Stop met oorlogen om vluchtelingenprobleem op te lossen

De Verenigde Naties zegt het duidelijk en onverbloemd: Het zijn oorlogen die vluchtelingencrises veroorzaken. Volgens een bericht van de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de VN, zijn wereldwijd meer dan 65 miljoen mensen op de vlucht. Dit zijn meer mensen dan ooit en komt neer op 1 op elke 113 mensen die gedwongen op de vlucht zijn.

In plaats van de verdeling van de lasten, ziet de UNHCR dat landen hun grenzen sluiten. In plaats van de politieke wil ziet zij politieke verlamming. Desondanks is er volgens de organisatie hoop. Zij zien ook vrijgevigheid, gastvrije gemeenschappen van individuen en gezinnen die hun huizen openstellen. Deze mensen zien vluchtelingen niet als bedelaars, concurrenten voor banen, of terroristen -maar als mensen wiens levens zijn verstoord door de oorlog.

UNHCR vindt dat wereldleiders niet langer passief kunnen wegkijken. Ze moeten oplossingen vinden om de vluchtelingen te helpen. Ze moeten de vluchtelingen waarborgen dat hun leven en dat van hun gezin niet geriskeerd wordt door toevlucht te nemen tot mensenhandelaars of door aan boord te gaan van boten in een poging om de veiligheid te bereiken.

Turkije is het land dat met 2,5 miljoen de meeste vluchtelingen opneemt, gevolgd door de VS met 172.700 asielaanvragen voornamelijk uit Centraal-Amerika. Ook Zweden(156.000) en Rusland (152.500) hebben verhoudingsgewijs grote aantallen asielzoekers. Buiten Europa worden de meeste vluchtelingen opgevangen, dat is 86%. Libanon is het land met de meeste vluchtelingen per inwoner: 183 vluchtelingen op 1000 inwoners.

Tot de hoofdoorzaak van de vluchtelingenstromen behoort de oorlog in Syrië, maar ook gewapende conflicten in Zuid Soedan, Jemen, Burundi, Oekraïne en de Centraal Afrikaanse Republiek zorgen voor honderdduizenden vluchtelingen.

Rob Vellekoop, 21 juni 2016

12 Comments

 1. “Stop met oorlogen om vluchtelingenprobleem op te lossen”

  Stop met vluchtelingen toe te laten om oorlogen te stoppen

  vluchtelingen is immers doel profijt en slaven handel

 2. We hebben een wereldregering nodig om deze globale problemen op te lossen. Daarnaast zou je kunnen afspreken dat landen die oorlog voeren finacieel verantwoordelijk zijn voor de wederopbouw en de opvang van vluchtelingen. Dan zouden ze twee keer nadenken om oorlog te voeren. Een wereldregering is de enige mogelijkheid tot het creeeren en handhaven van vrede op onze planeet. De UN staat klaar maar heeft nu nog steeds geen soevereniteit. Wanneer dit wel het geval is kunnen we de middelen die we aan defensie uitgeven elk jaar besteden aan de armen en kunnen we militairen inzetten bij humanitaire rampen , slecht een interventiemacht is nodig om toekomstige broeiende conflicten de kop in te slaan zodat het niet escaleert.

  • Beste Joost, een wereldregering is nu juist datgene waar veel mensen angst voor hebben. Dat betekent namelijk dat we een soort dictatuur krijgen waarnaar de EU langzaam maar zeker op weg is. Dan worden mensen een eenheidsworst ingeperst, gechipt en 24 uur per etmaal in de gaten gehouden. Dat is nu precies waar volgens velen de werkelijke machthebbers achter de schermen (lees 13 Satanische bloedlijnen van Robin de Ruiter of Light at the end of the tunnel van Paul Hellyer) naar toe willen. Zij zijn alle macht al aan het samenballen. Organisaties als de VN, EU, NAVO voldoen hier prima aan, in hun weg naar alleenheerschappij.

  • Beste Joost,

   De elite omschrijft 1 wereldregering ook als NWO = New World Order. Deze egocentrische hebzuchtige parasieten (de elite) willen zo een wereldregering creëren, zodat 1 fascistische (wereld) regering + leger in opdracht van de elite over ons kunnen heersen en beslissen. Net zoals de oranje polder dictatuur (koningshuis) de werkelijke machthebbers zijn in de polder, zie bv de statuten van de Raad van State. Regeringen worden ook nog een gevormd door politici en van politici verwacht ik alleen maar ellende zoals het verleden en heden ons ALTIJD heeft geleerd. Politici dansen naar de pijpen van het groot kapitaal omdat ze weten dat aan het eind van hun politieke loopbaan een door de banken en/of bedrijfsleven zwaar overbetaalde job wordt aangeboden voor hun bewezen diensten.

   Mijn advies is dat mensen eens “out of the box” gaan denken en handelen in deze, want het ware inzicht komt voort uit het denken buiten de gebaande paden. Zelf ben ik een techneut en als een constructie foutief is ontworpen, dan dien ik deze opnieuw en anders te ontwerpen. Daarom is naar mijns inziens het hoog tijd geworden, dat wij als mensheid afstappen van het systeem “politiek” en daarvoor in de plaats een geheel nieuwe samenlevingsvorm dienen uit te vinden met z’n ALLEN en waarbij wij ALLEN het voor het zeggen krijgen en hebben.

   En betreft de NWO / 1 wereldregering kan ik je aanraden om deze docu eens te bekijken.

   Wake Up Call – New World Order (Full Documentary)
   https://www.youtube.com/watch?v=pLlwpZQrQUU

   • Joost, volgens mij begrijp je niet helemaal dat juist het meeste onrecht wordt gedaan door dezelfde groep die pretendeert de veiligheid te waarborgen. Het is een constante factor die niet te voorkomen is als men vreemden het recht verleent om gezag te spreken over andere vreemden. Er zijn zelfs wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de gevolgen van gezag en de uitslagen spreken niet in het voordeel van het gezag. De bekendste is het Stanford experiment maar ook minder bekende experimenten tonen consequent aan dat mensen en gezag niet samengaan. Wat minder bekend is en ook niet wetenschappelijk onderbouwd kan worden is de effectiviteit van gezag / autoriteit / wetgeving. Er wordt door de media wel graag gespeeld met suggestieve berichten zoals afgelopen week de media vrolijk een bericht plaatsen met als kop ‘Meer verkeersdoden door minder boetes’. Dus als ik de zin goed begrijp waren deze mensen niet betrokken bij een ongeval door het uitschrijven van een boete aan een willekeurige overtreder die niet per defenitie dezelfde hoeft te zijn als 1 van de verkeersdoden.
    Het onderzoeken van effectiviteit van gezag / autoriteit / wetgeving op een objectieve manier zal beslist niet gebeuren en de weinige onderzoeken die gedaan worden naar daling van slachtoffers zal ten alle tijden gemanipuleerd worden op een wijze die moeilijk aan te tonen is. Een bericht als ‘Toename gordelgebruik voorkomt veel dodelijke slachtoffers’ wordt dan bivoorbeeld subtiel aangepast tot ‘Toename handhaving gordelgebruik voorkomt veel dodelijke slachtoffers’.
    Of de wetgevers en gezagsdragers nu op lokaal niveau of internationaal niveau opereren, ze hebben allen belang bij het feit dat mensen heilig geloven in de legitimiteit en functionaliteit van de wetgevers en hun gezagsdragers. De legitimiteit wordt mede dankzij het internet steeds wankeler waarbij ze tegenwoordig een prachtig in scene gezet filmpje op youtube plaatsen waar een zacht duwtje resulteerde in de meest effectieve arrestatie van ‘geweldsplegers’. Het filmpje was zo belangrijk dat ze het zelfs moesten melden in het bagger nieuwsprogramma van SBS. Pablo, ben met je eens, het is allemaal bagger op de treurbuis en ik kijk al jaren niet meer treurbuis om treurbuis te kijken. Wat wel handig is aan de treurbuis is dat je de niet geleverde informatie vaak heel handig kan achterhalen door niet het geleverde bericht te analyseren maar de wijze waarop het bericht wordt gebracht te analyseren. Gebeurtenissen die de komende tijd te verwachten zijn en zelfs extremer zullen worden met 1 wereldregering aangezien daar beslist gewelddadig verzet (terreur) tegen zal worden ingezet. Verlies identiteit van naties kan je niet opleggen.
    1: Aanscherping controles op zowel lokaal niveau als internationaal niveau. Er zijn altijd idioten die niet weten dat het een mensenrecht is om je ongestoord te verplaatsen van A naar B en menen dat je dat recht moet opgeven omdat 1 van die mensen die zich verplaatst wel eens een scheet verkeerd kan laten.
    2: Algeheel verbod opnemen van overheidsmedwerkers wat in eerste instantie voor mensen zonder perskaart zal gelden en in een later stadium voor iedereen.
    3: Openlijk belonen van sociale controle (kliklijnen).
    4: Toename stigmatiseren van een groeiende groep mensen. In de jaren 80 waren het de Surinamers en Antillianen, in de jaren 90 kwamen de Marokkanen erbij, begin deze eeuw aangevuld met (extremistische) moslims om later aangevuld te worden met Oostblokkers. De afgelopen jaren is het lijstje aangevuld met motorbendes en de nieuwste groep zijn verwarde mensen.
    5: Afname gelegenheid te voorzien in levensonderhoud.
    6: Toename dreiging groot internationaal conflict.
    7: Invoer dienstplicht.
    Een aantal van deze gebeurtenissen zijn al enige jaren aan de gang en ondanks allerlei maatregelen niet afgenomen of zelfs toegenomen.

    Zoals Pablo al aangeeft, het wordt tijd voor iets nieuws. Zelf heb ik trouwens een donkerbruin vermoeden dat zelfs in het gunstigste geval zo een transitie gepaard zal gaan met geweld. Degenen die de touwtjes in handen hebben zullen niet schuwen om alle middelen in te zetten als ze er lucht van krijgen dat groepen mensen zich onafhankelijk bedruipen.

    Boks Pablo

    • Hola aloha amigo anarkista del polder Nico,

     Ik heb zo een donkerbruin vermoeden dat Joost net is aan het ontwaken en daarom nog zoekende is. Ach en ik geef ook eerlijk toe dat ik in het verleden ook was misleid door de overheid en onze maatschappij en daardoor ook heb gestemd en dus daarmee gaf ik iemand en partij toestemming om mij te bedreigen en gel;d adfhandig te maken… Wauw als daar nu bij stil sta, dan denk ai ai ai caramba wat was en is onze samenleving door en door verrot en terminal ziek. En betreft politici het onderstaande artikel beschrijft op simpele wijze hoe fascistisch en geestesziek ALLE politici zijn en met bonus een vid van van Larken Rose genaamd “If you were King” .

     — Politici zijn geestesziek —
     Door Douwe Beerda

     Stel uw buurman klopt bij u aan en zegt dat u hem geld moet geven en dat, als u dat weigert, hij mensen op u af zal sturen die het geld komen halen met geweld en u desnoods op zullen sluiten in een ijzeren kooi…
     Klinkt het alsof er een schroefje los zit bij deze buurman?
     http://ommekeer-nederland.nl/politici-zijn-geestesziek/

     IfYouWereKing.mp4
     Larken Rose
     https://www.youtube.com/watch?v=BNIgztvyU2U#t=181

 3. Ik moet mij enorm vergissen maar als de bron van deze ellende in het Midden-Oosten en Afrika op de loep neemt zie ik een duidelijk beeld. De ambitie van Israel, natuurlijk WEER gesteund door de grootste schurkenstaat aller tijden die sinds de tweede wereldoorlog al meer dan 200 brandhaarden heeft aangestoken is naar mijn idee de initiator van de rotzooi in met name Syrie waar z.g.n. de meeste vluchtelingen vandaan komen. Tel daarbij op de destabilisatie van veel Afrikaanse landen door het koloniale gedrag van veel Europese landen en je hebt een klip en klaar beeld van de elite die door de eeuwen heen uit oogpunt van eigen gewin de rekening presenteert aan de landen waarvan de bevolking nu ook uitgebuit worden. Wat cruciaal is dat de bevolking ten onrechte denkt mede schuldig te zijn aan de daden van de elite in het verleden en bereid is collectief de schuldenlast te dragen. ”we zijn niet zo netjes geweest in het verleden i.b.t. Nederlands Indië en Suriname”, is de veel gehoorde mantra waarbij juist de massa welke nooit betrokken is geweest bij roof uit de koloniën collectief het boetekleed aantrekt. Deze mantra is natuurlijk op scholen in het collectieve brein geplant om zelf zich te kunnen verschuilen achter de massa.
  Ook nu weer is het ’t mechanisme van de Arabische lente wat georchestreerd is en waarvan Syrië ook deel uitmaakt om het regime Assad van de troon te werpen zodat Israel de invloedsfeer kan uitbreiden. In plaats van de ware ploerten te sanctioneren, koelt men de woede op de vluchteling zelf, hetgeen ook precies is wat de elite beoogd.
  Daarbij maken ze prachtig (mis)gebruik van de domheid van de meeste mensen die zich laten bespelen en bestelen.
  De media zetten alles bij om dit effect maximaal te voeden.

 4. Voordat je dat zegt staat de aivd bij jouw op de stoep, maar g ge lijk heb je?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.