Conflict in Aleppo, Syrië escaleert naar WO III

Sinds de Amerikaanse beschuldiging van de aanval op een hulpkonvooi door de Russen lijkt het conflict in Syrië te escaleren naar een nieuwe wereldoorlog. Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk beginnen de druk op Poetin op te voeren door de Russen van oorlogsmisdaden te beschuldigen. Assad legt uit wat volgens hem het belang van de VS hierin is.

Het Syrische leger gesteund door de Russen heeft met succes het oosten van Aleppo aangevallen. Hier zijn gelegerd aan de VS gelieerde islamitische facties. Nu wil de VS gesteund door zijn bondgenoten een no-fly zone instellen om deze groepen te redden.

Afgelopen week heeft de VS officieel de samenwerking met Rusland opgezegd na een korte periode gericht op een staakt het vuren in Syrië. Dit gebeurde na wederzijdse beschuldigingen dat niet aan de overeengekomen verplichtingen is voldaan. De VS claimde dat Rusland niet zijn belofte nakwam om er voor te zorgen dat Damascus zijn militaire campagne zou onderbreken en aan hulpverleners toegang tot de gebieden zou geven. Terwijl Rusland op zijn beurt de Verenigde Staten er van beschuldigde niet geslaagd te zijn in het scheiden van de oppositie onder zijn controle van de jihadisten, met name van het Al-Nusra Front (nu Jabhat Fateh al-Sham), en het organiseren van de terugtrekking van militanten van Castello Road zodat humanitaire hulp mogelijk was naar Aleppo.

VS
De spanningen zijn beginnen op te lopen nadat Washington, zonder bewijs, Rusland verantwoordelijk stelde voor de luchtaanval op een hulpkonvooi van de Verenigde Naties. Zij eisen van Rusland en Syrië dat hun luchtmacht aan de grond blijft. Rusland heeft iedere betrokkenheid ontkend.

Engeland
Deze week beschuldigde het Britse parlement Rusland van oorlogsmisdaden in Syrië en legde de basis voor een mogelijke Engelse betrokkenheid in het instellen van een no-fly zone voor het Syrische luchtruim en misschien het sturen van grondtroepen naar het gebied.

PeaceNotWarFrankrijk
Poetin annuleerde de geplande bijeenkomst met de Franse president Hollande na de Franse beschuldiging dat Rusland verantwoordelijk was voor oorlogsmisdaden in Syrië. “De bevolking [van Aleppo] is het slachtoffer van oorlogsmisdaden. Zij die hieraan schuldig zijn zullen moeten boeten voor het Internationale hof van justitie,” zei Hollande.

Syrië – Assad
Volgens Bashar Assad, in een interview met een Russische krant, is het primaire doel van de VS het verkrijgen van wereldoverheersing. De terroristen in Syrië, worden volgens hem gebruikt door de VS en zijn bondgenoten uit de Golfstaten om controle over het gebied te houden en Iran te verzwakken.

Verder zei hij dat het westen en vooral de VS nooit hun Koude Oorlog mentaliteit zullen stoppen omdat zij wereld hegemonie nastreven, zelfs na de ineenstorting van de Sovjet Unie. Volgens Assad zijn de wereldwijde spanningen, met name als het over Syrië gaat, aan het oplopen in de richting van Wereldoorlog III.

“Het hele punt gaat over het houden van de macht van de Amerikanen over de wereld, en het niet toestaan dat er een enkele partner is in de politieke internationale arena, noch Rusland noch hun bondgenoten in het westen,” zei Assad in een interview met Komsomolskaya Pravda.

In het Syrische conflict gebruikt de VS terroristen om zijn eigen doelen en die van zijn bondgenoten in het Midden Oosten te halen. Toen het Syrische conflict begon onderhandelden de wereldmachten met Iran over hun atoomverrijkingsprogramma.

“Dat was destijds de belangrijkste kwestie en Syrië moest Iran overtuigen om tegen zijn eigen belang in te gaan. Frankrijk probeerde het, Saoedi-Arabië wilde dat wij zonder reden afstand zouden nemen van Iran, gewoon omdat zij Iran haten.”

“De United States denken steeds, sinds Afghanistan in de tachtiger jaren tot aan vandaag, dat ’terrorisme een kaart is die zij kunnen uitspelen,” zei de Syrische president.

Volgens Assad vecht Rusland tegen de dreiging van terroristen zonder daarvoor iets terug te verlangen. Hij zegt dat hij de Russen vertrouwt omdat zij af willen van de terroristen, zij doen dit niet alleen voor Rusland, voor de rest van de regio, voor Europa, voor de rest van de wereld.

Rob Vellekoop, 14 oktober 2016

7 Comments

 1. Rusland zou volgens Assad in Syrie vechten tegen de rebellen “zonder daarvoor iets terug te verlangen”? Kom kom, Rusland wil zijn afgekalfde machtspositie in het Midden Oosten terug. Kan Poetin niet schelen hoeveel Syrische burgers en kinderen dat kost.

 2. DE REGIONEN WAAR KNETTEREND GEVOCHTEN WORDT : ! BROM-BARDIJE EN BOM-BARDONIE EN SOEP-ZOOI-NIA ! . . . DAAR IS DE STOF-GRAUW-BOOG EN DIE ONTKLEURT DE SCHAKERINGEN VAN DE SCHONE-REGEN-BOOG . . .

 3. Ik kan het destabiliseren van het hele gebied rondom het oostelijk deel van de Middellandse Zee moeilijk los zien van de aanwezigheid van de enorme olie- en gasvoorraden in het hele oostelijke deel van de Middellandse Zee. Imperia leven nu eenmaal van het gappen bij buren die zich niet kunnen verdedigen.

 4. de sloper.
  de derde werld oorlog is allang in getreden…en wel op….17 januari 1991!!!!
  een soeverijne staat onder valse voorwenselen binnen vallen is een oorlogs daad wwar op dedag als vandaag niemand voor gestraft is….
  maarrrrrr…..wel op dit moment rusland er van beschuldigen van oorlogs misdaden…en jawel wie zeggen dat weer eens…engeland en frankrijk…uhmmmm..wie waren het ook alweer die irak zijn binnen gevallen….????
  dat er een woiii aan de gang is dat is allang..zelfs de paus heeft het een tijd geleden al gezegt…maar als je goed kijkt kan je het overal in elk land zien…..en dan moet je heel goed op letten wat de elite(cq tuig) met hun geld aan het doen zijn….moet u maar eens goed in de gaten houden…kijk ook bijvoorbeeld naar wat de banken aan het doen zijn….wat de je joodse gemeenschap aan het doen zijn……kijkt u maar eens erg goed rond.
  waarom zijn de jaarlijkse luchtmachtdagen afgelast voor….onbepaaldetijd…???
  a-de jsf moet betaald worden
  b-de aankomende oorlog moet betaald worden en die kan lang gaan duren!!
  de kogels en de raketten vliegen hier je nog niet om je oren maar het staat te gebeuren!!!!!….
  en zeker als mevrouwtje hillary clinton presidentje wordt..en die moet het worden van…….soros-rothschild-bruce-cavendish-de medici-hanover-habsburg-krupp-plantagenet-rockefeller-romanov-sinclair-warburg-windsor!!!!!!
  als ik u was zou ik geen huis kopen maar eerder gaan verkopen voor dat die in puin wordt geschoren nu het nog kan!!!!
  ik dank u!!!!

 5. nu even doorpakken allemaal. valt ‘ie achteraf toch nog mee, die mars

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.