Wat zit er achter Vrede & Recht?

Op 24 februari begint deze beweging, zoals ze zichzelf noemen, aan een zes weken lange stedentour door ons land, langs 36 steden. Ze zijn al twee jaar in stilte aan het bouwen. Ze deden als proef mee aan de Provinciale Statenverkiezingen. Op de achtergrond willen ze blijven. Niet omdat ze lid zijn van een geheimzinnige club die de wereld omver wil werpen, maar omdat dit hun manier is om vanuit de samenleving iets voor hun medemens te doen.

Wat is Vrede & Recht eigenlijk? De vereniging Vrede & Recht is opgericht in 2014.
De vereniging doet niet aan politiek en wil de spelletjes ook niet meespelen. Zij zeggen dat zij willen leven in een schoon land en komen daarvoor in actie. De vereniging telt 6 leden waarvan er 4 het bestuur vormen.
Het is een klein groepje van gedreven mensen die verandering voor de medemens wil bereiken. Het bestuur borgt de specifieke visie en het schoonmaakbeleid. De leden zijn Jerry Agema, Leonie de Jong, Jedidja Lutgens en Rein de Vries. Zij motiveren hun actie als volgt.

Jedidja:”Ik vind het belangrijk dat de schoonmaakactie van Nederland mogelijk wordt gemaakt met mijzelf als ondersteunende kracht op de achtergrond.”
Jerry: “Met het bewustzijn dat ik heb, kan ik niet stil op de bank blijven zitten. Wij zijn de enige niet geïndoctrineerde partij die Nederland een stem wil geven zonder spelletjes.”
Leonie:”Als je niks doet, gebeurt er niks.”
Rein:”Ik wil een deel zijn van de schoonmaakactie en Nederland veranderen, omdat ik weet wat er speelt en hoe ziek het systeem is. Er wordt niet naar de burger geluisterd.”

De vereniging heeft zich ingeschreven om deel te nemen aan de verkiezingen in 2017, daarvoor hebben zij een organisatie opgericht die nog het meest doet denken aan een bedrijf. Directeur is Peter Vlug, vrijwilliger en leider van het MT (managementteam). Er zijn al een aantal kandidaat-afgevaardigden die gedurende 7 maanden in training gaan en de bus vergezellen die op tour gaat. Dit aantal zal groeien naar 50. Ook de afdeling Organisatie met Marcel Korvers is gestart. Hij is verantwoordelijk voor de stedentour die vanaf morgen door het land trekt. De communicatie is tijdelijk mijn onderdeel. Alles binnen deze organisatie is gericht op slagvaardigheid.
organogram-2

 

Zij lijken in niets op de politieke partijen die zij verafschuwen. Om vrijheid voor de burgers te bereiken moet er een directe democratie worden ingevoerd. De burger moet aan de macht komen, ten koste van een veel te machtige overheid. De beweging wil in feite het vervoermiddel zijn om daar te komen, uitgerust met schoonmaakhandschoenen en een stofjas.

 

 

Info: Vrede & Recht

 

Rob Vellekoop, 23 februari 2016

8 Comments

 1. Alsof er niet genoeg politieke clubjes zijn dient zich de volgende club mensen aan die uiteindelijk of onder het kleedje geveegd gaat worden of worden geinfecteerd met de ziekte ‘corruptie’.
  Nogmaals, oplossingen zijn niet te vinden in politiek bedrijven. Politiek bedrijven veroorzaakt problemen die opgelost worden door nieuwe problemen te veroorzaken.
  De oplossing is te vinden bij de mensen en die zijn te naief, te goed geindoctrineerd, te passief, te egoistisch of onderdeel van het probleem (onderdeel van het overheidsorgaan).

 2. De verwarring betreft : doen niet aan politiek t.o.v. schrijven zich in voor verkiezingen 2o17 ! dat is de tegen-stelling , die spring – natuurlijk – bedoelt , rob . . . !

 3. Dus het bestuur wil zich niet openbaren?

  “Op de achtergrond willen ze blijven. Niet omdat ze lid zijn van een geheimzinnige club die de wereld omver wil werpen, maar omdat dit hun manier is om vanuit de samenleving iets voor hun medemens te doen.”

  Begrijp ik dat goed?

  Ik wil iedereen een kans geven maar vind dit dus niet transparant, verder zoals ik al eerder stelde in comment op het vorige artikel hierover, staan ze wel degelijk als politieke partij geregistreerd en hebben ook die intentie.
  Dus het een beweging noemen zijn onnodige en wellicht misleidende woordspelletjes.

  Persoonlijk vind ik dat veelzeggend. Overtuig me maar dat het anders is.

  • ?? Ik heb begrip voor je wantrouwen. Toch zijn er momenten dat je mensen in vertrouwen moet durven nemen. Ik zou werkelijk niet weten hoe zij zichzelf nog transparanter zouden kunnen opstellen. Het zij zo. Er zullen altijd mensen blijven die niet te overtuigen zijn van goede bedoelingen van een ander. Jammer.

   • Rob, vertrouwen begint niet met een artikel en daarbij ook nog gebrek aan transparantie.

    Ik vind het jammer dat jij teleurgesteld bent in mijn terughoudendheid, terwijl het blijkt van gezond verstand en nuchtere redenatie.

    Deze politieke partij zal ik zeker wel volgen, echter zeker met gezond wantrouwen. Wat hebben we anders van alle openbaringen geleerd?? Je mag de reguliere wantrouwen maar elk nieuwe onbekende moet je instappen? Nee toch.
    Als ik nu al zou vertrouwen, is dat nergens op gebaseerd.

    Ik ben klaar met alle wolven in schaapskleren namelijk.

    Ik mag hopen dat de hele wereld dit nu eindelijk ook zo doet.

    Machtsverhoudingen moeten veranderen, en dat kan alleen als de mens wakker is en BLIJFT.

   • “…. maken de leden zich bekend met naam en toenaam en motiveren zij hun beweegredenen!”
    Maar, Rob, maken zij zich niet bekend met naam (en gezicht) op de site zelf. Misschien besloten zij hiertoe omdat zoiets ervaren wordt als een egoïstische houding? Wellicht is hun bedoeling zeer oprecht, maar Spring’s opmerking “Als ik nu al zou vertrouwen, is dat nergens op gebaseerd.” sluit aan bij een bijbelse uitspraak: aan hun daden zult gij hen herkennen.
    Dus is het inderdaad onvermijdelijk dat we, zoals Rob V. zegt, mensen in vertrouwen zullen moeten durven nemen.
    Ja, dat is het gevolg van al het beschamen van vertrouwen wat diverse partijen in het verleden hebben laten zien.

    Wel vraag ik me af wáár de bus telkens staat; dat wordt op de site ook niet vermeld.

    De opmerking van Rob V., “Zoals al meerdere keren in DLM aangehaald is er een uitstekende remedie tegen de groeiende onmacht van miljarden gewone mensen: keer terug naar kleine zelfvoorzienende gemeenschappen zoals Marinaleda en bedruip jezelf met producten uit deze kleine community’s waar geen multinational meer tussen kan komen.” zet regering en parlement goeddeels op een zijspoor.

    Wat zal beter werken? De politiek links laten liggen, óf van binnenuit veranderen?
    Mij lijkt het belangrijkste: een collectieve bewustzijnssprong. Met name via het www is te constateren dat deze sprong steeds meer en steeds sneller plaats vindt!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.