Video: Terlouws emotionele oproep elkaar weer te vertrouwen

Jan Terlouw (85) oud-politicus en schrijver doet bij DWDD een dringende en emotionele oproep om elkaar weer te gaan vertrouwen.

“Na de oorlog waren we de welvaartsstaat aan het bouwen. De AOW kwam tot stand ziekenfonds, Ziektewet.
Overal hingen touwtjes uit de brievenbussen.
We vertrouwden elkaar.
We zeiden:”Make love not war.” We wantrouwden de regering niet.

Nu is het 2016.
We zijn de aarde aan het verwoesten. Er hangen geen touwtjes meer uit de brievenbussen.
We vertrouwen elkaar niet meer.
De overheid vertrouwt ook de bevolking niet meer. Alles wordt dichtgeregeld.
Eigen initiatief, eigen verantwoordelijkheid nemen wordt helemaal niet op prijs gesteld.
De burgers vertrouwen ook de politiek niet meer.

We vertrouwen elkaar niet meer. De politiek kan alleen maar dingen oplossen met de bevolking. In een vertrouwensdemocratie.

Hoe los je het nu op?
Mensen wees integer. Politici laat zien, je bent er voor het publieke belang….het is het belang van de toekomst voor een leefbare aarde, voor de jeugd….waar de touwtjes weer uit de brievenbus hangen.”

 

7 Comments

 1. hij moet zich dood schamen is om te huilen wat een vertoning waardeloos vent

 2. Grappig dat hij het buiten die onveilige touwtjes kul (waarmee je alles kwijt bent behalve je touwtje) het ook nog sterk opneemt voor zonne energie.
  D66 en groenlinks hebben juist sterk gelobbyd voor zwaar gesubsidieerde windmolens die nooit en te nimmer zonder die subsidie rendabel worden en nog steeds moeten deze gebouwd worden?

  Jan Terlouw zit even zo vrolijk te vertellen dat zonne energie geen technische, financiële, of anderszins beletsels kent “dan politieke”!
  Maar doet dan weer wel een oproep om dat politieke gespuis te vertrouwen?????

  Eigenlijk zouden we met al die zonne energie allemaal bijna gratis energie hebben, maar waar en hoe moeten de olie en kolenboeren dan hun geld verdienen zonder onze corrupte politiek.

 3. Deze, inmiddels 85-jarige, voormalige stadgenoot van mij is stuitend naïef door nog steeds te spreken over het feit dat ‘we geen touwtje meer uit de brievenbus’ kunnen hangen. Nee, natuurlijk kan dat niet, als de sociale controle uit de 60-er jaren al decennia lang er niet meer is. Onze grote steden inmiddels voor 50-60% bestaan uit veelal onaangepaste vreemdelingen, gelukszoekers, kansarme analfabeten en ga zo maar door. Wat is dat voor een kul-verhaal van deze, inmiddels hoogbejaarde, 85-jarige oud-politicus. Hij kan veel beter figureren met zijn ideeën in een bejaarden- of verpleeghuis tussen, ook wereldvreemde, leeftijdsgenoten.

 4. De d66 heeft er mede voor gezorgd, dat we niks meer zijn dan instrumenten van banken en multinationals, ze beginnen al gegevens via bankrekeningnummers te verzamelen, waar privacy blijft hedentendage?

 5. Dominee Terlouw ga terug naar de Veluwe waar je vandaan komt en val ons niet lastig met je gezever.

 6. Jan Terlouw was vroeger al naief, en hij is het dus nog steeds. De ontwikkeling afgelopen 50 jaar waarin het vertrouwen door de politiek stelselmatig is afgebroken is mede tot stand gebracht door D”66. Goede bedoelingen alleen zijn volstrekt onvoldoende, wat nodig is, is een overheid die uitgaat van de normale behoeften en belangen van de meerderheid van de Nederlandse burgers. Die overheid hebben we al een jaar of 40 niet meer.

 7. Helaas is dit een verwoede poging het oude establishment te redden?
  Heeft D66 niet mede er voor gezorgd, dat de grenzen opengesteld zijn, met als resultaat dit onveilige klimaat?
  Deze zogenaamde poging tot globalisering heeft toch doen inzien, dat dit de minst goede wereldverbetering gebleken zou zijn?
  Pak maar in, want inmiddels heeft neen verzuiling ervoor gezorgd, datg het land onbestuurbaar gebleken is?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.