Ga op een wolk zitten

Doe iets wat onmogelijk is: ga op een wolk zitten. Maak je los van ingesleten gedachten en alledaagse beslommeringen. Kijk eens verder dan de zogenaamde werkelijkheid van de wereld. Buiten ons liggen andere realiteiten die we enkel op ongewone manieren kunnen benaderen.

<<Ben je helemaal gek geworden! Zwever. Luchtfietser. Mijn hypotheek zit vast aan mijn huis en ik aan mijn hypotheek. Als ik zweef sta ik morgen op straat!

Met je hoofd in de wolken zijn betekent ergens heel tevreden over zijn. ‘Op een wolk zitten’ is in het spraakgebruik niet meer met beide voeten op de grond staan. Zweven, niet meer op aarde zijn.

Dat is precies wat ik er mee bedoel. Probeer je los te maken van de aarde en al haar beslommeringen. Doe een poging het dagelijkse los te laten en vanaf een wolk te kijken naar wie je bent en waarmee je bezig bent op de aarde.

<<Ik heb wel wat beters te doen. Het leven is veel zwaarder dan jij suggereert!

“Viel het jou ook op dat we hier boven geen energie verliezen? Zelfs wanneer we niets nuttigs doen? We hangen een beetje rond in de wolken en voelen ons goed. We zijn niet bezig met het krijgen van nieuwe dingen of het verbeteren van onze prestaties op het werk of in onze relaties. Alles is goed zoals het is.

In de wolken stop ik met denken en ervaar de uitgestrektheid van het niets. Ik verlies mezelf en los op in een enorme leegte. Gedachten over mezelf verdwijnen, zorgen over mijn fouten drijven weg.

Een gevoel regeert: vrede.

Tevredenheid heeft geen materiële zaken nodig of geestelijke prestaties.
Vrede in zijn meest pure vorm heeft NIETS nodig.

Er loopt geen weg naar de wolken. We kunnen er niet komen met de auto of het vliegtuig of welk technisch hulpmiddel dan ook. Zelfs meditatie brengt je niet in de wolken. We kunnen er alleen komen door NIETS te doen.

Uitsluitend het tegenovergestelde van iets doen, het tegenovergestelde van denken of controle en het tegenovergestelde van succes voert ons naar de wolken, die nog mooier zijn dan van beneden zichtbaar en de wind voelt er aangenaam fris.

Tot ziens in de wolken.”

<<Sorry hoor, al die flauwekul is aan mij niet besteed. Ik ga nog wat mailtjes beantwoorden en dan morgenvroeg weer op. Ik heb belangrijker dingen te doen.

Geobsedeerd door de waan van de dag vergeten we dat er meer is tussen hemel en aarde. In veel Aziatische landen is het nog steeds gebruik om contact te hebben met overleden voorouders, ondanks de technische vooruitgang die ook daar zijn intrede heeft gedaan. In onze westerse wereld is er vooral veel contact met de god van het Geld, alsof het geestelijke er niet is.

Ik prijs me gelukkig dat ik geregeld uitstapjes maak naar die andere wereld.
Naar die wolken boven ons hoofd. Dat is waar ik graag zit.

Sitonacloud.nl, mei

7 Comments

 1. Heb in de letterlijke zin een afkeer,wat allemaal zogenaamd de lucht in moet(vervuiling!), echter graag zou ik figuurlijke zin in de wolken verkeren?

 2. Als de wolk gebruikt wordt als bezinnings of ontspanningsmoment is dat funktioneel, zodra de wolk dienst doet O
  m je aan iets te onttrekken is dat struisvogel politiek of vluchtgedrag.
  Leven is een veelheid van dingen die we allemaal ondergaan soms leuk soms dramatisch… de wolk lost niets op als hij als Vluchthalte dient.
  Een betere samenleving komt niet als we allemaal op een wolk toekijken naar de problemen en geen vinger uitsteken.
  Beter komt van compassie solidariteit behulpzaamheid en luisteren zonder oordeel naar de medemens

 3. Het was op precies zo’n mooie dag als op de foto hierboven. Na te zijn opgelierd met een ASK 21 -ik zit er alléén in- trek ik de kabel van de haak op 450 meter en vind aan de zon-zijde van een vette witte wolk wat thermiek. Ik probeer die “uit te centreren” maar dat lukt me niet echt goed, ik mis ervaring. Toch kom ik al cirkelend langzaam al hoger en hoger en op zo’n 1300 meter zie ik scherp alle dorpen en steden in de provincie en ook nog ver daarbuiten liggen. Heel in de verte ligt Utrecht. En daarginds ligt Apeldoorn. Wat een bijzondere kijk op de wereld! Geleidelijk aan wordt het steeds grauwer en somberder om me heen. De thermiek wordt al wat minder en op 1600 meter bereik ik de donkere natte onderkant van de wolk en wijst de variometer ook geen noemenswaardige stijging meer aan. Een sombere en troosteloze plek om te zijn. Het zicht naar beneden is nu ook wat minder en de kist heeft geen blindvlieginstrumenten. En elke vlieger weet dat als je géén zicht én geen blindvlieginstrumenten hebt je binnen 5 minuten niet meer weet hoe je in de lucht hangt en je volkomen de kluts kwijt kunt raken. Ik besluit dus om maar snel wat van de hoogte af te halen.
  Een half uurtje later zit ik al weer op “final” en maak een wat lullige landing.
  “Mooie landing Bosman!” klinkt het lachend als ik de kap open duw. “Net een ruwe diamant!”

 4. Hare Krishna en Zijne Deva gingen naar Pa~Radix bij Adam en Eva. Zij zaten heerlijk op een wolk te spelen met een of andere slangendolk. HemelDraak zat mee te gluren en nam een Jointje voor zijn stoonde wolken kuren. even later was iedereen aan het wieberen en zongen psychedelische liederen.
  Hihihi Hahaha ik liet ze trippen en vloog door t.H.C.-wolken verder naar Ra.
  https://www.youtube.com/watch?v=6Y6TE_Wg7LQ

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.