Turkije sluit ook tientallen journalisten op

Meer dan 50.000 mensen zijn slachtoffer van de grote zuivering sinds de mislukte coup door een deel van het leger in Turkije. Hieronder zijn soldaten, politiemensen, journalisten en academici. Zij worden beschuldigd van het aanstichten of sympathie hebben voor de staatsgreep van 15 juli. Tot nu toe zijn van deze groep minstens 15.000 gevangen gezet.

Daarnaast zijn direct na de couppoging meer dan 1000 rechters en 21.000 leraren op non-actief gesteld.

Iedere mogelijke vorm van kritiek wordt door president Erdogan in de kiem gesmoord door het tot zwijgen brengen van drie nieuws agentschappen, 16 TV kanalen, 23 radio stations, 45 dagbladen, 15 magazines, en 29 uitgevers (volgens Al Jazeera).

Volgens de Turkse analist en journalist Mahir Zeynalov zijn er 42 journalisten gearresteerd. Op zijn twitter-account doet hij hiervan verslag door de foto’s van de arrestaties te laten zien met een korte beschrijving.

De onderhandelingen over toetreding van Turkije tot de EU zijn heropend sinds het vluchtelingen-akkoord in maart van dit jaar.

Rob Vellekoop, 1 augustus 2016

 

6 Comments

 1. . . . ERDOHAN “BEDWINGT” EEN HEEL GROOT LAND ,VANDAAR ZOVEEL OPHEF DMV AL DEZE GEWICHTIGE ARRESTATIES : HET IS DAAR-DOOR “NIET-EEN-VOU-DIG” !!!

 2. Om tot een goede analyse van de coup in Turkije te komen zullen we ook terug moeten kijken waarom eerdere coups zijn gepleegd en door wie?

  Eerdere coups vonden plaats in een klimaat waarin Turkije dreigde de socialistische (communistische) kant op te gaan. Je moet jezelf natuurlijk afvragen wie er baad bij had om dit te voorkomen? Het antwoord de VS ligt voor de hand omdat het verleden bol staat van inmenging in andere landen, het steunen van dictators, false flag operations enz. enz.

  Nu lijkt in eerste opzicht dat de opschoning zeer extreem is, we moeten ons echter realiseren dat deze infiltratie al enkele decennia aan de gang is. Ik ben er van overtuigd dat de meeste aanhangers totaal geen weet hebben van waar ze in verzeild zijn geraakt en volledig onschuldig zijn. Ik ben ook overtuigd dat de gros uiteindelijk niet zal worden vervolgd.

  De grote vraag die we ons moeten stellen is een dergelijke grote schoonmaak terecht in relatie tot de dreiging en diepte van de infiltratie, de honderden doden t.g.v. bom aanslagen die zeer waarschijnlijk deels/geheel gerelateerd kunnen worden aan dezelfde organisatie of landen die er baad bij hebben.

  Een andere grote vraag die we ons zelf moeten stellen is waarom ze overal inclusief de EU, chaos en spanning tussen de bevolkingsgroepen creëren?

  Dit alles is geen toeval!!!

  Dit alles heeft te maken met het voorbereiden van het volk op wat komen gaat en de oplossingen die men, nadat ze zelf het probleem hebben gecreëerd, aanbiedt.

  Op korte termijn kunnen we een nieuwe financiële crisis verwachten, om de simpele reden dat het financieel economisch model waarin we leven kleine crises met een cyclus van rond de 8-10 jaar een een grote depressie met een cyclus tussen de 70-80 jaar 100% garandeert. Dit komt doordat doordat onze huidige monetaire systeem werkt met geld uit het niets op basis van schuld en rente wordt gecreëerd!

  DE OPLOSSING

  Nog voordat er een kantelpunt in de maatschappij ontstaat m.b.t. het besef hoe alles in elkaar zit, wie erachter zitten enz. en de kans ontstaat dat men massaal in opstand komt tegen dit slaaf makende systeem, dat slechts de 1% dient, is een grote oorlog nodig.

  Het is aan ons dit besef z.s.m. actief te verspreiden en 1 van de nieuwe politieke bewegingen die Den Haag willen gaan schoonmaken en het systeem willen veranderen met woord en daad te steunen.

  Met vriendelijk optimisme,

  Marcel

 3. In ons land hebben we alleen maar persvrijheid omdat de pers zèlf niet vrij is.

  20.000 Nederlandse journalisten marcheren serviel in NATO-pas. Het zijn de gevangenen van hun inkomen: zilveren banden binden het best.

  We zien het steeds opnieuw: ons geperveteerde “wettige” (we mogen geen ander gebruiken!) betaalmiddel is onze enige echte onderdrukker. Het gebeurd mèt en dóór het geld!

 4. Laat me denken. De mensen die zonder reden op zijn gepakt vragen asiel aan in ons land, en Dijkhoff staat te roepen dat de grenzen dicht moeten? Heeft overigens niets met de islam te maken. De islam zou mensen met een andere mening nooit het gevang in gooien of vermoorden? En al die arme agenten halen hun taalexamen Turks niet (hallo Ebru!).

 5. Zo makkelijk dat Nederland voorop stond om de landen aan de mensenrechten te herinneren, zo moeilijk wordt dit hedendaags?
  Zou dat komen, dat er iets aan het publiek achter gehouden wordt, dat ze eigenlijk niet mag weten?

 6. Niet dat ik op enige manier goed keur wat Erdogan aan het doen is maar ‘de mislukte coup door een deel van het leger in Turkije’ noem ik toch wat magertjes en maakt dit artikel wat eenzijdig.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.