Bedelpost uit Praag

Net als bij ons is bedelen ook in Praag een alledaags verschijnsel. Mannen liggen hier geknield op de Karelsbrug of op de route van deze populaire brug naar de kerstmarkt op het grote plein. Maar verderop naar Narodni knielen ze ook met hun hoofd op hun handen op de vrieskoude stoep. Een leeg bekertje voor zich.

Ondertussen passeert volk, veel Tsjechen maar ook mensen uit allerlei landen goed gevuld met gluhwein en gerookte kastanjes, de arme slachtoffers van het asociale beleid. Een enkeling voelt wat en geeft, het overgrote deel ‘kan er ook niets aan doen, het is nu eenmaal zo’.

Deze bedelaars zijn de stille schrijnende getuigen van de verrotte samenleving waarvan zij slechts een duidelijk zichtbaar topje zijn. Het overgrote deel van de armoede is op het eerste gezicht niet zichtbaar. Dat zijn mensen met een uitkering, die volgens Europese maatstaven steeds minder wordt, gevolgd door een massa van armen met een of soms meerdere slecht betaalde baantjes. Ook de mensen met beter betaald werk, waarvan een heel groot deel van hun loon naar de hypotheekbank gaat, zijn er niet goed aan toe. De kleine rest die overblijft heeft een topinkomen zolang zij het spel meespelen of behoren tot het illustere clubje van steenrijken, waarvoor ik alleen maar afkeer en schaamte voel.

We vieren overal ter wereld kerstfeest, maar daarvan blijven we mensen uitsluiten die het zogenaamd niet verdienen.

De propaganda heeft ons gebrainwasht met het idee, dat armoede ‘eigen schuld’ is. Wie er voor werkt, zou het goed hebben, krijgt ‘loon naar werken’. Degene die geen werk heeft, verdient geen kerstfeest.

De propaganda vergiftigt ons met haat naar nog meer mensen die geen feest verdienen:

Vluchtelingen, die door bepaalde kerstvierders ‘gelukzoekers’ worden genoemd en daarom mogen verrekken.

Russen waarvan vele kerstvierders hebben gehoord en kritiekloos zijn gaan geloven dat het agressoren zijn. Daar mag je zelfs een oorlog tegen voeren. Daarom versterk je als NAVO de troepenmacht aan de grenzen van Rusland en voer je de dreiging op.

Tot slot hebben veel mensen zich gek laten maken voor islamisering door Wilders en de Mainstreammedia. Dat betekent dat ze bang zijn geworden dat moslims het straks voor het zeggen krijgen in Europa. Om precies dezelfde rede zijn 800 jaar geleden kruistochten, die niet meer dan ordinaire moord- en rooftochten waren, gehouden naar het Midden Oosten. Veel kerstvierders uit deze groep van angstige mensen zal zeker geen kerstwensen voor hun islamitische buren hebben.

Het zou zo mooi kunnen zijn op onze aarde. Niemand hoeft te bedelen, of door machtswellustelingen angst aangepraat te worden. Niemand hoeft kou te lijden en met zijn neus op straat te liggen voor een aalmoes. Iedereen kan in vrede en welzijn leven. Iedereen verdient het menswaardig te leven.

Rob Vellekoop, 17 december 2016

5 Comments

 1. 40 jaar verrechtsing met behulp van de hoererij van het linkse blok heeft ervoor gezorgd dat niet alleen in dit land maar op heel veel plaatsen op de wereld het slechtste in de mens heeft kunnen opbloeien.
  Kerstmis is voor velen, bidden voor vrede maar betalen voor oorlog.
  Degenen die de oorlog niet hebben meegemaakt weten niet wat het is om alles achter te moeten laten en te vluchten.
  God schiep de wereld in 6 dagen, staat in de bijbel.
  Dat vind ik knap snel voor zo’n gigaklus.
  Voor mijn ’n part had ie er gerust 14 dagen voor uit mogen trekken, dan was het misschien niet zo’n klotezooi.

 2. Dan hoef je niet naar buitenland te kijken, hier staan we voor hetzelfde probleem? Niks als armoe en v veroordeeld tot de bedelstaf !

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.