Sinead O’Connor smeekt om liefde in FB video

Sinead O’Connor, Iers zangeres, heeft zich teruggetrokken op een Amerikaanse motelkamer in New Jersey, ver van haar geliefden in haar thuisland. In een aangrijpende oproep smeekt ze om liefde voor haar en miljoenen lotgenoten met psychische stoornissen. Het enige wat we nodig hebben is liefde zegt ze, ook al duwen we iedereen weg met ons gedrag of onze grote mond.

https://www.facebook.com/100006731236998/videos/vb.100006731236998/1977220665845622/?type=2&theater

“Ik woon in een motel in New Jersey, ik ben helemaal alleen,” zegt ze.

“Psychische ziektes, het is net als drugs, het maakt niet uit wie je bent, ……..het stigma trekt zich er niets van aan wie je bent.”

“Er is helemaal niemand in mijn leven, behalve mijn dokter, mijn psychiater – de liefste man op aarde, die zegt dat ik zijn held ben – en dat is het enige ding dat mij op het ogenblik in leven houdt….en dat is toch wel zielig.”

“Ik gaf zoveel liefde in mijn leven, ik kan niet begrijpen waarom ik alleen gelaten word.”

“Ik wil dat iedereen weet wat het is, daarom maak ik deze video.”

“Mijn hele leven ben ik al aan het vechten. Ik ben zo kwaad dat niemand voor me zorgt.”

“Ik smeek, smeek, smeek dat er iemand is die van me houdt.”

O’Connor bekritiseert haar familie, omdat ze niet goed voor haar hebben gezorgd de afgelopen twee jaar ‘in eenzame opsluiting’ zoals ze dat benoemt.

“Ik ben een van de miljoenen die lijdt aan een psychische ziekte. Psychische zieken zijn de meest kwetsbare mensen op de wereld, we kunnen niet voor onszelf zorgen. Jullie moeten voor ons zorgen,” zegt ze geëmotioneerd. Wij zijn alleen.”

“Mijn hele leven gaat over niet-sterven, en dat is niet-leven. En ik ga niet dood, maar dit is geen manier voor mensen om te leven.”

Tot slot roept ze mensen op, om psychisch zieken op te zoeken en hen niet alleen te laten zoals zij, die op Facebook aandacht moet vragen. Zoek ze op, laat ze niet alleen!

Bij Sinead O’Connor is in 2003 dat ze manisch depressief is, maar later zei ze dat dit een foute diagnose was omdat ze lijdt aan Post Traumatische Stress Stoornis.

De nood van mensen met psychische stoornissen is oneindig groot. Het enige antwoord op hun lijden is vaak liefde. Helaas duwen zij mensen van zich af die liefde willen geven en vervreemden van hun geliefden die hen niet meer begrijpen. De pijn en het lijden is vaak zo intens en de verwarring zo groot dat hun leven een groot en eenzaam gat wordt waar zij dagelijks invallen zonder dat zij eruit kunnen komen. Vandaar dat Sinead een oproep doet om hulp, om liefde, om steun. Het is echter voor mensen in hun omgeving ongelofelijk moeilijk en vraagt jezelf wegcijferen om ondanks weggeduwd te worden toch onze psychische ziek medemens te blijven bijstaan in hun strijd om te leven.

Rob Vellekoop, 10 augustus 2017

29 Comments

  • Ze lopen steeds vertraging op omdat ik ze van boven naar ondercast wil veranderen. Kwestie van ‘zicht’.

 1. Aangrijpend om naar haar verhaal te luisteren. Ik zie vooral een zeer eenzame en gevoelige vrouw die met al haar “fuck dit en fuck dat” toch heel menselijk is. “manisch depressief”… het zijn labels verzonnen door de farmaceutische industrie of de GGZ. Maar deze technocratische maatschappij samen met social engineering levert een boel gebroken gezinnen op.
  Eenzaamheid is het resultaat. Eigenlijk is ze juist heel normaal… Ik zou me in haar omstandigheden ook eenzaam voelen.
  Als ze voor een paar weken in een warm gezin opgenomen zou worden zou ze binnen de korste keren weren schitteren.
  Daarnaast doet EMDR en EFT wonderen. Het werkt echt om dingen op te lossen.

  • Ik sluit me hierbij aan Judith
   alleen jammer dat EMDR en EFT zo duur zijn.

   Mooi ook Rob dat je dit deelt. Ik had het filmpje ook gezien en het heeft me erg geraakt. Alleen omdat ze ooit bekend was komt dit dan toch in de media,
   zoniet zat zij moederziel alleen ergens weg te kwijnen …
   Ik zou hetzelfde doen in haar situatie en een oproep doen, een signaal de wereld in sturen.

   Hsp is geen ziekte en volgens mij heeft Sinead helemaal geen ‘stoornis’
   of 1 van de vele DSM labeltjes
   dan wel gebrek aan oprechte aandacht,begrip,steun en een gevoel van verbondenheid
   Moedige vrouw is dit.

   Ik heb geen facebook
   anders zou ik haar een hartverwarmende virtuele knuffel en moed sturen

 2. Naast het hebben van een ernstige psychiatrische aandoening komt er nog bij, de onmenselijke behandeling door psychiaters, ambtenaren, en zorgverzekeraars als wachtlijsten slechts het topje van de verrotte ijsberg vormen. Als je een beroep wilt doen op voorzieningen eist de behandelend ambtenaar van het loket dat je een medische verklaring van een arts in dient de noodzaak van een voorziening aan te tonen want de gemeente doet geen enkel onderzoek, ondanks dat zij een wettelijke onderzoeksplicht hebben. Ga je vervolgens naar je zorgverzekeraar om zo een keuring aan te vragen, gaat men daar een strijd met je aan dat je niet krijgt waar je recht op hebt. Zonder verklaring van een arts tenslotte geen voorzieningen van de gemeente, en hoewel een klein als groot onderzoek gewoon deel uit maken van het verzekerde pakket en het normale werk van huisartsen, weigert de zorgverzekeraar mee te werken een onafhankelijk huisarts in te schakelen even een briefje te schrijven. Zo raken mensen inderdaad nog meer gefrustreerd niet te krijgen waar ze wettelijk wel aanspraak op hebben. Bij zo een geschillencommissie zorgverzekeringen moet je uit eigen zak terwijl je niet rond kan komen dan eerst 37 euro betalen, en maanden wachten. Voor keuringen hoeft een patiënt dus bij de huisarts niets te betalen als die daar voor 77 en 115 euro voor kan declareren. Ik ben dus gestopt met zorgpremies betalen en moet mij verdedigen door een betoog te schrijven met bijlagen er ook nog bij. Alsof ik niet gewoon in mijn woning mag wonen worden mensen kapot geprocedeerd door de meest idiote en achterlijke regeltjes in dit land. Ik denk er al over een vuurwapen te kopen van de maanden niet betaalde zorgpremies want van de overheid hoef je niets te verwachten. Gaan we dat traject wel in. Ook best.

  • Alsof ik niet gewoon in mijn woning mag wonen

   Hier raak ik het spoor bijster Rinus, ben je soms ook je *woning uitgezet? En waaruit bestaat die ‘ernstige’ psychiatrische aandoening zoals jij het noemt, als ik vragen mag?

   Ik begrijp je frustraties natuurlijk over het onmenselijke karakter van alle bureaucratische regels en over de dienstkloppers die zich erachter verschuilen, verantwoordelijkheden afschuiven.

   Ook dat er blijkbaar niemand is die het op zich neemt je echt te helpen als alle anderen de deur dichtgooien. Alsof ze zeggen jouw probleem, zoek ’t zelf maar uit, terwijl je klem zit, dat kan op zichzelf gekmakend zijn. Als ik het zo lees getuigt het ook helemaal niet van ‘zorgvuldigheid’ maar we vergeten al snel dat ook zorg-verzekeringen met elkaar concureren en dus eigenlijk bedrijven zijn. Waarom de psychiater die je in de eerste zin noemde je liet vallen vertel je hier helaas niet. Gaan de instanties soms prat op zijn rapportages? Wil je (omdat je het niet met zijn conclusies eens bent) daarom een onderzoek door een huisarts?

   Ik zou het geld dat je niet aan zorgpremie hebt betaald reserveren. Dat betekent dat je het nergens anders voor gebruikt (zeker niet voor ’n vuurwapen maar dat zei je om aan te geven hoe erg woest je erover bent, dat snap ik wel)! Opzij leggen dus, behalve dan, en dat lijkt mij redelijk, om het onderzoek waarnaar je zo verlangt en waar je volgens jou recht op hebt mee te betalen. Die rekening bewaar je natuurlijk voor als de zorgverzekering er om vraagt. Wellicht heb je dit zo al gedaan. Ik wens je veel sterkte en geduld.

   Blijf niet in je woede zitten, ga naar buiten, adem in en adem uit, alles komt en gaat. Ik heb makkelijk praten natuurlijk, maar toch is het zo. Het is ook niet zo dat daarmee alle problemen opgelost zijn maar overmand door allemaal emoties reageren helpt zeker averechts in de communicatie met instanties. Zoek iets waar je rustig van wordt. Voor jezelf. Dat is niet hetzelfde als je aanpassen! Je denken over zaken is daarmee helemaal niet veranderd (Blijf je hart luchten op plekken waar het zin heeft.) je straalt dan alleen wel een andere energie uit. Misschien heb je aan al mijn goedbedoelde betweterige raad niets hoor, ik hoop van wel en anders jammer dan, ’t was bedoeld als ’n hart onder je riem. Met respect voor je koppijn, het is ook vreselijk om steeds met je kop tegen een muur van onmenselijkheid te lopen.

   Bij een structureel gebrek aan voldoende woningen hanteert Woningnet, dat geheel op afstand elektronish opereert, naast de reguliere wachtlijst voor een 1/3e van het areaal aan bescikbare woonruimte die vrij komt een loterij. Dit normaliseren doet iedereen die er in zijn werk mee te maken heeft (en gewoon een woning heeft om na het werk woongenot te genieten).

   Een grotere minachting van de ernst van het daklozenbestaan is moeilijk voorstelbaar. Het zijn 2 diametraal tegenover elkaar staande systematieken die elkaar opheffen als methodiek.

   Een kansspel en wachtlijsten binnen 1 systeem. Wie zoiets bedacht heeft moet wel een sardonisch gevoel voor humor bezitten. Ergste van alles is natuurlijk dat het nog steeds bestaat! Dus ja, van die (gekmakende) dingen, burgers op afstand zetten en houden, bureaucratie, onmenselijke en ongelijkwaardige bejegening, woede over zulke onnodige ellende snap ik zeker. Wie heeft dat dan wel nodig dan vraag ik mij af? Ah, het is de bedoeling dat sommigen buiten de boot vallen en ’n loterij biedt mogelijkheden wanneer het neefje of nichtje van een hooggeplaatste ambtenaar… Nee het zal toch niet, corruptie in Nederland bestaat toch niet.

   Zelfs de woonbond maakt zich er in het geheel niet druk over maar dat is dan ook een soort veredelde consumentenbond die zich vooral onledig houdt met ’t testen van gadgets, ’n bond die bijeenkomsten voor haar leden tegen belachelijke toegangsprijzen organiseert in bejaardencentra om de zaal toch met publiek, gratis voor bejaarden, te kunnen vullen. Gevalletje grapjas aangetrokken door bestuurders die het dragen vermommingen gewoon zijn? Undercover agenten van de vastgoedmaffia gepositioneerd op stratechische posities? Ondermijnvegers?

 3. Een heel aangrijpend relaas. Zelf heb ik jaren in de psychiatrie gewerkt en gezien hoe vele zeer gevoelige mensen, die niet met deze onmenselijke maatschappij om kunnen gaan daar zitten weg te kwijnen. Een product zijn in de farmaceutische distributiecentra, die binnen het kader van de zogenaamde Geestelijke Volks Gezondheid opereren. De meeste psychiaters geven geen shit om hun patiënten en zien hen slechts als wandelend DSM-etiket, dat zij er zelf hebben opgeplakt, om weer een nieuwe voorraad pillen te kunnen slijten. Sinnead heeft mazzel dat zij een goede zielenknijper heeft getroffen.

  Zelf heb ik ook het nodige meegemaakt en gemerkt dat ‘vrienden’, die weten wat er met je aan de hand is, je ongelooflijk laten barsten. Over familie hoef ik het eens te hebben.

  • Arend Zeevat, fijn dat ik je tref! Ander onderwerp en wellicht dat jij weet wat ik bedoel: het adres opgegeven in de petitie is van een ander en dus onbruikbaar voor correspondentie. Correspondentie welke in mijn opinie van belang was en die ik een aantal maanden geleden getracht heb bij je/jullie te laten komen. Lieve mensen aldaar hebben mij hieromtrent geïnformeerd. Ook zaken t.g.v. laboratoriumonderzoek zal nu nooit goed arriveren!

   • WeHave2Know.

    Eigenlijk weet ik totaal niet waar je het over hebt. Misschien kun je een mailtje met verduidelijking naar de webmaster sturen, die hij dan eventueel door kan sturen naar mij. Ik zal dan zien wat ik er mee kan. Ik wacht het af.

    • Arend Zeevat

     Zeer dank voor je reactie, daar ben ik blij mee. Zonet heb ik een e-mail verzonden aan de webmaster met alle relevante gegevens en informatie en er toch wel vanuit gaande dat dit een dezer bij jou mag arriveren. Vervolgens wacht ik (enigszins lijdzaam) de verdere ontwikkelingen af. Vriendelijke groet !!

  • Inmiddels heb ik via Rob ook een zeer verduidelijkend antwoord gestuurd.

   Voor hen die niet op de hoogte zijn van waar het hier over gaat, geef ik een korte verduidelijking.

   In 2009 ben ik samen met Elbert Westerbeek een petitie gestart tegen chemtrails en weermanipulatie. Deze petitie, die daarna voor mij totaal uit beeld is verdwenen, dook onlangs in een geactualiseerde vorm weer op. WeHave2Know is deze op het spoor gekomen en merkte dat er iets niet aan klopte. Dat is dus inderdaad ook zo. Het is een bijzonder smerige vorm van misinformatie. Iemand of meerderen hebben dit weer in de wereld gebracht en daar de namen Elbert Westerbeek en Arend Zeevat aan gekoppeld. Ik weet dus van niets en waarschijnlijk Elbert ook niet. Het gaat hier dus om een vorm van identiteitsdiefstal, die eigenlijk aangeklaagd zou moeten worden.

 4. Depressiviteit komt meer voor dan je denkt. Ik heb gehoord dat 75% van de bevolking er in meer of mindere mate aan lijdt.
  Is ook niet verwonderlijk in deze samenleving waarbij je ook over de grenzen moet kijken. Meer en meer een ronduit fascistische tendens is overal waar te nemen. Vooral onder het toeziend oog van het rechtse vuil.
  Geen wonder dat er kinderen zijn die niet meer te hanteren zijn en krijgen ritalin of concerta te vreten. Tja die dachten in wereld geboren te zijn die voor hun ontwikkelingspeil aangepast zou zijn. Maar voor de nieuwe mens is natuurlijk geen ruimte.
  Geen nieuwe richting of afwijken van de agenda die de kwade genius had uitgestippeld. Iedereen die denkt dat de alom aanwezige zendmasten alleen voor de mobieltjes zijn, heeft het aardig mis.

  • rvdz – juiste constateringen minus één: ‘ Vooral onder het toeziend oog van het rechtse vuil.’ Vlak ajb ‘links’ niet uit!!

  • RVDZ
   De nieuwe mens..
   wat houdt dat in? Er zijn altijd mensen geweest die het beter en menswaardiger willen hoor, echter we worden altijd onder de voet gelopen DOOR DE 1% ( en door de mafklapper die een graantje mee willen pikken)

   • Ja er zijn altijd mensen geweest die het oprecht goed willen maar de natuur voorziet ook in genetische aanpassingen. Sinds de late jaren vijftig is er sprake van de z.g.n. indigokinderen.
    Kinderen met bepaalde eigenschappen om de evolutionaire ladder beter beklimbaar te maken. Sociaal-etische sprongetjes voorwaards mogen niet van het tuig wat ons als slaaf wil houden en gooien alles in de strijd om het zo te houden.
    Veel kinderen zijn daardoor knettergefrustreerd en volwassenen worden gek in een wereld die maar niet beter wil worden. Hup, aan de diazepam of prozac.
    Ordo ab chao, het luciferiaanse model. Technische speeltjes en andere controle troep zat maar in de kunst, muziek, architectuur en andere uitingen van de ziel, staan stil.
    Het lijkt erop of men wacht op een catharsis.

 5. Ze laten teveel de oren naar de VS hangen, vrijheid en rijk worden?
  Maar de meesten komt dat bedrogen uit?
  De Winter in gesprek op interview hierover zegt ook dat heel de VS in deplorabele staat verkeerd, op de rand van faissement?

 6. vaak zijn het juist moedige mensen die “!helpen!” en “!te-goed-zijn!”, welke burn-out’s krijgen, omdat zij zo hun best doen om wreed-vertrappelde-liefde te redden vanuit slechte situaties…!

  • mooi verwoord
   en oh zo waar
   we zijn niet allemaal wuivende palmen die tsunami’s overleven

 7. achter kwetsbaarheid schuilt de enorme kracht die geduldig wacht op de juiste momenten om uit coconnen te breken…!

 8. Tsss. Ik ga nu ff snel lid worden van die Faeces club om ’n duimpje omhoog te kunnen doen anders zit ze daar voor niks te huilen.

  (Was ooit wel zwaar onder de indruk van haar vertolking van het nummer dat Prince voor ‘The Family’ schreef en waarbij ze in de videoclip onder het zingen in tranen uitbarst. Nothing compares to U. Geweldig artiest is ze zeker, daar niet van.)

  Ik ga dus nooit lid worden van Facebook dat is nu net de adder in het gras van internet. Ik weet wel dat alles wat gratis is uiteindelijk te mooi om waar te zijn is. Denk aan google & youtube. Natuurlijk bestaat een gratis lunch niet. Wanneer iets gratis heet op internet ben JIJ het product. Door lid te worden zijn bedrijven alleen nog beter in staat data te vergaren. Arme Sinead, Facebook maakt het leven voor velen ondraaglijker omdat het mensen uit- en buitensluit (uitbuiting).
  Stephen Fry de intelectuele Britse acteur, komiek, en televisiemaker deed enkele jaren geleden ook ’n boekje open over zijn depressies, kwam tegelijkertijd uit de kast en breekt nog steeds een lans voor de acceptatie van mensen met ’n psychische afwijking. Robin Williams de buitengewoon geestige Amerikaanse komiek en acteur die in 2014 zelfmoord bleek te hebben gepleegd omdat het leven hem te zwaar was geworden veroorzaakte daarmee eveneens een golf van publicaties over de ernst van depressieve klachten waaraan veel mensen lijden. Na enige tijd ebt dat weer weg dan zijn anderen aan de beurt om in het spotlicht gezet te worden. Toch goed dat Sinead haar hart lucht en nodig waarschijnlijk. En je moest ze de kost niet geven die met hetzelfde behept zijn, het Facebook syndroom virus. Zelfs Frans De Waal*, een wetenschapper die ik nogal hoog heb zitten communiceert met het publiek via dat door mij verafschuwde en verfoeide Facebook vehikel. (*Het is bijv. ook wonderlijk te zien hoe in apengemeenschappen waar strenge regels gelden, aapjes geboren met het syndroom van down niet gestraft maar liefdevol bejegend worden wanneer ze regels overtreden. Een Tijd Voor Empathie – Frans De Waal)

  Om enigszins zicht te krijgen op over wat Adam Curtis gerenomeerd Brits documentaire-maker ‘Hypernormaalheid’ noemt. waarmee hij een modern fenomeen meent te moeten benoemen. Een term die mij ook bevalt. Zo gewoon is het, en zijn wij, allemaal niet en is het niet altijd geweest, wat ze ook zeggen. Er kleven nogal wat gevaren aan. Hier een lezenswaardige analyse imho:
  Media, Mind-Control, & Meditation: Plato’s E-Cave Panopticon and Beyond

  Evolutie

  ‘Niets menselijks is mij vreemd’, wie zei het ook alweer.

  Er lijkt mij niets griezeliger en vooral saaier dan ‘gewone’ mensen. Het is ook nog zo dat, en velen realiseren zich de consequenties niet,: Evolutie veroorzaakt afwijkingen met ’n bedoeling! Het is nodig om te kunnen overleven! En dat betekent eenvoudig dat sommigen in 1 of ander opzicht de lul zijn! (Ja jij! 🙂
  En weer anderen buitengewoon getalenteerd (waardoor ze bijv. op 25 jarige leeftijd een half miljard waard zijn). Ik noem maar iets.

  De veruit lastigste afwijking voor de omgeving om mee om te gaan is er misschien wel eentje waarbij het ’n persoon die er mee behept is aan het vermogen tot empathie ontbreekt en zelfs daar is de afwijking ‘gradueel’. Iemand met ’n stoornis in het autistisch spectrum is niet hetzelfde als een psychopaat, een pedofiel niet hetzelfde als ’n kinderverkrachter en zelfs daar geldt dat de mate waarin iemand afwijkt verschilt. Af en toe ergens vreselijk hard om lachen kan ook enorm opluchten in plaats van huilen, vergeet dat ook niet!

  Hoe zit het met U, wat mag U dan wel schelen?

  Kamadeeldra

  “Dag dokter”

  – Dokter! Dokter! U moet mij onmiddelijk helpen!
  – Er zijn nog twintig wachtenden voor u
  – Daar kan ik echt niet op wachten!
  – Er zit niks anders op
  – Maar het is een kwestie van leven of dood!
  – Dat maak ik wel uit…
  – Maar dokter…
  – Als u aan de beurt bent
  – Dan is het te laat dokter, geloof me..
  – Wat mag u dan wel schelen?
  – Ik heb een mes in mijn rug, kijk maar..
  – Ik zie het ja.
  – Maar krijg ik dan geen voorrang?
  – Nee, daar kan ik echt niet aan beginnen
  – Maar dokter, ik sterf!
  – Ik weet het goed gemaakt..

  ( Dokter trekt mes uit rug van patient en steekt het in diens oog.)

  – Probeert u het eens bij de oogarts schuin tegenover.

  [Uit: Kamagurka en Jules Deelder, Humo Mei 2003]

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.