Ieren in de rij voor voedselpakket

Op 22 december rond 10 uur staan al meer dan 3000 mensen in de rij voor een voedselpakket van de kerk. The Irish Times brengt verslag uit van de rij waarin ook ouderen en jonge kinderen staan. Deze bouwde zich op om 6 uur en rond 9.30 uur stond hij al tot aan Church Street in Dublin.

Broeder Kevin Crowley, die het centrum leidt zegt dat de rij groter is dan vorig jaar.

“Maar ik denk dat hij dit jaar langer wordt dan 3000,” zegt Broeder Kevin. “Het is schokkend, maar ik ben niet verrast. Het is echt afschuwelijk is als je kijkt naar het aantal kinderen die hier met hun moeders komen.”

“De regering zegt dat er herstel is, maar er is geen herstel voor de armen.”

Iedereen die in de rij staat heeft een ticket dat hem recht geeft op twee blauwe plastic zakken met eten, een met niet bederfelijk voedsel zoals thee, suiker, muesli, blikjes vis, blikken bonen, puddingmeel, chocolaatjes en biscuitjes, en een met bederfelijk voedsel zoals melk, kaas, een kip en boter.

“Het is absolute schande dat in 2016 nog steeds mensen in de rij staan voor eten, dat was misschien te verwachten in 1916.”

De broeder vertelt dat een kind hem vroeg of de kerstman hem nog wel zou weten te vinden nu hij in de opvang zat.

Denk niet dat de situatie beter is in ons land met meer dan 150 voedselbanken en met zo’n geregistreerde 100.000 klanten.

Rob Vellekoop, 24 december 2016

9 Comments

  1. Die toestanden in de VS al jarenlang heersen, ook volgens ooggetuige hiervan van Leon de Winter, gaan zich hier ook voltrekken!

  2. Zullen we wedden dat er in de AZC -GEEN- honger wordt geleden!!!

    Weet je hoeveel bijstand gezinnen ik ken, waar de papa’s en de mama’s wel honger hebben?
    Dit vinden de Nederlanders schijnbaar een normale gang van zaken….

  3. Ik denk dat in Nederland de armoede groter is. Alleen in Nederland staan de mensen gelukkig niet in de rij en is het minder inzichtelijk. dit zijn de feiten die ik heb opgezocht op de site van de voedselbank;Eind december 2015 hebben de voedselbanken in Nederland 35.000 huishoudens als klant. Dat komt overeen met 88.000 personen. 40% daarvan is nog jonger dan 18 jaar. De voedselbanken zijn het afgelopen jaar fors gegroeid en er komen steeds meer voedselbanken bij. Er melden zich nieuwe groepen klanten: ZZP-ers, MKB-ers, mensen in echtscheiding. Het beeld dat opdoemt is dat vrijwel iedereen een potentiële klant is. Als het dubbeltje opeens de verkeerde kant op valt.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.