Hoop voor wereldverbeteraars

© Alexeybykov | Dreamstime.com - Bricks Painted White, Vignette. Photo

Beste collega wereldverbeteraar,

Ik weet het, wij hebben het niet gemakkelijk. De mensenwereld en de aarde voldoen niet aan onze verwachtingen. Onze medemens (en misschien wij ook wel) hebben er een puinhoop van gemaakt. Op elk denkbaar gebied. We hebben met elkaar de oorzaak boven water gebracht. De pestepidemie van de hebzucht is de oorzaak, aangewakkerd door machtshonger en gefinancierd door de eindeloze creatie van geld (schuld) die voorbehouden is aan banken.

Daar zitten we dan, ons dagelijks te verbijten bij nog meer misstanden op sociaal, economisch en politiek vlak. We schreeuwen onze stem schor, schrijven de pen leeg, protesteren ons suf en zijn aanhoudend verdrietig of woest bij het zien van zoveel domheid. Want het zou ook zo mooi kunnen zijn op onze aarde.

Als we ons in die afzichtelijke drek van wanprestaties laten meevoeren wordt onze wereld nog onaangenamer dan deze in onze ogen al is. Persoonlijk heb ik de afgelopen jaren uit al deze negativiteit de kracht geput om er iedere dag tegenaan te schrijven. Mijn boosheid en verontwaardiging waren mijn energiebronnen.

Boosheid, verdriet, angst en wantrouwen worden echter niet voor niets als negatieve emoties gezien. Tegenover alle negativiteit die ons motiveert, zetten wij ook weer negativiteit. Het gevolg is dat wij met elkaar in een tomeloze vaart, in een spiraal naar beneden denderen. Steeds minder licht en hoop, steeds meer bitterheid, agressie en neerslachtigheid.

Als je nu iedere dag ziet dat een betonnen muur niet meegeeft wanneer je er met je hoofd tegen slaat, waarom ga je daar dan mee door, vroeg ik mezelf af. Waarom blijf je jezelf verwonden? Terwijl het enige resultaat is dat jouw hoofdwond groter wordt, maar de muur blijft staan?

Op zekere dag dacht ik, ik probeer letterlijk door een muur heen te lopen. Waarom accepteer ik niet dat die muur er staat? Andere mensen hebben hem gebouwd en blijkbaar willen de meesten hem laten staan, want als we ons organiseren in een groepje en er met elkaar tegenaan duwen is de muur zonder veel inspanning zo weg. Denk maar aan de Berlijnse muur. Met een beetje eensgezindheid kunnen we alle muren op de wereld, hoe hoog ze ook zijn, met of zonder mijnenveld neerhalen. Eigenlijk kunnen we met elkaar alle wanpraktijken die wereldwijd plaatsvinden binnen een nachtje ongedaan maken.

Er is echter een klein probleem. Er is geen eensgezindheid. Ik kan niet genoeg mensen vinden die mijn muurtje willen afbreken. En dat geldt voor jullie, collega’s ook. Blijkbaar zijn wij een heel klein groepje mensen die iets willen, wat de meeste mensen (nog) niet zien zitten. Zij staan er niet bij stil vanwege verplichtingen (die zij zich hebben laten aanpraten), of willen gewoon carrière maken en succes hebben (omdat deze illusie hen aanspreekt). Kortom we zijn veruit in de minderheid. We zijn voorlopig roependen in de woestenij van onze cyberwereld.

Is dat dan zo hoopgevend? Ja, dat is het, want accepteren helpt dat we in ons eentje zijn om dat muurtje neer te halen. Dus aanvaard dat we niet genoeg medestanders hebben om aan onze nieuwe wereld te bouwen. Want eigenlijk is dat onze grootste frustratie: wij wereldverbeteraars maken veel herrie, maar wij kunnen zonder hulp niets uitrichten! Probeer het ook eens. Leg je bij dit vreselijke beeld neer, dat we er nog lang niet zijn. Het gevolg is dat je na verloop van tijd een stuk rustiger wordt en vrede gaat zoeken in de kleine dingen om je heen.

 

Rob Vellekoop, 9 mei 2017

25 Comments

 1. Wat noem jij nu die nieuwe wereld. Concreet.
  Als dat een wereld van Pais en vree is , moet ik je teleurstellen.
  Dat is utopia, utopia zou alleen afgedwongen kunnen worden.
  En een afgedwongen maatschappij kan weer geen stand houden omdat het draagvlak er moet zijn. Dat kan alleen als iedereen hetzelfde denkt. Dat zou ik dan weer doodeng vinden.
  Verder is het heel vervelend maar we vechten nu eenmaal tegen het afnemen van vrijheden, door een club die al wat eeuwen zit.
  De satanische agenda.
  Deze club denkt over zichzelf ook dat de zij wereld verbeteraars zijn.
  Geef vrede een kans was je vorige artikel, ik denk als je in Nederland en andere landen om je heen kijkt dat dat er onder de burgers allang zit, ondanks de verdeeldheid die op onderwerp wordt gestimuleerd.
  Verder is het openbaren van alle shit goed nieuws. De oplossingen die ik tot nu toe voorbij zie komen zijn geen oplossingen. Als je verder zoekt is het vaak weer gewoon uit hun koker en ik ben blij dat men het ziet. GOED NIEUWS DUS.

 2. De Bildenberg-groep Sloper,
  De Sloper,
  Hallooooo!!!!
  Ik ken er wel eentje!!!!……..Drs. A. (Alexander) Pechtold!!!!!!!!!!!!!!!
  Hoer Hoera Hoeraaaaaaa!!!
  Nee Markje Rutte..deze ene keer eens even niet…de volgende keer maar weer..oke Markje??
  O Ik dank U dan O zo Vriendelijk!!

 3. zo leef ik al, rob. Ik kijk al ruim 2 jaar geen tv meer en hou me vooral bezig met de mooie en leuke dingen van het leven. Wel blijf ik goed geïnformeerd via sites als die van jou, Herstel de Republiek, Veterans Today en vooral Coöperatie de Vrije Media, waar je voor een tientje per maand lid van kunt worden. Je ontvangt dan bijna iedere dag eerlijke en ongecensureerde nieuwsberichten die je in de MSM niet zult aantreffen. Ik stuur iedere dag licht en liefde naar de gehele mensheid.

 4. Alles wat leeft bestaat uit energie ,
  gegeven vanuit onze Universele Energie bron.
  Als elk een gaat beseffen dat ons kloppende Hart
  de grootste Energie Generater is om met elkaar weer in Harmonie connectie
  te staan, van Hart tot Hart om ons leven met elkaar leefbaar te maken,
  zonder zelf ingebeeld innerlijk Ego.

  https://www.youtube.com/watch?v=sGalkvJ6PE4

 5. Helemaal mee eens ook ik had afgelopen week dezelfde gedachten.
  En probeer op subtiele wijze andere mensen zelf na te laten denken ipv de mainstream media als zoete koek te laten slikken!Het blijft voor mij nog steeds raar dat ik een hele andere kijk op reclame /nieuws / krant heb.

 6. Stel je voor, we hadden, God betere, een kamerzetel in de knip gehad. Dan had je nooit zo’n relaxt stukje kunnen schrijven. Dan had je midden tussen die charlatans en lulhannesen moeten zitten en dat vreselijke gelul aan moeten horen.
  Maar als we waren geroepen dan zouden we zeker zijn gegaan! Dat dan weer wel…
  Maar kennelijk staat het gesternte zo dat dit de tijd niet is voor wezenlijke veranderingen. Ik denk dat het bezoek op de site ook terug loopt want men wil gal blijven spuwen en nou gaat verdomme die Vellekoop op de hippie-vredestoer, jamaar dát was de afspraak niet!
  Dan maar niet. Ik heb ook mijn aandeel neerslachtigheid achter de kiezen en besef dat men het meeste lijdt van het lijden dat men vreest.
  Angst voor de toekomst mag dan misschien reëler zijn dan in het recente verleden. Dit natuurlijk met de wetenschap dat schurkenstaat no.1 een wereldoorlog wil ofwel de corporaties die dik willen verdienen met als rode draad de metafysieke krachten die dit Luciferiaanse spel willen spelen.
  Maar bedenk dat wanneer wij ons, wellicht terecht, kloterig, verdrietig, gefrustreerd, boos, angstig of wat en welke negatieve gevoelens dan ook huisvesten in ons mentale systeem,… er wordt volop van gesmuld!
  Het brengt de entiteiten die levenskracht die ze nergens anders kunnen betrekken. Wij zijn in die zin de batterijen die de verkeerde genius dienen en daardoor de hel in stand houden.
  Het blijkt dan één grote Zen oefening om als kerngroep de voedingskanalen te stoppen. Het mag dan een kleine groep zijn maar numerieke zaken zijn relatief in de beoogde belangen. De strijd vind in een heel andere arena plaats als we al die tijd dachten.
  Dan is het belangrijk je zielsverwanten te (her)kennen.
  Er bestaat een avant garde.
  Herken je je daarin? Weet dat je niet alleen bent!
  https://www.youtube.com/watch?v=sPBBnTFzNeo

 7. Je raakt hier wel de kern Rob. Het is inderdaad de hebzucht en de daarmee samenhangende om- en inkoopbaarheid van wat we mensen noemen. Het geperveteerde geld is de enige echte duivel. En ik denk dat we hier met z’n allen op het internet nog niet één procent van de bevolking uitmaken. Dat die Berlijnse muur plotseling zo licht viel is trouwens minder aan de wensen van de “gewone” mensen te danken geweest dan aan de felle behoefte van de Duitse autoriteiten om alle RAF-leden die toen nog in de DDR zaten op te kunnen pakken. Ik ben inmiddels na 8 jaren van justitiële terreur (ik weet “te veel”) in een heel ander land terecht gekomen waar ik het prima naar de zin heb. Er is hier veel minder geld in omloop en juist dàt doet wonderen: financiële armslag, meer vrijheid en amper zombies. Welbewuste en aardige mensen die zich niet laten besodemieteren. Eerst dachten wij nog “misschien een beetje eenzaam, zo ver weg met een heel andere taal en andere mensen” maar het tegendeel heeft zich inmiddels al aangediend. Misschien moet ik mijn diepe haat en woede tegen het vaderlandse staatstuig laten varen. Ik ben hier voor het eerst sinds lange tijd weer veilig en welkom, woon riant en de tuin is een droom. Er bivakkeren minstens drie slangen in, ze doen geen kwaad maar we moeten wel goed opletten waar we onze voeten neerzetten. Ik heb er al één op de staart getrapt, gelukkig in het gras.

  Er gaan ook dingen goed.

  • ik woon ook in een ander, fijn land waar men , in de dorpen, lak heeft aan de staatsautoriteit. Een verademing…….Het was een hele beslissing maar ik heb er geen seconde spijt van. NEEderland is een giftige plek en daar moet je wegwezen.

 8. Inderdaad. We missen medestanders. En ondertussen tikt het levensklokje door. Jammer dat een kleine groep krankzinnige elite het voor de meeste mensen verpesten om een mooi leven te hebben in een vreedzame en groene wereld.

  • Mooie Symboliek , De Panda als voorbeeld .
   Heeft zich geen innerlijke complexe gedachtengang aangemeten, zoals de Mens.
   Is puur bewust-zijn .
   Leeft niet in verleden of toekomst …gewoon in het moment.
   Maakt zich totaal geen zorgen , om het Leven.
   Is gewoon in ZIJN element.

   https://www.youtube.com/watch?v=JB_iS4i3bus

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.