CIA wil einde van Wikileaks

De machtigste inlichtingendienst ter wereld, de CIA beschouwt Wikileaks als een bedreiging voor Amerika, vrijheid en democratie. Inlichtingenbaas Mike Pompeo noemt de klokkenluiderssite een niet-overheidsgebonden inlichtingendienst. Een eervolle vermelding uit de mond van een man die met zijn geheime dienst kan beslissen over leven en dood.

Wikileaks heeft met de publicatie van Vault 7 stevig aan de poten van de CIA gezaagd, dat bewijzen in ieder geval de woorden van Pompeo, die de club van de Leaks zelfs als concurrent ziet.
In het persbericht van 7 maart geeft onderzoeksplatform WikiLeaks aan dat het start met een serie lekken over de Amerikaans Central Intelligence Agency. Onder de Code-name “Vault 7” komt WikiLeaks met de grootste hoeveelheid vertrouwelijke documenten ooit gepubliceerd over de CIA. Geen enkel elektronisch instrument lijkt nog veilig, omdat niet alleen tv’s, maar ook smartphones, autosystemen en computersystemen eenvoudig gekraakt en gemanipuleerd worden. Zelfs andere landen kunnen eenvoudig vals beschuldigd worden voor daden van de CIA, aldus Wikileaks.

Tijdens een bijeenkomst van de CSIS deed Pompeo zijn beklag over de werkwijze van Wikileaks, die hij er zelfs van beschuldigt mensen te rekruteren om bij de CIA te gaan werken. Ook herhaalt hij zijn beschuldiging naar de Russen dat zij Wikileaks hebben gebruikt tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen om data te lekken over het comité van de Democratische partij. Waarschijnlijk vanwege de verwachting dat als je een boodschap (onbewezen overigens) lang genoeg herhaalt, hij meer waarheidsgehalte krijgt.

In zijn toespraak maakt hij de voorman van Wikileaks Assange zwart en noemt hem een narcist:”
“Hij gebruikt het vuile werk van anderen om zichzelf beroemd te maken. Hij is een fraudeur, een lafaard die zich verbergt achter zijn scherm.”

De CIA-baas kondigt een aantal maatregelen aan:
1. Op dagen als vandaag doen wij een oproep aan degenen die een platform geven aan deze leakers en zogenaamde transparantie activisten. We kennen het gevaar dat Assange en zijn niet zo vrolijke band van broeders vormen een bedreiging voor democratieën wereldwijd. Onwetendheid of misplaatst idealisme is niet langer een acceptabel excuus om deze duivels als beroemdheden te behandelen.

2. Er zijn stappen om thuis te nemen. In feite is het een proces waarmee we al begonnen zijn. We moeten onze eigen systemen versterken, onze spullen beveiligen. We moeten bewijzen dat onze interne mechanismen ons helpen bij onze contraspionage missie.

3. Ten derde moeten we erkennen dat we Assange en zijn collega’ s niet meer kunnen toestaan hun vrijheid van meningsuiting te gebruiken tegen ons. Hen de ruimte geven om ons te vermorzelen met verduisterde geheimen is een perversie van wat onze grote Grondwet voorstaat. Het stopt nu.

4. En tenslotte en misschien wel allerbelangrijkst, we moeten het vertrouwen verdiepen tussen de inlichtingengemeenschap en de burger die we beschermen. En CIA kan je verzekeren dat wij ons inzetten om dat vertrouwen iedere dag te verdienen. We weten dat we het nooit als vanzelfsprekend mogen beschouwen. We moeten doorgaan zo open mogelijk te zijn met naar het Amerikaanse volk.”

De CIA is in 2014 in het nieuws gekomen vanwege haar martelpraktijken van gevangenen. Recent hebben publicaties van Snowden en Wikileaks meer inzicht gegeven in de geheime praktijken waarbij zij niet schuwen wereldwijd systemen af te luisteren van zowel bevriende als hen vijandige naties.

Pompeo spreekt in zijn vier stappen duidelijk uit dat niemand nog langer aan Wikileaks een platform mag geven, omdat zij de democratie bedreigen. Ik denk dat de CIA een van de grootste gevaren voor elk zichzelf respecterend democratisch land is en dat WikiLeaks ongelofelijk moedig en waardevol werk doet om de burger tegen machtsconcentraties als geheime diensten te beschermen.

WikiLeaks verdient onze waardering en steun.

Rob Vellekoop, 14 april 2017

8 Comments

 1. Some people in the mainstream may have been shocked to discover the extent of CIA spying on their lives, but that is truly the tip of the iceberg. If the technology already exists to affect, influence and (as we will learn) control the human frequency field and energetic structure, how close are we already to technological slavery? Consider these findings by Israeli scientist Dr. Ben-Ishai in this video:

  http://freedom-articles.toolsforfreedom.com/5g-iot-technological-control-grid/

 2. Het doel van wikileaks, het hoort bij de transitie.

  you look down at the bottom of the
  6:53
  WikiLeaks page there’s all this
  6:54
  information here but I thought this was
  6:56
  kind of interesting they even got
  6:58
  something called the hive they got
  6:59
  frequently asked questions and it says
  7:02
  isn’t WikiLeaks worried that the CIA
  7:04
  will act against its staff to stop this
  7:07
  series and it says no that would be
  7:09
  certainly counterproductive
  7:11
  counterproductive to okay because it’s
  7:16
  the point of putting this information
  7:18
  out there is to get you used to the fact
  7:20
  used to the idea that all of your
  7:23
  device’s everything that you own that’s
  7:25
  connected to the Internet can be used
  7:27
  through government back doors to spy on
  7:29
  you and yours you accept the fact that
  7:31
  you don’t even have privacy in your own
  7:33
  living room if you’re talking anywhere
  7:34
  near your television set

  https://www.youtube.com/watch?v=La3AiTmIWwY

 3. Ik toon hier een video die nog dateert uit 2010 waarop we zien hoe vooral burgers (waaronder ook twee journalisten) worden vermoord. Het heeft mij persoonlijk veel moeite gekost om dit soort opnames te onderzoeken. Het zijn dit soort moordpartijen van de Amerikanen die door Wikileaks in de openbaarheid zijn gebracht. Natuurlijk mag niemand deze beelden zien “daar ze een bedreiging vormen voor de vrijheid en de democratie”:

  https://www.youtube.com/watch?v=is9sxRfU-ik

 4. De laatsten zullen de eerste zijn de waarheid komt terug eerste na lange tijd en veel miserie licht na de duisternis vrijheid na macht vrede na strijd zekerheid na controle onvoorwaardelijk liefde na angst

 5. Inderdaad willen een einde aan, alles wat wijst op een derde WO?
  Gisgas-false-flag-reactie in Syrie, MOAB op Afganistan, en als het zo doorgaat op de raketsilo’s van Noord-Korea?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.