Facebook bouwt aan censuurmuur: de heksenjacht is geopend

Voortaan zullen alleen nog Franse artikelen van alternatieve websites gelezen kunnen worden op Facebook die de Franse main stream media acceptabel vinden. Het wachten is op censuur in Nederland. Wanneer houdt Facebook de artikelen van De Lange Mars, Wanttoknow of van De Vrije Media achter de muur van censuur?

Facebook lanceert een actie tegen ‘fake news’ in Frankrijk en in Duitsland.

Voor Frankrijk geldt een samenwerking met acht media om, zoals FB dit noemt ’te strijden tegen de verspreiding van onjuist nieuws voorafgaand aan de presidentsverkiezing van dit jaar’.

Agence France-Presse (AFP), BFM-TV, Franceinfo, France Médias Monde, L’Express, Liberation, Le Monde and 20 Minutes bepalen voor Facebook wat ‘fake nieuws’ is. Nadat Facebookgebruikers FB hebben getipt over een verhaal waarvan zij denken dat het onjuist is, zal de inquisitie van de 8 nieuwsvoorzieners dit checken. Als twee of meer leden het artikel onwaar vinden, dan zal Facebook een banner over het bericht aanbrengen.

Volgens inquisiteur Le Monde kan de circulatie van het bericht door aanpassing van een algoritme worden verminderd. Trots meldt deze Franse krant dat dit hun voorwaarde aan Facebook voor deelname was.

FB beweert dat zij dit doen om ‘de ervaring van de mensen op Facebook te verbeteren’. Als zij dit serieus zouden menen dan zou de FB community zich ook moeten kunnen verzetten tegen de hinderlijke advertenties van bedrijven die op de argeloze gebruiker worden afgestuurd door FB. Of zijn dit soort opmerkingen voortaan ‘fake nieuws’.

Facebook schrijft:”Het is voor ons belangrijk dat de verhalen die je op FB ziet autentiek en betekenisvol zijn. We zijn enthousiast over de vorderingen, maar we weten dat er nog heel wat te doen valt. We blijven hier net zolang aan werken totdat het goed is.”

Daarnaast gaat FB samenwerken met Google op het gebied van een andere feiten-controle initiatief, CrossCheck. Daarmee kunnen gebruikers vragen stellen en informatie vergaren van 16 Franse media inclusief AFP, Le Monde, Libération, Franceinfo and France Médias Monde.

Ook in Duitsland is Facebook een initiatief gestart in haar heksenjacht op ‘fake news’. Hier maken ze zich zorgen over het verspreiden van valse berichten en haat uitspraken, die de verkiezingen zouden kunnen beïnvloeden in september.

Ook de Europese Commissie bemoeit zich met het ‘fake nieuws’. Zij waarschuwen sociale media providers aan te zullen pakken als ze de bronnen van nepnieuws niet aanpakken.
In november 2016 is de EU al druk in de weer om de nieuwsvoorziening naar de Europeanen flink te censureren.
Het Europese Parlement heeft toen een motie aangenomen naar aanleiding van een Rapport over communicatie waarin staat dat het (Russische) media aanbod moet worden beperkt en nieuwe en sociale netwerken kritisch gescreend moeten worden op desinformatie. Deze anti ‘fake nieuws’ hetze komt de Europese Commissie dus prima uit.

Ondertussen maakt RT er melding van dat onderzoek heeft aangetoond dat de invloed van nepnieuws op de Amerikaanse verkiezingen overschat wordt. Een onderzoek uitgevoerd door economie professoren van Stanford University en New York University concluderen dat “als fake nieuws de verkiezingsresultaten zou hebben beïnvloed, dan zou een enkel fake bericht evenveel effect moeten hebben als 36 tv-advertenties.”

Rob Vellekoop, 6 februari 2017

18 Comments

 1. Ram Ram !

  Na de schoolse en clichématige beschuldigingen van het hebben van complottheorieën en waanvoorstellingen in 1995, uitlopend op een veroordeling van mij in 1997 hier even een droge opsomming van inmiddels geleverde feiten .
  De vrijgegeven dossiers zoals ”Operatie paperclip” , “Mk-Ultra Mind control” gaven om te beginnen wat meer duidelijkheid in de problematiek .
  Onafhankelijk van elkaar waren er overal op de wereld al mensen bezig met juridische, journalistieke  en/of privé onderzoeken.
  Ted Gunderson , De werkgroep Morkhoven , Micha kat , Wikki  leaks en vele anderen hadden op verschillende manieren al getracht iedere keer weer dezelfde soort van misdaden aan de kaak te stellen .
  Talloze publicaties waren en zijn er inmiddels verschenen over telkens weer de zelfde en gerelateerde misstanden .
  De gevolgen hiervan zijn inmiddels teveel om op te noemen, maar hier volgen er een paar .
  Na de geruchtmakende zaak omtrent Mark Dutrux  
  * De zaak Demmink .
  * Het aftreden van de Paus [ Met bliksem inslag].
  * De publicaties van bijna 1000 getuigenverklaringen tegen Jimmi Saville
  * De vondst van de stoffelijke resten van meer dan 800 pasgeborenen en kinderen in Tuam [Ierland] .
  * De arrestaties in onder andere Engeland , Nederland [In Zwolle zijn mijn waanvoorstellingen inmiddels gedeeltelijk gearresteerd ] ,  Noorwegen en Italië .
  Na gedegen juridisch onderzoek van onder andere  Interpol.
  * De publicaties van het inmiddels opgerichte ITCCS.
  * en dus recentelijk Pizza gate …
  Om dit soort geleverde feiten nog steeds als waanvoorstellingen en complottheorieën of als zijnde nepnieuws af te doen lijkt mij wat te simpel gesteld .
  We hebben het toch nog steeds  over het zelfde onderwerp ?
  Verder nog even een paar schimmige zaken die al lang weer in de vergetelheid zij geraakt :

  * Het I.R.T. onderzoek met als gevolg het ongeluk van Maarten van Traa .
  * Het meisje van Nulde .
  * De Zandvoortse kinderporno zaak.
  * Het rolodex onderzoek .
  * Marianne Vaatstra , Manuels Schatwald en vele anderen
  * De talloze getuigenverklaringen die er inmiddels op you tube zijn verschenen.
  * recentelijk de arrestaties in Californië en nu de keiharde feiten en cijfers  uit Australië.
  Om dit soort berichten [en nog veel meer] nu in 2017 simpel af te doen als zijnde nepnieuws vind ik echt te grof .
  Hiermee wordt namelijk weer volledig aan de inhoud en de impact van de gepubliceerde artikelen voorbij gegaan .
  Bovendien er zijn al velen met naam en toenaam genoemd in de diverse publicaties en er is nog niet 1x om rectificatie gevraagd.

  Wat hadden de reguliere media , die het privé  bezit zijn van maar een paar mensen wat ze gevoelig maakt voor manipulatie , ons indertijd  gebracht ?
  In plaats van ons meer inzicht en duidelijkheid te geven hebben zij ons alleen maar voor meer raadsels geplaatst .
  Wat de reguliere pers ons de laatste 20 jaar heeft voorgeschoteld hebben ze zelf nog steeds niet weten te verifiëren .
  * 9-11 , Osama bin laden in Afghanistan ,  chemische wapens in Irak , er bleek allemaal niets van waar te zijn ..
  En wat was de reden van de oorlog in  Libië  en Syrië ?
  Het zal wel onduidelijk blijven .
  Een heleboel aanslagen en doden later heb ik nog steeds geen normale rechtszaak in de kranten kunnen volgen of op de t.v. gezien.
  Behalve 2 zaken in Nederland is er nog geen normaal proces geweest met technisch bewijs  of advocaat of hoe dat ook al weer ging vroeger .

  Bedankt voor je aandacht .

  Groetnn

  Sri sri Magnitude
  [AardbevingsGroninger / donder en bliksem predikant ]

 2. Steemit.com kan een mooi alternatief voor Facebook. Deze site maakt gebruik van open source software en blockchain dus geen censuur meer. De site verdient zijn geld wel net zoals Facebook dmv advertenties. Maar er is heel goed nieuws. Je verdient er zelf ook geld mee! In tegenstelling tot fb.

 3. Er is een alternatief voor fakebook.. en dat is LiveCrew. Nederlands en dus een beetje de Hyves van vroeger. Om deze in de lucht te houden en jouw privacy te garanderen kost dit een paar euro per jaar. Dan heb je ook geen vervelende advertenties want ja… een site in de lucht houden kost toch geld!Fakebook is zo Illuminatie. mindcontrol, verdeeldheid en racisme.

  • daar ben ik zéér in geïnteresseerd, moni, want volgens mij ben ik al geblokt bij fb, want mijn site IS er nog wel maar ik kom er niet meer in…….Ik plaats veel “anarchistische”artikelen, o.a. over het totaal corrupte en nep-koningshuis. Dus ik ga me aanmelden bij LIVECREW.

 4. We hebben natuurlijk niet alleen maar nepnieuws. We hebben ook nepmedicijnen, nepziektes, nepgeld, nepvrijheid, neprecht, neppolitiek en dus ook een nepdemocratie voor -hoe kan het ook anders- nepmensen. Ik zou zo zeggen: slof straks weer lekker allemaal naar de stembus en daarna weer gauw aan het werk voor jullie nieuwe minister-president (n.b: ongeacht de verkiezingsuitslag!) Alexander “Bilderberg” Pechtold. Nederland éénmaal, andermaal… verkocht! Want Alexander heeft zich al een tijdje warmgelopen langs de zijlijn en hij is dom en brutaal genoeg om de veel te hete aardappel op te vangen.

  En voor wie nog wat geld heeft liggen en graag wil bijverdienen: de Franse politieke top wordt momenteel achtervolgd door corruptieschandalen. Dit terwijl Marine le Pen al op een monsterzege aan het afstevenen is. Niet dat dit automatisch betekent dat zij ook de nieuwe Franse minister-presidente zal worden maar wèl dat Frankrijk de EU gaat verlaten. Dus herinner ik er even aan dat in de nacht van de Brexit de kiloprijs van goud met 4000 Euro omhoog sprong. Mijn vrouw en ikzelf gaan in ieder geval mooi verdienen aan de steeds verdere ineenstorting van de economie.

   • Tja Bernadette, een vènt dat is een uitstervend ras. Sven is nog één van de zeer weinige!

  • droom verder johan maar droom de GOEDE dromen…Verdienen aan goud??? Dat gaat écht niet gebeuren want net als AL het andere wordt ook de goudprijs gemanipuleerd en bij die manipulanten ligt de wérkelijke macht.

   • Dromen? Ik? Jeanine: je weet geen zak van goud af. Ik ga niet zeggen dat het goed of fout is om aan goud te verdienen maar mijn vrouw en ik hebben na zorgvuldig onderzoek al jaren geleden besloten de Euro vaarwel te zeggen -behalve voor de lopende zaken- en edel metaal aan te schaffen. Ja, de goudprijs wordt gemanipuleerd maar fysiek goud (dáár gaat het om!) is een volmaakt rechte lijn in de economie. Het is een anker voor uit arbeid verkregen welvaart. Als ik dus op fysiek goud winst maak betekent dit niet dat dit goud meer waard is geworden maar dat de economie er onderuit is gevallen. En dan is het kassa. Het is niet anders.

    • Jeanine, ter oriëntatie: de “Brexit” was op 26 juni. Kijk eens op een goudkoersgrafiek (hier is er één: http://www.zilver-inkoop.nl/goudprijs.html) wat er die dag gebeurde. Het goud werd op slag 4000 Euro per kilo duurder. Wie het toen in bezit had in plaats van de Euro verdiende hetzelfde bedrag per kilo er dus mooi bij.

     Iedereen kan verdienen aan het ineenzakken van de economie. Vreemd genoeg durven maar weinig mensen goud te kopen. Terwijl goud het enige echte geld op de wereld is verkiest men toch liever een mooi bedrukt papiertje dat nergens door gedekt is.
     Goud is eerlijk, geld liegt!

 5. facebook heb ik altijd gemeden, daar ik heel deze mikmak ,met Gates en consorten al doorhad!
  Gewoon boycotten en een eurobook desnoods, met alle vrijheid, instellen?

 6. Wij zijn gestart met een crowdfunding campagne voor een facebook kloon. We kunnen ons dit laten gebeuren of ons er tegen verzetten, wij van http://www.sociali.nl hebben gekozen voor verzet. Meld je alvast aan en help ons ons nieuwe netwerk te helpen bouwen. Kun je financieel niet bij dragen help dan om sociali te delen, laat de multinationals niet de baas worden over onze media.

 7. Aan de ene kant maakt het artikelen juist interessanter want wat niet ‘mag ‘is juist underground en dus geselecteerd als waardevol. Aan de andere kant, laat ze toch HARDSTIKKE doodvallen want wees eerlijk het is toch het nieuwe breaky-break 27Mc bakkie gelul met ‘vind ik leuk’ bullshit zonder inhoud!
  Exit! met die Zimmerman zionist erbij!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.