Actie: We gaan ze halen op 30 november

Op woensdagmiddag 30 november gaan 300 chauffeurs in optocht naar Den Haag om Rutte op te roepen zich aan de afspraak te houden om 4.000 vluchtelingen op te nemen.

De initiatiefnemers mikken op 1000 auto’s, want dan zou de belofte die een jaar geleden is gemaakt (4000 vluchtelingen overnemen uit Griekenland, momenteel 16% gerealiseerd) in één keer waar kunnen worden gemaakt.

‘Vanwege onze Turkije-deal zitten mensen daar nu muurvast, gevlucht voor de oorlog, gevangen achter prikkeldraad. Het idee van relocatie was een goed idee, maar dan moet je het wel gaan doen en niet lafjes gaan zitten wachten op de andere landen van Europa. Een trots Nederland komt zijn beloften na – beloofd is beloofd,’ aldus de initiatiefnemers.

‘Ze moeten worden gehaald, linksom of rechtsom, daarvoor bieden we ons in Den Haag aan als chauffeurs.’

In een optocht van tenminste 300 auto’s willen ze naar Den Haag rijden om duidelijk te maken dat er wel degelijk draagvlak is onder de Nederlandse bevolking voor de opvang van de vluchtelingen die klem zitten in Griekenland.

“Desnoods halen we ze zelf, met onze eigen auto’s,” aldus initiatiefnemer Voorberg.”Het is voor alle partijen beter als de politiek het doet. Chauffeurs die mensensmokkelaars worden, vluchtelingen die onderweg aangehouden kunnen worden en de moeilijke vraag: wie neem je mee. Toch weten we zeker: als de regering niet met serieuze voorstellen komt tot grondige verbetering, dan moeten we inderdaad een tocht naar Griekenland organiseren. (of misschien eerst nog wel eens naar Brussel met nog veel meer auto’s uit heel Europa).”

DLM: Hoe veel kans geven jullie je actie? Denk je dat er mensen zijn die niet alleen de mensen willen ophalen, maar ook willen opnemen in hun huis?

Voorberg: “Dat weten we wel zeker. Al sinds we intensief betrokken zijn bij de vluchtelingen situaties roepen mensen al dat ze desnoods zelf willen rijden. Heel veel vluchtelingen met status zonder huis wonen in Nederland bij mensen thuis, ook in mijn huis woont Mohamad nu al heel wat maanden en dat gaat goed. Al zijn vrienden zijn ook onder dak.”

Ze maken ze zich kwaad om de verschrikkelijke omstandigheden waarin vluchtelingen verkeren in Griekenland.

Dominee Rikko Voorberg, kunstenaar Tinkebell en Suzan Doodeman zijn de initiatiefnemers van ‘We gaan ze halen’. In de uitzending van Brandpunt van afgelopen week, bleek hoe jonge vluchtelingen zich prostitueren in parken in Athene, uit pure wanhoop.

“Wij hebben iets beloofd, maar die vluchtelingen zitten er nog door politieke traagheid.” zegt Doodeman: “We zijn gewone Nederlanders die aan politici duidelijk maken dat er haast moet worden gemaakt met het ophalen van de mensen in nood die daar vastzitten.”

Aanmelden op wegaanzehalen.nl

Rob Vellekoop, 31 oktober 2016

11 Comments

 1. Sorry jullie weten niet waar je aan begint.
  Gisteren de Radio 1 reportage gehoord, er werd een vluchteling aan het woord gelaten, het enige wat hij zei was Allah… dat zeggen jouw kinderen over 50 jaar ook…
  Haal liever Christelijke vluchtelingen op, dat houdt ons land veiliger en gezelliger!

  • Als mijn kinderen over 50 jaar Allah zeggen moeten zij dat zelf weten. Zij hebben wat mij betreft vrijheid van godsdienst. Wat ze zeker over 50 jaar zich zullen afvragen waar die panische angst voor de islam toch vandaan kwam en waardoor de mensen elkaar hierover te lijf gingen. Het antwoord zal dan zijn: indoctrinatie. De mensen worden gek gemaakt van angst voor islam. Net zoals ze in de dertiger jaren in Duitsland werden opgejaagd en gebrainwasht om joden untermenschen te vinden.

 2. Zogenaamd de reddende barmachtige samaritaan helpen?
  Ze lopen voor de muziek uit?
  Eerst oorlogvoeren dan ze te hulp schieten?
  Denk niet dat de pleps dat gaan pikken?
  Zie tegenlicht:Burgemeester van de NIeuwe WERELD-Orde van Parlemo ontvangt migranten met open armen?
  Waarom staat overal een vraagteken achter?:JUIST OMDAT DE WERELD OP ZIJN KOP STAAT!

 3. Zijn jullie helemaal gek geworden !!! Weg met die geldzoekers !!! Oprotten !!! Er lopen in mijn stad NEDERLANDERS rond die een plekje zoeken om te slapen bij het Leger des heils voor 7.50 en moeten bedelen daarvoor ! En die troep geven we alles oprotten ben zo boos ! Geef iedere week mensen (Hollanders) geld om te overnachten geef zoveel als ik kan ! Maar die ellendelingen krijgen alles ! Hoe kan dat nou ????

  • Beste Pietje,
   Ik ben het met je eens dat we eerst onze dakloze mensen moeten helpen, maar de Syrische vluchtelingen kunnen er natuurlijk ook niets aan doen dat de NAVO (inclusief NL) samen met de Amerikanen de oorlog in Syrie aangestoken hebben en daardoor miljoenen mensen dakloos gemaakt. Deze Syrische mensen kunnen daar niets aan doen. Dus de schuld van de ellende zowel van onze eigen daklozen als van de Syrische daklozen ligt bij onze regering. Daarop moet je kwaad zijn, niet op de Syrische vluchtelingen! Dus richt alsjeblieft je boosheid op de veroorzakers van de ellende: Rutte en co en niet op medeslachtoffers.

 4. Het is een veel beter idee dat alle globalisten-hielenlikkers binnen de regering door de 300 chauffeurs worden opgehaald en in de Middellandse Zee gedumpt worden. Deze volksverlakkers hebben ons land opgezadeld met de massa-immigratie waardoor wij met z’n allen in een diepe onderlinge verdeeldheid zijn terecht gekomen. Chauffeurs, pak de oorzaak van het probleem aan en stop met het alleen maar bestrijden van de gevolgen.
  De ellende komt van het weekgedierte in Den Haag, de juffershondjes achter Merkel, Brussel en de VS!

 5. actiebereidheid richting lunchpakket is er altijd wel te vinden. afkoop schuldgevoel heet dat. individuele actie tot beter leven is een ieder vreemd. afpersgeld betalen en ontvangen blijkt te aantrekkelijk. “Ik rijd nog liever op en neer naar griekenland dan dat ik stop met het syteem te voeden, neem liever een paar wildvreemde mensen in huis, dan dat ik m’n dief tegenhoud”
  symptoombestrijding op z’n best!
  perpetuum en zelfaanvullend.

 6. een beetje meewerken aan de Soros agenda!!,die dat gaan doen
  zijn “useful idiots”.

  Wat wel gedaan moet worden!!

  De F16 vliegtuigen terug halen uit Jordanië en uit deze
  coalitie stappen.

  Onder Nederlands bestuur,bescherming en initiatief vluchtelingen daar helpen.

  Nederland er alles aan gaat doen die oorlog daar te stoppen,
  juist omdat we een klein land zijn.

  En het aller belangrijkste een NEXIT.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.