Paasmarsen voor vrede in Duitsland in 90 plaatsen

Van Goede Vrijdag tot Tweede Paasdag zijn er in meer dan 90 plaatsen in Duitsland de traditionele paasmarsen van de vredesbeweging. Voor zover het weer dat toelaat verwacht het Netwerk van Vredescooperatieven dit jaar meer deelnemers door de vele wereldwijde crises. Hoofdthema’s zijn Syrië, atoomwapens, verhoging van de bewapeningsuitgaven, onopgeloste conflict in Oost-Oekraïne, de toenemende spanningen tussen de NAVO en Rusland, oorlog als vluchtoorzaak en de inzet in het buitenland van het Duitse leger.

 

Volgens een woordvoerder van de Vredeskooperatieven is de inzet van chemische wapens te veroordelen, maar mag niet als rechtvaardiging gebruikt worden voor nieuw onrecht. Zij vinden dat de Amerikaanse raketaanval op Syrië in strijd is met het internationale recht. De spiraal van geweld moet juist doorbroken worden.

Opnieuw is het thema afschaffing en een verbod van atoomwapens een centrale eis van de paasmarsen. Zij vinden dat het gevaar voor een atoomoorlog opnieuw toegenomen is. Wereldwijd rusten atoomwapenstaten nucleaire wapenarsenalen uit. Daarnaast nemen de spanningen tussen de landen toe. Met name tussen de VS en Rusland, maar ook recent met Noord-Korea. Het netwerk roept Duitsland op deel te nemen aan onderhandelingen voor een atoomwapenverbod en het verwijderen van Amerikaanse atoomwapens uit Büchel.

Met zorg wordt gekeken naar de toename van de militaire crisis aan de grenzen met de Baltische staten, van de NAVO en Rusland, net zo als het aanhoudende militaire en politieke conflict in Oekraïne. De vredesbeweging eist van de Bondsregering stappen van de-escalatie in plaats van troepenstationering in Polen en de Baltische landen.

Een oorlog – conventioneel of nucleair – zal het einde van de Europese beschaving betekenen.

Van 14 april tot en met 17 april zal ook dit jaar weer de vredesbeweging naar buiten komen tijdens het paasfeest met demonstraties, kennisgevingen, fietstochten, wandeltochten en vredesfeesten . Traditioneel vindt dit regionaal en lokaal plaats. Meer info.

Rob Vellekoop, 14 april 2017

13 Comments

 1. Beste Rob Vellekoop,

  In September : Der Marsch – 2017
  Duitse en Europese burgers eisen in Berlijn de terugtrekking BRD- eu politiek . Net als toen 1990 in de DDR
  Wir sind schon viele, aber es müssen noch viel mehr werden!
  Wer sich uns anschließen möchte, findet uns: https://www.dermarsch2017.de

  • @Robvdz
   Dat is een behoorlijke instinker, lees dit en je ziet dat deze organistatie voor de wereldregering zijn met global security.
   http://worldbeyondwar.org/alternative/

   Eerst maken we overal oorlog en dan gaan we het zelf oplossen door de NWO en een wereldwijd security system lees prisonplanet met vredes leger
   GOED HE?

   UHU…

 2. Marsen en herdenkingen zijn zinloos. Uit preventie zou Duitsland over moeten gaan tot effectieve grensafsluitingen en contrôles van binnengrenzen, zodat eenieder weet welke intenties men heeft bij grensoverschrijdingen. Je kunt dan ook gelijk controleren of men nog detenties open heeft staan e.d. Zo staan er in bijvoorbeeld nog altijd 12.000 detenties open om de simepele reden dat er slechts 2.500 cellen beschikbaar die men vaak voor wellicht veel geld ter beschikking stelt aan Belgische of Noorse criminelen. Ons celklimaat is zeer comfortabel vandaar dat hier veel belangstelling voor is van (buitenlandse) criminelen.

 3. Dat er in Duitsland massaal wordt gedemonstreerd voor de vrede verdient respect. Zeker als we weten dat in ons land een dergelijke demonstratie niet plaats zal vinden omdat de mentaliteit van de Hollanders niet dieper gaat dan de inhoud van hun portemonnee. En dat is ook nooit anders geweest, rivier-delta’s trekken altijd zakelijk ingestelde lieden aan die loyaliteit verwarren met zakelijke belangen. Maar ook bij de oosterbuurtjes heeft men het werkelijke venijn nog steeds niet helemaal in de gaten: de van dóórzicht getuigende aanslagen van de RAF op o.a. Amerikaanse legerbases in Duitsland -daar sneuvelden Amerikaanse militairen bij- werden destijds niet door het gehersenspoelde volk gedragen. Maar…de tijden zijn verandert. Misschien ligt hier een mooie toekomst open voor een vierde RAF-generatie. Want één ding is wel heel zeker: zonder er keihard voor te vechten zullen we nooit vrede op deze wereld krijgen.

  Of, korter nog: de muggen zijn de tweede blunder van onze lieve heer.

 4. Voorkomen is beter dan genezen:

  “Partij” komt van “pars populi” en betekent “het splijten van het volk”. Een politieke partij kan zich alleen maar op een doelgroep concentreren en kan dus nooit het algemeen belang dienen: dat is immers partij-loos.
  Helaas is het nederlandse volk te dom om dit ín te zien (laat staan te dóórzien) getuige de enthousiaste opkomst voor de recente verkiezingen en de uitslag ervan die zo langzamerhand ook een belediging zijn voor de allerlaagste trap van intelligentie.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.