Verbannen video – Bernie Sanders: samen kunnen we alles

Bernie Sanders in 2,5 minuut. Hartverwarmend en o zo waar.

Bernie Sanders:

Denk groot, niet klein

Wij kunnen een land zijn met een betaalbare zorg
We kunnen een land zijn, waarin iedereen ongeacht inkomen kan studeren
We kunnen een land zijn, waarin elke senior in waardigheid en zekerheid kan leven

Dat land kunnen we bereiken, als we samenwerken en ons niet tegen elkaar laten uitspelen

We kunnen niet verdeeld worden in zwart en wit, hetero of homo, man of vrouw

Zij hebben onbeperkte sommen geld, zij bezitten veel van dit land
Zij beheersen veel van de media en zij zijn heel machtig

Maar wij hebben iets dat zij NIET hebben

Als wij samenwerken, is er niets dat we niet kunnen bereiken

Rob Vellekoop, vertaling 19 mei 2016

14 Comments

 1. Hier is een stuk uit de Engelse Guardian, de meest linkse krant van Engeland. Over een voorstel om een basisinkomen te gaan bespreken. Het komende Referendum krijgt voorrang natuurlijk, 23 juni is al gauw. Persoonlijk hoop ik dat het Brexit wordt en even later ook…. Nexit. Met gauw een basisinkomen overal.

  Zoals er in Holland fraude wordt gepleegd door overheidsinstanties en zorg-instituten o.a., zo kan Engeland er ook wat van. Achter elkaar nieuws over fraude-schandalen, in de kranten.
  Het Nationale Gezondheids System valt volledig uit elkaar. De thuiszorgers raken burn out bijna.
  Holland is nog relatief goed bezig, wat zorg betreft. In Engeland zitten veel oudjes onthand thuis en moeten het
  van de burenhulp hebben. Armoe is veel zichtbaarder in Engeland, op straat.

  Wat medische hulp betreft kan je met een blindedarm-infectie grote kans lopen op lang wachten tot de operatie gepland is en ondertussen overlijden aan het euvel. Of na huiselijk geweld met fysieke blessures, 6 weken wachten op een fysiotherapeut, terwijl je kaak gemolesteerd is, of je ribben. Wel is alles gratis wat medische hulp betreft, dat dan weer wel.

  Maar nu terug naar het basisinkomen:

  http://www.theguardian.com/politics/2016/jun/10/potential-benefits-and-pitfalls-of-a-universal-basic-income

 2. Politieke praatjes van Bernard S over de illegale apartheidsstaat Israel, waar zoals hij zelf zegt een grote band mee heeft en hij heeft er zelfs even gewoond…., Ach ja, Amerika is ook door Europese lieden met de VOC mentaliteit gesticht en tevens op gestolen grond van de oorspronkelijke bewoners de Indianen net zoals Israel.

  Bernie Sanders on AIPAC
  https://www.youtube.com/watch?v=YtMnbRWwD0k

  Zionist Bernard S. had zich beter kunnen voor laten lichten door deze Jiddische medemensen,

  Existence of Israel contrary to Torah teachings: Rabbi Weiss
  https://www.youtube.com/watch?v=WuAy2xkeniY

 3. Hola aloha amigo Rob Vvvvvvv,

  Ik sta meestal achter je posts, echter ik doe niet aan het poldermodel (politiek water bij de wijn doen :p ), dus meld ik aan je heel eerlijk en oprecht, wat ik van de professionele leugenaar aka politicus Bernard Sanders vind —>

  Onderstaande uitspraken, zie afbeeldingen, zijn ook van toepassing voor Bernard Sanders.

  https://cdn.meme.am/instances/400x/54228059.jpg

  +

  http://a3.l3-images.myspacecdn.com/images02/118/0cb90c604bde42c2abfb48b143c343f4/l.jpg

  Bonus:

  Bernie Sanders is a Freemason & Communist
  http://henrymakow.com/2016/02/bernie-sanders-is-a-freemason.html

  • Geen probleem, Pablo, we kunnen het niet altijd met elkaar eens zijn.

   • Hola aloha amigo Rob,

    wat ik wel van je heel erg waardeer, dat jij ook kritiek toelaat in tegenstelling tot jouw meeste collegae van de NLse alternatieve media.

    Saludos y abrazos,

    Pablo

  • Een mening is een maar een mening en een stem is maar een stem. Een plaatje is maar een plaatje en tekst is enkel maar tekst.

   De boodschap is daarom ook de boodschap. Ook al komt deze uit een verkeerde hoek. Durf het te omarmen en maak het je eigen. Juist wanneer iemand het gebruikt als middel, is er een kans het om te draaien.

   Ja, een politicus is op voorhand al mislukt als mens. Want de waarden die jou mens maken, staan haaks op die van de politicus.

   Maar de boodschap blijft de boodschap. Of die nou van jou of van mij komt. Of je het meent of niet, de boodschap kan nog steeds aankomen.

   Laat die etterbakken je niet tot tegenstander van jouw eigen idealen maken!

  • Yo Pablo,

   Hier wordt heel mooi aangetoond hoe een overheidssysteem in stand wordt gehouden. Met veel mooie praatjes, regelmatig aangevuld met vanzelfsprekende morele waardes. Tot ze een stoeltje van belang krijgen, dan draaien ze als een blad aan de boom om zodat ze hun meesters kunnen plezieren en in tegenstelling tot de propaganda over democratie is niet het volk de meester maar zijn bankiers en andere vage oligarchen de meesters. Oplossingen komen niet uit de politiek, politiek maakt problemen om ze op te lossen met nog meer problemen. Politici ontlenen hun gehele bestaansrecht aan het afpersen, oplichten en onderdrukken van het volk. Geen politicus uitgezonderd. Ze hebben het een kunst gemaakt om inhoudelijk niets te zeggen verstopt in wazige lege termen of het vanzelfsprekende te formuleren alsof ze iets nieuws hebben ontdekt. Het belangrijkste middel om hun macht te waarborgen is onrecht rechtvaardigen door middel van wetgeving zoals een participatiewet, wet Mulder en binnenkort kunnen uitkeringsgerechtigden zelfs huisbezoek krijgen wat ze niet mogen weigeren. Allen wetgeving die documenten als het UVRM en EVRM nietig verklaren. Aangezien de slaapkoppen heilig geloven in de magie van het gezag blijven ze als kippen zonder kop het gezag steunen, zelfs als ze weten dat het moreel niet te verantwoorden is (Mitch Henriquez???).
   Ik hoop dat het in Frankrijk compleet gaat escaleren maar dat ze wel zo verstandig zijn om na volledige escalatie niet weer dezelfde fout maken na de Franse revolutie door wederom mensen aan de macht te brengen en die groep mensen rechten te geven die niemand anders heeft. Het wordt hoog tijd dat dit schaapachtige laffe volk ook eens in verweer komt, niet zozeer voor zichzelf maar voor het nageslacht. Ik ben beslist geen voorstander van geweld maar aangezien de overheid gebruik van geweld niet schuwt is het enige jiste antwoord meer geweld omwille van lijfbehoud. Het is niet voor niets dat de overheid de afgelopen 20 a 30 jaar druk bezig is alle middelen voor zelfverdediging van het volk te ontnemen. Zelfs een eenvoudige katapult is in de wapenwet gegooid ondanks dat er naar mijn weten geen dodelijke slachtoffers zijn gevallen aangezien het voornamelijk kinderen waren die speelden met een katapult. In het ergste geval sneuvelden ruiten. Binnen nu en 10 jaar zal er waarschijnlijk een middel komen om het onmogelijk te maken een waakhond te hebben wat zeker in een huissituatie zelfs tegen gewapende mensen (politie is dat meestal) een potent middel is. Ze zijn volgens mij tevens langzaam maar zeker voorbereidingen aan het treffen om een algeheel film / fotoverbod BOA’s in te voeren. Het viel mij op na de ‘aanslagen’ in Brussel dat er opeens een melding was in het OV dat er een opname en fotografeerverbod van de chauffeur is in de bus. Gezien de spontane overvalgolf worden daar nu op een aantal lijnen BOA’s ingezet die logischerwijs onder datzelfde verbod gaan vallen, nog maar 1 stap voor een algeheel verbod. Pfffft, slaapkoppen in dit land.

   • Hola aloha amigo ⒶnⒶrkistⒶ Nico,

    como estas hermano de la lucha???

    Precies zoals je ook zegt, wordt de staat oftewel het fascisme weer in stand gehouden en zelfs gepropageerd als wijs en sociaal door middel van de politieke fabel berichten zoals deze mbt staatsterrorist in wording Bernard S. ELKE, geen uitzonderingen, politica of politicus is een professionele leugenaar en daarbij wilt zo een figuur ook eens een heel land + volk regeren oftewel de dictator uithangen. ALLE, geen uitzonderingen, politici zijn narcisten puur sang en zijn zelf ook gehersenspoeld door het onderwijs en de maatschappij waarin zij opgroeien. Echter daarvan zijn zij zich zelf niet eens bewust enneh ai ai ai caramba dan willen ze over anderen gaan regeren, terwijl zij zelf geestelijk en verstandelijk volkomen in de war zijn doordat het systeem hen heeft gehersenspoeld….

    En de zogenaamde “banned” / verbannen video van de maniakale psychopaat Bernard S is natuurlijk een propaganda truc en door schade en schande (eigen ervaring) trap ik daar niet meer in. Want ik geef wel hierbij eerlijk toe, dat ik in mijn jongere jaren ook niet bespaard ben gebleven van de negatieve invloed van onze gehele maatschappij, ook niet in Latina America. Echter van binnen had ik toch altijd een raar gevoel t.o.v. wat de staat en de maatschappij ons tracht te indoctrineren… En hoe ouwer / ouder ik werd, des te beter ik deze gevoelens begreep en daardoor mij beter kon verweren tegen staatspropaganda en hierdoor mijn ontkoppeling van de maatschappij als geestverruimend en bevrijdend ervaar zowel lichamelijk als mentaal en spiritueel. Deze ontkoppeling houdt niet in, dat ik nu als een kluizenaar afgezonderd in een grot leef of als een monnik achter de kloostermuren leef. Want ik ga graag met mensen om.

    Het internet was eerst bedacht voor en door het ministerie van defensie, eigenlijk moet het ministerie van oorlogsvoering zijn ipv defensie!!!!. Wel hypocriet hoor want defensie klinkt natuurlijk minder ernstig als oorlogsvoering, terwijl het woord “oorlogsvoering” meer de werkelijkheid benadert met betrekking tot de activiteiten van deze fascistische staatsinstelling / departement.

    Enneh amigo ⒶnⒶrkistⒶ Niko je hebt in jouw reactie over de participatiewet, wet Mulder en binnenkort kunnen uitkeringsgerechtigden zelfs huisbezoek krijgen wat ze niet mogen weigeren. Enneh ik wil met jou en iedereen mijn eigen ervaringen daarover samen delen.

    Ten eerste kan ik je uit eigen ervaring meegeven, dat de staats slaven / de sociale recherche van het team Burgerzaken van de gemeente, nu al bevoegd zijn om jouw persoon te trakteren op een huisbezoek indien jij een bijstandsuitkering aanvraagt. Dat is mij eind 2013 overkomen en vorig jaar was ik naar een ander huurkamer verhuisd binnen dezelfde gemeente en toen moest ik mij bij de gemeente melden waar ik inwonend ben. Men geloofde namelijk niet dat ik was verhuisd, wat ik wel netjes had gemeld bij Burgerzaken, en de dienstdoende sociale rechercheur wilde meteen met mij meegaan naar mijn nieuwe huurkamer en daar had ik geen bezwaar tegen. Op gezeik na van de kant van de sociale rechercheur over waarom ik geen stickers had geplakt op mijn goederen die zich bevonden in de ijskast van de gezamenlijke keuken, was alles voor mijn persoon naar wens verlopen. Ik weet nu gaan er veel mensen dan weer zeuren over privacy-rechten enzo, echter ik doe beroep op een bijstandsuitkering en daarbij horen nu eenmaal deze regels zoals van een huisbezoek bij. En had ik dus geen huisbezoek willen hebben, dan had ik gewoon geen bijstand moeten aanvragen en dus ook geen beroep doen op steun van de staat die ik zo verfoei….

    Als tweede wil ik met jouw persoon mijn eigen ervaringen samen delen m.b.t. de participatie wet. Want zie eerst mijn commentaar bij dit artikel op DLM

    Proefplaatsing Verplicht Zelfs Als Dit Minder Oplevert
    https://delangemars.nl/2016/05/13/proefplaatsing-verplicht-zelfs-als-dit-minder-oplevert/

    Dus zoals je in mijn commentaar hebt kunnen lezen amigo Nico, door eigen inbreng en inzet is het alsnog goed voor mij afgelopen. En ik ga binnenkort aan Rob Vvvvvvvvvvvv al mijn ervaringen met het VOC bedrijf PAT BV en de gemeente waar ik inwonend ben en de participatiewet mailen. Maar ik kan je wel alvast het volgende verklappen. Ik ben zelf een techneut en mijn specialisatie is de ondergrondse infrastructuur en dat zijn alle transport – en distributie netwerken van nutsbedrijven zoals het waternet, gasnet, electranet, vuilwaternet, etc. Bij de nutsbedrijven wordt 1 soort tekenpakket toegepast namelijk Smallworld en dat is maar een klein aandeel, 5 %, van de gehele (technisch) teken-markt, want de rest van de bedrijven gebruiken Autocad / Autodesk om technisch te tekenen en ontwerpen. Ik heb toen ik werkeloos was aan de gemeente gevraagd of ik een Autocad cursus van 300 eurie mocht volgen om mijn kansen te vergroten op de arbeidsmarkt. Echter dat kon dus niet volgens de gemeente. Maar ik heb nu weer een baan gevonden bij een groot nutsbedrijf en waar zij ook het tekenpakket van Smallworld toepassen. En tevens krijg daar ook een interne cursus, vooral zelfstudie, voor Autocad…. Maareh amigo nu komt het meest onvoorstelbare verhaal, want ik belde 2 weken geleden mijn contact persoon bij gemeente om aan te geven dat ik weer een nieuwe baan had en om mijn uitkering stop te zetten en mij te laten informeren wat ik aan hen moest leveren en welke aqcties ik zelf moest ondernemen….. Ten eerste moet je hen jouw arbeidsovereenkomst toesturen en ook een overzicht van al je bij en afschrijvingen van je bankrekening van de afgelopen drie maanden. Ach ik heb daar geen moeite mee, want ik heb vrijwillig een bijstandsuitkering aangevraagd en dan speel ik het spel mee. Echter nu komt het wonderbaarlijkste deel van deze afhandeling en dat is, als ik tot half december 2016 geen beroep meer doe op een uitkering, dan krijg ik 500 euro van de gemeente (aanvraag re-integratiepremie), omdat ik geen cursus heb gekregen of gevolgd tijdens mijn werkeloosheidsperiode / uitkeringsperiode………. Dus op het moment dat ik werkeloos was en een uitkering kreeg, was 300 euro voor een Autocad cursus niet mogelijk en nu ik weer werk en als deze situatie hetzelfde blijft tot half december 2016, dan krijg ik opeens 500 eurie van de gemeente…… Teon mij dit voor het eerst werd medegedeeld, toen dacht ik, dat ik de ambtenaar verkeerd begreep, maar dat is dus niet zo amigo Nico.

    Accccccccchhhhhh amigo ⒶnⒶrkistⒶ Nico, ik heb meerdere keuzes in deze hoe ik daarop reageer, want ik kan er natuurlijk en terecht kritiek op gaan leveren, echter dat doe ik niet dez eX, want ik moet er NU keihard om lachen, echter dat komt ook omdat ik een nieuwe baan heb en ik mij thuis voel op mijn nieuwe werkplek…… Enneh humor is de meeste remedie amigo ⒶnⒶrkistⒶ Nico en door op een grappige wijze deze ridicule ervaringen mede te delen aan anderen zoals o.a. met mij nieuwe collegae, bereik ik uiteindelijk hetzelfde doel. En op mijn nieuwe werkplek vindt een ruime meerderheid dat de staat is achterhaald. En onder de jongere generatie op mijn werk is dat percentage zelfs een stuk hoger dan bij de 40 – en 50 plussers…. Maar ja, die jongeren kunnen zich dankzij het internet en websites zoals die van Rob Vvvvv meestal (niet altijd) beter informeren dan de ouder generatie vroeger, want toen bestond het internet niet.. Enneh daarom heb je enkele onder hen (oudere generatie) die zelfs het onderwijs welks zij hebben genoten als acceptabel omschrijven……. Terwijl elk staatsonderwijs fascistisch is net zoals alle uitspraken van iedere politica of politicus en dus ook die van Bernard S. En zo zie je maar weer, je moet je tegenstander ook met hun eigen middelen bestrijden en omdat ik tegen elke vorm van geweld ben, gebruik ik hun eigen middel namelijk het internet om mij verweren en om mijn eigen ervaringen met anderen te samen delen…

    Maar ik ben mij bewust dat velen nog slapen en daarvan is het bovenstaand commentaar van Giulio Di Napoli een goed voorbeeld van, want Giulio ziet in de zoetgevooisde politiek leugen van Bernard S toch iets positief ai ai ai ai caramba. En dat is mijn reactie daarop, ALLE politici, dus geen enkele uitzondering, zijn professionele psychopathische leugenaars en dit soort maniakale narcisten heb ik op GEEN enkele wijze nodig om mijn eigen levenspad te vervolgen, want

    Wanneer mensen zich niet bewust zijn van hun innerlijke wijsheid en heelheid, hebben ze de neiging om ordening en vastigheid te zoeken buiten zichzelf. Onzeker over hun plaats in hiërarchische orde van de wereld, definiëren zij zichzelf op basis van hun onzekerheden. Individuen worden zo slechts stukjes van hun heelheid en zoals glazen scherven van een mooie vaas, hebben ze maar weinig gemeen met hun gezamenlijke schoonheid. Binnen de hiërarchie hebben velen in hoge machtsposities gebruik gemaakt van onze collectieve onzekerheden in pogingen om de ontwikkeling van de gehele mensheid te sturen. Zij hebben het directe verband tussen het individuele en het eeuwige oneindige …. verborgen met een variatie aan middelen ontworpen om te bemiddelen tussen onze innerlijke essentie en onze goddelijke bron.

    Ieder individu kan zichzelf leren kennen als vrij van alle vormen van hiërarchische controle. Hiermee wordt niet bedoeld dat we anderen niet moeten vertrouwen of vriendschaps- of gemeenschapsbanden met hen moeten aangaan. Het is enkele een herinnering dat relatieve waarheid altijd verschuift in de handen van hen die controle willen. En zelfs als de motieven van hun controlerende gedrag van goede wil zijn, dan is het nog een vorm van controle. Wanneer de onthullers van “waarheid” binnen de hiërarchie informatie achterhouden en onderdrukken, positioneren zij gewoonlijk zichzelf om macht te behouden of meer macht te verwerven in plaats van dat zij krachtig zijn willen verspreiden onder allen.

    +

    Het ware inzicht komt voort uit het denken buiten de gebaande paden en wil men tot nieuwe ontdekkingen komen, dan dient een persoon haar of zijn eigen verbeeldingsvermogen en creativiteit te ontwikkelen en toe te passen op eigen wijze.

    Saludos y abrazos,

    Pablitohhhhhhh

    + 1 ouweh bonus voor je mi amigo ⒶnⒶrkistⒶ Nico en nog wel in zwart wit en van dat soort van beelden kan de jeugd van NU zich weinig van voorstellen en inbeelden, echter dat is ook logisch natuurlijk, want zij hebben die periode niet zelf mogen ervaren in het echie

    J Krishnamurti : Breaking the pattern of conditioning – Mind Control
    https://www.youtube.com/watch?v=5DV9LNmTX3k

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.