Duitsers brengen 1000den fascistische aanslagen vanaf 1990 in kaart

Kaart met fascitsche aanslagen sinds 1990 in Duitsland

Een groep Duitsers heeft een website gelanceerd waarop gedocumenteerd een paar duizend aanslagen op migranten sinds 1990 zijn verzameld. Het resultaat is een onafzienbare reeks gewelddadige aanslagen. Zij geven aan niet langer te willen accepteren dat dagelijks racistische en fascistische overvallen en aanslagen op medemensen plaatsvinden.

Zij hebben de afgelopen maanden intensief gewerkt aan de documentatie van racistische, fascistische en antisemitische aanslagen op geëmigreerde vluchtelingen. Het doel van de website is om langdurig als informatiekanaal te dienen, zoals ze melden:

“Zodat toekomstige generaties dit overzicht als basis voor antifascistische en antiracistische acties kunnen gebruiken.”

Ondanks het feit dat zij al enkele duizenden aanslagen verzameld hebben, vrezen zij dat dit slechts een fractie van het werkelijke aantal is. Zij geven aan dat systematisch vooral geweld tegen vluchtelingen door ambtenaren als ‘bescherming’ van dit overheidspersoneel verzwegen wordt. Geweld wordt daarnaast uit schaamte of angst voor verdere aanslagen door de betrokkenen niet gemeld.

In Nederland zijn eveneens groepen actief met het aan de kaak stellen van het geweld tegen immigranten.
Een daarvan is de AFA Anti-Fascistische Actie. De AFA heeft als doel ‘racistische en fascistische partijen, groeperingen en tendensen te bestrijden en racistisch en verrechtsend overheidsbeleid aan de kaak te stellen.’

Om extreemrechts en verrechtsend overheidsbeleid te bestrijden ondernemen zij actie. Dat doen ze bijvoorbeeld in de vorm van een demonstratie, een blokkade, het verspreiden van flyers om mensen te informeren, het plakken van posters en het ondersteunen van andere organisaties.

Op dit moment is de campagne Laatzenietlopen actief met protestacties tegen extreem-rechtse demonstraties van NVU en PEGIDA Nederland.

Rob Vellekoop, 8 maart 2016

steundlm336x140

 

10 Comments

 1. Natuurlijk is een mensonwaardige situatie niet te accepteren en heeft ieder mens recht op fatsoenlijke leefomstandigheden.
  Maar net zoals iemand op de site van “Vrede en Recht” zegt dat je last hebt van de rook, in geval van een brand, maar dat je dan toch eerst de oorzaak moet aanpakken; zo ook hier. Wat is eigenlijk de oorzaak?
  https://www.youtube.com/watch?v=FM7X2R-pu1s#t=611
  https://www.youtube.com/watch?v=shXvaLMBOKI
  Dezelfde insteek ook hier:
  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=9998:europa-moet-bevolkt-worden-door-sub-ras-het-bewijs&catid=53:blijvend-actueel&Itemid=71
  Vandaar mocht deze dame in 2008 de hoofdprijs in ontvangst nemen (voor bewezen diensten):
  http://www.aachen.de/NL/sb/pr_az/karls_pr/

 2. het zou handig zijn om ook te kijken wat voor misdaden worden gepleegd door immigranten.elke medaille heeft 2 kanten voor en achterkant of voor en donkere kant
  eenzijdig iets vertellen heeft geen nut

 3. Zwijgen is geen optie meer!
  Goed om deze ontwikkelingen met zorg te volgen. De fascistische en racistische tendensen van ongenoegen en uitsluiting zijn zeker ook in Nederland aanwezig. Kijk bijvoorbeeld naar aanzuigende werking van Pegida Nederland, DTZ en vooral ook naar de PVV en DTZ. Ik denk dat Rob heel goed weet wat er speelt. Er is een enorme voedingsbodem van ongenoegen en uitsluiting, angst en haat aan het ontstaan. Mede ook door de huidige regering (wegbereiders).

  In de retoriek van de groeperingen van ongenoegen en uitsluiting zijn de vluchtelingen Marokkanen en islamieten en ‘links tuig’ nu de zondebokken/veroorzkers van de crisis. In de jaren ’30 van de vorige eeuw waren dat de Joden, Roma, Sinti, homofielen en ja ook weer het ‘linkse tuig’. Ik raad een ieder aan om zich op de hoogte te stellen hoe het zit met ‘fatsoenlijke’ overkomende voormannen als Edwin Wagensveld (Pegida), Wilders (PVV) en co. Ga daarvoor naar http://www.kafka.nl. Wat je niet leest in de gewone ‘nette’ pers.

  Gelukkig zijn er ook antifa’s AFA’s als de AFA Fryslân, AFA Amsterdam en AFA Nederland actief. Mensen die in de tradionele pers vaak als relschoppers worden neergezet maar in wezen heel goed begrijpen wat er aan de hand is in West-Europa.

  VERBINDING: allemaal anders, allemaal gelijk- Kom op 19 maart naar de grote landelijke demonstratie tegen rascisme en uitsluiting in Amsterdam.
  http://www.platformtegenvreemdelingenhaat.nl/archief/21-maart-landelijke-antiracisme-demonstratie/

  • Als je de taal begrijpt, is de kans groter een stukje dichter bij de waarheid te komen. Zich achter bepaalde organisaties te scharen, kan soms ook helemaal verkeerd uitpakken.
   Het zionisme is een kwade zaak, en heeft niets met de echte joden te maken. Ook joden die kritiek op het zionisme hebben, worden als antisemieten neergezet. De zionisten hebben voor de twee wereldoorlogen gezorgd, en als we niet opletten, gebeurt het nog een keer. Let op overal is deceptie oftewel misleiding.
   https://www.youtube.com/watch?v=D_q0OkLXuLU

   • Ik snap niet echt wat je reactie met mijn reactie te maken heeft. Het zionisme is zeker totalitair en laat geen ruimte over voor andere levensovertuigingen of godsdienst. Veel Joden, maar Geert W. zeer zeker wel, moeten inderdaad niets hebben van het Zionisme. De conclusie dat het Zionisme de oorzaak is van 2 wereldoorlogen onderschrijf ik echter niet. De oorzaak van de 2-de wereldoorlog is de collectieve karakterzwakte destijds (vanaf 1929) in Duitsland, Oostenrijk en omringende landen. Dus ook in Nederland. Dit onder invloed van crisis, ongenoegen en steeds groter worden onverdraagzaamheid.Waren er veel meer mensen geweest als zeg maar Rinus van der Lubbe dan was de 2de wereldoorlog er misschien niet eens geweest. Genoemde oorzaken zijn de gevaarlijke ingrediënten waar mensen als Adolf. H, Geert W., Edwin W., en hun supporters en hooligans op inspringen door nieuwe zondebokken aan te wijzen en te bedreigen. Niets veranderd dus. Vandaar dus de straat op en laat je geluid horen.

 4. De door de overheden belabberde de-denazificatie van de naoorlogse jaren heeft ertoe geleid dat veel te veel types met openlijke en verborgen nazi sympathieën gewoon zijn blijven zitten en heimelijk hun verziekte mentaliteit verder de samenleving hebben kunnen verzieken. Terwijl aan de andere kant de enig legitieme autoriteit, het verzet, na de capitulatie van de Duitsers aan de kant is geveegd door met name het koningshuis wat de tweede coup d état pleegde in tijdens de machtswisseling door de VS in 1945.
  Wilhelmina samen met Bernhard stonden een meer totalitair Nederland voor met terugdringing van de parlementaire bevoegdheden, hetgeen gelukkig is ingedamd door de toenmalige regering.
  Blijft natuurlijk de buitengewoon onwettige 2e annexatie door het gefabriceerde koningshuis onder ‘oranje BV’.en Bernhard die in ’76 weer eens aantoonde corrupt te zijn om maar niet te spreken over de ‘ brief ‘ aan Hitler waarin hij een gooi deed om de rol van Seiss Ingquart te mogen vervangen als Stadhouder van Nederland onder Duits gezag. Kort voor de Duitse capitulatie schijnt hij er op aangedrongen te hebben bij de Sicherheitsdienst om de gevangen gehouden Nannie Schaft, een communistisch verzetsstrijdster, nog snel even te fusilleren vanweg zijn diepe haat jegens communisten.
  Onder deze hemel van huichelachtigheid, verraad aan de joden, en ongebreidelde collaboratie waarbij het volk weer als hoerige schapen de Oranjes dacht te moeten aanbidden, werd Nederland weer opgebouwd.
  Zier daar het resultaat.

 5. Ik zie dat anders, voor mij leidt zoiets alleen maar naar meer verdeling onder de mensen. Dit is zo fout.
  Tot de 11e niet de 21e dan kan ik je dat persoonlijk toelichten.

 6. Verdeel en heers….Rob ik snap niet wat jouw agenda exact is.
  Er zijn ook mensen in en buiten Duitsland die de Duitsers geen goed gunnen en alles eraan doen om het zo te houden, het verhaal van de eeuwige nazi. Jij draagt hieraan bij. Dat is onacceptabel voor iemand die voor vrede zich wil inzetten en de waarheid nastreeft. En nogal vet discriminerend. Je hebt werkelijk geen idee van wat er werkelijk speelt. Jammer, jammer, jammer…ik begon je net een beetje meer te waarderen…
  Wanneer ben je voor het laatst in Duitsland geweest, met Duitsers gepraat…
  Misschien heb je op de 21e de kans in Nijmegen.

  En als je je nog een keer op andere fora over mensen opwindt, ga dan eerst bij jezelf zoeken.

  • Lees het artikel, Nika. Ik geef enkel weer wat er in Duitsland speelt. Net zo goed als er ook fascistische tendensen in NL zijn. Dit heeft niets te maken met het etiket van de nazi. Kijk naar het spoor van geweld dat weinig tolerante mensen nalaten. Dat zegt niets over de Duitse bevolking. Veel Duitsers storen zich juist aan dit gewelddadige gedrag, dat wil niet zeggen dat we dan onze ogen er voor moeten sluiten. Ik waardeer het juist dat mensen dit in kaart willen brengen en op deze manier er van afstand nemen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.