Zit EU zelf achter migrantenstroom naar Europa?

Er komen twee stromen migranten naar Europa: een vanuit het oorlogsgebied van Syrië en Irak en een stroom van mensen uit Afrika. Terwijl de EU suggereert alles te doen om dit te voorkomen, blijkt uit onderzoek dat de EU zich juist inzet om vluchtelingen uit Afrika via de Middellandse Zee naar Europa te halen.

Vluchtelingen uit Syrië en Irak
Het oorlogsgeweld dat zich afspeelt in met name Syrië en Irak heeft gezorgd voor een vluchtelingenstroom van miljoenen mensen, waarvan de meesten in kampen in de buurlanden zijn terecht gekomen. Een deel van hen probeert via Turkije Europa te bereiken. Aangezien Nederland steun verleent aan de NAVO en de VS, is ons land medeplichtig aan het op gang brengen van de vlucht van mensen uit het Midden oosten.

Migranten uit Afrika
Volgens onderzoek van Gefira lijkt het op het redden van vluchtelingen, maar gaat het in werkelijkheid om illegale mensenhandel. Hierbij werken verschillende NGO’s samen met mensensmokkelaars, Italiaanse kustwacht en vertegenwoordigers van de EU.

Gefira heeft de afgelopen twee maanden de bewegingen van schepen van verschillende NGO’s gemonitord op de Middellandse Zee met  marinetraffic.com. Met behulp van data.unhcr.org, werden de dagelijkse aankomsten van Afrikaanse immigranten in Italië bijgehouden. In deze periode kwamen minstens 39.000 mensen de EU binnen met toestemming van de Italiaanse bestuurders en de EU.

Volgens de Pan-Europese think-tank Gefira hadden mensenhandelaren vooraf contact met de Italiaanse kustwacht om steun te krijgen en om hun dubieuze vracht op te pikken. NGO schepen worden naar de ‘reddingsplaatsen’ gestuurd zelfs terwijl de te redden mensen nog in Libië waren. De 15 schepen die Gefira observeerde zijn eigendom van of worden geleased door NGO’s. Regelmatig is waargenomen dat zij de Italiaanse havens uit vaarden, hun menselijke lading oppikten, deze over 260 mijl naar Italië meenamen, zelfs terwijl de haven van Zarzis in Tunis maar 60 mijl van de reddingsplaats verwijderd was.

Gefira spreekt over de volgende organisaties: MOAS, Jugend Rettet, Stichting Bootvluchteling, Médecins Sans Frontières, Save the Children, Proactiva Open Arms, Sea-Watch.org, Sea-Eye and Life Boat.

De Stichting Bootvluchteling zegt op de website dat zij vinden dat ze niet het werk van mensensmokkelaars afmaken.
“Wie de situatie goed onderzoekt, ziet dat de smokkelaars ook zonder onze aanwezigheid niet schromen mensen de dood in te sturen door ze op de gammele rubberbootjes de zee op te sturen. Wat wij doen is dus omkijken naar mensenlevens die anders misschien verloren gaan.”

Op de vraag waarom zij de vluchtelingen niet terugbrengen naar Libië zeggen ze:”Het terugsturen van een vluchteling naar een plaats waar hij of zij onderdrukt zal worden, is verboden. In internationaal recht noemt men dit het ‘non-refoulement’ principe. Wij moeten ons houden aan deze wetgeving en het is voor ons daarom verboden om vluchtelingen terug te sturen naar Libië.”

frontex-1024x776
Brochure Frontex
Deze uitgelekte brochure, die uitsluitend voor intern gebruik bij EU douane Frontex bedoeld was, laat de toekomstige migrant zien, welk land de beste omstandigheden biedt voor een verblijf in Europa. Inmiddels is bekend dat kopieën hiervan in het mensen smokkelaarscircuit de ronde doen.
Video van Gefira over de mensensmokkel gedurende twee maanden.

 

Je vraagt je natuurlijk af wie er voordeel heeft van een dergelijke massa immigratie zoals deze zich al een aantal jaren voltrekt richting Europa. Net als de VS wordt ook Europa meer en meer een multiculturele samenleving. Op zich is hierop niets tegen, echter doordat grote hoeveelheden outsiders binnen komen neemt de onderlinge solidariteit binnen de groep af. De maatschappij wordt ook minder kritisch, minder gebonden en meer gehoorzamer aan de Europese autoriteiten.

Daarnaast groeit door de toestroom van mensen de pool van werknemers. Hierdoor wordt arbeid nog goedkoper en neemt de afhankelijkheid van werk om daarmee een inkomen te genereren al maar toe. Dit is in het voordeel van de Europese machthebbers, die een verdeelde en sterk afhankelijke bevolking tegenover zich vinden.

Rob Vellekoop, 7 december 2016

9 Comments

 1. dat kan Europa nooit verwerken zoveel emigranten dan stort hele sociale en financiële systeem en wat je dan krijgt is niets anders dan burgeroorlog blijkbaar is EU daar op uit

 2. Ga hier nu maar eens mee praten met iemand die behept is met de politiek correcte links intellectualistische ziekte.
  Je bent toch een rund als je niet kunt zien dat dit een geopolitieke zet is om chaos te creeeren? Ordo ab Chao, weet je nog? En aangezien volgens mij de EU uit de koker komt van de Bilderbergers als onderdeel van de wereldse verborgen hand, snap ik wel hoe ver men ons wil hebben.
  Heb je dat niet in de gaten, ga je die ‘zwartjoekels’op hun bek slaan en elkaar bekissebissen (COMPLEET MET ZWARTEPIET DISCUSSIE) dan doe je zo mee aan de chaosmachine.

 3. ach ja, je zit wat te typen en je noemt het een dag. pappa heeft er heftig tegen geprotesteerd indertijd

 4. je slaat de spijker death on op zijn kop. het is gewild.. anders niet. we zijn verkocht en verraden, onze kinderen kunnen zien hoe ze zich redden..

 5. Tja simpel toch?

  Hou laat je ontwikkelingshulp van een land terugvloeien naar de bedrijfjes van weer de rijke elite. De domme politici doen als een trekpopje hun werk toch wel.
  Wie is de eigenaars van enkele NGO? Soros? Waar bespreekt men zoiets? Bilderberg?

  Alles wat hier gebeurd is een toneelstuk. De massa wil alleen de voorkant zien, maar de achterkant weigeren ze te willen zien…

 6. je zou haast zeggen van wel?
  Gezien de flutredenen, waar geen redelijk nadenkend mens de zin van inziet om met Turkije een deal, te idioot om publiekelijke kenbaar te maken, te sluiten?
  De stroom stropt zo op dat het sowieso niet interessant is om die oversteek te maken?
  Plan 21 van ulliminatie is de wereld bevolking te elimineren, dat lukt ze nog met de grootst mogelijke onzin die ze verkondigen, en zolang alle verslaafde iphoonhouders hun mobieltje belangrijker vinden, dan zie ik dat met lede ogen nog gebeuren Ook?
  Dus wordt wakker en gebruik je hersens!

 7. Rutten gaf aan op tv dat hij ze na vertrek uit Afrika gelijk terug wil brengen zoals hij aan gaf voor de verkiezingen. Samson geeft aan dat hij dit niet goed vind, dit is ook voor de verkiezingen. Maar wat is het na de verkiezingen. We zouden ook geen problemen krijgen met die vluchtelingen, maar wat hoor en lees je. Dus doe de Austalise manier maar

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.