Agressief Amerikaans Rijk laat tanden zien

Het Amerikaanse Rijk houdt niet alleen in het geheim zijn heerschappij in stand, maar ook openlijk. Met drie wapenfeiten laat Keizer Trump zijn tanden aan de wereld zien. Het westen applaudisseert, terwijl de VS het internationale recht schendt en straffeloos oorlogsmisdaden pleegt.

Openlijk

Westerse leiders, de Amerikaanse massamedia en de ‘militaire junta’ rond Trump juichen over de raketaanval met 59 Tomahawks op een Syrische luchtbasis na een vermeende gifgasaanval door Assad op zijn bevolking. De raketaanval is een schending van het internationale recht, een regelrechte oorlogsmisdaad. Dat stelt Karel van Wolferen in zijn gesprek met Weltschmerz. En de gifgasaanval is theater, met echte slachtoffers.

Daarna is er de conventionele bom aller bommen, de MOAB waarmee de VS Afghanistan bestookt. Afghanistan is nog steeds een onafhankelijke staat. Opvallend detail is dat het bombardement gericht is op een destijds door de CIA aangelegd grottencomplex in de bergen, wat ook door Bin Laden is benut.

Maar daar blijft het niet bij. Een Amerikaans vliegdekschip met ondersteuning en 5000 soldaten stoomt ondertussen op naar Noord-Korea omdat de leider van dat land kernproeven uit wil uitvoeren, die hem door de VS zijn verboden. China wil niet ingrijpen, dus dreigt Keizer Trump dit zelf te gaan doen.

Wat is er met de westerse wereld aan de hand? Komt het door het ontzag van de westerse leiders voor de militaire macht van de VS dat zij geen kritische noot laten horen? Het fanatisme en de zendingsdrang waarmee Afrikaanse en Arabische landen op de huid gezeten wordt bij mensenrechtenschendingen steekt schril af bij de doodse stilte als het Amerikaanse Rijk oorlogsmisdaden begaat.

Geheim

Volgens Marjorie Cohn, professor emeritus van de Thomas Jefferson School of Law heeft Amerikaanse President Donald Trump, na slechts twee en een halve maand van zijn presidentschap, zich nu al laten zien als oorlogsmisdadiger. Zijn regering doodt ongebruikelijk grote aantallen burgers waarmee hij zowel de Amerikaanse als internationale wetten schendt. Dit gebeurt tijdens geheime operaties. Lees verder: Oorlogsmisdaden Trump na 2,5 maand presidentschap.

Amerikaanse Rijk

Na drie openlijke Amerikaanse daden van agressie kan je alleen maar concluderen dat de zogenaamde bondgenoten van de VS niet meer dan meelopers zijn, die uit angst voor de macht van het Rijk, de kaken op elkaar houden.

Laten de heulende massamedia nooit meer Rusland als agressor bestempelen. Voorlopig is dit het enige land dat het Amerikaanse Rijk voorzichtig van repliek durft te dienen. Hun agressieve daden verbleken bij het wereldwijde wapengekletter van de VS. Toch zullen de Amerikanen voorzichtig moeten zijn. Zij faalden afschuwelijk in hun streven om Vietnam te onderwerpen. Ook Irak en Libië, dat bevrijd moest worden van dictators, heeft de bevolking in ieder geval meer kwaad dan goed gedaan. Ieder rijk raakt een keer in verval. En volgens sommigen is het einde van dit Rijk al weer in zicht.

Rob Vellekoop, 15 april 2017

19 Comments

 1. Daar zijn de inwoners van VS blij mee, eerst belofte binnenlaNDS beleid en structuur op poten te zetten en nu in een keer de ommekeer in de lijn van BUsh en zijn vorige oorlogsophitsers?

 2. TRUMP TROMPETTERT NATUURLIJK EN MOET ALS OLIFANT VOORZICHTIG ZIJN IN DE PORSELEIN-KASTEN VAN ZIJN VROUWEN… HET KAN BREKEN, WAT OORLOG BETEKENT!!!

 3. Ik laat mij onder de huidige omstandigheden door niemand meer dicteren wat nou beschaafd is en wat niet!

  • Als de wereld èrgens aan ondergaat dan is het wel aan de geveinsde beschaafdheid van de stompe horde. Geveinsd, want als je door dit land rijdt dan zien de voorgevels van de woningen er prachtig uit. Maar je moet niet aan de achterkant kijken, daar rot het houtwerk er vanaf. En zo is het helaas ook met de hersens van de meesten gesteld.

 4. Mark Rutte (woordelijk!): “We moeten onze vrienden van de NATO helpen”. Nederland is dus net zo’n stinkland als de VS. Maar mocht het NATO-gespuis de Russen echt aanvallen dan staat ze een flink pak slaag te wachten: Rusland is namelijk veel te groot om te bezetten en al helemaal om bezet te houden. Dat heeft niet alleen Napoleon maar ook de briljante Duitse strateeg met het snorretje en de spuuglok ondervonden. Buitendien wordt een leger dat niet gemotiveerd is uiteindelijk altijd verslagen door een leger dat wèl gemotiveerd is. De voor de Amerikanen beschamende afloop van de oorlog in Vietnam zegt in dit verband voldoende.

  Ik denk eerder dat het er bij elk incident om gaat een nieuwe koude oorlog met de Russen op te poken met het aloude doel: het aanspreken van de mooie levensverzekering van ook een koude oorlog. En dat zijn de bakken aan gemeenschapsgeld die de komende jaren ongecontroleerd de lucht in gaan.
  Ter oriëntatie een bericht uit de DWN: Duitsland heeft in het afgelopen jaar de “export van haar machinebouw” (lees: wapenhandel) weten te verdubbelen.

 5. Het feit dat psychiaters en psychologen het voeren van oorlog niet op hebben genomen als geestelijke ziekte in de DSM5, geeft aan hoe ze activisten die wel aan de goede kant staan bestoken. Kennelijk denken ze aan de behandeling van de getraumatiseerde slachtoffertjes nog een slaatje te kunnen slaan. Het is echt gebeurd. Anders had ik het niet kunnen verzinnen als fictief schrijfsel. Het is mij toch opgevallen hoe er weinig aandacht is voor de “gedachtepolitie” hier op de site, als de geestelijke stoornissen die veel mensen in de wereld hebben, als oorzaak, een werkelijke epidemische omvang hebben bereikt. Persoonlijk zou ik CDA stemmers ook willen zien als gestoord in denken en doen. Nu moet onze Grote Leider het ontgelden. Maar wie heeft er dan echt een raar kapsel? Nou dan.

  • Psychologie en psychiatrie zijn een geloof Rinus. Een geloof dat altijd ernstig misbruikt is én wordt voor politieke doeleinden. Hier de ontmaskering van de wereld van de psychologie en de psychiatrie als industrie van de dood:

   https://www.youtube.com/watch?v=Kbd2-EOPFwY

 6. Kijk en hoor de visie van henk k van wolveren maar eens dan vallen de puzzelstukjes wel bij elkaar?

 7. Grove taal heeft nog nooit ‘verbetering gebracht in de maatschappij RVDZ!!!! Laat aan je omgeving je eigen positieve instelling zien en help waar nodig is!.. Laat dat jouw bijdrage zijn in de samenleving.. Daar zijn we allemaal mee gediend..!!!..

 8. Nederland zelve is in de Gouden Eeuw ook een geduchte wereldmacht geweest. Die status gaat echter nooit zonder geweld of oorlogen, al of niet legaal. Al is het maar als zelfverdediging tegen allerlei jaloerse landen.

 9. Kritische geluiden komen ook nooit uit Den Haag ,logisch want dat zijn ook allemaal trekpoppen van de US en het systeem. ( Elite, banken, Rotschild etc )

 10. Kan rvdz ook normaal beschaafd Nederlands, en of is hij nog onbeschaafder dan de USA?! Wat een misselijk makende taalgebruik van iemand die nog in de oertijd leeft, zeker nazaat van’neanderthalers of zo Co Meijer. Inderdaad niet verstandig van de VS om met een oorlogsvloot op te stomen richting Noord Korea, ook al is het een communistisch land die overigens net als VS het recht heeft om kernwapenproeven te doen. Met welk recht heeft VS meer zeggenschap hierover? Maar ook Noord Korea moet verstand gebruiken, en ik vraag me af of Noord Korea wel verstandiger mensen heeft dan Trump cs, maar goed. Wellicht heeft China ook nog wat te zeggen als groot buurland en houd de VS en Noord Korea in toom.Co Meijer

  • Word je nou betaald voor je comment of hebben je ouders bij je geboorte het verkeerde weggegooid?

 11. Om het maar eens binnen de Paassfeer te houden, God de scheppert zou er goed aan doen eens flink in z’n hand te schijten en dan vervolgens de hele mop ter Aarde werpen!
  Bovenop dat stinkland zodat men door meters diepe stront moet baggeren om ergens te komen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.