Mars tegen Monsanto 20 mei

Op zaterdag 20 mei wordt in Zwolle gedemonstreerd tegen Monsanto. Wereldwijd zullen weer honderdduizenden hun protest laten horen tegen Monsanto tijdens de 6e internationale mars.  Dit jaar ligt de focus op Monsanto’s Roundup herbicide, die ontdekt is in lucht en regen monsters, moedermelk, vaccins voor kinderen en baby voeding.

Herbiciden of onkruidverdelgers zijn chemische bestrijdingsmiddelen die worden gebruikt om onkruid te bestrijden. Deze middelen worden door het blad opgenomen en eerst door de hele plant getransporteerd. Pas dan sterft een plant.
In de landbouw wordt glyfosaat gebruikt ter bestrijding van onkruiden en grassen op de akkers. Glyfosaat wordt sinds de 70-er jaren onder de naam Roundup op de markt gebracht.

In 2015 heeft de Wereld Voedsel Organisatie (WHO) vastgesteld dat glyfosaat “waarschijnlijk” kanker veroorzaakt, dit terwijl het gebruik van glyfosaat in de VS is verzestienvoudigd sinds het midden jaren 1990 toen GMO oogsten voor het eerst werden geïntroduceerd. Dit roept ook twijfel op over de claim van Monsanto dat genetisch gemanipuleerde oogsten ervoor zorgen dat de behoefte aan gevaarlijk herbicides doet afnemen.

Nog meer motivatie kan je halen uit de ontdekking van glyfosaat in kindervaccines (die in sommige staten in de VS bijvoorbeeld verplicht zijn).

“Monsanto’s glyfosaat heeft ieder facet van ons leven vervuild. Het kankerverwekkende herbicide is gedetecteerd in de lucht die we inademen, veel  biologische voedsel dat we eten. Onze kinderen zijn rechtstreeks slachtoffer zoals is aanwezigheid van glyfosaat ontdekt in vaccines, moedermelk, en baby voeding. We moeten opstaan en deze giftige nachtmerrie stoppen anders zullen we generaties krijgen die overwegend ziek zijn en voortijdig sterven zoals nooit tevoren,” aldus Tami Canal, de oprichter van March Against Monsanto.

De Europese Commissie beslist dit jaar of glyfosaat nog langer wordt toegelaten op de Europese akkers, velden en achtertuinen. Chemiereuzen zoals Monsanto en Syngenta geven miljoenen uit aan lobby om een verbod te voorkomen. Greenpeace en meer dan 38 andere milieu- en gezondheidsorganisaties bundelen daarom hun krachten. En daar hebben we jou bij nodig. 1 miljoen handtekeningen is genoeg voor een Europees burgerinitiatief.

Glyfosaat is de meest gebruikte onkruidverdelger ter wereld. In Nederland worden hondderdduizenden kilo’s van dit middel gebruikt. Maar glyfosaat vervuilt het grondwater, is schadelijk voor bodem en waterdieren.

De Mars Tegen Monsanto in Washington D.C. zal samengaan met Operation Stand Together, een initiatief dat rechtvaardigheid eist voor invalide aan chemicaliën blootgestelde militairen. Erin Brockovich en sprekers zullen praten over Monsanto’s productie van chemische wapens inclusief Agent Orange (berucht ‘ontbladeringsmiddel’ gebruikt tijdens de Vietnam oorlog) en het moderne witte fosfor.

Naar verwachting zal de fusie tussen Monsanto en het Duitse geneesmiddelen en chemieconcern Bayer dit jaar worden goedgekeurd. Hierdoor zal Monsanto ondanks het slechte imago toch aan macht en invloed winnen. Monsanto’s genetische gemanipuleerde gewassen zijn verboden in ongeveer 40 landen.

Rob Vellekoop, 18 mei 2017

15 Comments

 1. Syngenta ( ook Dochteronderneming van Monsanto )

  Brengt Nederlandse Goedbedoelende Agrariërs op het verkeerde been.

  Wat een disinformatie Site voor o.a ook de Boeren.
  Lekker deze Heerlijke Syngenta Uien

 2. Met die regering van de afgelopen jaren lopen ze alleen maar aan de leiband van de NWO

 3. Lieve meesters, wil je alsjeblieft ophouden met onze natuur te verkloten met je glysofaat. Wil je ook alsjeblieft ophouden met het resistent maken van gewassen tegen glysofaat. Lieve meesters wil je alsjeblieft luisteren naar ons.

  Sorry Rob maar dit gaat niet werken. Zelfs een democratische uitslag (Oekraine referendum / Europese Grondwet) zet geen zoden aan de dijk. De oplossing die John Bosman aanreikt zal ook niet werken (eerder averechts) en moet alleen ingezet worden om het vege lijf te redden. Ik weet ook wel zeker dat zelfs al zouden we massaal gaan demonstreren dan zal de hermandad wel zorgen voor escalatie (desnoods dmv. infiltratie). Dus ongewenst en tevens heel makkelijk voor de meesters om iedereen bij elkaar te drijven en in te sluiten. Dit zal alleen werken als het overgrote deel van het volk erachter staat met een algehele consensus dat er na de revolutie niemand meer meer rechten gaat hebben als een ander wat een leiderspositie dus per direct zal uitsluiten.
  Je doelen zijn nobel, de middelen zijn niet echt effectief. Zoals al door meerderen is aangekaart, zolang demonstranten / klokkenluiders / complottheorie denkers door subtiele programmering worden gezien als potentieel verwarde mannen en vrouwen heb je niet alleen een strijd tegen overheid / banken / multinationals maar tevens tegen dat volk waar je juist voor strijdt. Stap 1 zal echt eerst het volk uit hun geprogrammeerde wereldje trekken. De zogenaamde ‘critical mass’. Pas als de ‘critical mass’ bereikt is kunnen vervolgstappen ingezet worden. Tot die tijd zit er weinig anders op als de handelswijze van overheid / banken / multinationals te belichten.

  • Rebellie ontstaat uit hoop en blokkeert alternatiefloosheid. Het is maar een weet!

 4. In de provincie Groningen hebben de meeste mensen gemiddeld zo’n duizend vierkante meter grond/tuin. Nu is de verkoop van Roundup al enige tijd verboden dus het is nergens meer krijgen. De overheid zal dus graag een vergunning afgeven voor een vredelievende demonstratie tegen Roundup…
  Maar men is in het Groningse zó tevreden over het product dat men vindt dat zowel de overheid als demonstranten van hun Roundup moeten afblijven. Het wordt daar nog steeds voor weinig onder de toonbank door verkocht!

  • Groningers zijn best slim: in WO-1 (nederland neutraal) mocht er vanuit nederland geen maïs worden vervoerd naar Duitsland dat in oorlog was.
   Toen zijn de Groningers meteen varkens gaan fokken zodat de maïs -in de gewilde vorm van varkens!- tóch de grens over kon.

 5. Naar verwachting zal de fusie tussen Monsanto en het Duitse geneesmiddelen en chemieconcern Bayer dit jaar worden goedgekeurd. Hierdoor zal Monsanto ondanks het slechte imago toch aan macht en invloed winnen.

  Tja, Bayer gaat het stokje overnemen ?
  Monsanto kan zich hier mooi in verstoppen.

  Wat zich heden deze maand Mei in Oregon USA afspeelt ,
  Ook hier gaat het er om spannen.

  GROOTSTE BIOLOGISCHE BOERDERIJ WELLICHT VERPLICHT BESPROEID
  MET ROUND UP VAN MONSANTO

  Dinsdag, 16 mei 2017 12:21

  [Azure Standard] Er zijn nog plaatsen op de wereld waar biologische boeren producten verbouwen zonder deze te bespuiten met allerlei chemische en vooral ook giftige bestrijdingsmiddelen.

  Dit gebeurt onder andere in de Amerikaanse gemeente Sherman County in de staat Oregon, waar al 18 jaar een biologisch gecertificeerd bedrijf actief is, onder de naam Azure Standard.

  Er staat een grote boerderij in de plaats Moro, waar eigenlijk alle producten voor Azure Standard vandaan komen, zoals tarwe, gerst en vlees.

  De gemeente Sherman County heeft nu een aantal regels veranderd in haar gemeentewetgeving voor wat betreft de behandeling van onkruid (noxious weed zoals ze dat daar noemen).

  Daar vallen dan bijvoorbeeld planten onder zoals Morning Glory, akkerdistel en White Top. Dit soort planten komen voor op iedere biologische boerderij en zijn heel goed onder controle te houden, maar nooit helemaal uit te roeien, zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen.

  De gemeente Sherman heeft nu de gemeentewetten zodanig gewijzigd dat het niet langer meer voldoende is dat onkruid onder controle wordt gehouden, maar dat álle onkruid moet worden vernietigd.

  Azure Standard kan dat uiteraard niet en er wordt nu gedreigd met een rechtbankvonnis waarbij de boerderij in quarantaine wordt gezet en al haar land verplicht zal worden bespoten met een chemisch middel zoals Roundup van Monsanto, dat onder andere het kankerverwekkend middel glyfosaat bevat.

  Dit zou natuurlijk vernietigend zijn voor alle werk wat men daar de afgelopen 18 jaar heeft verricht om een natuurlijke biologische boerderij te exploiteren. De zittingsdatum bij de rechtbank is 22 mei aanstaande en als het verkeerd uitpakt voor Azure, dan is dat niets minder dan een drama.

  Het gaat ook niet over een kleine boerderij, maar over een gebied van 2.000 acres. Wat ongeveer zo groot is als meer dan twee en een halve keer de oppervlakte van de City van London.

  Om het nog erger te maken, als de rechtbank beveelt dat het onkruid volgens de veranderde gemeentewetgeving moet worden uitgevoerd en al dat land moet worden vergiftigd, dan krijgt Azure ook nog eens de rekening gepresenteerd voor manuren en materiaal.

  Een bedrijf dat moet betalen voor de vernietiging van een biologische boerderij en vervuiling van het milieu, dát is onze hedendaagse maatschappij.

  In de onderstaande video hoor je het verhaal van de marketing manager van Azure die denkt dat ze misschien nog een kans hebben als zoveel mogelijk mensen de rechtbank laten weten dat ze walgen van dit soort praktijken.

  Mensen de Azure Farm willen steunen en een protest stem willen laten horen bij de rechtbank kunnen dat doen via e-mail naar lhernandez@co.sherman.or.us of via de telefoon laten weten aan Lauren via 541-565-3416. (Redactie: Ondanks dat dit zich in Amerika afspeelt, zouden we willen benadrukken dat ook internationale druk van groot belang kan zijn in dit soort situaties.)

  De uiteindelijke zittingsdatum is op 22 mei 2017, maar op 17 mei is er een soort voorafgaande zitting. Hoe eerder de protesten daar binnenstromen, des te beter.

  Uiteindelijk is dit natuurlijk ook te zien als een verkapte manier om het land in handen te krijgen, net zoals dat soort dingen vaker speelt in Amerika en dan speciaal ook in Oregon.

  Vorig jaar hadden we daar de bezetting van de gebroeders Bundy, die waarschijnlijk nog steeds allemaal onrechtmatig in de gevangenis worden vastgehouden, als steun voor mensen van wie op een slinkse manier land afhandig werd gemaakt.

  Misschien zal het weinigen hier verbazen, maar de werkelijke achtergrond van dit hele verhaal leest als een thriller met in de hoofdrol een van de meest corrupte politici ooit op deze aardbol, Hillary Clinton.

  Zoals wij eerder schreven, was de werkelijke reden dat de bezetting in Oregon ontstond omdat vader en zoon Hammond weigerden om hun boerderij met al het bijbehorende land te verkopen aan het Bureau for Land Management (een onderdeel van de Federale overheid).

  De werkelijke reden dat er zoveel druk op de Hammond familie werd en wordt uitgevoerd, is omdat er onder de grond van die boerderij met bijbehorend grondgebied zich grote hoeveelheden waardevolle mineralen, metalen en Uranium bevinden.

  Het is vanwege dit Uranium dat Hillary Clinton ook bij de gebeurtenissen in Oregon een hoofdrol speelt.

  Hillary vormt samen met haar man Bill de kern van een misdaadsyndicaat dat veelal opereert onder de noemer Clinton Foundation. Hillary en/of Bill “regelen” bepaalde zaken waarvoor ze dan via hun Clinton Foundation rijkelijk worden beloond. Meestal vinden dit soort beloningen dan plaats in de vorm van “donaties”. Die betalingen hebben in het geheel niets te maken met donaties, maar alles met uitbetaalde commissie voor corrupte handelingen door het stel.

  Bij die corrupte handelingen maakt het ook weinig uit aan welke kant in publieke conflicten bepaalde partijen staan want business gaat boven principes.

  Eén van de grootste spelers op de wereldmarkt voor wat betreft nucleaire energie en alles wat daar mee samenhangt, is het Russische staatsbedrijf Rosatom. Het bedrijf is onder andere wereldwijd actief in het winnen van Uranium.

  Uranium is uiteraard een essentiële grondstof voor zowel de kernindustrie als nucleaire wapens.

  Rosatom is dan ook altijd op zoek naar meer bronnen voor Uranium en doet dit sinds een aantal jaren ook actief in zowel Canada als Amerika. Dat was dan ook de reden dat ze in 2013 het Canadese bedrijf Uranium One overnamen. Dit was een nogal gecompliceerde deal waar veel partijen bij betrokken waren omdat het gaat over gevoelige dingen zoals Uranium.

  En nu lijkt het de beurt te zijn aan Azure Standard. Maar, de uitspraak is nog niet geweest en als er duizenden mensen wereldwijd protesteren bij de rechtbank, wie weet wat er dan allemaal nog mogelijk is.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.