Duizenden Engelsen betogen tegen bezuinigingen

Birmingham – Tijdens de conventie van de Conservatieve Partij op zondag hebben ongeveer 20.000 mensen geprotesteerd tegen het bezuinigingsbeleid van de Engelse Torys. De demonstratie is georganiseerd door the People’s Assembly.

 

 

 

Ook in Engeland loopt het bezuinigingsbeleid onvermoeibaar door. De kaalslag is daar minstens zo funest als in ons land, maar ook daar zijn de neo-liberalen/conservatieven aan de macht. Ondertussen groeit het besef bij grote delen van de bevolking dat de noodzaak van bezuinigingen slechts een mythe is, een manier om crises te creëren in het voordeel van de neo-liberalen.

In hun charter zegt The People’s Assembly:

“Bezuinigingen op openbare uitgaven is helemaal niet nodig. Geen noodzaak om de openbare diensten te laten inkrimpen; Geen noodzaak voor werkloosheid of bezuinigingen op loon of pensioen; Geen noodzaak voor bezuinigingen en privatisering. Er is een alternatief.

We hebben een regering nodig die de schade van de bezuinigingen terug draait en vervangt met een nieuw beleid dat ons een rechtvaardige, duurzame en veilige toekomst geeft. We kunnen niet la nger accepteren dat politici voor zichzelf en voor de rijken en machtigen zorgen. Onze politieke vertegenwoordigers moeten gaan regeren in het belang van de meerderheid.”

Rob Vellekoop, 3 oktober 2016

1 Comment

  1. Ze hebben alles in de schoot geworpen gekregen tijdens eulid? Zie het resultaat!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.