Nederlandse bankiers ontlopen straf voor fraude

Volgens het Financieele Dagblad zijn vier Rabobank medewerkers die fraudeerden met de (Euribor) rente veroordeeld tot kleine boetes van 750 tot 3000 euro per persoon door de effectenbranche na een schikking.

Rabobank zelf betaalde na een schikking met het Openbaar Ministerie, de Nederlandsche Bank en het Amerikaanse OM 774 miljoen euro. Hierdoor ontliep de bank een vervolging en hoefde de bank geen schuld te bekennen!

Het Haagse gerechtshof vond het niet nodig om de betrokken werknemers van de bank te vervolgen, omdat bij het verzamelen van bewijs door buitenlandse partijen fouten waren gemaakt. Zij ontsprongen de dans en vier van hun komen nu weg met boetes die de grootte van verkeersboetes hebben. Deze boetes zijn niet afkomstig van het gerecht, maar van een orgaan uit de effectenbranche, namelijk het Dutch Securities Institute (DSI).

In de Verenigde Staten zijn echter wel twee Rabobankiers voor hun rol in de Euribor affaire veroordeeld tot gevangenisstraffen. Dit jaar werden gevangenisstraffen uitgesproken van twee en een jaar voor hun aandeel in de fraude. Daar kan het dus wel. In Nederland zijn banken blijkbaar zo machtig dat ze niet gestraft kunnen worden.

Van het DSI zijn medewerkers in de beleggingsindustrie en financieel adviseurs lid, zij straffen leden die in de fout gaan met een boete van maximaal 25.000 euro. Ook verstrekt DSI keurmerken voor haar leden.

Euribor is de afkorting van Euro Interbank Offered Rate. Dit is de rente waartegen een groot aantal Europese banken bereid zijn leningen in euro’s tegen elkaar te verstrekken. Euribor wordt ook vaak als referentie gebruikt bij hypotheken en spaarrekeningen. Er zijn zelfs hypotheken waarbij de rente bestaat uit een Euribor tarief plus een vaste opslag. De hoogte van deze rente beïnvloeden heeft dus direct gevolgen voor de tarieven die met name consumenten voor hun (hypothecaire) leningen aan rente moeten betalen.

Ook op een ander front wordt Rabo gesteund door het recht. Een rechtbank ging niet mee in de eis van een particulier die de Rabo aansprakelijk wilde stellen vanwege geleden schade door een te hoog krediet (gebaseerd op de Euribor rente).

Rob Vellekoop, 18 augustus 2016

 

6 Comments

 1. Hola aloha amigo Rob Vellekoop,

  Ben je al op de hoogte van de voorbereidingen en uitvoering van The Global Elite mbt hun nieuwe geldroof en waarbij hun op geldbeluste haviksogen gevallen zijn op de pensioenfondsen?? Want de NLse pensioenfondsen dienden zich in het verleden te houden aan de NLse wetgeving, echter de NLse politci hebben de Nederlandse pensioenpotten (ter waarde van 1400 miljard euro) in het geheim overgedragen aan Brussel (EU) in opdracht van de polder dictatuur en de internationale banksters..

  GODVER. Kamer geeft pensioenen weg aan Brussel
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/06/het_zijn_allemaal_klootzakken.html

  Dag na #Brexit. PvdA geeft pensioenpotten aan EU
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/06/pensioenpottenrovers_van_de_arbeid.html

  Dahaag Oude Dag. Pensioenpotten naar Europa
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/06/pensioenpotten_naar_europa.html

  Wat de Rabo medewerkers hebben gefraudeerd is een peulenschil vergeleken met de 1400 miljard euro die de politici van de NLse (R)overheid (aka) lakeien van de polder dictatuur) hebben gestolen van de werknemers en geschonken hebben aan hun criminele partners van de EU in Brussel.. Enneh het is allemaal LEGAAL!!!!!!

 2. De regels zijn na 2007 enorm aangescherpt. Voor die tijd golden er heel andere maatstaven, dus heeft de bankenwereld toen niet de wet overtreden! Dat wordt hier niet vermeld, jammer. Natuurlijk was het ook in die tijd niet koosjer, maar mocht wel!

 3. Ze hebben toch een eed afgelegd?
  Of geld deze alleen voor het personeel en niet de bestuurders?
  Altijd komen ze ermee weg in 2007 en n u ook weer?
  OPTREDEN!

 4. Beste medelanders,

  Het verbaast mij totaal niet dat bankiers in en uit de Polder niet zwaar worden aangepakt, want men klaagt (terecht) in o.a. Holanda altijd over de Amerikaanse (Afstammelingen van illegale Europeanen) FED / Centrale Bank en dat die privé eigendom is van Banksters (van Europese komaf), echter de Lage Landen aan de Noordzee was het eerste land op deze aardbol die een centrale bank oprichtte, namelijk De Nederlandsche Bank / DNB en deze werd opgericht door de eerste zelfbenoemde polder dictator Willem I. En bij haar oprichting was DNB dus ook prive eigendom van de polder maffia familie van Oranje met tegenwoordig Willem de Zoveelste als Godfather./ el zoveelste Padrino del Polder.

  Rond 1948 werd het eigendom van deze maffia-clan mbt DNB volgens goed Nederlands gebruik gemaskeerd op papier en werd de staat zgn “op papier” de eigenaar en kregen de Oranje polder dictators twee maal de toenmalige nominale waarde (van DNB) uitgekeerd door de staat aka de belastingcenten van Uw voorouders en ouders…..

  En in 1998 is de bankwet in NL verandert (in opdracht van de polder banksters en hun internationale criminele amigos & amigas) en daardoor is DNB in handen gekomen van de Europese Centrale Bank en DNB is een naamloze vennootschap die als zelfstandig bestuursorgaan deel uitmaakt van het Europees Stelsel van Centrale Banken (ESCB). De bijeenkomsten en notulen van DNB aandeelhoudersvergaderingen zijn verder GEHEIM voor niet-aandeelhouders, zoals voor elke vennootschap.

  DNB is door de wijziging van de Bankwet in 1998 formeel bestuurlijk geheel onafhankelijk geworden van de Staat. De Staat is nog wel enige aandeelhouder. Deze wijziging was noodzakelijk opdat DNB toe kon treden tot het Europees Stelsel van Centrale Banken. Feitelijk betekent het de volledige overdracht aan de Europese Centrale Bank (ECB), waardoor Nederland niet zelf meer de gelduitgifte kan regelen.

  Artikel 104 van het Verdrag van Maastricht uit 1992 bepaalt daarnaast ondubbelzinnig: “De centrale bank is in het geheel niet gehouden om de regering van krediet te voorzien, de centrale bank kan niet gedwongen worden zulk een krediet te verschaffen”. Door deze Europese wet is de ECB feitelijk een kopie geworden van de Amerikaanse Federal Reserve (FED).

  De Nederlandse regering kan nu een begrotingstekort alleen financieren door het uitgeven van schatkistpapier en obligaties. Particulieren, pensioenfondsen en financiële instellingen verschaffen daarmee krediet aan de staat. Samen met die volledige overdracht van DNB aan de ECB is het voor Nederland sinds 1998 niet meer mogelijk om zonder schulden aan te gaan de nationale economie van een ruimere geldhoeveelheid te voorzien. Nederland kan door de invoering van de euro niet meer zelfstandig de hoeveelheid geld in omloop regelen.

  Dus het geld wat de Nederlandse staat leent is afkomstig van de Internationale Banksters en de rente die men aan hen afdraagt + lening wordt met Uw belasting centen betaalt…. En deze bedragen zijn aanzienlijk groter dan die van de Rabo Bank medewerkers die een kleine boete kregen en deze criminele praktijken (grootse doorlopende bankroof) worden ook nog eens gelegitimeerd door Uw (R)overheid en daders ervan worden rijkelijk beloont met behulp van Uw belastingcenten.

  Zie o.a. het zo zo zo (on)betrouwbare wikipedia

  De Nederlandsche Bank
  https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Nederlandsche_Bank

  Maar helaas de meerderheid van Uw landgenoten bekommert zich daar niet over heden ten dage, want die bekijken liever de Olympische Spelen in Rio enneh de NLse sporters die aldaar een medaille winnen, mogen erna op audiëntie bij Uw koninklijke polder dictatuur en de leden van deze criminele maffia vertoeven in Rio naar goed Hollands gebruik op kosten van Uw belastingcenten……

  Koninklijke knuffels voor gouden Dorian
  http://nos.nl/rio2016/artikel/2125646-koninklijke-knuffels-voor-gouden-dorian.html

  Trouwens aan de gezichtsuitdrukkingen van het vrouwelijk nageslacht van Polder dictator Willem de zoveelste en zijn pampa slettenbak Max is duidelijk af te lezen dat er veel inteelt heeft plaats gevonden binnen deze familie die tegenwoordig niet alleen meer van Duitse bloed is zoals in het NLs volkslied wordt gezongen…..

 5. Maar een uitstaande parkeerboete voor jan met de Pet kost hem z’n vrijheid en gaat zonder pardon de bak in.
  De rechtbank is dus een draaibank dat wisten we en is puur sprake van klassejustitie.
  Recht in Vernederland bestaat dus niet!

 6. Bonus opstrijken en gauw met pensioen gaan en de burger met de ellende opzadelen?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.