Vredesmanifestatie bij wapenbeurs in Rotterdam

De Franciscaanse Vredeswacht organiseert samen met andere organisaties op 16, 17 en 18 mei 2017 een vredesmanifestatie bij de ITEC wapenbeurs in Ahoy  in Rotterdam. Dat vredesmanifestaties tegen de wapenwedloop keihard nodig zijn bewijzen de cijfers. Volgens het SIPRI stegen de wereldwijde militaire uitgaven tot 1.696 miljard dollar in 2016.

De belangrijkste wapenkopers in 2016 zijn de VS met $611 miljard, China $215 miljard, Rusland $69,2 miljard, Saoedi Arabië $63,7 en India $55,9 miljard. Ook in Europa stegen de militaire uitgaven, volgens SIPRI gaf Rusland 27% uit van de totale uitgaven van Europa. Desondanks voelt Europa zich bedreigd.

De manifestatie heeft tot doel om – net als in Amsterdam en Keulen – de wapenbeurs te verbannen uit Rotterdam.  Op een vreedzame  wijze wil de Franciscaanse Vredeswacht door te waken en informatie te geven voorkomen dat de miljarden handel in geweld wordt goedgekeurd in Rotterdam.

ITEC, International Training Education and simulation Conference is een jaarlijkse militaire beurs gericht op het effectief leren omgaan met de moderne technologische wapens. De beurs brengt producenten in contact met vooral militairen, die daarom ook o.a. gratis toegang hebben. De beurs wordt geroemd om zijn marketing campagne. Bij de ITEC in Rotterdam zijn zeven van de tien grootste wapenbedrijven ter wereld aanwezig.

Een dag van de ITEC richt zich speciaal op het nieuwe gevechtsvliegtuig F35 (Joint Strike Fighter). Dit pure aanvalswapen, voor het ‘hoogste geweldsspectrum’, zal in Nederland de F16 opvolgen en daarbij de kernwapentaak overnemen.

Volgens de Vredeswacht worden de wapens kleiner, sneller, krachtiger en goedkoper. Zij worden net als mobiele telefoons op elkaar aangesloten. De bediening wordt eenvoudiger en geautomatiseerd. Producenten van militaire apparatuur doen er alles aan om hun producten in de wereld af te zetten. Militairen willen hogere budgetten en de nieuwste technologie. Politici vergroten hun aanzien en macht door daadkrachtige militaire acties, daarbij vaak ondersteund door een eenzijdige media.

Een beperkte groep van wapenproducenten, militairen, politici en vakjournalisten vertegenwoordigen een cultuur  die de motor is achter oorlogen. Een cultuur die men vindt op plekken als de ITEC beurs in Rotterdam.

De vredesactivisten roepen burgers op om grenzen te stellen ‘aan deze op vijandschap gebaseerde expansiedrift en te kiezen voor een weg waarbij conflicten opgelost worden met verstand en rede, met liefde en vergeving, zodat de neerwaartse spiraal tot een einde komt.’

De gemeente Rotterdam kan hierbij zijn verantwoordelijkheid nemen door niet te zwijgen, maar duidelijk te laten weten dat deze weg van militarisering niet de zijne is en dat ITEC niet meer welkom is in Rotterdam.

Vredeswake
Op elk van deze drie dagen is er een vredeswake van 9:00 tot 17:00, presentaties van 12:00 tot 14:00 en workshops van 11:00 tot 12:00 en 14:00 tot 15:00. Het zwaartepunt van de manifestatie ligt op dinsdag 16 mei, vooral tussen 12:00 en 14:00.

Meer info Vredesmanifestatie.

Rob Vellekoop, 25 april 2017

22 Comments

 1. Wapenhandel is best interessant.

  Ik ben bezig met het ontwikkelen van een bio-elektronisch wapen.

  Het wapen kan binnen een straal van 100km zodanig frequenties uitzenden dat bankiers niet meer kunnen functioneren. Ze krijgen spontaan diaree en moeten 72 uur lang op het toilet blijven zitten.

 2. De leeuw kan bij het lammetje al hij zich heeft leren beheersen en de dierenriem rond is en terug bij maagd eruikomt als we elkaar verstaan kan het vlug gaan het diepste verlangen van ieder mens is vrijheid vrede heelheid gun het iedereen en doe niets wat je zelf niet graag heb en los alle voorwaarden wat elkaar opleggen en onszelf opleggen basisinkomen is de basis onvoorwaardelijk van het zuivere echte goede zonder schijn

 3. Ja het is een hele dierentuin wat mensen zichzelf en anderen aandoen voor het geld daarom begin aan basis gewenst en yin en yang af gestopt waar we op weg gaan naar het licht waar we ongestoord kunnen blijven echt dansen dus vergeef alles en ieder een want ze weten niet wat ze doen heelal

 4. HET ZIT OOK WEL IN ONZE OUDE GENETICA ! MENSEN EVOLUEERDEN ZICH VIA REPTIELEN TOT MUIS-ACHTIGEN EN DAARNA TOT DE AAP, GELET OP DE OMSTANDIGHEDEN CO-EFFICIËNT ALS INSEKTEN, SLAPEND ALS MARMOTTEN, OM “ZO-FACINEREND-BLIJ-GELUKKIG” TE ZIJN!

 5. Ik hoop dat ik er vele heb wakker gemaakt laat de vrede van de tot u komen in deze wereld was hij niet in vrede laat dat duidelijk zijn

 6. Waar komen we weer samen met zelf liefde en terug met het beste wat in ons zit in het midden van de dualiteit rijk dom mijn koninkrijk is nog niet van deze wereld

 7. Ik exuseer mij Rob dat ik de waarheid zo uitvergroot van begin van lijden tot eind van lijden en dan is er woede het kantelpunt waar we het terug moeten kanaliseren en reduceren want het word een tegenpool sorry nogmaals aan d waarheid is ook zo verdomt negatief

 8. De belastingbetaler moet het recht krijgen. waaraan het belastinggeld besteed mag worden?

 9. Wie één van de tien geboden van god (ik schrijf de naam van deze fictieve flapdrol niet toevallig met een kleine letter) overtreedt die moet branden in de hel en het uitgillen van de pijn tot het einde der tijden. Maar god houdt wèl van de mensen. Misschien dat bij het lezen van het woord “staatsgodsdienst” bij sommigen toch wel een lampje gaat branden….ik weet het niet. Maar wat ik eigenlijk wil zeggen is dit:

  Die tien geboden bevatten 279 woorden.
  De Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring bevat 300 woorden.
  De wettelijke bepalingen van de EU voor het mogen invoeren van caramelbonbons bevatten 25.000 woorden.

  Dus dan weet je al vrij aardig waar we mee te maken hebben. Uiteraard moeten we allemaal in de EU blijven en om dat doel te bereiken is in Frankrijk als donderslag bij heldere hemel de zoon van Adolf Hitler naar voren geschoven. Let ook eens op de “aanklappers” op de achtergrond:

  https://www.youtube.com/watch?v=n58zkqt_NRo

 10. Nagenoeg alle onnodige kwaad dat er op onze aarde is (de wapenhandel is slechts een aspect van dit kwaad) vindt zijn oorsprong in ons geldsysteem. Geld is één van de grote uitvindingen van de mensheid maar ons “wettig betaalmiddel” (we mogen geen ander gebruiken!) is geperveteerd. Het is véél meer dan het handige ruilmiddel dat het had moeten zijn. Zo kan iemand het onbeperkt bezitten waardoor het voor anderen weer economie-ontwrichtend werkt. Maar er is nog veel meer aan de hand met ons geld. Waarom kan een mens eigenlijk als enige levensvorm strafrechtelijk vervolgd worden? Omdat ze het voor elkaar hebben gekregen dat mensen geld nodig hebben om te kunnen leven. En hieraan is heel goed te zien dat ons geld ook de inrichting van ons rechtsysteem is. De onderdrukking van de mensheid geschiedt steeds mèt en dóór het geld. We zijn nu in een periode aangekomen dat dit hele weerzinwekkende systeem van banken, politiek en hun media langzaam maar zeker in elkaar zakt. De Dollar (Pond, Euro) kan tegenwoordig alleen nog maar overeind worden gehouden door het voeren van oorlogen. Sommige geloofs-groeperingen (b.v. de Jehova’s getuigen) zien deze tijd als een “eindtijd”. Ik zie het als een nieuwe kans voor de mensheid. En hopelijk een betere.

 11. Een wapen in handen van een bewuste mens organisatie heeft totaal geen gevaar anderen willen onderdrukken ermee laat enkel angst zien om hun fouten schuldgevoelens te maskeren vrijheid vrede waarheid eenheid hoeft geen wapens wie zonder fout is werpe de eerste steen

 12. Gewoonweg kotsmisselijk wordt je van deze wapenwedloop en maar dreigen en angst en terreur zaaien?

 13. Het kan de NWO niet snel genoeg gaan met de geldontwaarding, oftewel de inflatie, die kwalijke Draghi blijft maar geld bij drukken zonder dat er wat steeds tegen overstaat, met als gevolg de huizenbubbel prijsstijgingen,huizenprijzen omhoog, overnames door ziekelijk-zich-rijkmakende-elite en waarbij de burger alleen maar nog dieper in een berooide portefeuille moet graven om nog wat betaald te krijgen?
  Is dit een wereld die kost het welzijn van de mens welvarend wil zijn?
  Daarmee zijn maar luttele mensen mee te pleasen?

 14. En dan te bedenken dat de omzetten binnen de farmamaffia die van de oorlogsindustrie nog ruim overtreffen!!
  In welke gekte leven wij!?
  Waaraan betalen wij in godsnaam belasting?
  Binnenkort weer 4 en 5 mei. Wat valt er te vieren?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.