#Brexit brengt Britten voorspoed

De werkloosheid zou de pan uit rijzen, aandelenprijzen zouden crashen. De Engelse regering zou alleen met de grootst mogelijke moeite investeerders voor staatsobligaties kunnen vinden. Financiële markten zouden in een vrije val terecht komen. Groot-Brittannië zou in een diepe depressie raken.

Dat waren de voorspellingen waarmee voorstemmers voor Brexit de stuipen op het lijf werden gejaagd voordat het beslissende referendum werd gehouden.

De financiële markten zijn echter tot rust gekomen. Aandelenprijzen sluiten op recordprijzen en de vrees dat Engelse bedrijven moeite zouden hebben met en meer voor hun leningen zouden moeten betalen, blijkt ongegrond. Het tegenover gestelde is eerder het geval, pensioenfondsen en verzekeraars zijn er juist tuk op.

Economen voorspelden een directe stijging van de werkloosheid en wat gebeurde? Precies het tegenovergestelde. In plaats van de verwachte stijging met 9.000 daalde de werkloosheid met 8.000 in deze periode.

Deze ontwikkelingen zijn natuurlijk precies wat eurofielen niet wensen.
Blijkbaar is er leven na Brexit (en Nexit, Dexit, Bexit, enzovoort). Welk land volgt? Nederland?

Op den duur zal Brexit een goede stap zijn voor Groot-Brittannië. Ondertussen trekken de Engelsen hun plan en dat zal ze zeker geen windeieren leggen. Zo zijn ze van plan om de vennootschapsbelasting te verlagen beneden die van de EU-landen. Alleen al met deze gedachte spelen maakt bij voorbaat landen als Zweden en Frankrijk razend. Daarnaast zijn ze al druk bezig met het voorbereiden van nieuwe bilaterale verdragen met landen waarmee ze voorheen via de EU een verdrag hadden. Ook dit opent weer mogelijkheden om het meer op Engelse maat te doen.

nexit_fb_476x249_down_the_drainVerlost van het EU-regelwoud heeft Engeland een gouden kans om de voordelen van vrijhandel en groei zelfstandig binnen te halen, ongestoord door de bemoeizieke Brusselse ambtenarij.

In Nederland kunnen we moed opdoen en inspiratie om hun voorbeeld te volgen. Voor ons land is er echter een extra obstakel, wij zijn ook nog gekoppeld aan de eurolanden via de gemeenschappelijke euro. Om weer op eigen benen te kunnen staan en onze eigen economische toekomst te kunnen bepalen moeten we terug naar onze eigen munt. De gulden zullen we weer in ere moeten herstellen. Reken maar dat de weerstand die de Engelsen hebben ondervonden voor hun Brexit een graadje heftiger zal zijn, als NL zich wil bevrijden van de EU.

We hebben gezien wat dit voor gevolgen heeft. Zo veel mogelijk trucs werden uit de kast getoverd om het pro Brexit front in een kwaad daglicht te stellen. Zelfs president Obama werd daarvoor in stelling gebracht. Andere Europese leiders zoals Rutte voegden daar vervolgens een flinke lepel azijn aan toe. Alles werd uit de kast gehaald om de Engelse bevolking te overtuigen bij het EU nest te blijven en hen flink angst aan te jagen. Het anti continentale sentiment van het Britse eiland won het echter van de angst om zich los te maken.

Dat Nederland hen zal volgen via een Nexit staat voor mij als een huis.

Rob Vellekoop, 23 augustus 2016

10 Comments

 1. Wat een bullshit.De beste stuurlui staan weer aan de wal en lullen elkaar als papagaaien na.Waarom zitten al die beterweters niet in Den Haag? Laten we over 6 of 8jaar eens kijken of er inderdaad een Brexit-dagen heeft plaatsgevonden en wat de Engelsen er zelf van vinden. Nexit NEE!!

 2. Wat een onzinartikel.
  Brexit heeft nog niet plaats gevonden.
  Sterker nog, GB heeft hun vertrek niet eens officieel aangekondigd en wanneer dat gebeurt, gaan er nog twee jaren er over heen.
  Alles wat er tot nu toe gebeurd is, is een melding n.a.v. een referendum, dat ze heel serieus overwegen om te gaan, maar dat ze er nog steeds niet weten precies hoe ze dat gaan regelen.
  GB is tot 2019 of nog langer nog steeds in de EU.
  Kom in 2025 terug met je meldingen over hoe goed of slecht het met dat land gaat.

  • Kan je nagaan, de beslissing over Brexit is natuurlijk al gevallen, maar inderdaad moet nog daadwerkelijk worden uitgevoerd en toch zijn de gevolgen al merkbaar. Dat is juist mijn punt dat de psychologische gevolgen van Brexit al merkbaar zijn.

 3. Ze hebben ons tegen onze wil iets opgedrongen waar we sowieso niet mee eens waren?

 4. Matig artikel. Zie geen bronvermeldingen. Berust slechts op aannames. Eerst maar eens over een jaar kijken hoe het met Engeland gaat. Hopelijk beter dan kunnen wij ook uit de EU. Alleen zou geen politicus weten die dit objectief kan trekken.

 5. Aanstaande donderdag komt een artikel uit in een plaatselijk blaadje waarin melding maak van een burgemeester die de laan uit ging omdat had gelogen over iets maar dat men daarintegen wel alle leugens slikt van de landelijke politiek. Dat de rood-wit-blauwe vlag is verdwenen van de mast bij het raadhuis en dat daarvoor in de plaats die laffe ongekozen EU schandlap wappert.
  En dat middels een onderzoek plaatselijk gehouden door mij en complotgenoten blijkt dat er geen meerderheid bestaat voor de EU en dat we dan toch geconfronteerd zijn met die klote lap.
  Ga in een actiebeweging met Vrede en Recht als politieke mascotte pleiten voor wegname van die vervloekte blauwe vlag en restauratie van het rood-wit-blauw.
  Niet uit nationalisme want eigenlijk hoort in het wit een gele stip, maar vanuit de rechtvaardigheids gedachte.

 6. @Rob Prima artikel. Geeft ons een beetje riem onder het hart, zogezegd.

  Prima hoe eerder uit dit criminele parasitaire wespennest ookwel EU genaamd , hoe beter.
  180 graden regel ook !!!! 🙂

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.