Donorpasjesregen van Ministerie VWS reikt verder

Vanmorgen word ik onaangenaam verrast met een mailing van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zonder dat ik dat gevraagd heb, ontvang ik een donorpasje. Toch sta ik per 10 november 2016 mijn organen en weefsels niet af, volgens het bijgeleverde pasje. Op mijn pasje staat ‘Keuze 2’ ingevuld. Dat klopt, want ik heb me afgemeld een aantal weken geleden, omdat ik weiger mij iets te laten opdringen.

Als ik geen pasje bij me heb wanneer me iets overkomt, ben ik dan toch automatisch donor? Nee, vertelt het Ministerie, de arts zal altijd checken. Waarom hebben we dan een pasje? Omdat zo zegt de Transplantatiestichting;”..is bedoeld om later nog eens na te kunnen kijken wat je ook alweer had vastgelegd.” Dat geeft direct aan hoe intelligent de bedenkers de gewone burger inschatten.

Er komt een pasjes-allergie bij me opzetten.

Langzamerhand worden we overspoeld met plastic pasjes. al dan niet voorzien van RFID technologie (waarmee onze pasinfo binnen een bepaalde afstand van het pasje door een systeem kan worden uitgelezen). Het lijkt dat iedere club een pasje uitgeeft. Alleen met donoren is dat anders, ook wanneer je je niet hebt aangesloten als donor krijg je een pasje. Dat is ongeveer hetzelfde als iedere Nederlander een pasje van Feijenoord geven, ook als hij of zij daarvan geen supporter is. Of wat dacht je van een plastic pas met daarop of je wel of geen moslim, christen of jood bent.

Op deze manier gaan de pasjes informatie verstrekken over de houders, die veel verder gaat dan naam, adres en woonplaats, zoals het ID vertelt. Zeker wanneer al deze pasjes straks onder het mom van ‘gemak’ op een kaart worden samengevoegd. De AH Bonus samen met je donorregistratie plus je geloofsovertuiging. Kortom straks kan met een simpele verbinding met de RFID chip op je pas je hele doopceel worden geleegd. Vanaf dat moment is het inderdaad veel praktischer het plastic pasje los te maken van de chip en de RFID gewoon onder de huid aan te brengen.

De techniek is al lang voorhanden, de invoering gaat geleidelijk en uiterst stiekem. Voordat de argeloze burger het door heeft, moet hij ja of nee zeggen tegen de RFID chip die onder zijn huid wordt aangebracht en degenen die het dan weigeren ‘zullen wel iets te verbergen hebben’.

Rob Vellekoop, 14 oktober 2016

 

19 Comments

 1. ………………………………………. BIONISCHE ORGANEN UIT STAMCELLEN KWEKEN WORDT OPLOSSING ………………………………………….

 2. Ik waan mij steeds meer in een socialistische dictatuur dan in een democratie, de laatste decennia’s.

 3. En weer kan iemand het niet laten om Israel hierbij te betrekken en vervolgens te gaan spreken over anderen dat het schoften zijn, echt 🙁 Kijk toch eens in de spiegel, bahbah!

 4. Registratie is hier het toverwoord. De betekenis gaat veel verder dan een administratieve. Het is weer een extra laag in het (verborgen) juridische eigendom van jou als persoon.

 5. Het pasje meldt ‘de geldig vanaf datum’. Maar je mag je keuze elke dag veranderen. Dat betekent dat je een tijdje een oud pasje bij je hebt. Geeft dat straks geen gedoe in het ziekenhuis als je daar ‘hersendood’ binnenkomt? Ja, ‘de arts zal altijd het donorregister bekijken’ zal de voorlichting zeggen. Maar als dat zo is, waarom is dan nog een pasje nodig? Wat steekt hier achter?

  • screenshot van je wijziging maken en bij je dragen, evt een kopie hiervan in je medisch dossier op laten nemen

 6. Ik heb me een paar weken geleden laten registreren als zijnde NIET donor. Met frisse tegenzin en veel weerstand moet ik zeggen omdat ik het belachelijk vind dat ik aan moet geven als ik het niet wil. Mijn lijf, mijn leven! Als ik donor had willen zijn had ik dit wel aangegeven. Het is heus niet zo dat ik al die mailings en info niet voorbij heb zien komen namelijk en te lam was om me als donor te laten registreren. Nee… IK WIL HET NIET! En als ik nu niet reageer doen ze het toch, of laten mijn familie beslissen. Omgekeerde wereld. Kreeg van de week ook het pasje binnen. Geldig vanaf 10 november 2016… Wat?!?! En als ik morgen kom te overlijden? Wat dan?

  • 16 september heb ik ingevuld dat ik geen donor ben, ook bij mij is het pas geldig vanaf 10 november. 2 maanden later dus …..
   Ik steek in de tussentijd wel een printje bij me, ik heb er een screenshot van gemaakt

 7. Iedereen moet zich informeren over donatie. JE BENT NIET DOOD. Waarom spierverslappers gebruiken? Waarom vastbinden? Dit vanwege de heftige reacties die de orgaandonor geeft wanneer men deze onverdoofd gaat leeghalen. Er zijn tig chirugen en verpleegsters die aan deze martelingen niet meer willen meewerken. Ook hebben ze al een paar keer de definitie van hersendood aangepast. Zo scoor je dan wel weer lekker wat extra organen. En dan ook nog het wetsvoorstel uitbreiding vrijwillige euthanasie. Eerst vrijwillig en daarna verplicht? Weet dat de nazi’s nooit uit Nederland zijn vertrokken. Dit zie je aan alle acties die men tegen de eigen bevolking gebruikt. En vergeet niet de leugens en bedrog en corruptie.

 8. Afgezien van het feit dat de pas twee functies heeft, is de orgaandonatie hype op dit moment in dit tijdsgewricht een teken aan de wand. Vooral als je beseft dat Israel (héé hun weer?) de grootste dealer is in organen internationaal gezien.
  Want,…en dat is de allergrootste misleiding, is de uitname van organen helemaal niet na je dood maar tijdens het overlijden als je technisch nog in leven bent.
  Daar hebben ze een criterium voor bedacht, namelijk hersendood.
  Gezien veel mensen bij leven al hersendood zijn, gezien hun onderdanigheidsgedrag, kan de medische kliek altijd zoregen voor een conditie waarbij hersendood al gauw kan worden vastgesteld omdat zij nu eenmaal de enige zijn die jouw onder critische omstandigheden onder ‘behandeling’ hebben.
  Wat dus gaat resulteren in het opensnijdn van het lichaam wanneer de organen nog leven anders heeft men er niets aan. EN DAT WORDT ER NOOIT BIJVERTELD`!!
  Vaak heeft een hersendode nog wel stress of pijnreacties!
  Maar zij bepalen hoe dood iemand is.
  Kennelijk zit er een enorme handel achter dit circus anders zouden ze hier niet zo’n druk achter zetten. Typisch toch ook weer dat het die vieze immorele rechtse ratten het zijn die hier weer zo’n werk van maken.
  Bovendien, stel ik ben wel donor, mag ik dan kiezen aan wie ik wel of niet doneer?
  Of help ik na mijn donatie mee om een vuile schoft van het kaliber wat ik zoeven noemde, in leven te houden?

 9. Als in de toekomst als onze gegevens ( medisch, maatschappelijk, financiën, opleiding ,psychologisch profiel etc…..)op een implantaat-chip komt te staan, dan is dit niet ten goede van de mens. Ik heb me als niet donor laten registreren,maar kon helaas niet aangeven dat ik ook geen donor-ontvanger wil zijn???? Zou graag willen weten hoeveel artsen en juristen zich zouden hebben laten registreren als niet donor???
  Ik ben er niet tegen, maar adviseer mensen zich goed te informeren waarvoor men kiest.

 10. Waarom zet men niet op het paspoort/ID een regel/blokje met donor ja of nee .
  Dit kan men dan als verplicht veld mee nemen bij aanvraag voor een ID/paspoort.
  Dan is voor iedereen altijd duidelijk of men wel of niet donor is want een ID is verplicht !!!!

  • Omdat je het dan niet tussentijds kunt wijzigen.Paspoort is tegenwoordig al 10 jaar geldig. Dan zit je 10 jaar vast aan een beslissing die je hebt genomen.

 11. Ik draag een officiele penning dat ik niet gereanimeerd mag worden. Staat er voor de zekerheid in 3 talen op.
  Aangezien je in leven moet zijn als ze je organen oogsten zou dat automatisch inhouden dat ik geen donor ben. Ik heb hier echter nog nergens iets over gelezen.

 12. Onze kabinetsleden vormen openlijk een gemeenschapsgeld graaiende dictatoriale bezettingsmacht van criminele bankiers. Deze pathologische organisatie-criminelen schamen zich nergens voor en willen natuurlijk niet alleen onze geest maar ook ons lichaam.

  Maar wij gaan dit gore juk afschudden. Mijn vrouw en ik gaan verkassen naar een heel ander land. Wij gaan stemmen met de voeten!

  • De bedreiging die achter het pasje schuil gaat lijkt duidelijk: als je ooit in het ziekenhuis komt voor onderdelen dan staat vast dat je iemand bent die zelf geen onderdelen voor een ander over heeft. En dat zou de prioriteit van behandelen wel eens nadelig kunnen beïnvloeden……

   Ikzelf ben al langere tijd donor en ik sta zo af en toe nog wel eens een orgaan aan mijn vrouw af. Er zijn ook diersoorten (denk aan de panter!) die slechts één keer per jaar donor zijn maar die zie je verder ook nooit eens blij lachen.

 13. Pasje zou alleen voor donoren moeten zijn. Kan er ook nooit een misverstand zijn of iemand wel of geen donor is. Over de kosten van deze onzin zal ik het maar niet hebben …

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.