Gemeentes doen niets voor behoud baan thuiszorgmedewerkers

Gemeentes willen niet meewerken aan de overname van het zorgwerk en daardoor het behoud hiervan door Familiehulp. Thuiszorgmedewerkers van de FNV hebben daarom vanochtend het gemeentehuis van Bronckhorst in de Achterhoek bezet. Collega’s deden vandaag hetzelfde in Hollands Kroon (Noord-Holland). Hun huidige werkgever en tevens de grootste thuiszorginstelling van Nederland, TSN, gaat failliet.

In beide situaties heeft de Stichting Familiehulp aangegeven de zorg met de medewerkers te willen overnemen.
De wethouder van Bronckhorst wil de thuiszorg laten overnemen door studenten die voor een bodemprijs het werk gaan doen. De gemeenten Schagen en Hollands Kroon in Noord-Holland willen het werk laten overnemen door een schoonmaakbedrijf. Met andere woorden de wethouders staan niet te trappelen om de werkgelegenheid voor de zorgmedewerkers te behouden.

In de gemeente Bronckhorst zijn CDA, D66 en PvdA verantwoordelijk voor dit beleid. Voor Hollands Kroon zijn dit VVD, CDA en twee lokale partijen.

In december heeft staatssecretaris Van Rijn 300 miljoen extra ter beschikking gesteld voor de gemeentelijke thuiszorg. Blijkbaar houden de wethouders toch de hand op de knip en vinden de zorg niet belangrijk genoeg.
Gemeenten hebben meer taken gekregen om de thuiszorg te organiseren. Veel gemeenten hanteren daarbij te lage tarieven waardoor zorginstellingen de zorg steeds goedkoper moeten leveren. De druk die ontstaat door de lage tarieven gaat ten koste van arbeidsvoorwaarden en betekent vaak dat er ook gekort wordt op de zorg voor cliënten.
TSN Thuiszorg BV heeft op 27 november 2015 surseance van betaling aangevraagd. Deze betreft uitsluitend de Hulp bij de huishouding waar ruim 12.000 professionals zorg bieden aan ruim 40.000 cliënten.
ADG het moederbedrijf van TSN, blijft volledig buiten schot, waardoor de gevolgen van een faillissement belanden bij het personeel, eventueel andere schuldeisers en bij het UWV dat voor de ontslagregelingen opdraait. (FTM)
Het wordt langzaam maar zeker een grijsgedraaide plaat, maar de overheid vergeet dat zij in dienst zijn van de burgers. In deze gemeentes hebben de gemeentebesturen het idee dat de burgers naar hun pijpen moeten dansen. Er zouden meer gemeentehuizen bezet moeten worden.
Rob Vellekoop, 19 februari 2016
steundlm336x140

7 Comments

 1. hoe je maar ook bekijkt zal hoe dan ook vroeg of laat volk zich tegen dat soort hypocrieten keren en wat dan gebeurt mag je 3 x raden en zeker als bij verkiezingen word gesjoemeld dan is zeker over en uit zoveel voor regering als klaplopers bij gemeentes

 2. Hoe heet die partij ook weer die in hun motto Nederland socialer had staan , de top van deze partij bestaat uit kaviaar socialisten, go ben de naam kwijt help mij ?

 3. Met dank aan de arbeiderspartij kent dit kabinet een enorme afbreuk van de sociale rechten van de mens.?
  Meer wordt er geld verprutst om hoogstandjes voor de elite en oorlogvoeren!

  • Polder Jolo,

   U vergeet de 2 andere grote VOC-partijen van de Lage Landen a/d Noordzee hier te vermelden, namelijk het CDA en VVD en dat doet U altijd en consequent. Probeert U anderen onvolledig te informeren in deze en tracht U daarmee anderen op een dwaalspoor te zetten. Of bent U lid en/of stemvee van de CDA of VVD en vandaar Uw aversie tegen de arbeiderspartij? Maakt ook in wezen niet uit of men op de PVDA, VVD of CDA stemt, want alle drie zijn lakeien van Uw polder dictator en zijn familie oftewel het koningshuis. En aangezien de gemiddelde PVV-tokkie net zoals U reageert en dat is de overgrote meerderheid in Holanda tegenwoordig, zal er wezenlijk weinig veranderen in de Lage Landen a/d (zwaar vervuilde) Noordzee en zal de familie van Duitse bloed met een Oranje kleur van Franse origine heel tevreden zijn met polder sheeple als Uw persoon. En als U de polder junta voor de voeten loopt, dan duwen zij U zo omver …

   De Duw van Maxima – Dodenherdenking 2010
   https://www.youtube.com/watch?v=SSOTcouF4bw

 4. Gemeentehuizen bezetten is een goede start.

  Het zijn de huizen van de gemeentes, communes, samenlevingen. We dienen deze huizen dus niet te gaan bezetten, maar weer in het gebruik te stellen van de gemeenschap, het volk, de menesen.
  Gemeentes zijn namelijk te gemeen geworden naar de mensen die andere mensen de bevoegdheid hebben gegeven hun belangen te behartigen.
  Stap 2 dient dan logischerwijs te zijn, dat diegenen die de belangen niet naar eer en geweten behartigen, de toegang tot de gemeenschappelijke huizen wordt ontzegd en direct uit hun functie worden gezet.
  Stap 3 is dat ze veroordeeld worden door een volkstribunaal aan de hand van bewezen corruptie en verraad van de belangen van de gemeenschap.
  Zolang het volk niet het recht terug in eigen hand neemt, zal het gif verder woekeren en onze samenleving veranderen in een gevangenis van slaven.
  We doen het namelijk allemaal zelf, dus moet het ook mogelijk zijn het tij te keren eer we allemaal verzuipen.

  Stay Human,

  Jos.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.