Fransen vechten tegen dictatuur

Ondanks de naar schatting 45.000 betogers die vanmiddag in Parijs en andere steden op de been zijn, heeft de Franse premier Valls voor de tweede keer op ondemocratische wijze het parlement gepasseerd door een wijziging in de arbeidswet – Loi travail – door te drukken zonder het parlement hiervoor instemming te vragen.

Al maandenlang protesteren de vakbonden en studenten tegen de wijziging van de Arbeidswet. Net zoals in mei heeft premier Valls voor de tweede keer het middel van Artikel 49.3 gebruikt.

Het enige wat het parlement nu rest is binnen 24 uur een motie van wantrouwen tegen de regering indienen. Vandaar dat tijdens de middagbetoging mensen opgeroepen werden vanavond naar het parlement te komen om opnieuw te demonstreren.

De talrijke betogers werden aanvankelijk op allerlei manieren door de politie tegengewerkt zoals met afsluiten van 5 metrostations, fouilleringen, hekken op diverse plaatsen waardoor groepen eerst niet bij elkaar konden. De demonstranten trokken zich hiervan echter niets aan. Evenmin er van dat juli en augustus de standaard vakantie maanden zijn waarop de Fransen traditioneel andere zaken dan politieke op hun agenda hebben staan.

De hardnekkigheid van de Franse bevolking is bewonderenswaardig en (helaas) uniek in Europa. Geen ander volk verzet zich zo intens tegen het inperken van rechten en vrijheden waar de huidige Europese neo-conservatieve regeringen in uitblinken.

 

Waarnemers van Amnesty International komen polshoogte nemen.

Video impressies
https://www.periscope.tv/w/1MnxnzdRyVYxO

https://www.periscope.tv/w/1kvKpZeDDnoJE

Rob Vellekoop, 5 juli 2016

5 Comments

  1. NEE..we gaan NIET meer stemmen op de huidige politieke partijen.

    Men kan NU massaal gaan deelnemen om deze Basispartij landelijk groot te maken.

    Voel je vrij iets voor je provincie/ gemeente / medemensen te betekenen

    http://basispartij.nl/

  2. Ik heb grote bewondering voor de Fransen. Ze zijn het enige volk dat opstaat en vecht tegen een bende politieke en financiële delinquenten die het licht willen gaan uitdoen in Europa. Daar kan de “Brexit” niet aan tippen. Ik kan de keren al lang niet meer tellen dat ik in Frankrijk ben geweest en ik heb me er altijd prettig gevoeld. Het is ook een heel romantisch land dus mijn viool gaat altijd mee. Binnenkort gaan we er weer heen maar dit keer zal het toch anders zijn. Dit keer is het ook een beetje thuiskomen.

  3. Dus een grondwet is als een rol toiletpapier , keizer,koning admiraal ,schijten op de grondwet doen we allemaal en we vegen onze reet er me af

  4. Nu nog een half miljoen betogers op de been om wijziging van het klimaatbeleid te eisen, en de stokbroodvreters kunnen hun dag weer op met hun falende kapitalistische economie. Als de buitenaardsen mensen voor ons klonen zouden ze dan ook niet in staat zijn vrachtwagens vol voedsel als bij een wonder op ons neer te laten dalen? En zo ja, waarom zou iemand dan nog moeten werken als alles wat we nodig hebben uit het niets geschapen kan worden met machines die ze zelfs nog niet in Star Trek aan boord hadden? Hebben die Fransen echt geen verstand in die kop of zijn dat van die ‘linksen’ die slappe socialistische blaadjes zien als het smeersel op hun stokbrood?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.