Krankjorum

Het gezag van de robot

Mijn eerste gedachte bij het zien van deze foto was daar heb je weer zo’n imbeciel die met uniform ineens mensen mag afmaken.

Een paar jaar gelden is een Antilliaanse man in Den Haag gewurgd door een paar politie-agenten, omdat hij naar hun idee niet voldoende meewerkte.

Deze Duitse agent trekt een demonstrant aan zijn hoofd omhoog. Wat bezielt iemand en waardoor verkeert hij in de verwarrende veronderstelling dat hij ineens mensen mag mishandelen? Gewone mensen zonder uniform die hetzelfde doen worden gestraft.

Deze verwarde Duitse man is ambtenaar van het Duitse politie-apparaat. Hij handelt binnen de bevoegdheden die de WET hem geeft. Deze WET is opgesteld door een stelletje parlementariërs in de Duitse Bondsdag. Zij hebben ooit in hun ‘wijsheid’ de agent bevoegdheden gegeven die ver boven die van de gewone burger uitstijgen. De parlementariërs op hun beurt zijn net zo over het paard getild toen ze verkozen werden in het Duitse parlement. Ze hebben als ‘vertegenwoordigers’ macht gekregen die ook vele malen verder gaat dan die van de ‘gewone man’. Zij hebben met hun wetjes anderen bevoegdheden gegeven die onmenselijk zijn. Zij besluiten bijvoorbeeld dat het leger naar het Midden-Oosten gaat om daar ‘de vijand tegen te houden’ en agenten moeten betogers desnoods met geweld afvoeren die de bruinkoolcentrale in Duitsland versperren.

Met andere woorden er is een kettingreactie ontstaan waardoor de agent op de foto bij wijze van spreken het hoofd van de man eraf mag rukken omdat er ergens in de keten iets is fout gegaan. Met deze grove fouten heeft iedere burger iedere dag te maken.

George Orwell noemde deze overheidsdienaren ‘Big Brother’. De overheid is blijkbaar familie van ons, maar wel een kop groter. Zij zijn ‘Big’. De grap is echter dat alle overheidsdienaren er exact hetzelfde uitzien als gewone mensen, zij onderscheiden zich soms door een uniform dat zij dragen. Voor de rest tonen ze je een ID-bewijs van hun ‘grootheid’ wanneer ze gecamoufleerd rondlopen zoals jij en ik.

Maar wat is er dan toch zo gruwelijk fout gegaan. Waarom staan we er als lulletjes bij als iemand bijna zijn hoofd van zijn romp gerukt wordt door een politieman? Waarom vinden we dit heel gewoon, en zullen de meeste onnadenkende mensen in koor roepen:”Dan had hij daar maar niet op de grond moeten liggen en gewoon moeten meewerken!”. Met weer dat woordje ‘gewoon’. Normaal betekent dat.

Het is doodnormaal dat iemand meewerkt en gehoorzaamt als een overheidsdienaar dit hem opdraagt. Het is gangbaar dat militairen die uitgezonden worden zelf in lijkkisten terugkomen of mensen in andere landen de dood injagen.

Er bestaan twee soorten menselijkheid.

De menselijkheid waarmee burgers elkaar met respect behandelen.
De wettelijk toegestane onmenselijkheid om anderen te kwellen die niet gehoorzamen aan de autoriteiten of om inwoners slachtoffers te maken omdat ze in een land leven waarmee onze politici oorlog willen voeren.

Hoe lang blijven we nog toekijken naar de man wiens kop er bijna afgerukt wordt door een agent die krankjorum is?

https://www.facebook.com/boehmemarco/videos/1100052496794083/?hc_ref=ARTQz9SXKpFVMvlNCNMyDcoHKgGqgeAz0xenOCETdOhYaZL-yWz13m5UzR5FpYqdOuU

Hoe lang blijven we onze schouders nog ophalen bij het lezen over oorlogsmisdaden door militairen uit ons land?

Net zo lang als dat we geen verantwoordelijkheid nemen voor de gevolgen van ons wegkijken. De meesten zijn niet verontwaardigd dat een agent of een militair ‘zijn plicht’ doet. Dat vinden we ‘normaal’. Dat is ons geleerd. Autoriteiten doen dingen die burgers niet mogen.

Met andere woorden we hebben helemaal geen robots nodig, want die hebben we al lang gefabriceerd. Dat zijn namelijk mensen zoals jij en ik die over bijzondere privileges beschikken, nadat ze in dienst van de overheid gingen werken. Ze zijn zelfs sterker dan robots, want ze kunnen zelfstandig denken.

We hebben deze robots macht gegeven, wij hebben ze machtiger gemaakt dan mensen. Wij hebben ze gezag gegeven. En zoals Rose dit terecht zegt: wij geloven in hun gezag.

Rob Vellekoop, 25 augustus 2017

118 Comments

 1. wie is nog instaat om objectief een foto die ons voorgeschoteld wordt op waarheid te interpreteren? dat is tegenwoordig een dagtaak aan onderzoek.
  we leven in een wereld waar bewijs gemaakt kan worden.
  crisis acteurs in dienst van valse vlaggen en media diensten, betaalde demonstranten , knappe filmpjes voor propaganda… denk aan de white helmets…wie weet nog wie wie is en het waarom….
  een ding is duidelijk de NWO wil chaos en dat lukt momenteel aardig.
  antifa black lifes matter etc betaalde organisaties om rel te schoppen tegen fascisme maar gedragen zich nog erger ..misschien zijn zelfs politie corpsen wel geïnfiltreerd met agressieve pionnen om geweld en verdeeldheid te bevorderen. Voorlopig zullen we helaas meer van deze taferelen te zien krijgen…. de rede ontbreekt en puur instinctmatig opgeroepen agressie wordt bespeelt door de elite … hete zomers waar dan ook zijn precies wat ze willen.
  verdeel en heers op naar nog meer beperking van onze vrijheid…. rel leidt tot nood maatregels en zo ontstaat dan stapsgewijs de nieuwe dictatuur.
  tja…. dat is nog een heel lang eind verwijdert van 1000 vreedzame dorpen.

 2. Rob, mijn complimenten voor deze knuppel in het hoenderhok.

  Het aantal reacties op dit artikel stijgt zo langzamerhand toch wel dik boven het gemiddeld aantal reacties uit.

  Ik weet dondersgoed wat framen betekent.
  Elke foto is geframed.
  Zonder uitzondering.

  Op de foto zou ik dan ook niet willen reageren.
  Ik ken de Jiggy en de Diggy niet.
  Iedereen die het geframde drieluik kent van de soldaat die water geeft aan de grondzittende rol in de foto, weet toch zeker dat je niet, vrijwel nooit, kan reageren op een foto!? Laat dat dan ook gewoon.

  Mens, kijk toch eens met je verstand in plaats van je ogen! Ja, dat zou ik zelf ook graag altijd kunnen, helaas. Maar reageren op een foto is voor mij op die manier niet meer weggelegd. Succes met je kluitje in het riet!

  Zij die dat wel doen zullen zich wel ergens zeker van voelen, overtuigd van zien, zijn. Ik zie een foto.

  Men zegt wel eens; een beeld zegt meer dan duizend woorden. Tsja,.. nou,.. eigenlijk zegt een beeld meer wat niet gezegd wordt, wat niet in beeld is. Daar zijn dan ook veel meer woorden dan maar duizend voor nodig. Maar daar willen ze het vrijwel nooit over hebben. Dat is ook niet ‘in beeld’ te krijgen.

  Ik zou nu een heel aantal gevallen op kunnen sommen waarvan sprake zou kunnen zijn, afgeleid uit de foto. Ik doe het niet. Het is allemaal gissen en gokken.

  Mocht ik iets over de foto moeten zeggen, zou ik vooral zeggen dat de beste man wat mij betreft juist aan het hulpverlenen is, en is hij dat niet, zou ik hem adviseren volgende keer niet vanuit zijn rug te tillen, maar vanuit zijn benen. Zie je dat de beste benen gekromd zijn? Het lijkt me sterk dat de man in kwestie anatomisch zo’n fysiologie heeft dat hij en met zijn rug tilt en met zijn benen gekromd. Wat bij mij niet tot de conclusie maar wel het vermoeden leidt, dat de man geen kracht zet. Maar goed, misschien deed hij dat ook niet op het moment van de foto. Misschien was zijn handeling op dat moment al voorbij, de ‘hulpbehoevende’ rechtop gezeten gezet, in plaats van neergelegen. Zit ik het toch te doen hè!? Bah.

  Dat de mogelijkheden bij de foto nagenoeg eindeloos zijn.

  Maar zo krijg je de koppen wel nog dieper in de grond en nog hoger boven het maaiveld. Zo verhoog je het contrast en stel je aan de reacties aardig duidelijk wie waar hoe over denkt.

  Wat een tegenstrijdigheden in belevingen ook.

  Ook zo’n tactiek, zeggen dat het aan iemand anders ligt, dat jij iets niet begrijpt. Te agressief. Te zwart. Te wit. Te enzovoorts. Ik hoef jou niet te begrijpen; spreekt daaruit. Nee, precies, want er is toch genoeg geweld. Of; jij moet nog veel leren. Huh!? En dan precies wat jij vindt dat ik zou moeten leren zeker? En dat noem jij dan zeker samen leven!?

  Toch gek dat mensen altijd zeggen hoe ze willen dat ik leef. En ik moet nog veel leren? Ha! Wie niet dan!? En dus zijn de meeste van de mensen die zeggen en roepen tegen geweld te zijn, uiteindelijk gewoon keihard voor geweld.

  Want die vinden dat ze mij kunnen vertellen hoe ik zou moeten leven en doe ik dat niet, zijn ze trots op hun politie dat ik er toch toe gedwongen word met geweld.

  Wat een schijnheilige bonen zeg!

  • wat is ook alweer een schijnheilige boon?
   ik vind het persoonlijk niet goed dat artefacten uit de natuur op een discriminerende wijze in de spreek- of schrijftaal wordt gebruikt
   ik zoek hierbij mensen die samen met mij aangifte willen doen
   tegen het onjuist beschuldigen van bonen

    • ik wil ook mee.
     Hebben we eindelijk iets gevonden wat ons verenigt? OH!
     MIJLPAAL!!
     Feestje doen?
     Ga ik vast een bonenschotel maken… is bobotie goed?

 3. beste mensen,
  de reacties op de column van Rob (en ook zijn aantijging tegen de politie
  die werkelijk op niets is gebaseerd
  zijn echt onacceptabel en tonen dat op deze site een stel wereldvreemde contactgestoorden het hoogste woord willen hebben
  als een politie-agent iets doet wat niet door de beugel kan
  wordt hij direct ontslagen en publiekelijk gehangen
  dat is de waarheid
  wie wil nog reageren?
  of is het treiteren alweer op een ander onderwerp gefocused
  ik hoop dat er ook politiemannen de site bekijken en reageren

    • ik kijk nooit naar zaken die boven mijn niveau zijn
     wat zou ik ermee opschieten

    • hij zit achterstevoren op zijn stoel zou hij dit weten?
     na ook dit intens eenzame filmpje te hebben bekeken heb ik het wel gehad met al die gevaarlijke loners

   • Nel, heb je dat filmpje nu al durven kijken of wat!? Ben je bang dat dat heilige beeld van die politie van je aangetast wordt!?

   • Hij is lid van de partij die Linken…en dus principieel tegen Duitsland, omdat ze liever weer in een DDR willen leven.
    Gysi, lid van de Linken heeft tig mensen in de DDR verraden, omdat hij advocaat was en dus voor het systeem werkte. Hij had daardoor, net als Merkel privileges. Het gaat niet meer om links en rechts, het gaat om dat het ergens niet meer uitmaakt wie aan de macht komt, alles leidt naar hetzelfde einde, de NWO. Natuurlijk zeggen de Linken ook dingen die raak zijn, maar zo is dat meestal…dat is het lokkertje, uiteindelijk (kunnen) doen ze er niets aan. De mensen erachter, die de touwtjes trekken, dat zijn degenen die bepalen, niet degene die ze ons voorschotelen.

    • Dit is een reactie op de link van Rob.
     Beetje chaotisch zo, als men moet wachten tot je reactie verschijnt en er andere reacties ertussen zitten, die niet zichtbaar zijn op het moment van reageren.

   • ik heb het filmpje bekeken
    maar mij wordt zelfs dan nog niet duidelijk
    wat er precies gebeurd
    volgens mij hebben de demonstranten de opdracht gekregen
    om te vertrekken
    en blijven ze zitten en worden weggesleept

    naar mijn idee heb je als demonstrant bepaalde rechten en als er afspraken gemaakt zijn over demonstreren waar en hoe, vind ik eerlijk gezegd, dat je dat ook moet respecteren
    je moet altijd proberen de situatie om te draaien
    zo van ik ben demonstrant
    of ik ben politieagent

    ik vind het te ver gaan om de politie (in Nederland dat moet ik er duidelijk bij zeggen) op één lijn te schakelen met criminelen
    want dat is wat er feitelijk gebeurd
    laten we wel eerlijk proberen te blijven
    al is er natuurlijk vertoon van macht
    anders gaat één en ander niet lukken
    maar ik denk oprecht dat de politie er is om de
    zaken te de-escaleren
    groetjes aan alle opgewonden zieltjes

  • “de reacties op de column van Rob (en ook zijn aantijging tegen de politie
   die werkelijk op niets is gebaseerd
   zijn echt onacceptabel en tonen dat op deze site een stel wereldvreemde contactgestoorden het hoogste woord willen hebben”

   Nelleke is kennelijk gedachten politie?
   Rob wil aantonen dat politie die dit doet, zijn boekje te buiten gaat. Daar ben ik het op zich mee eens. Wij hebben macht uitgeleend aan hen,om het veilig te houden op straat ed, als blijkt dat wij niet veilig zijn voor mederwerkers van politie is er iets mis aan het gaan he.
   Men mag de zorg bij het zien van dit soort beelden uitten, wij zijn de controlerende macht van de overheid Nelleke. Zo werkt dat.
   Ik zie gelukkig ook medewerkers bij de politie die dit niet in hun hoofd zouden halen en overmatig geweld veroordelen. En zo hoort het.

   • en wie is de controlerende macht van jou
    denk je werkelijk dat je onschendbaar en het hoogste van het hoogste bent
    wat heb jij gedaan om deze status te bereiken
    doe een beetje normaal joh zou Rutte (terecht) zeggen

    • “denk je werkelijk dat je onschendbaar en het hoogste van het hoogste bent”

     Nou nel jij geeft mij die status zo te lezen. Het was nog nooit bij mezelf opgekomen dat ik wel eens status kon hebben.
     En jij geeft het me..vind je het goed als ik zeg: hou maar. ?

     • dan heb je niet goed gelezen
      ik verdenk jou ervan die status aan jezelf te geven
      groetjes

 4. Belachelijk artikel, Rob.
  Laat demonstranten eerst normaal doen. De politie doet hun best en geloof me ze doen liever gezellig dan psychisch gestoorde antifa-pro-israhell demonstranten van de straat te plukken. Dat hoort bij het bewust gecreëerde chaos, snap je dat. De politie zit in ons bootje.
  De wereld is een grote bende en daar horen ook deze haat zaaiende demonstranten bij. Voor mij mag die de kop eraf trekken en daarna meteen van Merkel en alle westerse regeringsleiders 😉
  Als je te links denkt, dan kom je weer bij rechts uit. En dat is wat er nu zichtbaar is…hoe noem je linkse fascisten? Precies communisten. Wiens uitvinding is communisme? Precies, die van zionisten. En dat matcht met de thesis van als het fascisme terugkomt, dan als anti-fascisme.

  • Hit zijn vreedzame demonstranten. Alles over een kam scheren is natuurlijk makkelijk, maar gaat hier niet op.

    • Ja, nu wel…ik vind het een mooi filmpje en de politie heeft meer dan gelijk. Deze demonstranten zijn acteuren, betaald ook nog, door de studentenvereniging of zo.
     Neem me niet kwalijk…ik ken Duitsland heel erg goed, dus vertrouw erop…en zoek eens uit wat die Linken in het algemeen voor smeerlappen in de partij hebben zitten, zoals ene Gysi.
     De Linken zijn GEEN SP leden, kan je niet vergelijken. Deze mensen hebben in de DDR geleefd, en ze gebruiken de verzetsmentaliteit van jonge mensen, die sociaal zijn ingesteld, wat de meeste jongeren (studenten) hebben.
     Enige goede politica tot nu toe is Sarah Wagenknecht…helaas zit ze in deze achterlijke Die Linken.
     En ook de Anti-Fa in Berlijn is al decennia bezig 30 april op 1 mei… ‘hasst ganz Berlin die Polizei’…daar wordt alles kapot gemaakt, van auto tot winkels en de politie bestormt.
     Nee, hou op met politieke partijen…nooit iemand beter van geworden in het westen. Het westen is een marionet, loopt aan de leiband van de slechteriken.

   • Dan is de politieagent vreedzaam bezig, hij helpt de demonstrant die flauw is gevallen…best aardig, toch? 😉

   • Dit foto is dus van Marco Böhme, van de partij die Linken. Dit is de voormalige PDS uit Oost-Duitsland. In deze partij zit maar een goede politica en dat is Sarah Wagenknecht…voor de rest allemaal Anti-Deutsche, zat bewijs ervoor, vooral Gysi en Kipping. Niets is wat het lijkt…

    • aber liebe fraulein
     wast sagst du den dar
     du bist ein ware complottechniker
     ich bin sehr impressed

    • Linksfascisme bestaat niet, wel fascisme. Ik wijs ieder gebruik van geweld af.

     In dit geval hebben activisten de deur van Baudet beklad, met als argumentatie:
     “We verzetten ons tegen het groeiende gevaar van Forum voor Democratie dat een nieuwe fascistische beweging probeert op te bouwen van hordes (jonge) witte mannen. Baudet en consorten verpakken hun racisme, seksisme en nationalisme in pseudo-intellectuele gewichtigdoenerij. Zo verhullen ze hun frustratie over het feit dat hun eeuwenlange machtspositie steeds verder dreigt af te kalven doordat niet-mannen en niet-witte mensen steeds duidelijker hun stem laten horen.”

     Ik zie Baudet ook als een gevaar voor een vreedzame samenleving.

     • Ik heb me niet met Baudet bezig gehouden, maar ik wijs ook geweld en hetze af..en het blijkt dat er meer geweld vanuit de linkse hoek ontstaat, dan vanuit de rechtse! Mensen worden steeds gekker en zijn volgens mij niet bij zichzelf, maar worden opgejut.
      Hoe dan ook ik hou het bij Voltaire
      “I Disapprove of What You Say, But I Will Defend to the Death Your Right to Say It”

 5. Valt het verder niemand op dat ze normaal gesproken met arrestaties de pers er niet bij willen hebben..
  Nu staan ze er bovenop, de agent duidelijk in overtreding, met de kop bloot. Zou zo aangepakt kunnen worden door een goede jurist.
  Doet mij denken toen aan de vogelgriep met die manen in witte pakken geheel ingepakt , gevaaar gevaaar, met op de achtergrond de pers die gewoon in t shirt plaatjes stond te schieten.

  • Het opvallende hieraan is dat het overheidsgeweld steeds openlijker wordt! De arrogantie van de macht ten top.

   • Inderdaad Rob en tel er bij op dat wanneer bijvoorbeeld iemand uit de gelederen van Ende Gelände met een videocamera rondloopt met de bedoeling om excessen vast te leggen om dat vervolgens op een site als youtube te posten en dat youtube het dan lekker gaat lopen verwijderen. Zien we sinds kort ook steeds vaker, gratis censuur van onze big brothers die steeds groter worden!

    En in Nederland roepen de rechtse klootzakken het hardst dat (ze nooit ah woord komen en die registraties komen veelvuldig voorbij) het hier verziekt wordt door linkse gutmenschen die bijv. documentaires maken terwijl ze aan de verkiezingscampagne van een partij hebben meegedaan. Niet uitzenden, niks op inhoudelijke meritus beoordelen maar ze hun zin geven is wat de VARA dan doet. Goed bezig! Het zijn net zulke laffe minkukels geworden als die lui van de PVDA*, verraders in hart en nieren die het ver willen schoppen. Dat lukte ze tot nog toe aardig. Fijn terug naar de jaren 30 met z’n allen. Nu is Groen Links al niet links meer sinds Femke Halsema de scepter zwaaide dus ik hoef die docu niet echt te zien want ik geloof best dat Jesse Klaver een lieverd is en hij het goed bedoelt (wellicht is dat juist ’t probleem). De PVDD heeft ondanks wat haar naam doet vermoeden een veel gezonder mensbeeld imho. Die zijn in elk geval ’n stuk minder hypocriet en hebben veruit de beste visie op vrijwel alle mogelijke terreinen.

    Zag u het ook? De PVDA is weer flink aan de weg aan het timmeren in de persoon van Lodewijk Asscher (die met die betrouwbare ogen ja) breken ze een lans voor salarisverhogingen binnen het onderwijs. Denken ze ’n belangrijke groep van het electoraat voor zich te winnen (en van D’66 af te snoepen). Vergeet gewoon wat die hypocriete kleptocraten op hun geweten hebben! De hele volkshuisvesting hebben ze geruineerd, meer nog en ze zijn nog lang niet klaar met hun verdeling van de samenleving in de have’s en have not’s.

    Van de week de Dijs vrijwillig bezig de verhoudingen gelijk te trekken. Over welke ongelijkwaardige verhoudingen hebben we het? Alleenstaanden met ’n éenverdiener salaris hadden onevenredig veel méer mogelijkheden voor de aanschaf van een (te lenen) onderkomen! Onrechtvaardig! En dit alles vormgegeven via het propaganda kanaal van onze nationale nieuwsvoorziening bij uitstek de NOS, dan weet je het wel!

    Sinds de PVDA de incognito onderafdeling van de VVD werd en Dijsselbloem zich ernaar voegend zichzelf de inspanningsverplichting oplegde de branche en toezichthouder ruimhartig tegemoet te treden om het recht te laten zegevieren. Welk recht?
    Dat van de immer benadeelde tweeverdiener, die moeten tegenwoordig immers allebéi werken om de hypotheekrente op te kunnen hoesten! Niet eerlijk!

    Eenverdieners zijn ook gewoon buigzamer, flexibeler, dommer en vooral minder wenselijk, kennelijk. Zie hier het SOCIALE hart van de PVDA. De eenverdiener kan zich bovendien in beter gesitueerde kring nog altijd via corruptie inlikken om te krijgen waar ze
    ‘recht op’ hebben wanneer ze sluw doortrapt genoeg zijn en geen rekening met ’n scheiding hoeven te houden zeg maar, dus in de EU heeft Dijsselbloem geleerd wat er toe doet. Wat is ’t probleem nu eigenlijk? Laaghangend fruit?

    • Vergeet ik van de weeromstuitende woede het screenshot van het belangrijkste nieuws-item in dit verband te posten. Een regeling waarbij vanaf nu ‘stelletjes’ gaten in de ‘gebakken’ lucht van, wat voor huizenmarkt moet doorgaan, gaan springen. Zo een partij in en in triest dit!!!

     • ?
      De pers is een ruim begrip.
      Is “de pers” jouw vijand? Toch alleen die kranten en jounalisten die verdeel en heers dienen?
      Ik blijf het graag per situatie bekijken.

  • Kijk Spring….hoe harder je tegen de politie schopt, hoe beter de elite het vindt. Want zij willen verdeling vooral onder het volk.
   Als je echt je vrij wilt maken en tegen de elite iets doen, dan heb je het leger en de politie nodig. Hoe harder je tegen de politie bent, en alle politieagenten over een kam scheert, hoe minder zullen ze inderdaad steeds voor de burger voelen. Het zijn uiteindelijk ook burgers, als ze hun dienstkleding uitdoen. Als je bedenkt dat je al zo bozig wordt van een man tegen man actie, een beetje een volwassen vent die tegen werkt…pfff, nee daar hoef je niet om te huilen, wat doe je dan pas als er onschuldige kinderen worden vermoord en dan niet door politieagenten maar door politici zoals in onrechtvaardige oorlogen??? En wat denk je van foto’s en filmmateriaal als ‘wapen’. Ik ken scenes waar de demonstranten alleen maar provoceren en politieagenten helemaal in elkaar worden geslagen. Het is maar hoe makkelijk je je laat manipuleren…snap je. Het gaat allemaal om je mind…daar willen ze bespelen. En het lukt..ziezo.

   • En het lukt..ziezo.
    Hoezo?
    Of dit nu een echte situatie is opgezet, die agent trekt aan het hoofd van een demonstrant. Dat is dus het beeld wat ze delen. Daar wordt over gesproken.
    Je hebt toch kunnen lezen dat ik juist waarschuw voor verdeel en heers ?
    We moeten altijd oppassen voor media manipulatie. Ik heb toen ook beelden gezien van break the system, waar een man en een politie bus gesleurd werd, zag er erg uit.
    Wat later bleek middels beelden is dat de man er eerst UIT kwam en toen “gearresteerd”.
    Hoorde er dus gewoon bij het team. Gewoon ook bangmakerij.

 6. Wat een teringlijer. Ik geloof niet dat iedereen met ’n uniform aan zo’n geweldadige smeerlap is maar ik heb hier ook ME’ers gezien die finaal door het lint gingen met de lange lat, een onschuldig meisje die geen kant op kon in ’n portiek volledig in elkaar timmerend met volle kracht, de rotzak. Het was bovendien geen actievoerster maar een toevallige passant ook dat nog. Éen van de weinige keren dat ik met stenen heb gegooid, ik kon het niet lijdzaam aanzien, wilde het stoppen. En ik ben er niet trots op maar wanneer je als actievoerder zulk buitensporig en onrechtvaardig geweld te verduren krijgt veranderd er wel iets in hoe je daarna naar die dienstkloppers kijkt en handelt dus.

  Genieten ze ervan? Ik durf te beweren van wel, ik herken die fanatieke verbeten starre koppen iedere keer weer. Ik herken onmiddelijk die ene machtswellusteling die provoceert en hoopt dat je iets terug doet om zijn agressie te kunnen botvieren terwijl zijn collega’s de andere kant opkijken. Te vaak meegemaakt.

  In een politiestaat als Israel of Palestina is dat smerige en extreme machtsmisbruik aan de orde van de dag, net als het Indiase leger in Kashmir maken de ordetroepen er bijvoorbeeld een sport van met de rubber kogels op de ogen van stenengooiertjes te mikken. Zoek die foto’s zelf maar op. Kijk dan diep in dat achtergebleven oog.

  De rapporten van Defence for Children zijn zo vernietigend dat elk ander land onmiddelijk tegen internationale sancties aan zou lopen. Israel kan ondertussen doen wat ze wil ze worden alleen symbolisch aangesproken op mensenrechten schendingen, dat weten ze ook. Netanyahu presteert het om de afgelopen week te verkondigen dat ze alle Palestijnen zullen verdrijven van de door Israel illegaal bezette westelijke Jordaanoever (naar Jordanie) en dit ondanks dat het internationaal recht dit als oorlogsmisdaad beschouwt, de internationale gemeenschap het er mee oneens is en het verre van een vreedzame oplossing mogelijk maakt.

  Dat ze in 2014 in Gaza in 50 dagen tijd 550 kinderen vermoord hebben had hier trouwens onmiddelijk moeten zorgen voor een totale boycot. Maar de burgemeester en wethouder van Amsterdam gaan doodleuk op uitnodiging naar Tel Aviv om te praten over het aangaan van een stedenband. Alsof je niet volkomen uitgepraat bent na zulke gebeurtenissen!

  Elke week vallen er doden aan Palestijnse kant. Geen soldaten maar burgers. Bekijk deze foto en deze en probeer er eens mild gestemd bij te blijven. Ik kan nog wel even doorgaan.

  Heb ik het nog niet over de onmenselijke praktijk van de regelmatig toegepaste ‘administratieve detentie’ waarbij ook willekeurig kinderen opgepakt en vast gezet worden zonder te horen waarom en op welke gronden ze worden vastgehouden zonder het recht op ’n advocaat of familiebezoek. Wat leer je daarvan?

  Obama heeft nog tijdens zijn ambtsperiode miljarden hulp toegezegd aan deze kernwapenstaat die illegaal een deel van Syrie bezet houdt. Zonder protest van de EU. Ik bedoel maar.

  Deze zionistische moorddadige politieke apartheid blijft in stand met hulp van het collaborerende westen. De Mensenrechten schendingen en schendingen van internationaal recht en alle daarmee samenhangende traumatische ervaringen die zich opstapelen zetten veel kwaad bloed bij de families die lijdzaam moeten toezien hoe hun huizen, landerijen en middelen van bestaan worden ingepikt door fundamentalistische zionistische kolonisten gesteund door het leger en de ordetroepen.

  We weten allemaal dat ’n dier dat in de val zit rare sprongen maakt. Verdiep je in het structureel aangedane leed van dit volk en het zal je verbazen dat ze niet wraakzuchtiger zijn integendeel voornamelijk op zoek naar vreedzame oplossingen als BDS. Of ik de woede van met name de jongeren daar begrijp! Krankjorem is een te lichtzinnige term voor dit structurele geweld.

 7. het is heel erg dat dit soort dingen voorkomen maar vanuit een foto even concluderen wat er aan de hand is, vind ik kort door de bocht
  ik wil hierbij toch even opkomen voor de (onze) politiemensen die doorgaans toch echt voor dit beroep kiezen om mensen te beschermen
  er heersen echt wel strenge en rechtvaardige regels
  maar (ook) hun werkzaamheden lopen steeds meer uit de hand
  dit door de onrust en angst die overal heerst
  laten wij als (burgers) ons nu niet gaan keren tegen politiemensen
  dat is een beetje flauw
  groet
  Nelleke

  • Wij burgers?
   Spreek jij ook lekker voor jezelf joh!!
   Door die geweldsdienaren die jij hier maar voor het gemak even simpelweg politie noemt, word ik gedwongen als staatsburger en onderdaan door het leven te gaan. Daarom mogen hun zelfs geweld gebruiken. Voor mensen die daar baat bij hebben, zoals ik me voorstel jij dus, worden mensen die die baten moeten opbrengen als lasten, zoals ik me voorstel ik dus, MET GEWELD GEDWONGEN te betalen voor mensen als jou(?). En jij doet alsof je tegen geweld bent? Zonder het staatsgeweld betaal ik geen loonbelasting meer hoor!! Klaar met die ellende. Zonder dat geweld koop en bouw ik mijn eigen huisje!! Klaar. Beetje werken voor de buik. Meer niet!! Maar dat is precies waarom mijn opties en handelen met geweld worden geregeerd en gedicteerd!!! Aan zulke mensen valt niets te verdienen!!! Daarom mag het niet, daarom bulldozert de staat gelijk mijn huisje plat MET GEWELD!!!!!!!

   Wat een muts is dat joh!

   Politie is er niet om mij te beschermen hoor!!! Politie is er om het gedicteerde kracht bij te zetten met GEWELD!!! Om de staat tegen mij te beschermen!!! Om een heel scala aan denkbeeldige dreigingsfactoren!!! Waarvan er geen geweld is van mijns wege!!!

   En ik zou maar oppassen wie je zo blindelings vertrouwt!!!! Want ik kan me voorstellen dat jij het nog echt geloofd ook! Want waar jij gelooft dat mensen bij de politie gaan om ‘goed te doen’, geloof ik dat dat soort naïeve mensen zwaar in de minderheid zijn, en het uiteindelijk ook echt niet volhouden!! Veruit de grootste meerderheid van de aspiranten gaat dan ook niet bij de politie omdat ze ‘goed willen doen’ en anders gaat dat idee vanzelf wel weg met de jaren wanneer de realiteit inzinkt, en ook dat gaat regelmatig gepaard met zelfmoordpogingen!! Nee niks muts, ondertussen gaan veruit de meeste mensen juist bij de politie om alles dat ‘slecht’ is! Macht, autoriteit en een wapen op je heup!! Maar goed, of het nu juist uit positieve of negatieve motivaties is, het blijft emotionele verslaving!!! Waarom denk jij dat die arme stakkers daar allemaal bij blijven werken voor zo’n hongerloon!?!? Nou? Omdat hun verslavingszucht naar de/die emoties groter is dan hun behoefte aan meer geld!

   Jij begrijp?
   Agressieveling weet het voor einde middelbare school al hoor!! Beter bij de politie dan crimineel worden, want dan mag je dus lekker wel geweld gebruiken, graag zelfs zegt het incestueuze vadertje staat dan! Want stel je voor dat die zijn nakomelingen kids en onderdanen niet meer mag misbruiken, dan gaat Knelleke los hoor!

   Gaat toch sokken stoppen, bonen doppen, matten kloppen, was soppen, beats droppen of lekker lingerie shoppen!

   Wat een thee of koffie zeg.
   Die mij maar chocolademelk, flavonoïdes, misschien voel ik me nog vrolijk op de achtergrond erna… stelletje binaire lethargiërs eigenlijk zeg, mensen. Oui, inclusief moi! Ja, ik was ook liever wat anders geworden. Gadverdamme!!

   Dus Nel, geen geweld? Hoe denk jij dat ze me bij het cluppie houden? Dat cluppie waar jij zo pratgaand vrijwillig bij hoort! Ik dus niet, daar word ik dus toe gedwongen met dat geweld wat jij hier zo verfoeid!!!
   Terwijl hun nog zeggen het uit jouw naam te plegen ook! Mooie burger ben jij! Jij tegen geweld? Zolang burgerschap niets vrijwilligs is en dat wordt af- en opgedwongen met geweld, kan ik van jou dus ook niet geloven dat je tegen geweld zou zijn.. mooie burger! Bedankt hoor! Voor je voorkeur voor geweld. En dat zegt tegen geweld te zijn!

   • Ja hoor reageer jij je even lekker af op een reageerder.
    Jouw oplossing is een huisje en de rest kan stikken, nou dat staat gelijk aan de staat van nu he.Die denkt ook alleen maar aan zichzelf.
    Kee we schaffen alles af en je hoeft niets meer af te dragen.Ook geen ww.

    Geen wegenbouw, geen zorg , geen pensioenen, geen ziekenhuis, geen innovatie. Ga zo maar door. Mensen die ziek zijn laten we lekker dood gaan. Mensen zonder werk ook.

    (vooralsnog vrijwel geen verschil met de staat, die laat ze langzaam net niet doodgaan op het inkomen wat ze krijgen.
    Is dat jouw toekomst perspectief? Mooi hoor.. :S

    • Ja, leven en laten leven heet dat, voor wie het mist, de agressiviteit is niet van mij, die is vanwege mijn gedwongen staat, en daar word ik toe gedwongen met geweld, gesanctioneerd en goedgekeurd door de vereniging van vrouwen voor geweld!

     Dus eigenlijk zijn jullie alle drie gewoon helemaal voor geweld? Maar dan wel via jullie visie natuurlijk!? Is dat je vrede? Hou maar dan!

     Ik nog veel leren? Ontegenzeggelijk! Jij niet dan? Wat is je punt?

     Ik had het niet moeten doen.
     Weer niks geleerd..

     Spring, bij deze zeg je toch ook gewoon wel voor geweld te zijn!?

     What de vak?
     Hoe kom je erbij het zo in te vullen dat ik nooit meer iets voor een ander zal doen!?

     Wat verwacht je nou? Dat ik geboren ben om voor al die stakkers te zorgen die niet voor zichzelf kunnen zorgen? Gadverdamme, ik kan ineens niet voor mezelf zorgen.

     En de rest kan stikken?
     Wat je zegt ben je zelf hoor!

     Ineens zijn ze dus toch niet tegen geweld!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     Zal wel aan de presentatie liggen ofzo, ik snap jullie dus ook net zo goed niet.

     Zijn jullie nu voor of tegen geweld!?!?!?!?!?!?!????????

     • @Anoniet

      …”Spring, bij deze zeg je toch ook gewoon wel voor geweld te zijn!?”…
      WAAR?
      Je verdraait woorden en intentie omdat ik anarchie niet als oplossing zie? Over framen gesproken! }:(
      Over de zorg staat en andere belastingen:

      DIT IS ONTSTAAN UIT BEHOEFTE EN HANDIGHEID

      Er werd niet voor mensen gezorgd toen,en je kan overigens in deze tijd alleen al zien hoe er met zieken en ouderen en werkelozen wordt omgegaan, het zal als hun onafhankelijke inkomen gaat( ja men is wel afhankelijk vd staat, maar niet onderhevig aan emoties van de directe omgeving waar veel eerder problemen ontstaan, ga eens om een tientje vragen per maand als je het nodig zou hebben!)
      Dat het ontspoort is is mij evenwel duidelijk, waarom is mij evenwel duidelijk.
      Het is mij ook duidelijk waar men naartoe wil dat is idd het afschaffen vd staat. Oftewel agenda 21, verenigde “dwang naZies” en NGOs en groene banken zullen het overnemen van de staat.
      hupsa nwo, anarchisten die nu blaten denken dat ze kennelijk dan de ideale situatie hebben, vergeten echter dat dit de elite zijn die zoveel liepen te hufteren om juist op dit punt te komen.

      SUCCES ERMEE ! 😉

     • Zo begreep ik je.

      Ik zeg:
      Ik ben niet vrijwillig burger;
      ik word gedwongen met geweld.

      Te betalen voor; jouw opsomming (asfalt, pensioen, enz.).

      Jij wilt dat niet afschaffen zeg je.

      Dan ben je toch voor het geweld dat daar een voorwaarde voor is??? Ik ben zoete lieve Gerritje niet!!! Ik kan die teringzooi die ik niet eens kan betalen me ook niet veroorloven!!! En dan al die graaiers er nog eens tussen ook. Opteren.

      Althans, dat begrijp ik er dan uit..

      Er komt zonder dat geweld geen cent meer uit mijn zak!!!

      Maar dat jij denkt dat ik de rest van mijn leven niks meer zal doen? Jij denkt werkelijk dat niet eens ik, maar vooral iemand zo rusteloos als mij, de rest van zijn leven stil zou KUNNEN zitten? Nee niks, de bank is voor mensen die zitten!! Ik heb niet eens een bank!!

      Ik heb een kamer van geen 13 vierkante meter. Ik heb geen tijd, ruimte en zin in en voor een bank. Ik zou bijna foto’s online zetten. En die deel ik af en toe nog met een dakloze neef ook, wanneer dat nodig is!

      Weet jij hoe snel iemand als ik één miljoen vierkante meters volbouwd? Afhankelijk van de perceel oppervlakte staat het zo vol hoor. Een vierkant kilometertje is helaas niet zo veel. Hoe kom je erbij dat ik stop met bouwen wanneer mijn eigen huisje staat!?!!!????
      Maar dat is precies waar ze bang voor zijn..

      Afhankelijk van de prijs zet ik sowieso drie huisjes neer, nee, niet voor mij alleen hoor!

      Het is wat je woorden voor mij betekenen. Hoe je het ook zegt.
      Wanneer je vind dat mensen gedwongen mogen worden tot en toe; waaraan ze vrijwillig nooit deel zouden nemen, ben je wat mij betreft dus gewoon voor geweld. Ik dus niet, hoe veel agressie men dan ook in mijn reacties denk te lezen.

     • @Anoniet

      “Wanneer je vind dat mensen gedwongen mogen worden tot en toe; waaraan ze vrijwillig nooit deel zouden nemen, ben je wat mij betreft dus gewoon voor geweld.”

      Oke nu begrijp ik jou maar jij mij nog steeds niet denk ik.
      Waarom zou je niet willen deelnemen aan een soort van ONGEDWONGEN potje die het mogelijk maakt dat er voor mensen: mijn opsomming: je weet wel he; mooie lieve dingen waar mensen niet van in de shit komen: mogelijk gemaakt wordt als je zelf een persoon bent die niet zou stoppen met het bouwen van huisjes voor anderen.. (blij mee)
      Ik leg uit dat ook ik zie dat er nu corruptie en misbruik en ja zeker geweld waar we vanaf moeten is, maar zonder dat zou zo’n systeem toch mooi zijn. Dat systeem zou je dan toch meteen weer starten als we van de boeven af zouden zijn. Geven voor elkaar. Zo zie ik het. Mits vrijwillig samen opgestart en dat was het toch? Al werd er snel misbruik van gemaakt jah..gooi het kind niet met het badwater weg.

      Gaat mij om te wens dat toch samen te kunnen.
      Al blijven boeven bestaan, in welk systeem dan ook anoniet, het bewustzijn is bij veel nog niet verder dan dat.
      Verder jammer dat je mij zo inschat, heb mij voldoende uitgelaten over vrijheid, ik zou niemand dwingen.

     • als je dit tegen mij zegt
      Maar dat jij denkt dat ik de rest van mijn leven niks meer zal doen? Jij denkt werkelijk dat niet eens ik, maar vooral iemand zo rusteloos als mij, de rest van zijn leven stil zou KUNNEN zitten? Nee niks, de bank is voor mensen die zitten!! Ik heb niet eens een bank!!”
      Begrijp ik niet uit welke zin je dat dan hebt kunnen vernemen.

      Verder zou ik erop in willen gaan, je persoonlijke situatie, ben je wel niet blij met je kamer enzo.. maar is meer wat voor een chat sessie. Bij gebrek aan chat houdt het even op.
      Ik hoop dat je niet vergeet dat er meer speelt wat stuurt.

      https://www.youtube.com/watch?t=88&v=0zcSs7Llm9A
      😉

     • Zonder dwang?
      Graag.

      Hoe kan je daaraan twijfelen; zou mijn wedervraag zijn. Het biologisch organisme heeft niet zoveel nodig.. alles dat ik verder nodig zou hebben is een buikje zonder honger.. en dat is het dan wel voor mij. Daar doelde ik ook op. Op mij. Als ik geen honger heb ben ik snel tevreden..
      Een mens kan niet niks doen. Dit mens althans. Is me nog nooit gelukt, niets doen. Als ik dat ‘heb’ (alhoewel ik het zelfs dan niet als mijn bezit zou ervaren), heb ik genoeg, voor mij, dat jij daar de conclusie aan verbind dat ik verder nooit meer iets voor iemand zou en/of zal doen, neem ik je niet kwalijk. Ik zie om me heen ook de gedemotiveerden in mijn omgeving van de samenleving wel, al helemaal leeggezogen door de parasiet genaamd maatschappij.

      Fijn dat ook jij dit even hardop wilde uitspreken, soms is dat ff nodig 😉 , niet alleen bij Rob.

      ——————————————-
      Maar dat jij denkt dat ik de rest van mijn leven niks meer zal doen? Jij denkt werkelijk dat niet eens ik, maar vooral iemand zo rusteloos als mij, de rest van zijn leven stil zou KUNNEN zitten? Nee niks, de bank is voor mensen die zitten!! Ik heb niet eens een bank!!”
      :
      Dit was wat ik me afvroeg na gedacht te hebben dat jij in de veronderstelling was dat ik na mijn huisje gebouwd te hebben voortaan alleen nog onderscheid zal maken tussen op de bank liggen en op mijn bed liggen. Of je zou denken dat ik daar werkelijk toe in staat ben? Dus vooral een reactie op wat ik dan vermoedde dat jouw achterliggende idee over mij zou zijn. Want:
      ——————————————-
      Quote Spring
      30/08/2017 OP 11:27
      Jouw oplossing is een huisje en de rest kan stikken, nou dat staat gelijk aan de staat van nu he.Die denkt ook alleen maar aan zichzelf.
      ————————————————

      Al met al? Toch een fijne ervaring zo, dat we elkaars onbegrip toch echt wel tussen ons uit willen ruimen.

      Bedankt.

      Nu begrijp ik je denk ik wel zoals je het bedoeld. Daar ben ik he-le-maal voor!
      Vrijwillig. Maar niet het scientology-soort vrijwillig, zo van: welkom bij ons vrijwilliger!
      Tot je zoiets hebt van: nee, dit is het toch ook niet, en vervolgens ineens niet net zo vrijwillig mag vertrekken of anderszins je deelname en bijdragen staken. Niet dat ik nou denk dat dat strookt met jouw idee van vrijwilligheid, maar ik wil het gewoon zelf heel duidelijk uitspreken.

      Eén van de eerste voorwaarden lijkt me dan ook transparantie, maar dat weer eens terzijde.

      Ik zal mijn beeld van Nel wel omdenken, niet te rigoreus maar,.. genoeg om voorlopig anders te reageren. Mischien ontstaat er nòg een

      https://www.youtube.com/watch?v=Im1Uv8DK00s

      🙂

  • Niks flauw hoor. Vijf hennepplanten in beslag nemen omdat het een verkeerd signaal zou afgeven wanneer ze zichtbaar zijn (prachtige plant) dat is pas flauw.

   Machtsmisbruik is een niet te onderschatten probleem waar wij erg alert op moeten blijven de komende tijd waarin de rechtse reactionaire krachten in opmars zijn. Voor je het weet zitten er lui van de NVU en Pegida in het politiecorps, dan gaan we meer dingen meemaken waar je van schrikt! Charlottesville staat niet op zichzelf netzomin als de gouden dageraad of ander fascistoide tendenzen hier in Europa. Er wordt volop stemming gemaakt en bangmakerij is vaak geen goed uitgangspunt. Het is juist de roep om meer repressie, meer controle, de harde hand, een sterke man als roerganger die angst in zou moeten boezemen volgens mij.

   Hier nog een foto om begrip voor op te brengen, provocateurs van het Israelische leger vermomd als Palestijnen die kinderen opjutten om ze daarna te kunnen arresteren, flauw is het niet, eerder uiterst doortrapt en gemeen.
   Die agenten of soldaten zelf, worden natuurlijk weer opgejut door hun politici. Hier hebben we Wilders en Baudet die erge dingen roepen in Israel zijn dit soort hitsers vele malen extremer getuige de woorden van deze parlemantier die hij dit jaar uitsprak. Daar is (bij ’n deel vd bevolking en het leger) begrip voor en dat leidt natuurlijk tot al dit soort misstanden!

   • Intoleranten die zeuren over dat hen de mond gesnoeid word?
    Let op, ze zijn zelf onomstotelijk kampioen monden snoeien!

    De volgende gevaren liggen werkelijk en levensgroot op de loer! Het verbieden van vreedzaam verzet tegen terreur als terreur bestempelen. Het is de grootst mogelijke onveiligheid over jezelf af roepen! Tolerantie voor intolerantie is met vuur spelen, het is vragen om problemen! De onderdrukten zullen zich niet als lammeren naar de slachtbank laten leiden maar het gevaar op het nemen van wraak is dan de ultieme uitkomst. Willen wij dat? Natuurlijk niet! Tenzij je niet kunt rekenen kun je daar op rekenen zo leert de geschiedenis! Oog om oog tand om tand en leve de kooi! Ga er maar aan staan.

    Dat er mensen zijn die boos zijn en zich gekrenkt voelen, gefrustreed zijn (met reden), dat die een zondebok zoeken is erg genoeg. Die mensen en hun frustraties vervolgens gebruiken om er zelf beter van te worden zoals de notabelen in Frankfurt hier doen dat is het grootste, gevaarlijkste tuig dat hier in de EU los rond loopt! Dat is het hek van de dam open zetten voor NAZI’s.

    Laten we hopen dat deze ontwikkeling ondanks de gekkies van Christenen Voor Israel die krankjorum zijn en het al even gestoorde, brainwashing CIDI die in hun slachtofferschap zijn blijven steken en vervuld van haat wild om zich heen slaan, dat dat ons hier te lande bespaard moge blijven. Gelukkig zijn er hier nog wat waardevolle tegenkrachten aan het werk om zulks te voorkomen maar opletten blijft ook hier geboden!

   • beste Jim,
    ik weet niet of je al door hebt
    maar men mag tegenwoordig 5 planten in bezit hebben
    ieder politieman die dit bestrijdt mag jij aangegeven

     • iedereen bevindt zich in dezelfde positie voor de wet
      en politiemensen in het bijzonder

      de ware schuldigen vind men in de hogere kringen
      en wel onder politici en zakenmensen
      waarbij de politici de meeste schuld dragen en nog steeds vrijwel onaantastbaar zijn maar aan dat mooie imperium lijkt gelukkig spoedig een eind te komen
      met dank aan Joris Luijendijk en consorten
      Follow de money

    • Ha Nel,

     Minor issue hoor maar je wist het niet, ging hierom: screenshot 1 en screenshot 2
     inclusief triomfantelijke blik, quote: ‘sommige mensen zullen het kinderachtig (bedoelt ‘flauw’ dus) vinden’, Zei ik toch. Beetje flauw.

     Het kan erger dus.
     Soms ben ik blij met politie soms zijn het etterbakken en soms zijn het gevaarlijke idioten die hun buurmeisje misbruiken en vermoorden ook en nog wel meer ook. Het zijn werkelijk net mensen en zeker niet heilig dus.

     Aktievoerders hebben daarnaast vaak niet altijd even leuke ervaringen met de minder democratisch ingestelde, fijnzinnige (not) elementen binnen het korps. Ik heb aardig wat traangas mogen slikken in mijn leven ook en behoorlijk onterecht! Werken met vijandsbeelden helpt doorgaans ook niet erg wanneer men beroepsmatig met protestanten te maken heeft. Niet vrijwillig meewerken maakt hen geenszins tot criminelen. Zich lijdzaam verzetten is juist hun doel. Vervelend misschien maar om daar dan zulk buitenproportioneel geweld tegenover te stellen en zo weinig respect op te brengen voor idealisten en gewetensbezwaarden gaat veel te ver en daar gaat het hier onder meer ook om.

     • beste Jim,
      bedankt voor het bericht waar inderdaad een agent zich te buiten gaat aan een overtreding; het weghalen van 5 planten
      het lijkt een beetje op het verhaal van de coffeeshops die niet binnen bepaalde afstand van een (lagere) school mogen opereren
      en het lijkt me tevens niet zo heel moeilijk om hieraan tegemoet te komen
      verder ben ik het eens met het voorkomen van een verkeerd signaal naar kinderen tot ongeveer 12 jaar
      ditzelfde geldt, wat mij betreft, voor prostitutie, drank- en drugshandel en voetbalwedstrijden
      wat je als volwassen mens doet moet je zelf weten en zodoende wordt je ook op je daden afgerekend maar wat betreft kinderen, die kun je beter wat meer opbouwende zaken laten zien
      drank, drugs hoeren en hooligans hebben de kinderen weinig morele bewustwording te bieden
      ik heb zelf planten in de tuin vanaf het moment dat mijn kinderen
      hier in ieder geval niet mee getreiterd kunnen worden door anderen
      want dit is werkelijk het allergrootste probleem in deze zogenaamde beschaafde samenleving hier op het Platte Land
      en dit tussen een heleboel verschillende partijen en
      ook op deze site
      moet je toch eens nalezen hoe a-sociaal op deze site gedacht en geschreven wordt
      men waant zichzelf een filosoof van de hoogste orde
      zonder enige bewijsvoering
      het lelijke schelden en persoonlijk maken van uitspraken is hier aan de orde van de dag terwijl men denkt als een journalist bezig te zijn en belangwekkende zaken mee te delen
      eigenlijk zielig en heel jammer

     • @Nel

      Daar is de aap weer…

      In ieder geval, de aap die hier uit de mouw komt, is wat mij betreft; dat bij mij nu het vermoeden begint te ontstaan, dat jij hier dus niet persoonlijk komt?!? Vanwege je opmerking dat uitspraken persoonlijk gemaakt worden!? Maar dat is het toch al bij voorbaat!? Alles IS toch persoonlijk??

      Dus wanneer jij iets zegt, bedoel je dat niet persoonlijk!?
      Hoe bedoel je het dan wel? Zakelijk? Kom je hier met een commerciële opdracht Nel?

      Denk je dat je hier maar gewoon van alles kan roepen en wij je maar niet serieus zouden moeten nemen, of ik beter, want jij bedoelt wat je zegt toch niet persoonlijk?

      Het wordt niet persoonlijk gemaakt hoor! Dat is het namelijk al wanneer iemand persoonlijk iets zegt; uit eigen beweging, op eigen initiatief, op eigen naam en bijnaam; persoonlijk.

      Nel, kom je hier vanwege een bepaalde functie die je invult??
      Zo niet meid, ben je hier in ieder geval voor mij persoonlijk!
      Dan weet je bij deze hoe en waarom ik er zo over denk als ik doe. Het is persoonlijk!

      Persoonlijk:
      http://www.encyclo.nl/begrip/persoonlijk

 8. Wat in Rusland is gebeurd tussen 1905 en ca 1925 tart iedere voorstelling c.q. beschrijving.

  De rode terreur van the red army Rusland totaal geinfiltreerd door de Khazariaanse joden. Moordcommando’s zeker 40 miljoen Russen(mannen, vrouwen en kinderen zonder onderscheid) zijn in die tijd afgeslacht of naar kampen in de Goelag (zie ook boeken van Solsjenytsyn) afgevoerd wat overigens op hetzelfde neerkwam

  en ook allemaal door mannetjes in uniform…precies
  waarbij gezegd moet worden dat het gros van deze mannetjes uit het ergste tuig (sadistisch tot en met) bestond.

 9. ZELF-WILLE-KEURIG-SELECTIEF-CENCUREREN VIA ‘BEOORDELEN-VAN-LEES-REAKTIES’… IS ERG BEKROMPEN/AUTORITAIR, MEESTER !

  • Ja Geer, dat viel me ook op. Triest, waarvoor is men bang?
   Het lijkt hier steeds meer op de voormalige DDR. Overal censuur…alles loopt naar nwo-(5 jaar planning)plan…grappig dat het de grootste verlichte meesters van de alternatieve sites gewoon niet (kunnen, willen) zien. Ik ken maar een site waar je altijd gewoon mag schrijven, zonder moderatie, en dat is Want to Know. (complimenten Guido!!). Achteraf kan je nog altijd een opmerking erbij zetten of weghalen, maar eerst lezen en dan beoordelen, en dan niet eens openbaar maken, is censuur.
   Trouwens zijn we al lang bij Brave New World van Huxley beland. Waar Orwell in 1984 nog bang was dat mensen niet meer mogen lezen (boeken verbranden, controle big brother) is het bij Huxley al zover dat de burger daar al helemaal niet meer wil lezen/weten, allen consumeren.
   Ik zie dat de burger zich vrijwillig zelf in de gaten houdt met al het toelaten van social media controleert hij zijn medemensen en laat zich controleren..over krankjorum gesproken!

 10. beste lezers,
  om te begrijpen wat een robot is heb je ook verstand nodig in het begrip juridische entiteit.. zij/hij die zichzelf plaatst als zijnde dit begrip is in die vorm ook de robot en geprogrammeerd in het aanzetten van het systeem.. door het onderdrukken van alles wat anders wil dan die systeem regels cq wetten.
  regels cq wetten welke ook nog eens eenzijdig zijn vanuit en naar dat systeem.. in niks met een grondwet(recht)welk ter bescherming van de mens dient..
  in juridische entiteit ben jij als mens blind voor mensen.. ziet alleen maar het programma dat jou juridische entiteit programmeert en volgens het systeem te laten werken.. elke afwijking in wie of wat dan ook inclusief jouzelf te bestraffen of op fout en afwijken van het systeem te wijzen..
  hierin kan naar keuze jij zelfs onmenselijk zijn of gemaakt worden door programering naar een hoger niveau in functie (hier kan ik niks anders aanreiken dan dat jij in de organisatie NEDERLAND BV door ellen bogen en hiellikken hogerop komt, door het neer halen van mensen die eigen wil en gedachten hebben.. hier overtreed jij art. 1 onze grondwet.. het systeem is de software in jou als de robot, jij bent kikker in de kookpot..
  totaal los van eigen verantwoording en wil, een uitgeschakelde ziel..
  hier werk jij mee in jou her-programmering totdat een zuiveren ziel jou er op wijst. vaak in de vorm van, je, kinderen die vragen vanuit hun zuiverheid, of wat zij zien wel normaal is.. voel jij hier een schrik moment dan is ook jou ziel aangeraakt in jou bewustzijn maar het systeem heeft van jou zoveel bezit genomen dat je van nu zelfs gaat misleiden en liegen naar de vraagsteller.. ieder die maar iets (of het denkt)nodig heeft van het systeem is geprogrammeerd in het sturen en onderdrukken van de ander, naar dat systeem in wetten en regels werkend vanaf maar een zijde..
  angst is het enigste verschil tussen robot en mens.. uit angst wordt of zegt de mens een juridische entiteit te zijn en laad diens software en verlooggeld zijn verantwoordelijkheid..
  hierdoor kan de geprogrammeerde mens ook nooit zien dat er een onmenselijke situatie is.. de ziel is uitgeschakeld.. in mijn gevoel zijn 999 van de 1000 zielen uitgeschakeld..
  het overwinnen van jou angst is de weg naar je ziel.. niet jij heb het systeem nodig maar het systeem heeft iets van jou nodig. laat je nooit dwingen dat is bij wet verboden.. http://maxius.nl/burgerlijk-wetboek-bes-boek-3/artikel44/ +
  Boek 4. Erfrecht
  Twaalfde Titel. Van uiterste willen
  Eerste Afdeling. Algemene bepalingen
  Artikel 920
  Uiterste willen, gemaakt tengevolge van dwang, bedrog of arglist, zijn nietig. Artikel 44 van Boek 3 is niet van toepassing.

  • Het is wel duidelijk dat je iemand bent die vindt dat wij allemaal kauwgom van jouw idiote “comment” in de kop moeten krijgen. Maar dat moet je natuurlijk zelf weten.

  • mooi adrianus johannes, het gaat idd om de ziel.
   Levenslessen hoe ver gaat men mee in de strijd van LUCIFERIAANS NWO , BROEDER TEGEN BROEDER.

   De familiebanden wordt bewust vervreemd van elkaar..op scholen wordt verteld niet alles met de ouders te delen van wat er op school wordt geleerd. Bescherm je kinderen, praat met ze vraag ze wat ze hebben geleerd..
   Get Angry, Kids! – Children’s Edition of United Nations Agenda 21
   https://www.youtube.com/watch?v=RLfkBK58AeA
   gelieve de gehele serie te kijken.

   de haat agenda, ga er niet in mee.
   Wat er met de politie aan de hand is is een voorzet, wij moeten de politie gaan haten, alles moet met alles gaan vechten, om inkomen, om ras, om sekse,om seksuele voorkeur in pronouns!! O-0
   om intellectueel eigendom, om land , om water, om grenzen, om voedsel,om huur tegen koop, om politieke overtuiging,
   OM ALLES is wat te vinden om elk ander tegen elk ander uit te spelen.

   VIND ELKAAR nou eens…

   • ja spring,
    voel je dat je in de kookpot zit zie je dat je in de kookpot zit ervaar je dat je in de kookpot zit.
    te lezen is je bent er bijna uit waar zitten jou lijntjes met het systeem nog? spring er uit spring 🙂 en help de ooievaar met de takjes er onder leggen. ik doe het al jaren en het commentaar van de werktuigkundige laat tussen de regels van hem zien dat hij het nog te heerlijk vind om uit de kookpot te springen.
    ik zie sinds een paar maanden plots dat veel mensen hun ziel weer aan proberen te krijgen en uit de kookpot trachten te springen.

 11. Politiemensen met een beetje verstand kunnen zeer gevaarlijk worden. Het zijn de zogeheten “hulpofficieren van justitie”. Ze helpen officieren van justitie onwelgevallige mensen de dood in te jagen door hun bevoegdheden (ze hebben er méér dan “gewone” agenten) ernstig te misbruiken. Het politiebureau van Winschoten heeft twee van deze organisatie-criminelen. De gevaarlijkste van deze twee is politieman Albert Jan Kuiper die bij zijn misdaden nauw samenwerkt met de heer Bertus Berkhof, een criminele psychiatrisch verpleegkundige van Linis Lentis Winschoten. Ik neem trouwens aan dat andere politiebureaus niet anders gestructureerd zijn.

  • Ik heb persoonlijk met de hierboven genoemde schurken te maken gehad. Dat zit zo: jaren geleden ben ik onderzoek gaan doen naar de doodsoorzaak van mijn vader. Na een aantal jaren ontdekte ik het zeer zware strafblad (niet-verjarend, strafbladaantekening “GEVAARLIJK!” wegens meervoudige poging tot moord) van degene die hem de dood in heeft gejaagd. Vervolgens ontdek ik dat de dader doodleuk voor een klas met kinderen staat les te geven op het Zernike College. En ik was zo dom om mijn mond daarover open te doen. Wat er daarna is gebeurd zal ik hier niet beschrijven. Mijn onderzoek naar de dood van mijn eigen vader heeft me bijna het leven gekost. Mijn vrouw en ik wonen en leven inmiddels veilig in het buitenland.

   • In het gemeenteplantsoen van Winschoten staan ergens onder een boom een vaasje met verlepte bloemen en een natgeregend doosje met vlekkerige briefjes. Op de stam van de boom een foto van het slachtoffer dat zich aan deze boom verhangen heeft met daaronder de woedende tekst van de familie van het slachtoffer: “Vermoord door politie en justitie”. Of de “heer” Albert Jan Kuiper en zijn handlangers hier ook de hand in heeft gehad? Hoeveel onwelgevallige mensen jaagt de politie van Winschoten jaarlijks de dood in op verzoek van het O.M. Groningen?
    “Waakzaam en dienstbaar” heet het dan. Smeriger kan het niet!

    • welke werktuigen heb jij eigenlijk onder beheer
     onduidelijke beschuldigingen en verdachtmakingen zijn duidelijk jouw terrein
     licht toe
     dat kan je niet
     ik daag je uit om een sluitend en eerlijk verhaal te doen

 12. Politie, Vriend en Vijand tegelijk.
  Welke burger dan ook indien zich problemen voordoen van welke aard ook, we gaan direct naar de politie om in feite bescherming te zoeken en diegene die jou mogelijk iets aangedaan heeft vast te nemen resultaat de politie is je vriend.
  OP welk ander moment rijd deze zelfde persoonlijkheid veel te hard op een rijksweg of stadswegen en word staande gehouden met als resultaat een boete of erger.
  Dan zo zijn de verhalen overal legio is plots de Politie je Vijand en heeft deze politie ambtenaar het helemaal verkeerd gezien en onterecht gehandeld.
  Nu tussen deze twee vuren zit het politie apparaat.

  • De politie kiest er zelf voor om tussen die twee vuren te gaan zitten, en ze kiezen altijd voor het meest betalende vuur…!!!
   Ze WETEN dat ze worden betaald door het “volk” maar worden gestuurd/bestuurd door het grootkapitaal
   Gelukkig WETEN ze ook dat wat ze gaan zaaien ze ook weer gaan oogsten…..en ze wonen in de buurt, net als de criminelen.
   https://www.youtube.com/watch?v=XlP3J3J3Upw

 13. Als je als een stier op een rode vlag moet reageren, dan stond de wereld op zijn kop. Begrip en geduld kunnen alles in goede banen leiden? Vandaag kwam een onder invloed verkerende man de bieb tierend en vloekend binnen lopen, dat iedereen ervan opkeek.
  Juist zijn dochtertje, die daar rustig zat te lezen, maakte hem zo onrustig? Zou beste man beter op zijn excessief drankgebruik gewezen zijn, dan zijn deze toestanden zo verholpen?

 14. Het zijn minkukels die in Apeldoorn op de politieacademie volledig worden gebrainwasht. Bovendien hebben de meeste een laag IQ en een groot ego, een gevaarlijke combinatie.

  • helaas gaat het hier wel (voor jou) over de grootste deel van de Nederlandse samenleving
   ben benieuwd naar jou IQ
   ik denk eerlijk gezegd dat jij heel graag in aanmerking was gekomen om naar een politie academie te gaan
   dit heet afgunst

 15. Mooi verhaal, nogal stemmingmakend…het zou ook als volgt kunnen zijn als je seq naar het plaatje kijkt;
  Politieagent voelt de hartslag van een onwel geworden man die aangetroffen was naast de spoorbaan, collega kijkt toe, gealarmeerde journalisten waren als eerste ter plekke en filmde de eveneens toegesnelde politie die de halsslagader van de man controleerde (met zijn vingers in zijn vingertoppenvrije handschoenen… 😉 ) en trachte de half bewusteloze man te controleren…. bijbrengen…

  Of zoiets, ik zie namelijk een man in een witte overal…??? die onmachtig op de grond zit en naast de journalisten zie ik twee of drie… politiemannen op de achtergrond staan toekijken…. voetjes relaxed op de rails…. en zij leggen de journalisten niets in de weg….dus tja, wat kan je hiervan maken, ik ga niet helemaal met het stemmingmakende artikel mee.

  En vwb Mitch Hendriquez…. ja dat vond ik MOORD !
  Ook sta ik niet achter het steeds meer radicalere optreden van de politie, maar uit deze foto kan je (ik dus) van alles opmaken.

  Misschien was het wel een spoorwegemploye die onwel was geworden na het wegspuiten van het tussen de rails groeiende onkruid…. wit beschermend pak en rugzak en rood giftankje op de grond…wiite jerrycan tussen de rails achter de journalist met oranje hesje…. ???

  Jaja, ik verzin ook maar wat 😉

  • ga met je mee in deze observaties
   en zou het fijn vinden als iemand
   beetje technisch aangelegd even checkt
   waar deze foto is genomen en wat er te zien is

   maar voor bespiegeling of het het natrekken van feiten
   zijn helaas maar weinig reactionairen toe in staat

 16. Je spreekt/schrijft ook helemaal uit mijn hart in je column , Rob maar hoe komen wij tot een substantiële ‘omslag’ en wanneer je die bij jezelf gestalte probeert te geven loop je helemáál tegen de onmacht aan. Dan zit je goed zegt dan de antroposoof…..

  • Het probleem is C want politiewerk is nog steeds mensenwerk. Politiemensen hebben vaak weinig onderwijs gehad en van kind af aan een slechte opvoeding meegekregen. En dan is zo iemand al gauw bereid Judas te worden voor geld.

   • Ben zelfs bezorgd, dat deze mensen met mindere opleiding,waaraan jij je veiligheid verbindt, korte banden met de misdaad, misschien wel in beginsel onschuldig,onderhoud?

   • hoe kom je in godsnaam tot zo’n ongelofelijke domme en discriminerende opmerking
    wat heeft de politie jouw ooit aangedaan om zo tekeer te gaan
    dat geldt ook voor anderen op deze site
    die alles afwijzen maar niets positiefs hiervoor in de plaats voorstellen

  • 1312 De nummerieke waarde van hetzelfde.
   Ik heb een keer een gozer een bekeuring zien krijgen omdat ie dat getal op z’n T-hemd had staan! In Arnhem natuurlijk, de meest fascistische stad van NL.

 17. Tsja Rob, ik zag vanmiddag al die mensen op de rails zitten maar ik kon er toch niets aan doen en wilde er niets over zeggen. Best gevaarlijk, op de rails van de trein gaan zitten, en dan heel hard “boem” roepen. Het ziet er naar uit dat links zo zijn beperkingen heeft. Wat dat betreft is het ophouden van het treinverkeer niet de meest veilige bezigheid. Mja, kennelijk kun je pas met enige geloofwaardigheid een ambtenaar voor geestesziek uitmaken als je eerst een dure opleiding psychiatrie of psychologie gehad hebt. Vanmiddag ook: ambtenaar spreek ik over de telefoon. Ambtenaar maakt eerst probleem. Ambtenaar wil geen oplossing. Ambtenaar eet bezwaarschrift. De gestoordheid van ambtenaren valt zo op, dat wie een beetje behendig is, er nog wat centjes mee verdient als termijnen alsmaar overschreden worden. Het lijkt wel alsof we aan “symptoombestrijding op symptoombestrijding doen” waarbij zelfs het gevolg van een probleem aan wordt gegrepen door de bureaucratische woekeraars een nieuw probleem te scheppen. Normale mensen gaan gewoon werken of doen iets nuttigs. Ambtenaren zijn als muggen die bloed uitzuigen omdat men simpelweg niet geleerd heeft, zelfs ergens nuttig initiatief voor te nemen. Ik geef de demonstranten groot gelijk. De politie, daar lach je gewoon om. Waar ik eerst de padvinders al te kinderachtig vond, hebben we nu helemaal met een soort koekenbakkers te kampen, die je kop nog van de romp trekken, de verkeerde mening tot zwijgen te brengen. Maar uitgerekend “om ons te helpen” he? Pff en dan de dag te beginnen met een lage bloedsuikerspiegel ook nog.

   • Zonder bemoeienis van de staat hoef ik het niet eens zelf op te lossen, mijn hond is eerder bij de deur als een inbreker en heeft de vervelende drive om ook niet eerder los te laten als dat ik het zeg.

    • je laat jouw hond dus het probleem oplossen met alle mogelijke gevolgen van dien
     hondenbaasjes zoals jij zijn mij onsympathiek en bezorgen de samenleving een hoop problemen
     je bent niet beter dan een lafaard

     • Lol, Rob haal die moderator functie maar gewoon weg want dat is zinloos. Als ballen gehakt als nelleke hier in de ene post beledigend kan zijn om in een volgende post schijnheilig het kokette dametje te spelen dan heeft dat gemodereer geen toegevoegde waarde.
      En om je even uit de droom te hlaen, tegen de tijd dat ik beneden ben is mijn hond al klaar dus laat ik mijn hond het oplossen of doet de hond wat die behoort te doen om zijn territorium te beschermen. Dom huppelkutje, ga terug in je trollengrotje waar je thuishoort.

   • Mbt. Mitch Henriquez. Ik heb een reactie gelezen ergens op youtube dat Mitch nog had geleefd als die had geluisterd. Zo ken ik er ook nog eentje. Alle verzetsstrijders hadden nog geleefd als ze zich niet hadden verzet tegen nazi Duitsland.
    Er is maar 1 soort mensen wat luistert onder dreiging van potentieel geweld, dat noemt men slaven.

   • Het probleem is inderdaad de C niet, maar wel dat die hersenlozen met knuppels, wapens en pepperspray rondlopen
    Als Franz Kafka terug zou komen zou ie denken dat ie op z’n eigen filmset rondloopt.

   • En dat is nu net het punt. Je kunt iemand niet iets geven wat je zelf niet hebt. Niemand mag als eerste agressie gebruiken, want dat is agressie. Dus ook niet de mensen die je kiest. Laat staan de mensen die door deze “gekozenen” bevoegdheden menen te hebben gekregen. Het is dat wij dat zijn gaan geloven. En het dier dat deze “gezagsdragers” over wapens beschikken én in de regel in de meerderheid zijn helpt daar natuurlijk bij.

    De Neurenberg processen hebben laten zien dat ieder mens hoofdelijk aansprakelijk blijft voor wat hij doet. Er komt nl. altijd een dag dat je er niet meer mee wegkomt.

    • @Harrie

     Neurenberg Hahaha.
     Bestudeer eerst WO I en vervolgens WO II, idem de moord op de Russische tsaar en complete familie door de Bolsjewieken(Khazaarjoden).

     Compleet te lezen en het uiterst goed GEDOCUMENTEERDE boek van
     Benton L. Bradberry: The myth of the German villainy.

     Op Internet vind je ook 200 Years together van Alexander Solsjenytsyn.

     Daarna praten wij verder…

     • @nika, dat is nog altijd be ter dan de leugens en halve leugens die ze me op school probeerden wijs te maken…..

     • Ik had een geschiedenisleraar, eens, die al ver boven de pensioensgerechtigde leeftijd zat.
      Hij had ook flink schijt aan de lijntjes. ‘

      Die vertelde gewoon wat hij zei niet te mogen zeggen. Je hebt er maar één nodig hoor. Die wel verteld hoe het zit. Gaat er nooit meer uit.

      Ik vind het dan ook jammer te zien dat Rob het niet gelijk begreep.

      Moeder alle showprocessen.
      Die Neurenbergshit..

      Paperclipje erbij!?
      Misschien houdt het dan wat makkelijker vast..

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.