De man die zijn dak groen verfde wordt 6/9 op straat gezet

Oss – Na een jarenlange strijd met de gemeente Oss over de boete voor een groen dak worden Dirk en zijn vrouw uit hun huis gezet op 6 september. Recent is er nog een kort geding gevoerd, maar helaas was dit tevergeefs.

Zij lieten eind 2011 het dak van hun woning groen verven. De gemeente legde zonder enig overleg een boete op van 6.000 euro, omdat het dak van hun huis wel bruin maar niet groen mocht zijn. Ondertussen kunnen zij de hypotheek niet meer betalen en gaat de bank het huis veilen, waardoor Dirk met een enorme restschuld zonder woning zal blijven zitten.

Dirk doet verslag op zijn Facebook pagina.

De Deurwaarder kwam straks stukken brengen.
Het lijkt, dat ik het ‘kort geding’ in Breda heb verloren. 🙁
(Het Hof in den Bosch, “kijkt niet eens inhoudelijk naar de zaak” en mijn hoger beroep was daar verworpen, wordt zelfs veroordeeld voor € 2506,- (€ 1788,- kosten voor de advocaat van de SNS-bank). Stukken uit Breda komen later wel met de post.

=> Dinsdag 06 september 2016 om 09:30 worden wij dus nu op straat gezet… Was straks even praten bij de politie.

Omdat er in het verleden was geopperd om met veel mensen om ons huis met het groene dak te gaan staan, zodat de ontruiming wordt tegengehouden. Ik wil geen escalatie en zeker niet nog meer slachtoffers.

Politie: ‘Tja, het zijn allemaal eilandjes, zo gaat dat in Nederland’… Ze luisterden en het was een leuk gesprek. ‘Wij zijn idd de sterke arm, die in 1 op de 10 gevallen erbij wordt geroepen’ Wij sturen straks wel de wijkagent langs om te luisteren en te bemiddelen.

Ik zat iets langer dan een uur in de tuin met hem te kletsen…
Hij zal straks ook moeten meewerken aan onze ontruiming als dat wordt gevraagd.
“Maar ik laat mij NIET dakloos maken, omdat ik mijn eigen dak groen had geverfd, want daar komt het in principe op neer…” en OSS wast haar handen in onschuld?
Wij zijn niet eens begonnen met inpakken en zullen ook NIET gaan verhuizen! Het wordt een media hype (wat OSS ‘weer’ op de kaart zet) van jewelste EN ik hoop dat er geen slachtoffers vallen. Zullen ze mij gaan opsluiten als verwarde man?

Deze geschiedenis staat symbool voor de benarde financiële situatie van honderdduizenden landgenoten, doordat hun lasten veel te hoog zijn, hebben zij geen ruimte voor financiële tegenslagen. Daarbij komt de starheid van overheden die vergeten er ten dienste van de mens moeten zijn in plaats van hen het leven moeilijk te maken! Een enorme boete van 6.000 euro betekent niet alleen voor Dirk de nekslag, maar zou dit ook zijn voor honderdduizenden anderen. Voor minder leggen al talloze mensen het financiële loodje.

Dirk had de pech dat hij ziek werd èn zijn inkomen kwijt raakte….lees verder

Rob Vellekoop, 31 augustus 2016

10 Comments

 1. Over dit soort vieze zaakjes zien we nooit iets op het NOS-journaal. Gelukkig hebben mijn vrouw en ik altijd wat geld gehad en we kunnen jullie niet zeggen hoe blij we zijn dat we onze woning in Oostwold (Groningen) met veel verlies hebben kunnen verkopen en gisteren een werkelijk prachtige woning hebben aangekocht in een EU-land dat geen zaken doet met het IMF, de Euro niet heeft en waar de Euro een grote koopkracht heeft.

  1 We zijn straks van de eeuwige strontlucht van de mega-varkensmesterijen verlost
  2 We betalen de nieuwe woning contant en doen dus geen zaken meer met een bank
  3 We zijn verlost van de kou en de regen
  4 Verlost van de lachende rotkoppen van onze politici en van hun criminele handlangers bij justitie en de politie

  De nieuwe woning heeft niet alleen een mooie architectuur maar is ook ruim (hoofdgebouw 185 meter en een vrijstaand gastenverblijf van 75 meter) en mijn vrouw en ikzelf hebben besloten om incidenteel gratis onderdak te verlenen aan integere mensen die door het nederlandse justitie-apparaat worden kapotgemaakt en geen uitweg meer hebben.

  Rijk zijn zonder hebzucht. Dàt is de kunst van het leven!

 2. Dit laat eens en temeer zien HOE verrot, corrupt en vooral met welke WILLEKEUR er over levens van mensen heen gewalst wordt door de locale en ook landelijke overheden….! WAAROM IN GODSNAAM DIT PESTEN, TREITEREN EN ZIEKEN ???? Ik wens deze mensen alle sterkte, kracht en power toe die ze maar kunnen krijgen…Ik sta achter jullie! En zal een enorme dot POSITIEVE ENERGIE JULLIE KANT OP BLAZEN !! HOU VOL EN LAAT JE NIET KLEIN KRIJGEN DOOR DEZE TERREUR!! Mobiliseer zoveel mogelijk mensen en Pers om je heen ( Regionale kranten, TV en Landelijke kranten en TV en Social Media! ) Heel erg veel succes!!!! Liefs, xx

 3. Waar al ons belasting geld niet aan besteed wordt? Dan kan er heel wat bespaard worden?

 4. Als je in Italië ,Spanje en Frankrijk rondkijkt , zie je de huizen in alle kleuren van de regenboog. Gewoon machtsvertoon van de Gemeente. Wens deze mensen veel sterkte.

 5. De SNS Bank wast als Pontius Pilatus zijn handen in onschuld. Het is niet langer hun zaak. De woning werd door de SNS Bank – tegen de afspraken in- onderhands verkocht aan een onderneming gevestigd in Waalwijk – nepotisme?-. De pogingen van Dirk Kurzweg om de onderhandse verkoop ongedaan te maken, door een kort geding aan te spannen tegen de bank liepen op niets uit. Opnieuw is bewezen dat de rechter in de box van de bank zit. Logisch want de bank bepaalt de inhoud van het contract en de voorwaarden. Je moet wel van erg goeden huize komen om daar een gat in te slaan. Niet juristen worden gewoon genegeerd, maakt niet uit of het klopt wat ze schrijven. De enige manier om banken te stoppen is door de publieke opinie te mobiliseren. Zoals ik in ‘Hanneke de Vries leent geld bij de bank’ schreef, een miljoen Nederlanders kunnen niet worden genegeerd. Als Rob Vellekoop en ik namens die miljoen een gesprek willen met de banken, dan wordt dat niet geweigerd. Kom op mensen! Hoeveel schrijnende gevallen zoals die van Dirk Kurzweg moeten we nog slikken. Kom in beweging.
  http://adbroere.nl/web/nl/columns/kat-en-muisspel-van-de-sns-bank.php

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.