijn natuurlijk nooit zelf de veroorzakers van wrede-gewaarwordingen-van-ellende! het is ook heerlijk om kind te zijn…

 4. In 2008 heeft onze regering met ruime Kamermeerderheid de doodstraf opnieuw ingevoerd in Nederland. Niet dat deze al wordt toegepast (en hopelijk gaat dat ook niet gebeuren) maar de wetgeving ligt er dus wel voor klaar. De gelegenheid tot toepassing van de doodstraf staat -versluierd!- weergegeven in het Verdrag van Lissabon. Ter nadere oriëntatie:

  https://www.youtube.com/watch?v=AO9b6S7iE9c

  Daarmee is Nederland ook officieel een politiestaat.

  • Geen ontkomen aan als je ziet wat voor scapalje de grenzen passeert?
   Ben zelf al tot drie keer toe met de dood bedreigd, maar in hoeverre dat het serieus moet nemen, dat valt te bezien?

  • Dat excuus van die banale geldverkwisting in de politie top is typisch een voorbeeld van effen wegpoetsen, want zo lus ik er wel een tiental zodat de staat aan de bedelstaf komt te staan? En als de kamer het met meerderheid van stemmen dit goedkeurt dan glijden ze wel van gerechtigheid af, dat hedendaags toch al te veel in het gedrang voorkomt?

 5. Er is maar één oplossing! Niet meer meewerken! Stop met meewerken en gehoorzamen! Trek de stekker eruit. Massaal! Dan staan het graaituig met lege handen. Wie achter de kudde aanloopt loopt altijd in de stront!

 6. Tuurlijk, vooral het meest destructieve geloof in stand houden door te blijven stemmen op charlatans. Ook Roemer is een charlatan net als al die andere ballen gehakt in Den Haag. Iemand die echt voor het volk is zegt letterlijk: ‘Mensen, hooivorken pakken en dit geteisem indien nodig met geweld verwijderen’. Reden genoeg voor zo een oproep, premie zorgverzekering in 30 jaar 10 keer zo hoog geworden buiten eigen bijdrage om, banken overeind houden met belastinggeld, meerdere referenda aan de laars gelapt, invoering slavernij (participatiewet), verkwanseling privacy (sleepnetwet). Moet ik nog even doorgaan of valt het kwartje al?

  • In de beginne was alles bijna voor niks, nu blijkt de nwo er spekkoper bij te zijn, met andere woorden we zijn er ingetrapt kunnen niet meer zonder medicijnen want die synthetische shit heeft ons lichaam afhankelijk gemaakt?
   Kom binnen in het satanische leven van de nwo!

 7. De bankiers en hun kruiperige handlangers in de politiek kunnen nog wel even dóórgaan met gappen: Nederlanders en Duitsers zijn altijd heel vindingrijk geweest met het verbergen van hun armoe. Denk aan de armelijke vijftiger jaren waarin vaak een leren lapje over de doorgesleten elleboog werd gestikt. Zo’n versleten trui leek dan weer heel wat en het zag er meteen modieus uit. Maar we zijn geen steek verder gekomen. Nog steeds hangen de manen van de Nederlandse leeuw -de tanden geel, de asem rot- slap naar beneden.

  • Het is toch van den zotte, dat Johan Witteveen 95j en VVDer, voormalig voorzitter van IMF, zegt dat Rutte niet zo heftig moet bezuinigen?
   Dat hij zegt, dat ie alles wat sociaal is kapot bezuinigd heeft, kan ik nog beamen!

 8. beste mensen,
  als je bereid bent en de zin ziet stemmen
  stem SP met betrekking tot de onderwerpen uit de column
  Emile houdt zijn poot stijf
  en buigt niet voor een aantrekkelijk voorstel

  volgens Emile: het eigen risico in de zorg is een boete op ziek zijn
  in een beschaafde maatschappij kunnen we dat niet tolereren
  alleen al niet wegens de verplichting op het hebben van een ziektekostenverzekering
  en dan een slachtoffer worden van concurrerende commerciële verzekeringsaanbieders
  sterkte aan alle zieke mensen

   • Het enige dat Emiel Roemer doet is diegenen die een wezenlijke bijdrage leveren aan de landseconomie valse hoop geven. En dreigt de aanhang van de SP wat te groot te worden…dan vertoont Roemer zich tijdens de verkiezingsdebatten met een glaasje limonade met een rietje erin. Succes verzekerd! Stiekem en met kwade opzet klein blijven waar een socialistische partij groot had moeten zijn.

    Politici kunnen het Nederlandse volk niet vertegenwoordigen omdat ze de belangen van hun criminele bovenmeesters bij de banken moeten dienen. Het zijn misdadigers van de ergste soort en het tart de verbeelding dat er nog steeds mensen zijn die gaan stemmen.

 9. Die eerste foto geeft mooi weer hoe de situatie nu ongeveer is. Deze meneer is overigens ook rechts georiënteerd. Of hij gelovig was,zou ik niet weten,maar ook gelovigen kunnen heel wreed zijn.Zie de Usa.Alles in de naam van God.
  Dat wij burgers gedwee de orders volgen van de overheid en rechters is wel te begrijpen.Zij hebben de middelen en helpers om de bevolking onder de duim te houden mocht het fout lopen. Maar ik vind dit wel een heel goed artikel om de mensen aan het denken te zetten.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.