Video: Hoe miljarden mensen een paar gehoorzamen

Deze Nederlands ondertitelde video laat in bijna 7 minuten zien hoe eenvoudig een kleine groep mensen miljarden anderen besturen. “Het is verbazingwekkend dat de menigte van miljarden mensen een minuscule groep gehoorzaamt.”

Zijn we werkelijk afhankelijk van een regering die voor ons in actie moet komen omdat we het niet zelf denken te kunnen? Hebben we niet zelf gekozen om slaaf van het systeem te zijn en regeringen onze meesters?

“Neem je verantwoordelijkheid en laat een regering niet uitvoeren wat jij zelf niet wilt doen, anders ben je net zo schuldig en medeplichtig aan moord en onderdrukking als de regeerders die je voor jou laat optreden, oorlog voeren, mensen op straat zetten, privacy schenden, martelen, afluisteren, geld innen (belastingen), herverdelen van inkomen, uitbuiten en honger lijden.” Dat is de boodschap van Larken Rose.

Hij zegt:”Wanneer je in autoriteit gelooft, geloof je ook in de leugen dat alles goed zal komen doordat de autoriteiten het wel zullen oplossen. Begin te denken als een verantwoordelijk mens en handel er naar in plaats van te gaan wachten op de overheid als een slaafs individu.”

Regeringen hebben te veel ruimte gekregen en in plaats van de samenleving verbeterd hebben zij de mensheid eerder benadeeld, daardoor is een kleine elite onnoemelijk rijk en de overgrote meerderheid van de wereldbevolking ontzettend arm geworden.

In mijn boekje Nieuwe Tao vertel ik aan de hand van 20 illusies op welke manier wij ons vertrouwen hebben gegeven aan anderen bij gebrek aan vertrouwen in onszelf. Tot op de dag van vandaag ontbreekt het bijna 7 miljard mensen aan voldoende zelfvertrouwen om de samenleving in ons aller voordeel en van de aarde een hemel voor ons allemaal te maken. Pas wanneer we met zijn allen het besef hebben dat we ons niet door een minuscuul groepje mensen hoeven laten besturen en het kaas van ons brood laten eten zullen we kunnen lachen om de video The Tiny Dot.

Rob Vellekoop, 6 maart 2017

15 Comments

 1. Er is een mogelijkheid om je te onttrekken aan het hele gebeuren maar dit een uiterst zure appel waar men doorheen zou moeten bijten. wil je geen slaaf van het systeem zijn dan zul je zelf de keuze moeten maken om niet te gaan werken. Dit betekent helaas dat je geen woning kan huren of kopen en je niet bent verzekerd. Je stapt dan als het ware in een tijdmachine duizenden jaren terug naar de tijd van de jagers en verzamelaars. Je zult het hele wiel van de menselijke beschaving opnieuw moeten uitvinden. Zolang mensen gebruik willen maken van de zekerheden zoals een dak boven je hoofd en medische hulp zal het systeem gewoon voort bestaan. De meest rigelreuze methode om het systeem in zijn geheel de rug toe te keren is jezelf soeverein te laten verklaren, te stoppen met werken en te gaan leven van de natuur je te bieden heeft. Dit is in wezen allemaal een vrije keuze die men kan maken. Wanneer genoeg mensen dit zouden doen is het huidige systeem verleden tijd!

  • Dromers gezocht

   Wij zijn op zoek naar mensen met dromen en mensen die een plek zoeken om deze dromen te realiseren. Werken aan een alternatief voor onze westerse samenleving is enorm belangrijk. Vooral omdat iedere dag duidelijker wordt dat het Westen op een ijsberg gelopen is. De scheur onder de waterlijn wordt gevormd door rente, winstbejag en korte termijn denken. Om een nieuwe wereld vorm te ge­ven zijn visionairs nodig. Mensen met een visie en doorzettingsvermogen. We zijn vooral op zoek naar men­sen die zelf een stro-klei huis willen bouwen of dit willen laten doen.

   http://www.eigenwijsblij.nl/durven-ondernemen/oikoslibre-dromers-gezocht-vrij-thuis-eco-regio

 2. wanneer je de volgende link vinden kan gaat deze over het pv wat nooit bij de rechtbank wordt gemaakt. door dat dit een akte met wetskracht is.
  dus om die punt die deze akte met opzet niet maakt klein te krijgen gewoon even deze gebruiksaanwijzing lezen. het zal je niet gelijk lukken maar na een paar maanden studeren kan jij elke rechtzaak die jij ooit gehad heb nietig verklaren.
  http://www.hollandpromote.com/download/proces-verbaal-16-febr-2014-v6.pdf
  het werkt en het heeft al gewerkt.
  doe er je voordeel mee het is aan jou hoe jij jezelf gedraagt in dit systeem door te blijven spreken kom je er nooit.
  espavo, beste mensen…..

 3. Er zijn al talloze analyses gemaakt hoe het komt, maar die lossen niks op.
  Er is maar EEN oplossing: dat we weer gaan samenwerken in een lange-termijn-organisatie zonder winstdoel. Ofwel een grootschalige coöperatie zonder winstdoel. Ofwel een vorm van vereniging waarbij we elke maand en klein bedrag inleggen, en dat dan wel een jaar of 50 volhouden.
  Dat bedrag is bestemd voor aankoop van grond, want de macht overal ter wereld is gebaseerd op eigendom van grond, en de zeggenschap daarover.
  Zonder gemeenschappelijk grondeigendom worden we nooit iets, ongeacht met hoevelen we zijn. Zonder gemeenschappelijk eigendom in de vorm van een niet-commerciele coöperatie met zelfvoorziening als middel blijven we achter onze slavenhouders aanlopen.
  Met 10,000 personen die elke maand een Tientje in leggen heb je 100.000
  Euro per maand, en daarmee kun je elke gewenste aankoop moeiteloos financieren.

  • DAN MOET JE NIET BIJ DE PENSIOENFONDSEN KOMEN, DIE AANVANKELIJK INGESTELD ZIJN VOOR DE MENSEN VOOR DE OUDEDAGVOORZIENING, MAAR OP DE DAG VAN VANDAAG IS ER WEINIG SPRAKE VAN DOOR HET GESTEGGEL EN BEMOEIENISSEN MET HEDGEFONDSEN, MULTINATIONALS EN BANKEN, WAARBIJ UITEINDELIJK HET GELD NIET BIJ DE BETREFFENDE MENSEN KOMT, DOOR INDEXERING AF TE SCHAFFEN ENERZIJDS EN DE ZAKKEN VAN DE BESTUURDERS MET GOUDEN HANDDRUKKEN TE VOORZIEN ANDERZIJDS?

 4. De video geeft in grote lijnen wel weer hoe het zit met de verdeling van de macht.
  Echter een grote versimpeling. De massa is gehersenspoeld wordt verdeeld. Ieder gezin vader moeder probeert hun kinderen te alten studeren althans zo hoog mogelijk te komen. Zeker daar gaat het al fout. Ieder voor zich en de “gang” voor ons allen.

  Wat keihard waar is dat
  1) de massa/mens wordt gehersenspoeld
  2) de massa/mens wordt bang gemaakt ! Eigenlijk al in 1) besloten.
  3) de massa/mens heeft geen zelfvertrouwen. Is helemaal waar.
  4) de massa/mens moet opboksen tegen politie en leger voorzien van de nieuwste (massavernietigings) wapens, waar ze overigen met z’n allen zelf aan hebben meegewerkt.

  Hoe triest kan de wereld zijn.
  Het kardinale punt is m.i. de massa/mens heeft te weining empathe en vooral liefde voor zn/hr medemens.
  Het hemd is nader dan de rok. Eerst ik en mn kinderen dan de rest.
  O ja, ze weten het wel want soms doet men wel eens belangeloos iets voor een ander.
  Kortom Hebzucht, egoisme, angst, dom en luiheid en deep down verborgen sadistische gevoelens. leedvermaak en jaloezie op anderen die het ‘beter’ hebben, grotere auto, meer verdienen, mooiere vrouw of machtiger man etc.

 5. Heeft ook te maken met verdeeldheid/samenwerken.
  Dit is iets waar het kleine clubje wel goed in is (grote verdienste?) en wij de meerderheid slecht in zijn (geconditioneerde verdeeldheid).

  Ik kan me zo voorstellen, als je geboren wordt in het kleine clubje, en je je ziel aan geld/macht/duivel wilt verkopen/afstaan je vanaf je geboorte wordt voorbereid om samen te werken met dit kleine clubje om de rest te domineren.

  Terwijl als je in de grote groep geboren wordt, je wordt voorbereid om een (verdeelde) slaaf te zijn.
  Sterker nog, alles wat met het kleine clubje te maken heeft wordt onder de grote groep als belachelijk bestempeld.
  Dit zijn een paar dingen die ik in het filmpje mis, verder aardig filmpje.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.