Amerikaanse presidenten worden gekocht, wie kan het iets schelen?

Hilary Clinton de voormalige minister van Buitenlandse Zaken gaat het opnemen tegen Donald Trump. De vaderlandse media besteden eindeloos aandacht aan dit circus, maar niet aan de minachting voor de democratie in de VS.

Zij zwijgen over het massale protest in de VS tegen de manier waarop presidenten worden gekozen. In april protesteren 140 organisaties samen iedere dag geweldloos tegen de manier waarop miljardairs en grote multinationals de presidentsverkiezingen beheersen.

Het protest, georganiseerd onder de naam Democracy Spring, brengt activisten samen uit 140 organisaties. Eerst marcheren zij van Philadelphia naar Washington en daarna zitten zij 7 dagen lang iedere dag op de stoep van het parlementsgebouw in Washington, waar demonstreren verboden is.

Op de eerste dag maandag verzamelen zich honderden op de stoep van het Parlement, vervolgens worden de meesten gearresteerd en afgevoerd. Zij zullen iedere middag terugkomen en iedere dag worden demonstranten door de politie afgevoerd.

De initiatiefnemers zeggen dat de democratie op het spel staat en in crisis is. Want zeggen ze de Amerikaanse verkiezingen worden gedomineerd door miljardairs en het grote geld, die onbeperkte bedragen kunnen spenderen voor politieke campagnes om hun belangen te beschermen.

Deze corruptie bedreigt de kern van de Amerikaanse democratie en houdt hervormingen tegen zoals economische ongelijkheid, aanpak klimaatverandering en massale opsluiting. Als deze situatie niet verandert dan zullen de verkiezingen van 2016 een president en een congres opleveren dat nooit eerder zo door miljardairs wordt gedomineerd.

Twee keer per dag organiseert de beweging die week in april burgerlijke ongehoorzaamheidstrainingen als voorbereiding op de verboden sit-ins.

Democracy Spring is een losjes georganiseerde beweging die begon met een 10daagse mars van Philadelphia naar de hoofdstad Wasgington. De beweging eist dat het parlement direct actie onderneemt om een fonds op te richten dat verkiezingen bekostigt om hiermee te voorkomen dat grote ondernemingen of miljardairs verkiezingskandidaten kunnen kopen.

Een politie-agent schat dat er meer dan 500 mensen protesteren op maandagmiddag, maar dat er al meer op de trappen van het Parlementsgebouw waren gearresteerd omdat zij weigerden te vertrekken.

Financiering Hilary Clinton (Bron: Center for Responsive Politics). Lijst van de top sponsors van 1999 – 2016 van Hilary Clinton.

financehilclinton

Het Amerikaanse parlement is niet onder de indruk van de acties van de democratiseringsbeweging, zij gaan door met de manier waarop de president wordt gekozen. Ook in de VS is de democratie een wassen neus die alleen in naam bestaat maar in de praktijk een machtsspel is van miljardairs en multinationals.

Rob Vellekoop, 18 juli 2016

steundlm336x140

22 Comments

 1. Onder de sponsors van Hillary zit Goldman Sachs. Dit was ooit de bankier die de jaarcijfers van Griekenland dusdanig frauduleus opwaardeerde (!) dat zij werden toegelaten tot de Euro-groep. Dit schandalige feit heeft ons inmiddels 300 miljard gemeenschapsgeld gekost !

 2. Als ondernemer, zzper trek je altijd aan het kortste eind?
  En je mag de staat nog met jouw bijdrage steunen, of er wat nog over blijft is puur geluk?

 3. Fethullah Gülen kan ook nog op het lijstje.

  http://katehon.com/news/hillary-clinton-connected-fethullah-gulen

  http://turkishinvitations.weebly.com/why-bill-clinton-mentioned-gulen-at-the-tccny-dinner.html

  ‘However, the most probable reason for Bill Clinton’s attendance was the Gulenists’ numerous contributions to Hillary Clinton’s campaign. A sampling is given in the Table below. All these contributions came from individuals identified as Gulenist based on their affiliations with Gulenist organizations or schools. This list is far from complete, and only represents the contributions that we have identified to date. ‘

 4. Net als in de meeste overheidsinstanties, zorg,veiligheid,gemeenten,uwv, die een dusdanig aantal stemmen hebben in het kapittel, tenzij je er niet naast plast?, zorgen ervoor dat het corrupte systeem in stand gehouden wordt?
  Overduidelijk zijn deze VS-politici, die gewoon met geld hun stem kopen en net die richting opwaaien zoals de wind staat?

 5. Groot-Brittannië maakt me nu echt wel zorgen (mijn visie wordt nu bevestigd, nl grootste oorlogshitser ter wereld samen met maatje VS).

  Iemand iets vernomen van de uitspraak van de nieuwe Premier May…en ook van Boris Johnson….?

  Johnson zegt dat GB nu een grotere rol op het wereldtoneel zou spelen dan ooit.
  Hij zei letterlijk..”Ik wil dat we van GB nog een grotere een belangrijkere globale natie maken.”

  Kerry en Johnson beklemtoonden hun bijzondere relatie tussen GB en de VS.
  “Ik ben vandaag naar Londen terug gekomen om onze bijzondere en onverwoestbare relaties tussen de VS en GB te bevestigen”. Kerry dus.

  Het hele Brexit gedoe is niet voor de Engelse mensen, maar om makkelijker oorlogje te mogen en kunnen spelen. Bloody bastards…

  http://www.standard.co.uk/news/politics/theresa-may-declares-she-would-push-nuclear-button-ahead-of-trident-renewal-vote-a3298726.html

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/07/20/russland-ist-bedrohung-grossbritannien-bereit-zum-atom-schlag/

  • En dat stuk over de vernieuwing van de atoomonderzeeërs in opdracht van May, en dat het haar niet uitmaakt om onschuldige mensen te doden…etc. moeten jullie dan maar in de Engelse krant (link) lezen…omdat mijn vertaling niet is ‘meegekomen’ met mijn eerdere reactie.

 6. We staan er mooi voor: bankiers bestelen landen en politici bestelen de bevolkingen.

  Kijk, dàt is pas grensoverschrijdende criminaliteit. Van de ergste soort aangezien de deelnemers aan deze diefstal (Duitse economen spreken van “de diefstal van de eeuw”) niet alleen de gevangenen zijn van hun riante inkomen maar ook een ongedacht grote schade hebben aangericht in de verhoudingen tussen burgers en overheid: méér dan de helft van alle misdaad in ons land bestaat tegenwoordig uit het misbruik maken van bevoegdheden door overheidspersoneel. Daarmee is de Nederlandse overheid een grotere bedreiging voor onze samenleving dan alle “gewone misdaad in ons land bij elkaar.

  Dus nogmaals: de onderdrukking gebeurd mèt en dóór ons geperveteerde “wettige” betaalmiddel.

 7. Ten eerste impliceert de titel dat het in Europa niet zo zijn dat de overheid onder curatele van het fantasieruilmiddel geld zou staan. Het tegendeel is juist waar en de gehele politiek (zelfs diegenen die voor het volk lijken te zijn zoals Sahra Wagenknecht, Nigel Farrage en consorten) is geinfiltreerd door lobbyisten van het grote geld. Overheden staan niet in dienst van het volk en zullen hoogstens diensten verlenen als ze het vermoeden hebben dat er guillotines worden opgetuigd door het volk met behulp van de overheids ingehuurde knokploeg (justitieel apparaat en militair apparaat).
  Ten tweede is overduidelijk dat ook democracy spring in de categorie ‘controlled opposition’ te plaatsen is. Een cursus ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’, om zoiets te verzinnen als cursus moet je echt wel een draadje los hebben.

  Ondertussen wordt in de EU voorbereidingen getroffen om de teugels legendarisch strak aan te trekken (Nice, Turkije en nu ook in een trein in Duitsland weer een incident met dader die netjes dood gaat liggen zodat er alleen maar gespeculeerd kan worden) waarbij mensenrechten worden verkwanseld via allerlei noodverorderingen die tot op heden geen enkele aanslag heeft weten te voorkomen. (Frankrijk 3 maanden meer noodtoestand want de laatste noodtoestand heeft Nice weten te voorkomen, veer Harlingen – Waddeneilanden iedere gebruiker gevisiteerd en zelfs koopavond Enschede wordt tegenwoordig iedere voorbijganger gevisiteerd). Imbecielen geloven in de propaganda dat een aanslag verijdeld is door ‘heldhaftig’ optreden van de knokploeg terwijl ondertussen weer op een andere locatie een ‘verward’ persoon die toevallig regelmatig ‘Mohammed’ blijkt te heten de volgende groep slachtoffers opeist.

  Vanuit overheden gaan er geen oplossingen komen, ook niet door outsiders zoals een Trump of de batterij aan splinterpartijtjes in Europa. De laatste outsider die aan de macht kwam heeft zelfs de ultieme oplossing toegepast wat alleen heeft geresulteerd in een zwarte bladzijde in de Europese geschiedenis, het waren niet alleen de Duitsers die gewillig meewerkten aan het gevoerde beleid maar ook zat verraders zoals de NSB en soortgelijke organisaties in Nazi gecontroleerd gebied.

  De spreekwoordelijke schoonmaak die je vaak propageert is keihard nodig en met een hele harde bezem maar zal alleen vruchten afwerpen als na de schoonmaak er geen voedingsbodem wordt geleverd aan parasitaire elementen uit de samenleving door niemand meer aan de macht te brengen en niemand meer bijzondere rechten te geven zoals bijvoorbeeld een geweldsmonopolie aan een groep incompetente drollen die niet in staat waren Nice, Parijs, de trein in Duitsland en welke willekeurige ‘aanslag’ te voorkomen.

  • Hola aloha amigo del polder Nico,

   het is voor mij altijd weer een verademing om hier jouw anarchistische visies te mogen lezen en daarmee toon jij aan dat niet elke medelander met polder roots zich misdraagt als PVV patsy Corbinson en zijn valse haat profeet Geert. Daarom scheer ik niet zoals PVV patsy Corbie hele bevolkingsgroepen over een kam.

   Enneh van de week heb ik het onderstaande gesprek met o.a. Sibel Edmonds beluistert. Deze FBI whistle blower voorspelde al begin 2016 de gebeurtenissen welks laatst zich afspeelden in Turkije. En net zoals jij ook altijd doet hier, geeft zij aan het eind van het onderstaande gesprek het beste advies, want zij kiest geen partij in het Turks conflict, omdat zij alle betrokken hoofdrolspelers als corrupt bestempelt en daarom roept zij het volk op om zelf het heft in handen te nemen.

   Saludos en een boks van je amigo pablo

   Newsbud- Sibel Edmonds Dissects the Turkey Coup Attempt: A CIA-Gulen Concocted Dry Run
   https://www.youtube.com/watch?v=IXiBvdvyr2E

  • Met je eens Nico, de oplossing kan nooit uit de politiek komen. De politiek is immers deel van het probleem:

   Ons geperveteerde “wettige” (we mogen geen ander gebruiken!) betaalmiddel is onze werkelijke onderdrukker. “Gezond” geld kan namelijk helemaal geen bankiers en politici als tussenhandelaars gebruiken. “Gezond geld” -dat is gedekt geld zonder rente en zonder de mogelijkheid tot onzinnige (economie-ontwrichtende) ophopingen- slaat dus de bodem weg onder het bestaan van bankiers en poliici. Met het in omloop brengen van gezond geld is het hele probleem opgelost. Ik kan na jaren van onderzoek geen andere conclusie trekken.

   • J.G. Bosman, dat concept van gezond geld gaat heel snel onderuit als je beseft dat de controle nooit in eigen handen is. Het alternatief is een monetair stelsel opdoeken en overstappen op een RBE (Resource Based Economy) concept. Ook dat zal geen waterdicht concept zijn maar de zwakte van een monetair stelsel (centraal gecontroleerd) is daarmee meteen geëlimineerd, in een RBE bepalen de mensen namelijk zelf de waarde van hun goederen en diensten.

    Yo Pablo, mijn visies zijn het gevolg van een heel raar iets wat ik doe, ik doe hetzelfde als George Carlin en dat heet denken. Ook ik weet al te goed dat de stroom mensen richting Europa ellende gaat veroorzaken. De onzinverhalen dat ze mij komen omtoveren tot een moslim geloof ik dan weer niet, moslims zijn immers de enigen die mij niet veroordelen op het feit dat ik agnostisch atheïst ben, van katholieken en christenen krijg ik allerlei gekrakeel over hun afgod over mij heen. De potentiele gevaren van botsingen eventueel aangewakkerd met behulp van (false flag) terreur zijn niet te ontkennen en eigenlijk is de doos van Pandora al wagenwijd geopend. Ik zal de laatste zijn die ontkent dat er al geruime tijd probleemwijken zijn maar zie ook al te goed dat bepaalde vormen van terreur benut worden om overheidsterreur te rechtvaardigen wat niet kan worden toegepast onder het mom ‘aanpak probleemwijken’. De Belgen hebben daar vandaag weer een stevig staaltje van getoond door de anonieme SIM kaart te verbieden. Dit hadden ze niet kunnen flikken zonder een rel onder het volk als de ‘aanslagen’ van de afgelopen 2 jaar niet gebeurd zouden zijn. **Weg Privacy**
    Ook ik besef mij al te goed dat we zelfs met alle goede wil van de wereld al deze extra mensen niet kunnen onderhouden, Europa is niet eens in staat zijn eigen inwoners fatsoenlijk te kunnen onderhouden dus laat staan een instroom van extra mensen. Natuurlijk is ook hier weer een andere kant van de medaille, De duizenden gezinnen in Europa die mede door fantastisch gevoerd beleid nu geheel aan het infuus van hun respectievelijke staat hangen gaan zeer terecht gefrustreerd raken als ze zien dat het infuus van de nieuwe inwoners van betere kwaliteit is. Helaas is de gefrustreerde groep mensen dusdanig kortzichtig en hebben ze zo veel vertrouwen in hun politieke vertegenwoordiger van hun keuze dat ze vroeg of laat verhaal gaan halen bij de mensen met het betere infuus. Ze beseffen niet dat de kans zeer groot is dat deze groep mensen hoogstwaarschijnlijk net als hunzelf aan het infuus kwamen door omstandigheden die gecreëerd zijn door hun politieke leiders of zoals in het Midden Oosten door omstandigheden gecreëerd door politieke leiders van NAVO landen. **Volk verdeeld, heerser blijven heersen**
    Het zijn simpele dingetjes om over na te denken en spijtig genoeg nergens gebaseerd op fantasiepeilingen van Maurice de hondsdolle Hond of sprookjes uit de alternatieve media. Het zijn aantoonbare ontwikkelingen die helaas al ruime tijd geleden in werking zijn gesteld en het doel kan over worden gespeculeerd maar het heeft er alle schijn van dat het doel ‘crowd control’ oftewel een politiestaat is.
    Rustig aan Pablo en laat je niet gek maken door PVV freaks die je zelfs wijs kan maken dat Tchernobyl een terroristische aanslag van moslims was.

    • Hola aloha amigo Nico,

     Betreft religie & atheïsme kan ik je het volgende mededelen, mijn persoon is zowel niet religieus en ook geen atheïst, want beide menselijke visies hinderen en beperken ons het leven te kunnen ervaren in volle vrijheid en onafhankelijkheid. Zonder vrijheid is geluk onmogelijk en vrijheid is geen ideaal. Vrij zijn is de enige toegang tot vrijheid

     En net zoals autoriteit (staten & koninkrijken) zijn beide visies onderdrukkend en bedacht door de mens zijn verstoorde en warrige geest Mijn levensvisie is meer gebaseerd op:

     It is truth that liberates
     And not your effort to be free.

     De hedendaagse mens ervaart het leven niet puur en zoals die werkelijk is. Begrip is er alleen als de geest in rust is en de menselijke geest is niet in rust als de geest in de greep is van een ideologie of religie.. De geest is niet in rust als hij onder discipline, onder controle of dwang staat en zowel ideologie als religie verhinderen ons.om volkomen vrij te zijn. Elke vorm van conditionering veroorzaakt problemen en conflicten. Onze conditionering belet ons het inzicht in de uitdagingen van het leven en doordat ij geconditioneerd zijn, moet ons antwoord erop onvermijdelijk conflict opleveren.

     Zolang de mens fysiek of in psychologische zin wordt gebruikt en of dat gebeurt in naam van een god of een ideologie, dan zullen wij in een maatschappij blijven leven die op geweld berust is. Mensen voor bepaalde doeleinden gebruiken zoals ideologen, politici en religieuze leiders doen is een miskenning van de intermenselijke relatie.

     De mens dient eerst zich zelf te leren kennen, want zelfkennis kan leiden tot wijsheid en zonder zelfkennis mondt geleerdheid altijd uit in onwetendheid…

     Enneh amigo anarkista Nico maak je geen zorgen om mij en PVV patsies zoals Corbinson en zijn valste haatprofeet Geert W, want dat soort gasten diss en bash ik met veel plezier en neem hen daarbij graag in de maling, want LOL is het beste geneesmiddel tegen dat soort van medemensen…. Of zoals mij Mocro habibis (amiga/os) doen, door de haat preekjes van de PVV zombies te transformeren in een rap lied en waardoor de uitdrukking “Kut Marokkanen” an de PVV’ers en PVDA’ers zoals Rob Oudekerk een geheel andere lading krijgt…..

     Raymzter – Kutmarokkanen
     https://www.youtube.com/watch?v=fv8lXdS1IKc

 8. Nuit debout in Frankrijk, Democracy Spring in de USA, hoe lang blijft de massa er nog in trappen dat ze alleen maar op KAPITAAL vertegenwoordigers stemmen in een systeem dat is verworden tot demoFARCIE, een theater voor de buhne met goed betaalde lakeien in dienst van de NWO.

  http://www.nuwij.me/protest-mag-ik-even-uw-aandacht/

  http://www.nuwij.me/france-the-coming-civil-war/

  En wie zijn dan de vijanden van zowel het linkse als rechtse establishment, de “elites” ? De ouderen, armen en teleur gestelden.

  Het is maar al te duidelijk waar het naar toegaat; NWO Keizerrijk Multinational met hun hofhouding de “haute finance”, de fiscalisten, de bedrijfsadvocatuur en de top van het bankwezen. Dat is 10, hoogst uit 20% van de top “talenten” der hoogopgeleide glibbers die er alles voor over hebben om het “systeem” oraal te bevredigen om er zelf riant van te kunnen profiteren. De rest, zeker zo’n 80 % uit de midden- en onderklasse zal door de bodem zakken.

  En de farce wordt maar al te graag in stand gehouden:

  http://www.novini.nl/democratisch-tekort-zwitserland/

 9. Alles wordt gekocht het draait allen maar om geld en dat is alles ! Niemand is meer eerlijk en als je eerlijk bent wordt je afgemaakt !! Het gaat om de farma industrie en de wapen industrie en dat is alle,s geld geld geld !! Waar het ook vandaan komt ! DIT IS ONS LEVEN ! En wat doen wij ??? OPSTAND JA IK BEN ERVOOR~!!!!!! Ik eben er klaar voor ik ga voor o spant !!! Nu direct wie volgt mij ???? Ik denk niemand want jullie zijn te laf !!!! Stelletje laffe mensen !!! Of zijn jullie nog mensen ???

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.