Hoe sociaal is de PVV werkelijk?

Een lijst van Doorbraak met het stemgedrag van de PVV van de afgelopen periode op het gebied van sociale maatregelen toont het ware gezicht van deze club. Zwaar asociaal! De massamedia verspreidt de one-liners van Wilders ruimschoots waardoor het lijkt alsof Wilders een uiterst sociaal beleid voorstaat. Niet is minder waar. Hier volgt zijn echte stemgedrag.

PVV stemde
1. Voor voorstellen die hogere “eigen bijdragen” in de zorg mogelijk maken.
2. Voor bezuinigingsvoorstellen gericht op het persoonsgebonden budget (pgb).
3. Voor bezuinigingsvoorstellen gericht op de begeleiding van ouderen in de dagopvang.
4. Tegen het voorstel van een meer inkomensafhankelijke premie. Mensen met een hoog inkomen betalen meer aan zorgpremie, zodat mensen met een laag en middeninkomen minder kwijt zijn aan zorgpremie.
5. De PVV stemt in met voorstellen die leiden tot een hoger “eigen risico” in de zorg.
6. Tegen maatregelen om wachtlijsten in de jeugdzorg te verminderen.
7. Tegen voorstellen om het wettelijk recht op jeugdzorg in stand te houden.
8. Voor bezuinigingsvoorstellen gericht op jonggehandicapten.
9. Tegen het invoeren van een Balkenende norm in de zorg. Deze norm zou er voor kunnen zorgen dat meer zorggeld aan de zorg besteed kan worden in plaats van dat geld in de zakken van directeuren en managers verdwijnt.
10. Voor het afschaffen van de alleenstaande ouderen korting.
11. Voor winstuitkeringen in de zorg. Zorggeld wordt daardoor niet aan zorg besteed wordt en verdwijnt in de zakken van aandeelhouders.
12. Voor het korten op de huurtoeslag.
13. Tegen het afschaffen van het gedeelte hypotheekrente aftrek boven de miljoen euro (beperking villasubsidie).
14. Tegen het voorstel om woning corporaties/stichtingen in gemeenten waar de woningnood het grootst is, vrijstelling te geven van de verhuurdersheffing. Dankzij deze vrijstelling hoeven minder sociale huurwoningen verkocht te worden en kan meer bijgebouwd worden.
15. De PVV stemt structureel tegen maatregelen om armoede te bestrijden.
16. Tegen invoering van de miljonairsbelasting waardoor gat tussen arm en heel rijk zou kunnen slinken.
17. De PVV stemt structurkrapuulstemgedragpvveel voor voorstellen ten behoeve van het ontleden van de sociale huursector.
18. Voor de “verhuurdersheffing” waardoor woningstichtingen en woningcorporaties financieel gedwongen zijn om veel sociale huurwoningen te verkopen en onvoldoende woningen kunnen bijbouwen.
19. Tegen het omzetten van de “verhuurdersheffing” naar “bouw-investeringsplicht” De bouwplicht van woningstichtingen en corporaties zorgt ervoor dat ze moeten gaan bouwen en renoveren.
20. Daarnaast is de PVV van mening dat gezinnen met een maandinkomen vanaf 1.950 euro niet meer in een sociale huurwoning mogen wonen.
21. Voor het bevriezen van alle lonen in de publieke sector.
22. Tegen gelijke rechten op WW en ziektewet voor flexwerkers.
23. Voor bezuinigingen op de sociale werkplaatsen.
24. Tegen concrete voorstellen om de oververtegenwoordiging van niet-westerse jongeren in de criminaliteit terug te dringen.
25. Tegen behoud en verbetering voorzieningenniveau van openbaar vervoer in het landelijke gebied.
26. Tegen het voorstel om vervuilende bedrijven te laten meebetalen aan het opruimen van dioxine in onze rivierbodems.
27. Tegen het voorstel tot openbaarmaking van de zakelijke belangen van ministers en hoe zij met die belangen zijn omgegaan.
28. Voor het leenstelsel in het onderwijs. Dit is een drempel om door te leren voor veel jongeren uit gezinnen zonder hoog inkomen.
29. De PVV zegt tegen elke opvang te zijn, dus niet voor opvang van mensen in nood.

Daarnaast wil de PVV wil dat mensen die hun zorgpremie niet betalen, geen recht meer hebben op de zorg uit het basispakket. In Nederland zijn er 120.000 mensen die al jaren niet of nauwelijks zorgpremie betalen, maar wel verzekerd blijven.

Rob Vellekoop, 7 maart 2016

steundlm336x140

13 Comments

 1. Kan je nagaan . Nederland heeft al bijna 8 jaar achter elkaar liberaal gestemt zonder dat ze het weten haha.
  Slimme jongens die liberalen.
  Maar even alle gekheid op een stokje. Wordt wakker Nederland!!

 2. Wilders zat hiervoor gewoon bij de VVD.
  Dus logisch dat hij dat gedachtengoed grotendeels mee of overneemt.
  Dus zo groot zijn de verschillen tussen de VVD en de PVV echt niet.
  Het voornaamste onderscheid met de verkiezingen volgend jaar is op wiens bankrekening het riante M.P. salaris gestort moet worden. Bij Wilders of bij Rutte voor zover het tussen die 2 partijen zal gaan.

 3. Zwijgen is geen optie meer!

  Kom op 19 maart naar de grote verbindingsdemonstratie tegen racisme en uitsluiting in Amsterdam.
  Geef (je eigen) angst en haat geen stem. Als we de PVV als gewone partij gaan beschouwen is het einde zoek. Wie weet ben jij de volgende in de uitsluitingscycles van voorman Wilders en zijn vriend Edwin W. (Pegida). Meer info http://www.kafka.nl.
  De grote verbindingsdemo in Amsterdam, 19 maart 2016. Ga naar:
  http://www.platformtegenvreemdelingenhaat.nl/archief/21-maart-landelijke-antiracisme-demonstratie/

 4. Wat een paniek propaganda weer.je wordt door de propagandamachine doodgegooid over hoe slecht geert wel niet is.duidelijk is dat de elite doodsbang zijn en de propaganda steeds heftiger draait naarmate er steeds meer mensen wakker worden wat er werkelijk speeld.jullie laten je zo kennen.ik zou bijna denken dat geert iets verklapt,wat wij niet mogen weten

  • Buenos dias Gringo Mark,

   Ten eerste het woord gringo betekent een Europese man met de fascistische VOC mentaliteit in het Latino Spaans en is geen scheldwoord en in het Surinaams omschrijven ze mannen zoals U en de valse polder profeet Blondie als een ” bakra en in het Antilliaans weer als een macamba. De gringo kan ook altijd heel slecht tegen kritiek en komt dan altijd met inhoudsloze argumenten aanzetten.
   En de fascistische PVV zou ik in het Latino Spaans als PDLG (Partido de los Gringos) of PDLPT (Patido de los Polder Tokkies) omschrijven. Echter ik moet er wel eerlijk bij vermelden, dat het woord Tokkie officieel niet voorkomt in de Latino Spaanse taal, want los Tokkies dat is echt een Hollands fenomeen net zoals het woord Apartheid en het bijbehorende gedrag. Het woord “polder” bestaat wel in het Spaans en schrijf je exact hetzelfde en betekent ook exact hetzelfde, namelijk een kunstmatig, zielloos en vetgemest stukje grasland. En omdat vroeger geen Spaans woord voor apartheid bestond in Spaanse & Latino samenleving, hebben zij het woord apartheid gecopy / pasted (overgenomen) van las cabezas de queso con la mentalidad del VOC (kaaskoppen met de VOC mentaliteit )

   Als tweede wil ik hierbij opmerken, dat Uw persoon Uw eigen moedertaal niet echt machtig is, want U schrijft het werkwoord ” speeld” dus met een “d”, terwijl het met de letter “t” aan het eind van dit werkwoord dient te worden geschreven en dat schijf je dus zo “speelt”. Ik ben bang dat U toepassing van t’ kofschip ook niet machtig zal zijn en misschien denkt U wel dat het een VOC schip is….
   En de voornaam van Uw fascistische idool en tevens ook bekend als de haat zaaiende polder profeet Blondie schrijft U ook al verkeerd, want zijn voornaam dien je met een hoofdletter te schrijven en dat schrijf je dan op deze wijze ” Geert ” en niet zoals U foutief schrijft namelijk ” geert” . Enneh heeft U ook op facebookpagina een foto van U en de oppertokkie Geert geplaatst zoals de te doen gebruikelijk is voor de PVVee. (PVVee bekent PVV stemmers met kuddegedrag en die zich graag laten misleiden en zich dat niet eens beseffen en realiseren).

   Als derde punt wil ik hier aandragen, dat het voor mij heel duidelijk is geworden, waarom Uw persoon niet door heeft hoe zwaar U in de maling wordt genomen door de oppertokkie Blondie. Want Uw kennis van Uw eigen moedertaal is heel gebrekkig en daardoor zal U niet in staat zijn om te begrijpen wat de valse polderprofeet blondie allemaal roept en waarvan in de praktijk niets van terecht komt.

   And last but not least, het PVVee volk loopt altijd te blèren en te blaten dat medelanders zonder polderroots hun banen inpikken, echter als U een sollicitatiebrief en curriculum vitae op dezelfde wijze opstelt en schrijft zoals Uw hier bovenstaand commentaar, dan zal een overgrote meerderheid van de werkgevers U niet in dienst nemen. En als U dan door Uw eigen toedoen een beroep moet doen op een uitkering of bijstand, dan zal dit in Uw geval met Uw gebrekkige kennis van Uw eigen moedertaal heel lastig worden, want

   “ Vraagt u na 1 januari 2016 een bijstandsuitkering aan? Dan moet u de Nederlandse taal goed kunnen begrijpen, spreken, lezen en schrijven. Had u voor 1 januari 2016 al een bijstandsuitkering? Dan geldt deze taaleis voor u vanaf 1 juli 2016.”

   https://www.google.nl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=+Vraagt+u+na+1+januari+2016+een+bijstandsuitkering+aan%3F+Dan+moet+u+de+Nederlandse+taal+goed+kunnen+begrijpen%2C+spreken%2C+lezen+en+schrijven.+Had+u+voor+1+januari+2016+al+een+bijstandsuitkering%3F+Dan+geldt+deze+taaleis+voor+u+vanaf+1+juli+2016+gemeente+Amsterdam

   Dus polder tokkie Mark als ik Uw persoon was, zou ik snel leren om de Nederlandse taal goed te kunnen begrijpen, spreken, lezen en schrijven ipv als een kritiekloze en volgzame Texels mak lammetje oppertokkie Geert na te blaten en achter zijn kont te lopen.

   Gelukkig hebben ze aan de overkant van de Noordzee wel al door wat voor een narcistische fascist Geert is, echter ik heb een donkerbruin vermoeden dat U niet zal begrijpen wat oppertokkie Geert allemaal in het Engels uitkraamt en blèrt in het onderstaande programma, want Uw Nederlands is al heel belabberd, dus Uw Engels zal dan helemaal……..
   Fascist Exposed – Geert Wilders in HARDtalk [BBC] – Part 01
   https://www.youtube.com/watch?v=9m-01pJfLJU

   Saludos & alhamdulillah 24/7

   Pablo

   Ps Mark er zitten enkele schrijffouten in mijn betoog, kan jij die als Hollanders aub voor mij opsporen, verbeteren en hier aan mij doorgeven. Alvast muchas gracias daarvoor señor Mark

   • Net zo sociaal als de NSDAP die de S heeft toegevoegd om de socialisten te motiveren op hun te stemmen.

    • Hola aloha hermano anarkista Nico,

     como estas compadre?

     De aanhang van oppertokkie Geert kan al niet goed voor zich zelf zorgen, dus is het tevens niet verwonderlijk dat zij ook niet sociaal zijn tegenover anderen. Zelfs onderling gaan de tokkies asociaal met elkaar om en dat is ieder weekend tijdens het voetbalseizoen duidelijk waar te nemen, want dan vliegen ze elkaar naar de strot en maken ze elkaar af indien er geen vele ME pelotons hen van elkaar gescheiden houden… Wow wat een eenheid om trots op te zijn……. (kuch kuch kuch|)

     Ach aan Mark zijn reactie kan je duidelijk aflezen hoe onwetend en simpel het PVVee volk is. Want Rob somt in zijn artikel de standpunten op waar de PVV politici achter staan, echter doordat Mark zijn eigen moedertaal niet goed beheerst en Mark zich waarschijnlijk meer bezig houdt met voetbal, RTL Boulevard en ander soortgelijke geestdodende programma’s van Ellendemol, ontgaat het tokkie Mark geheel waar zijn fascistische polder idool Geert echt voor staat in de praktijk.

     When Ignorance reigns, life is lost….
     Zack de la Rocha (Leadsinger Rage Against The Machine)

     Enneh amigo Nico over verkiezingen gesproken, in de VS gaat waarschijnlijk de strijd om het aankomende presidentschap tussen Miss Clinton en Mister Trump, ten eerste een goede reden om niet te gaan stemmen, echter de VS is ook overbevolkt met tokkies zoals Mark en die zijn makkelijk te misleiden vanwege hun volgzame en onderdanige houding. En daar zijn de tokkies niet alleen afstammelingen van illegale Europeanen…. Want tokkies zoals Marik kom je ook o.a. tegen bij de aanhang van warlord Obomba. ai ai ai caramba those brain death earthlings …

     Betreft Trump en Clinton het zijn allebei fascistische zionisten. Heb jij weleens deze docu gezien over the Clintons amigo?

     The Clinton Chronicles
     https://www.youtube.com/watch?v=8rF_ytID7wg

     En haar intense banden met de zionistische lobby

     “Pluto-Zionists” Support for Hillary: The “Marriage” of Plutocracy, Rightwing Zionism and Hillary Clinton
     http://www.globalresearch.ca/pluto-zionists-support-for-hillary-the-marriage-of-plutocracy-rightwing-zionism-and-hillary-clinton/5513296?utm_campaign=magnet&utm_source=article_page&utm_medium=related_articles

     En Trump is ook dikke vriendjes met de zionisten van AIPAC.

     Trump to address AIPAC 2016 conference
     http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/209281#.VuVCefnhCUk

     Dus veel zal er niet veranderen na de presidentsverkiezingen in de VS, wand de huidige Vive President Joe Bidden deelt zelf mede dat hij ook een Zionist is..

     Joe Biden: “I Am A Zionist. You Don’t Have To A Jew To Be A Zionist”
     https://www.youtube.com/watch?v=Uo-UXZ-1ups

     Dus het blijft na de presidentsverkiezingen rommelen in het Midden Oosten en de rest van de wereld…. Daarom zijn deze jiddishce broeders van mij tegen Zionisme

     Jews Against Zionism And Rothschilds
     https://www.youtube.com/watch?v=awCOSRg-gks

     And als but not least, ik luister al ruim tien jaar geen MSM radio meer en ik heb ook geen TV, daardoor bepaal ik zelf wat ik beluister en bekijk en dankzij het internet is het aanbod (nu nog) heel ruim mi amigo anarkista Nico. En ik kan jou eens aanraden om dit interview met Kay Griggs eens aandachtig te beluisteren. Het interview duurt wel bijna 8 uur, echter dan kom je alles te weten over de Amerikaanse politiek en het militair industrieel complex. Ik raad je wel aan om het interview in delen te beluisteren. Kay Griggs was namelijk getrouwd met de US Marine Corps Colonel George Griggs en weet daardoor als insider heel veel..

     Ps Kate is wel a new born Christen, wat weer een nieuwe stroming is binnen het Christendom… Ach dan denk ik weer, als je op zoek bent naar ” God” in het leven, waarom doe je dat in een gemanipuleerd en allen door mannen bewerkt boek… Maar het interview is in zijn geheel zeer informatief en daarom zijn haar gebedjes ook te pruimen en deze zijn heel kort en alleen in het begin. Luister ook hoe jonge militairen worden ingewijd in de VS en volgens oude Westerse (Romeinse) tradities…

     The Kay Griggs Interviews -Satanic Death Squads – Part 1 of 4
     https://www.youtube.com/watch?v=1pyMMfqS6Kc

     The Kay Griggs Interviews -Part 2 of 4 – Satanism in the Miltiary
     https://www.youtube.com/watch?v=vdv8g6k2AP8

     The Kay Griggs Interviews – Part 3 of 4
     https://www.youtube.com/watch?v=IJrKFkZ_uMo

     Kay Griggs: Colonel’s Wife Tell-All Interview .4 of 4
     https://www.youtube.com/watch?v=A159Q9K8MlM

     Saludos en een boks,

     Pablito

     • Yo pablelcampecino,

      In navolging op jouw informatieve bijdrage even een bijdrage van Larken Rose.
      https://www.youtube.com/watch?v=u2ebudnWlh4
      https://www.youtube.com/watch?v=cvo-yEymNuQ

      Tevens een nuttige bijdrage van Josie the Outlaw.
      https://www.youtube.com/watch?v=IOsN-P5abVg
      Ik blijf mij verbazen over de het gebrek aan inzicht en logisch denkvermogen van de stemmers (partij doet niet eens ter zake). Het is ook triest om te zien dat in het informatietijdperk mensen repeterende patronen compleet negeren met tot op heden desastreuse gevolgen (revolutie / nationalistisch regime). Zelfs in het informatietijdperk geloven mensen heilig in het feit dat er een heersende klasse nodig is om immorele daden te voorkomen. Zelfs nu heel eenvoudig het bewijs van het tegendeel, heersende klasse veroorzaakt immorele daden, te googelen is weigert men in te zien dat zelfs het uitbrengen van een stem (ook referendum) een immorele daad op zich is.
      Nu moet ik wel erkennen dat de indoctrinatiemachine zeer krachtig is en kinderen al heel jong trachten bij te brengen dat het geloof in democratie, vrijheid die beschermd wordt door leger / politie gelijk staat aan gehoorzaamheid aan de autoriteit vanuit de heersende klasse. Heel subtiel pompen ze het erin en ik raad iedere ouder die dit leest ook aan om de basisschoolwerkjes van kinderen uit groep 4 en verder over het vak nieuwsbegrip eens goed te bestuderen.
      Ik moet ook altijd lachen als ouders zeggen dat ze het beste voor hun kinderen willen maar niet beseffen dat dat automatisch inhoud dat het beste voor alle kinderen op de wereld nodig is om het beste voor hun eigen kinderen te bewerkstelligen. Het feit dat die ouders dan hun kinderen meehelpt te vervuilen met de propaganda van de staat, trouw hun stem uitbrengen tijdens verkiezingen, belasting betalen zien als een noodzakelijk kwaad wat een deugd is en hun kinderen leren te gehoorzamen aan gezag veroorzaakt tegenstrijdige belangen en is zelfs inhoudelijk onlogisch. Gelukkig laten de mensen zich goed afleiden met rommel op de zeikbuis wat inhoudelijk van een lager niveau is als de kwalificatiereeks van de oranje welp waardoor ze geen tijd hebben over belangrijke kwesties waaronder de constructie van een staat (land) en aansturing daarvan. Stel je eens voor dat mensen daarover gaan nadenken met het risico dat mensen uiteindelijk gaan concluderen dat een heersende klasse geen functionaliteit heeft is te groot….dat kan niet dus goed indoctrineren en veel rommel op de zeikbuis .

      Boks retour en rustig aan.

    • Hola aloha compañero anarkista Nico,

     muchas gracias voor de links, ik heb die van Josie the Outlaw bekeken en mijn rebelse ziel adoreert señoritas zoals Josie en de 2 andere links ga ik vanavond bekijken.

     Saludos y siempre tranquilo,

     Pablo

 5. ‘PVV laat huurders barsten’
  http://www.ad.nl/ad/nl/4566/Geld/article/detail/1041987/2010/10/29/PVV-laat-huurders-barsten.dhtml

  PVV STEUNT AFBRAAK SOCIALE HUUR
  Er is een nijpend tekort aan sociale huurwoningen in ons land. Ook in Zaanstad. Met de discussie over asielzoekers wordt dit alleen maar nóg duidelijker. “Veel Zaankanters denken misschien dat de woningnood de schuld is van de asielzoekers en dat de PVV daar het antwoord op heeft. Helaas, was het maar zo simpel”, zegt fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer.
  https://zaanstreek.sp.nl/nieuws/2015/09/pvv-steunt-afbraak-sociale-huur

  Echter het PVVee is niet zo progressief net zoals hun politieke (mis)leiders en hun oppertokkie blondie

  Progressieve waarden nauwelijks van belang voor PVV-stemmers
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4328/Opinie/article/detail/3495497/2013/08/20/Progressieve-waarden-nauwelijks-van-belang-voor-PVV-stemmers.dhtml

  • De ondoorzichtigheid van de PVV
   De Partij Voor de Vrijheid (PVV) heeft een nieuw soort partijstructuur geïntroduceerd in het Nederlandse politieke bestel. De PVV is feitelijk geen partij maar een “beweging” waarbij slechts ruimte is voor één lid en waar zelfs het politieke kader geen partijlid mag worden. Deze en andere factoren leiden tot een groot gebrek aan transparantie binnen de PVV. Waaruit bestaat deze ontransparantie en wat zijn de (potentiële) gevolgen hiervan?
   http://www.doorbraak.eu/gebladerte/20091g33.htm

 6. Geert is een zionist en heeft alleen belang bij chaos, want dat is het grote plan van de zionisten
  Israel ziet zichzelf als het land dat zetel zal worden in de nwo
  Dus dat verbaast mij niet verdeel en heers dus zet bevolkingsgroepen tegen elkaarop
  En blonde greet slaagt er aardig in

 7. Degene die nooit betalen zitten overwegend in dit zorg traject, luizen in de pels van deze staat?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.