Week van het Basisinkomen 19 – 25 september

De 9e Internationale Week van het Basisinkomen pakt in ons land groots uit met tal van interessante bijeenkomsten van 19 tot en met 25 september. Het basisinkomen leeft in dit jaar als nooit te voren.

Manifestatie Basisinkomen
Sep 17 @ 12:00 – 17:00
Plein 44, Nijmegen
Notaoverleg Initiatiefnota van het lid Klein: “Zeker Flexibel”
Sep 19 @ 13:00 – 18:00
Tweede Kamer, Thorbeckezaal
Een Verantwoord (Ander) Basisinkomen
Sep 21 @ 10:00 – 12:00
ESIW2016, locatie Hall of Fame, Tilburg
Sep 23 @ 20:00 – 23:00
@ Studio de Wit, Amsterdam
Sep 21 @ 20:00 – 22:00
@ Aula TU Delft
Sep 21 @ 19:30 – 22:00
Adventskerk, Assen

 

5 Comments

 1. Ik ben in principe ook een een voorstander van het invoeren van een basisinkomen. Dat geeft rust bij de mens, minder stress en stimuleert mensen om in alle rust te zoeken en vinden van werk. Het heeft echter ook een nadeel van hen die ‘lui’zijn inspiratieloos en weigeren een positief aandeel aan de economie te geven. En dan is er nog een probleem, en dat is de betaalbaarheid. Niemand ook de ex vz van de basisinkomenpartij Rob Vellekoop heeft bij mij weten geen onderbouwing gedaan van dit financiële (te) dure?! plan. Immers een basisinkomen voor ca 15 miljoen burgers vanaf 18 jaar kost ca 150 miljard. Hoe en wie moet dat gaan betalen?! Immers de overheid, de lagere overheden barsten van de hoge schulden. Alleen al in mijn eigen woongemeente heeft de Gemeente Bergen een schuldenl;ast van ca 80 miljoen en dat voor inwonertal ca 25.000. Wanneer komt Rob Vellekoop met z’n dekkingsplan voor dit in principe goede basisinkomenplan ?!mvg Co Meijer te Schoorl nh

 2. Ze blijven liever in de ilusie van macht zitten met de kern bom waren op dat punt ma dan vernietigen ze ook zichzelf dat hadden ze al veel eerder kunnen leren maar ze willen niet er is toch al genoeg gebeurt

 3. Of geloofd de VerNEEderiglander nog steeds liever in de “arbeidsmarkt”; de verkruimeling der “nieuwe werkgelegenheid” en blijft het maar braaf de draconie der “participatiewet” van dat grobbekuiken van een Jetta Klijnsma accepteren en tolereren:

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/4363230/2016/08/24/Tegen-de-afspraak-in-worden-er-steeds-meer-flexibele-arbeidscontracten-afgesloten.dhtml

  De reacties niet vergeten.

  En laten we CBS/CPB ook vooral niet meer serieus nemen met hun zakkenvullende, kabinets soufflerende boegbeelden, de flapdrollen en buikspreekpoppen Peter Hein van Mulligen en Laura ven der Geest!:

  http://www.ftm.nl/artikelen/luie-donders-die-economen

  En Lodewijk Asscher? Die voert precies uit wat al die collegae Haagse neo- liberale pargen van hem verlangen, net zoals bovenvermeld gedrocht, ook van de net zo neo- liberale Partij Van de A- socialen!

  Wordt een keer wakker!! Basisinkomen is een noodzaak!!

 4. Het duurt ZOOOO lang voordat dit wordt ingevoerd,terwijl men weet dat dt het beste is en goedkoopste en beter voor de maatschappij!
  Die verschrikkelijke ambtelijke molen van sociale diensten en repressie jegens mensen met uitkering is zo middeleeuws en laag.Dit hoort niet in een westers land anno 2016 meer!
  Dit moet nu maar gebeuren

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.