De Clip van 2016: Klijnsma aan de schandpaal

De redactie van DLM heeft deze clip met Sadet Karabulut uitgeroepen tot De Clip van 2016. Zij slaat de spijker op de kop door PvdA staatssecretaris Klijnsma te wijzen op haar wandaden en verzoekt haar hiervoor publiekelijk excuus te maken. Wij zullen haar wandaden in ieder geval niet vergeten! Voor mensen die niet precies meer weten wat zij misdaan heeft lees het artikel over de participatie, want PvdA-er Klijnsma zal de geschiedenis ingaan als degene die ons basisrecht op voeding en onderdak de nek heeft omgedraaid.

https://www.facebook.com/SocialistischePartij/videos/10154818881647528/

1 juli 2014 einde basisrecht op voeding en onderdak dankzij PvdA-er Klijnsma

Rob Vellekoop, 27 december 2016

8 Comments

 1. De zweep erop zou Klijnsma zeggen? Dat zij met talenten bezegeld is om mensen wat wijs te maken, wil niet zeggen dat ze van alles op mag leggen?
  Tot de slavernij veroordeeld ze zouden zich moeten schamen, mensen die al tevreden zijn met de mogelijkheden, die al vergeleken met andere beperkt zijn mogen niet verder beperkt worden?

 2. Vrijheid zonder de politiek van Sinterklaas en consorten

  Er zijn mensen die alleen in wantrouwen en met verboden en geboden leven. Er zijn politici en volgelingen die niet meer buiten een technocratisch kader kunnen denken en leven. Daar zijn er kennelijk nogal wat van in de Staten- Generaal der Nederlanden. Dat alles wordt dan geprojecteerd op en verwoordt naar het volk ondersteunt door allerlei grote van menselijkheid ontdane gemende delers, statistieken en planbureaus.

  Dit alles ook om het failliet van het neoliberalisme en (super) kapitalisme te camoufleren. In tijden van crisis wordt eerst de ‘onderkant’ van de samenleving aangepakt. Ik bedoel degene die ‘niet heeft’, de kwetsbaren en zij die wij in ons wetenschappelijke verhevenheid niet meer kunnen verstaan. Zij die geen stem hebben: onze andere levende medebewoners. Daar zijn er inmiddels al heel wat van uitgeroeid. Afgestempeld met: ‘Noodzakelijke Groei’. En zo vervolgt het politieke circus zijn weg.

  De huidige politiek is langzaam maar gestaag vastgelopen in zijn eigen boekhoudkundige molen. En maar gas uit Groningen oppompen. Totdat dat niet meer gaat: de Groningers moeten maar aan de aardbevingen wennen. En maar multinationals pleasen met ‘belastingvoordeeltjes’ want is goed voor het heilige der heiligen, de werkgelegenheid, betaald werk.

  We zijn het allemaal gewoon gaan vinden. Op een steeds groter wordende groep activisten na. Zij creëren hun eigen werk, eigen onderneming en eigen leven met als hoofdmotto:’samenleven van binnenuit’ en ‘genoeg is genoeg’. Repressie is hun deel. Maar dat kan hen niet ontmoedigen. Het geeft namelijk juist aan dat het systeem op wankelen staat.

  Sinterklaas heeft in onze cultuur in wezen nooit bestaan maar is een uitvinding uit de derde eeuw van de rooms-katholieke kerk om ‘heidenen’ en vrijdenkers hun zonnewendefeesten te doen vergeten. Zwarte Piet,is er later ook nog bij verzonnen. Het SK-feest is een kapitalistisch politiek feestje voor de middenstanders geworden. Daar aan vast houden als strohalm van ‘onze cultuur’ is heel erg triest en koersen op simplisme en nationaalsocialistisch sentiment.

  Er zijn mensen die in vertrouwen en zonder geboden en verboden leven. Zij die hun eigen feest bedenken en dat gezamenlijk gaan vieren. Zij springen weer met een gerust hart over het eigen gemaakte vuur. Zij werken onvoorwaardelijk en onbezoldigd aan een nieuw voor een ieder bereikbaar cadeau; onbegrensde vrijheid.

  Gelukkig Nieuwjaar alvast.

 3. Het zou heel wat beter zijn als de SP eens met een concreet wetsvoorstel kwam om die hele particpatiewet de nek om te draaien. Wanneer gaan ze dat doen / Een Onvoorwaardelijk BasisInkomen voor iedereen zonder vast werk-contract. Waarom blijft de SP tegen een OBI ?

 4. Vanaf de zijlijn lopen de SP-ers te roeptoeteren, alsof het allemaal opgezet is en deze afvallige republikijnen-optreden is slechts schijnvertoon?

 5. Leuk hoor Sadet Karabulut, een Clip van 2016. Het is alleen een mooi praatje voor de bühne.
  Wat geweldig dat een kamerlid wel één maal per jaar een staats secretaris op haar wanbeleid aanspreekt in de 2e kamer en daarmee gelijk de Clip van 2016 prijs verdient.
  Zo belachelijk is de gehele NL politiek

  • Beste Johan, Sadet uit het hele jaar door kritiek op het asociale beleid van Rutte via Klijnsma. Deze uitspraak en actie staan zeker niet op zichzelf.

   • De hele sp roeptoeterd maar wat. Wanneer hebben ze ooit aktie gevoerd tegen de dwangarbeid? Precies, nooit

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.