Zweden zet vervolging Assange stop, Engeland en VS gaan door

Zweden zal Julian Assange de voorman van de klokkenluidersbeweging Wikileaks niet langer vervolgen, maar Engeland zal hem arresteren als hij de ambassade van Ecuador verlaat. Wikileaks is recent bezig met publicaties van materiaal Vault 7 van de CIA waaruit onder andere blijkt dat deze dienst kan inbreken in tv’s, mobieltjes, computers, e.d.

Julian Assange zit al sinds 2012 in de ambassade van Ecuador om vervolging en uitlevering aan de VS te voorkomen. Ecuador heeft hem politiek asiel verleend, omdat hij dreigt uitgeleverd te worden vanwege ‘spionage’. Hij kan echter niet uit de ambassade vertrekken omdat dan de Engelse politie hem zal arresteren en buiten de ambassade of het grondgebied van Ecuador is hij niet veilig.

De organisatie Wikileaks is wereldvermaard voor het publiceren van materiaal over met name Amerikaanse inlichtingendiensten. Het meest recent is de publicatie van de duistere praktijken van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. Maar ook onverkwikkelijke zaken van het leger van het Amerikaanse Rijk zijn door hen gepubliceerd. De haat van de Amerikanen gaat zelfs zover dat in feite zijn doodstraf al uitgesproken is. (zonder dat hij overigens door een Amerikaanse rechter is veroordeeld) Zie You Tube

Amerikaanse autoriteiten onderzoeken Assange en WikiLeaks sinds 2010, toen de site duizenden mails postte afkomstig van de voormalige Amerikaanse leger inlichtingenanalist Chelsea Manning. De publicatie van dit geheime leger- en diplomatiek materiaal is een van de grootste informatielekken in de geschiedenis van het Amerikaanse Rijk.

Groot-Brittannië stelt zich in deze zaak op als trouwe vazal van de VS, zelfs tegen het oordeel in van de Verenigde Naties. Volgens The Guardian heeft Binnenlandse Zaken verklaard dat de beslissing van de Zweden om het onderzoek naar Assange te staken een Zweedse beslissing is die los staat van het standpunt van de Engelse regering.

De politie in Engeland zegt Assange te zullen arresteren voor het breken van de borg voorwaarden toen hij in de ambassade van Ecuador asiel aanvroeg.

Een woordvoerder van het Zweedse Openbaar Ministerie zegt dat alle mogelijkheden tot onderzoek zijn uitgeput. Om de zaak te kunnen voortzetten moet hij hiervoor beschikbaar zijn en dat is hij niet door zijn verblijf in de ambassade. Als hij zich op een latere datum beschikbaar stelt zal het mogelijk zijn het onderzoek te hervatten. Assange zit in de ambassade van Ecuador nadat hij in Engeland een rechtszaak verloren had tegen zijn uitlevering aan Zweden in 2012. Hij heeft altijd Zweedse claims ontkend.

Een tweede beschuldiging van seksuele mishandeling door een Zweedse vrouw is door Zweedse autoriteiten in 2015 ingetrokken.

Een commissie van de Verenigde Naties verklaarde in februari 2016 dat Assange onterecht van zijn vrijheid beroofd werd en dat de VK en Zweden onmiddellijk hem zijn vrijheid moesten teruggeven. Zowel Engeland als Zweden ontkenden echter dat er sprake van vrijheidsberoving was, omdat Assange vrijwillig in de ambassade van Ecuador zat.

In het persbericht van 7 maart geeft onderzoeksplatform WikiLeaks aan dat het start met de publicatie van een serie lekken over de Amerikaans Central Intelligence Agency. Onder de Code-name “Vault 7” komt WikiLeaks met de grootste hoeveelheid vertrouwelijke documenten ooit gepubliceerd over de CIA. Geen enkel elektronisch instrument lijkt nog veilig, omdat niet alleen tv’s, maar ook smartphones, autosystemen en computersystemen eenvoudig gekraakt en gemanipuleerd worden. Zelfs andere landen kunnen eenvoudig vals beschuldigd worden voor daden van de CIA.

Rob Vellekoop, 19 mei 2017

12 Comments

 1. volgens de site Veterans Today is Assange een Zionistische Mossad man, die ons allemaal voor de gek houdt………

  • Hij heeft met zijn publicaties via Wikileaks in ieder geval heel wat wakker gemaakt (zie mijn artikelen hierover)! Dan begrijp ik heel goed dat de CIA hem wil zwart maken.

 2. Ik denken dat dat hele agenda 21 gebeuren ook met opraken van grondstoffen te maken heeft. Misschien dat peak oil wel gebruikt worden voor depopulation. Minder mensen betekent minder consumptie en dus minder verbruik van grondstoffen. Het is de aard van het kapitalisme dat alles opraakt en ons leven een kloten zooi is. We hebben een lokale circulaire economie nodig die niet gebaseerd is op groei. Juist het globalisme zorgt voor onder andere peak oil. En door iedereen afhankelijk te maken van olie, duurzame technologieën te onderdrukken en de boel op te laten raken kun je depopulation toepassen. De NWO zal waarschijnlijk draaien op Thorium. Daar is een voorraad voor 1000 jaar van op Aarde. Thorium is een alternatief voor uranium voor kerncentrales omdat ook uranium op raakt als men de hele economie er op zal laten draaien. Met zonneenergie en algehele lokale zelfvoorziening in voedsel grondstoffen en energie (gemaakt en in gebruik door burgers zelf ipv de staat) kunnen we de macht als burgers terugpakken. Laat je niet gek maken dat er oneindig veel olie en andere delfstoffen zijn.

 3. Vrees dat Nederland te diep in de shit zit sinds die jaap Zonderuitzichtophoop en Balkvanellende zich teveel met VS, oorlog met Irak, hebben ingelaten?

 4. Wacht maar tot over een decennium ofzo het volgende zonneminimum komt met als gevolg een nieuwe kleine ijstijd. Daarnaast zullen ook alle grondstoffen op zijn zoals de olie en de rest. Dit zal het einde van de wereldwijde maatschappij/wereldeconomie zijn. Dan zullen die gore rot kapitalisten de hongerdood sterven. De rijken weten niet hoe ze moeten overleven zonder het systeem. Zij zijn echt super arrogant en denken een God te zijn, maar de natuur kent zoveel variabelen die je niet kunt beheersen. Terwijl iedereen rekent op een warmer klimaat wordt het juist kouder. In april hadden we nog een kouderecord in heel Europa en Noord Amerika waarbij er al een heleboel landbouw gewassen verloren zijn gegaan door zware vorst. Die lui van de CIA zullen door niemand worden geholpen want iedereen zal ze haten net die klootzak van Mark Rutte. Nog eventjes geduld dames en heren en dan is het voorbij!

  • Die grondstoffen gaan niet op. Je laat je gek maken. Wel stoppen ze de toegankelijkheid tot die grondstoffen. Dus ga maar klagen bij hen die zorgen dat we niet meer mogen boren naar water gas en olie. De UN.
   Het wordt kouder ja over een tijdje, tegen de wil van de natuur kunnen we niet op. Tevens kan nooit de hele aardbol een ijsklont worden. Ik schaf wel wat truien aan. Ik hoop wel dat men mij onder agenda 21 die olie gunt om mij warm te houden. O wacht!!
   en voor anonresist nog even deze “bijscholing”. 🙂
   https://www.youtube.com/watch?v=LWuWqscwhb4

   Overigens in amerika zijn ze onwijs bezig met geo engineering, waar het ineens binnen een uur kan vriezen in het land is er in het andere deel van amerika een hittegolf, rararaaaaaaaaaaaaaaar he? Niet raar, alleen geo engineering,terraforming en het creëren van (biologische) voedselschaartse.
   Oogsten vernietigen, het de bio boer onmogelijk maken te blijven bestaan is in al california gebeurt, toen de bioboer het opgaf of op moest geven, kon monsatan het land goedkoop opkopen.

 5. Rebellie ontstaat uit hoop en blokkeert alternatiefloosheid. Daarom kiest Nico -als zovelen- voor hopeloosheid zonder alternatief.

 6. Het misdaadsyndikaat, de VS heeft zoveel smeerlapperij op haar naam staan dat ik betwijfel of wikileaks ooit bij machte zal zijn om alles naar buiten te brengen. En natuurlijk zit de rechtse stinkkliek onder Grutte en de zijnen weer elleboogdiep in het amerikaanse anale kanaal en laten de knechten van dat Rijk hier naar hartelust bespieden, controleren en arresteren.
  Daarmee zijn ze één op één gelijk aan die schurkenstaat net zoals Anton Mussert met zijn NSB destijds aan het Duitse NSDAP.
  We weten hoe het met Mussert afliep.
  Het amerikaanse Rijk denkt dat ze een glorieuze toekomst tegemoet gaan met Lucifer in het vaandel, op naar één groot bankair Cola en hamburger imperium wat wel duizend jaar zal meegaan.
  Maar we weten hoe het afliep met de Romeinen de legers van Djengis Kahn, het enorme Spaanse imperium en de Engelse.
  Zelfs Napoleon beet in het stof bij Waterloo gevolgd door Hitler en zijn grootmuilen. ‘T is een kwestie van tijd maar ooit zal de wereld verlost raken van deze antropologische vergissing.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.