Nieuwe Partijen gaan op tournee

Van 28 februari tot en met 14 maart vindt in 6 steden in de provincies Utrecht en Gelderland het Nieuwe Partijen Debattournee plaats. Een van de nieuwkomers Vrede en Recht organiseert het tournee omdat de traditionele media nalaten voldoende aandacht te besteden aan de nieuwe deelnemende partijen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017.

Al wekenlang domineren de oude partijen het tvbeeld, het radiogeluid, de kies- en stemwijzers, de traditionele media.
Iedere zucht die Buma laat, elke uitvlucht van Wilders, elke belofte van Rutte en toezegging van Asscher worden zorgvuldig dagelijks naar buiten gebracht.

Om deze ongelijke situatie enigszins te doorbreken komen de nieuwe partijen met een tegenoffensief.

Zij debatteren in een reeks van 6 debatten die elk 2 uur duren van 20.00 tot 22.00 uur, over de thema’s duurzame economie, sociaal Nederland, oorlog en het basisinkomen.

Naast de traditionele politieke partijen die overvloedig in het nieuws komen, zijn er de nieuwe partijen met
nieuwe ideeën en inspiratie om Nederland een andere weg in te laten slaan. De traditionele media overladen de kiezers met het krakende geluid van de oude politieke partijen. Het Nieuwe Partijen Debattournee wil daarin verandering brengen.

De nieuwe partijen van kieslijsten 17 tot en met 28 gaan met elkaar in debat in de volgende steden:
Dinsdag 28 februari Hilversum, Raadhuis, Dudokpark 1
Donderdag 2 maart Utrecht, Stadhuis, Korte Minrebroederstraat 2
Dinsdag 7 maart Apeldoorn, Imkersplaats 38
Woensdag 8 maart Zutphen, Broodfabriek, Lijmerij 23 (achter treinstation)
Donderdag 9 maart Ede, Cultura, Molenstraat 45
Dinsdag 14 maart Arnhem, Bibliotheek De Rozet, Kortestraat 16

Deuren gaan open om 19.30 uur, de debatten zijn steeds van 20 – 22 uur.

Nieuwe Partijen

 

Meer info: facebook evenementen

32 Comments

 1. Forum voor democratie, die een duidelijk woord te vertellen heeft wordt zelfs in tv-debatten geweigerd, natuurlijk omdat tegen de haren van de bestaande orde indruist?

 2. Stem Niet, dat is het allerbeste wat je kunt doen. Geef je stem niet weg, maar neem zélf de verantwoordelijkheid, samen met je medemensen. Centralisatie van macht is de grootste bedreiging voor ons voortbestaan en dat van onze kinderen en kleinkinderen.

 3. partijen zijn niets anders dan belangengroepen van oud tot nieuw vooral het eigenbelang staat voorop.
  als we alle mensen binnen het betaalde partijstelsel optellen is dat ten opzichte van het volk een zielige minderheid
  die zelfde minderheid regeert omdat wij in blind vertrouwen en gemakzucht de macht uit handen hebben gegeven… ergo het maakt niet uit of er meer van het zelfde in de aanbieding zit.

  wij de bevolking moeten onze eigen inbreng en macht terug gaan vorderen.
  dus LEES DE PARTEIPROGRAMMAS… maak een keus op dat wat jij denkt dat het beste met jouw ideeën overeenkomt .
  stemmen is maar een begin… houd een partij zich niet aan de beloofde regels moeten wij het volk bij hun persoonlijk aan de bel gaan trekken… brieven mailen… partij bijeenkomsten bezoeken en DE MOND OPENTREKKEN.
  kritiek uit volk grootschalig ingezet kan toch wakker maken het zit wat minder riant op het blauwe leer.tja…hmmm dan ga ik er nu nog maar even vanuit dat niet ALLE politici door en door corrupt zijn.
  er wordt meegekeken en dat moet uiteindelijk toch invloed hebben op de nog misschien oprechte mensen binnen partijen.
  er moet nu eenmaal een form van organisatie en regelgeving zijn het huidige stelsel kan gerenoveerd mensen beter gescreend op achtergronden binnen de functie GEEN LOBBYISTEN..
  parlementsleden moet bewust worden van hun functie…. zij worden geacht het landsbelang en dat van het volk te dienen.. jaja zo zou het moeten zijn de buffer tussen de regering die de macht draagt en het volksbelang dat eigenlijk altijd voorop moet staan.
  DAT is de rol van de parlementariër niet het gekonkel binnen coalitie gekliek en dienen van de grootgeld grutters… een belang lands en volksbelang.
  voedselbanken zijn een aanfluiting op een rechtvaardige samenleving zo ook huisuitzetting zonder enige vorm van redelijke opvang dat ruikt naar bananenrepubliek

  dus wel stemmen vinger aan de pols en actief reageren… tja wat minder luie stoel maar het kan verbetering brengen

 4. Waarom is de lijst met nieuwe partijen niet compleet? Ik mis het Forum voor Democratie!!

 5. PIJL-SNEL-BRAAF-ONDER-DANIG “JA-ZONDER-NEE-KNIK-KEN” VOOR-ONDERWORPEN-HARMONIE BEKLEMT DOOR PIJN AL MIJN VRIJ-ZIJN-RECHT . . . BEROOFT EIGEN LEVENDE GEVOEL VAN EER . . . !

 6. Die doen voor spek en bonen mee, en ze worden er rijkelijk voor betaald, uit het niets komende?
  Dat geeft de bestaande partijen de buit te verdelen en nou mag pechvogel het weer proberen?
  Wat een samen geraapt zootje zeg!

  • Die rijkelijke betaling kan ik niet plaatsen, volgens mij moet je geld meebrengen (11.250,- euro) om uberhaupt met een lijst te mogen meedoen!

   • Hoeveel partijen worden niet gesponsord?
    Je gaat me toch niet vertellen dat sylvana ze zo uit eigen vermogen neertelt? Die kost al een megafortuin om zich op te maken?

 7. Dat wordt dus vier jaar lang minister-president Alexander “Bilderberg” Pechtold. Nederland éénmaal, andermaal…verkocht!

  Ons parlement is niet eens meer operationeel aangezien ze haar “koningsrecht” (de verdeling van het belastinggeld) aan Brussel heeft overgedragen. Stemmen en politieke partijen zijn daarmee volstrekt zinloos.

  Wie nu nog gelooft in een politieke oplossing die heeft de ernst van de situatie niet begrepen en geen kennis van het Verdrag van Lissabon noch van het ESM-verdrag genomen.

  Het is massaal thuisblijven met de verkiezingen óf een paar dagen en nachten druk in de weer zijn met rompen en ledematen van misdadigers van de ergste soort op het Binnenhof. Men vergisse zich niet: méér dan de helft van alle misdaad in ons land bestaat uit het misbruik maken van bevoegdheden door overheidspersoneel. Daarmee is deze zorgvuldig verzwegen vorm van georganiseerde misdaad een grotere bedreiging voor de nederlandse samenleving dan alle “gewone” misdaad in ons land bij elkaar.

  WE ZIJN TOCH NIET GEK?

  • Zelfs de doodstraf heeft het politieke tuig -preluderend op komende ijzeren tijden- ons land weer binnengehaald. De doodstraf staat -versluierd!- weergegeven in het Verdrag van Lissabon dat in 2008 met ruime kamer-meerderheid is aangenomen:

   https://www.youtube.com/watch?v=3iuPA48VwIM

   Nogmaals: als een dier of een mens wordt geterroriseerd door misdadigers van de ergste soort dan heeft het het volste recht zich tegen die terreur te verdedigen. Óók als die terreur afkomstig is van politici, rechters, officieren van justitie, politiemensen, advocaten psychologen of ander crimineel schorem.

  • Helemaal met Johan Bosman eens! De politiek is door en door corrupt! Het schaduw parlement Bilderberg regeert en daar gaat niets aan veranderen. Alleen na een totale systeem crash veroorzaakt doordat het volk de stekker eruit getrokken heeft! Zolang wij gewoon blijven meewerken zal er nooit,nooit iets veranderen! Platgooien die tent!

   • Ik heb jouw link naar Sam Broersma nog eens doorgenomen Bernadette. Veelzeggend in dit verband is dat de kabinetsleden bij de inauguratie van een nieuw kabinet wèl aan de kroon trouw zweren maar niet aan de kiezers die hun -uiteraard volkomen misplaatste- vertrouwen in die nieuwe kabinetsleden hadden gesteld.

    • Enige juiste gedaan met die achterlijke kiespas wat ik ermee kan doen. Retour afzender. Wegwezen met die reclame voor gebakken lucht en tweedehands poep.

     • ….en dan maar gewoon wachten…totdat het allemaal vanzelf verandert?

     • Nico heeft het prima begrepen. Politiek is een geloof en er zijn gelukkig nog mensen die hun ziel niet aan iets anders willen ophangen dan aan zichzelf.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.