Poetin laat zich niet verleiden tot oorlog

Terwijl de NAVO haar troepenmacht versterkt aan de grenzen met Rusland. In Polen en Roemenië raketschilden worden opgesteld richting Moskou. De Russen bij de burgeroorlog in Oost-Oekraïne dreigen te worden betrokken en Engeland een fregat naar de Zwarte Zee stuurt om Poetin uit te dagen blijft hij desondanks rustig en beheerst.

De VS lijkt niet alleen aan te sturen op een oorlog met Rusland, maar ook met Noord-Korea. Het is een wonder dat met name de Russische president zich niet in een derde wereldoorlog laat meeslepen. Ondertussen wordt de spanning iedere maand opgevoerd en ontstaat een nieuwe wapenwedloop.

Volgens het SIPRI stegen de wereldwijde militaire uitgaven tot 1.696 miljard dollar in 2016. De belangrijkste wapenkopers in 2016 zijn de VS met $611 miljard, China $215 miljard, Rusland $69,2 miljard, Saoedi Arabië $63,7 en India $55,9 miljard. Ook in Europa stegen de militaire uitgaven, volgens SIPRI gaf Rusland 27% uit van de totale uitgaven van Europa. Desondanks voelt Europa zich bedreigd.

De NAVO heeft besloten haar militaire aanwezigheid uit te breiden aan de Russische grens vanwege de politieke crisis in Oekraïne en de zogenaamde Russische inmenging daar. De NAVO-leden Polen en de Baltische staten hebben hier om gevraagd omdat ze bang zijn dat Rusland hen zou kunnen aanvallen na de gebeurtenissen in Oekraïne.

De meest recente NAVO-oefeningen vinden plaats in Roemenië van 24 april tot en met 4 mei. Hieraan doen 600 soldaten mee uit 7 landen: Roemenië, Azerbeidzjan, Bulgarije, Canada, Montenegro, Oekraïne en de VS. Ook in Estland wordt getraind door de VS met F35 gevechtsvliegtuigen, die later naar Roemenië zullen gaan.

De Dailymail schreeuwt met een krantenkop Poetin toe:”So how do you like it, Vlad?” en vertelt dat de Engelse Marine een oorlogsschip naar de Zwarte Zee heeft gestuurd ‘als boodschap aan de agressieve Russische president Poetin’ en om een Russisch oorlogsschip te escorteren dat via het Kanaal naar de Zwarte Zee voer. Alleen de toon zegt al genoeg. De oorlogstrommels roffelen in het Verenigd Koninkrijk ook.

De VS heeft een raketverdedigingssysteem geïnstalleerd Roemenië in 2016 meldt de BBC. Dit zal onderdeel uit gaan maken van een groter Europees verdedigingsschild. Rusland ziet dit niet als een vorm van verdediging, maar als een rechtstreekse bedreiging.

Volgens RT verwacht Polen aan het einde van dit jaar voor 7,6 miljard dollar aan Patriot raketsystemen te kopen. Volgens de Amerikaanse wapenfabrikant kan dit systeem tactische ballistische raketten, kruisraketten, drones en geavanceerde luchtmacht toestellen tegenhouden.

Ondertussen stelt Rusland, volgens de Russische ambassadeur bij de NAVO Grushko, alles in het werk om voor zijn veiligheid te waken tegen de uitbreiding van de NAVO naar de grenzen met Rusland. Volgens hem is er een koerswijziging van de NAVO. Sinds 1997 gold er een afspraak tussen de NAVO en Rusland die nieuwe NAVO leden tegenhield om aan troepenopbouw te doen. Deze afspraak is blijkbaar nu vervallen. Tijdens de NAVO-top in Warschau werd besloten om multinationale bataljons te sturen naar Letland, Litouwen, Estland en Polen op verzoek van deze landen.

Alleen krankzinnige leiders streven naar een derde wereldoorlog.

Rob Vellekoop, 29 april 2017

14 Comments

 1. Dat Britse oorlogsschip in de Zwarte Zee is onderdeel van een roulerende armada van Westerse schepen die er voor slechts een bepaalde tijd mogen vertoeven. Deze keer waren de Britten aan de beurt. De Britten doen alsof ze Putin provoceren maar dat is dus enkel voor de Bühne!

 2. wie zegt dat onze verkiezingen eerlijk zijn verlopen..ik ken geen een van de zogenaamde talloze vvd stemmers volgens mij bestaan die helemaal niet en wordt onze uitslag gewoon bij elkaar verzonnen..ik hoorde alleen nog anti rutte sentimenten de laatste jaren..en nu ineens stemt iedreen daar zogenaamd toch op?? gaat er bij mij niet in.

 3. En het gros der geindoctrineerde comateuzen blijft maar blindelings achter de de door de machtskliek geschapen gemuteerde waarheden (CIA) “good guys” en het oogkleppen Atlanticisme aanlopen!

 4. Johan,een echte democratie uit de boeken bestaat niet, even zo goed als communisme niet bestaat. Al deze vormen bestaan met de gratie des volks. Zijn wij ergens massaal tegen dan kunnen wij best wel een vuist maken. Als we maar samenwerken.
  Maar maak je niet druk. Of je nu onder Rusland of Amerika valt, is weinig verschil. Spreek je eigen uit tegen oorlog,dat is op dit moment het belangrijkste. En dat gebeurt op dit ogenblik massaal.
  En voor de rest. Kijk om je heen ,praat met normale mensen en trek je conclusies.
  Wat betreft het nieuws hier en in de massa media: Je weet toch niet of het waar is. Het kan allemaal maar uit de duim gezogen zijn. Wat je meemaakt in het dagelijks leven kan je controleren.

 5. Onze “volksvertegenwoordigers” willen niet eens meer met intelligente mensen praten en hebben al een knokploeg en zelfs “aanklappers” nodig als ze in het openbaar verschijnen.

  DENK IN GODSNAAM TOCH EENS EEN KEERTJE NA WAAR JULLIE OP STEMMEN.

 6. Nederland wordt geregeerd door criminele psychopaten en de oplossing ligt voor de hand:

  SNIJ HUN LEVENSADER DOOR!

  Blijf weg van de stembus. Méér hoef je niet te doen. Laat je niet langer voor de gek houden: er zijn echt heel goede alternatieven voor de misdadige collusie tussen bankiers, politici en hun media. Die alternatieven liggen nu al enkele jaren in de la te wachten bij meerdere Duitse economische onderzoek-bureaus, o.a. bij “Wissensmunufaktur”.

  Maar nee, de stompe horde heeft anders beslist. De opkomst bij de recente verkiezingen was zelf groter dan vorige keer en de VVD is weer de grootste partij. Hoe gevaarlijk door domheid kan een volk eigenlijk worden?

 7. Ook onze minister-president Mark Rutte (“we moeten onze vrienden van de NATO helpen”) draagt met zijn flitsmacht bij aan de escalatie van de ruzie met Poetin. De vraag dringt zich natuurlijk op waarom Rutte niet zelf naar het spanningsgebied afreist om daar te sterven voor zijn overtuiging. Maar die vraag mag niet gesteld worden. En er zijn nog veel meer vragen die niet gesteld mogen worden:

  Hoeveel Nederlanders worden er jaarlijks door het misbruik maken van bevoegdheden de dood ingejaagd door justitie en politie? Waarom krijgen we geen gezond geld dat iedereen gelijke kansen biedt? Wat geeft onze regering het recht om met belastinggeld criminele bankiers overeind te houden? Allemaal vragen, vragen…..

  Is een land waarin heel veel vragen niet mogen worden gesteld eigenlijk wel een democratie?

  • Uiteindelijk gaat democratie geleidelijk (kaasschaaf methode) over in een dictatuur.
   In Nederland is de dictatuur al lang en breed aanwezig, we zijn totaal rechteloos geworden. De schapen van Nederland hebben het alleen nog niet door, ze slapen lekker verder. Als het straks te laat is wordt het huilen. We hebben niets te vertellen, de schaduw regering maakt de plannetjes en Rutte (het uitvoerend management) voert het uit en wordt daar rijkelijk voor beloont.

  • wat een inhoudsloze antwoorden allemaal…. Hoeveel Nederlanders sturen ze de dood in door misbruikt van macht ???

   Je moet even wat beter in de feiten duiken, als er een land is waar weinig sterfte is door iets anders als ziekte of ouderdom, dan is dat NL wel…
   Ons hele land is zoon beetje in rouw als er 2 militairen sterven….
   de sterfte in ons leger is zo piepklein, dit komt ook mede omdat wij een totaal nutteloos leger hebben die enkel en alleen ondersteunende missie’s kan uitvoeren…..

   de vragen die volgens jou niet gesteld mogen worden, hoeven ook helemaal niet gesteld te worden want die gaan helemaal nergens over …..

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.