Monique bestreed kanker succesvol met heel veel wietolie

Ik heb altijd voor ogen gehad dat als ik een kans wilde maken mijn kanker succesvol met cannabisolie te behandelen ik er echt veel van in zou moeten nemen. Twee redenen, dat is wat Rick Simpson adviseert. En ik heb kort na mijn diagnose contact gezocht met een Nederlandse cannabis onderzoeker voor extra informatie. Wat mij uit het telefoongesprek is bij gebleven is de boodschap dat als ik een kans wilde maken ik echt veel in zou moeten nemen. Dit heb ik altijd voor ogen gehouden. Mijn leven heeft enkele maanden volledig in het teken van cannabisolie slikken gestaan. Iets wat veel prettiger is dan de uitwerking van chemo, maar wel iets waar je druk mee bent, wat betekent dat het normale leven even niet in beeld is. Met name omdat je toch slomer bent, veel meer slaapt, soms onverwachts ineens knetterstoned wordt en dan voor pampus op de bank ligt. Ook nu nog steeds staat mijn leven in het teken van de olie, maar nu mijn kanker volgens de laatste scan bijna helemaal verdwenen is ben ik er wel wat relaxter mee, en sla ik af en toe wat makkelijker een dosis over omdat dat mij beter uitkomt.

Helaas is er niemand die ons kankerpatiënten precies kan vertellen hoeveel olie we moeten innemen, in welke samenstelling, en heel belangrijk: wanneer het wel aanslaat en wanneer niet. Het is echt zelf uitzoeken allemaal. Ik heb veel uitgezocht. Maar ook ik heb nog tientallen vragen. In mijn ogen is de meest deskundige persoon op dit moment, die kan vertellen wat wel en wat niet Rick Simpson. Simpson is geen arts, geen wetenschapper, maar een Canadese boer, die een jaar of 12 geleden ontdekt heeft dat wanneer je olie maakt van cannabis je hoge concentraties werkzame stoffen krijgt waarmee zelfs kanker te genezen is. Ik denk dat hij op dit moment degene is met de meeste kennis omdat hij sinds die tijd enkele duizenden mensen met kanker heeft geholpen en dus op basis van ervaring zeer kundig is geworden. En ook belangrijk om te noemen, hij heeft geen commerciële belangen. Hij verkoopt geen olie, wat hij doet is het verhaal vertellen dat de cannabisolie kanker kan genezen en hij vertelt hoe je de olie zelf kan maken.

Ook Rick Simpson zegt dat je veel nodig hebt. Hij heeft het over 60 gram pure olie in drie maanden tijd om kanker succesvol te behandelen. Als er al reguliere behandelingen zijn geweest met chemo en/of bestraling dan heeft hij het zelfs over een verdubbeling van deze dosering. Lezer, vergis je niet hoeveel dat is. Om 60 gram pure olie te maken is ca. 500 gram wiet nodig, dat is echt veel, en daar word je behoorlijk stoned van. Ik heb zelf nooit de pure olie gebruikt, maar verdunde (van Mediwiet), daarbij heb ik wel altijd de 60 gram Marihuana-geneest-kankervan Rick Simpson voor ogen gehouden (drie of vijf keer verdund, betekent drie of vijf keer zoveel innemen). Ik heb het niet gehaald om 60 gram in drie maanden te slikken, dat was gewoon te veel voor mij. Bleek ook niet nodig te zijn, de successen kwamen bij mij al heel snel, al voordat ik op de aanbevolen hoeveelheid zat. Kennelijk had ik iets minder nodig, maar toch ben ik door gegaan met flink olie slikken, en ik denk dat ik nu inmiddels wel in de buurt zit van de 60 gram, en daarom schat ik dan ook in dat ik de volgende scan te horen krijg echt volledig schoon te zijn.

Ik blijf hameren op het feit dat er veel olie ingenomen moet worden om de kans op succes te vergroten. Door veel contact met mensen die de olie gebruiken merk ik dat slechts enkelingen in de buurt komen van de door Rick Simpson aanbevolen hoeveelheden. En ja, een paar druppels cannabisolie per dag kan zeker geen kwaad, is alleen maar goed, maar het gaat niet uitgezaaide kanker laten verdwijnen. Rick Simpson geeft aan, op basis van zijn ervaringen met duizenden patiënten, dat het succespercentage van cannabisolie bij kanker ongeveer 70% is, mits minimaal 60 gram is ingenomen. Zeventig procent is een waanzinnig hoog percentage. Veel en veel hoger dan de reguliere kankerbehandelingen, zeker bij uitgezaaide kankers. Dus ja mensen, het is echt het proberen waard, zeker wanneer je niets te verliezen hebt, zoals bij mij het geval was.

Maar goed, 70% is geen 100%. Er overlijden ook mensen aan kanker die wel (voldoende) cannabis hebben gebruikt. Dat is het leven, we gaan wanneer het onze tijd is, hoe triest ook, het is ook onderdeel van de schoonheid, de dualiteit, van wat leven is. Dat het niet bij iedereen aanslaat is ook te zien in de recent vrijgegeven documentaire “project Storm”. In deze documentaire worden in Engeland een jaar lang (2014) zes kankerpatiënten gevolgd die hun kanker behandelen met cannabis, een aantal van deze patiënten zijn inmiddels overleden. Toch absoluut een documentaire die het kijken waard is:

Overigens, even terugkomend op de 60 gram in 90 dagen, ik heb meerdere keren gelezen in testimonials dat de kanker na drie maanden nog niet weg was, maar wel na 6 maanden, of na een nog langere periode, zoals bij de bekende acteur Tommy Chong.

Ik heb geen redenen om het succespercentage dat Simpson noemt, de 70%, te betwisten. Hij heeft geen belangen bij cannabisoliegebruik, hij loopt eigenlijk alleen maar risico op hele boze mensen als zijn percentages niet zouden kloppen. Maar goed, het percentage is natuurlijk niet wetenschappelijk vastgesteld, daarvoor zijn officiële patiënten trials nodig. Ik denk zelf dat er binnen een jaar of vijf patiënten trials komen. Ofwel in Engeland, waar een farmaceutisch bedrijfje zit dat nu cannabis medicijn produceert voor MS patiënten, of in de VS, waar de ontwikkelingen met medicinale cannabis momenteel wel heel erg hard gaan nu.

Ik heb dit vooral geschreven om nogmaals onder de aandacht te brengen dat er grote hoeveelheden cannabisolie nodig zijn om een serieuze kans te maken op genezing bij kanker in de meest ernstige vorm (uitgezaaid). En ja, dat betekent dus een tijd lang een aangepast leven. Heb je dat ervoor over? Dat is de vraag die een ieder zichzelf moet stellen. Ik wel. In mijn ogen was het een kwestie van leven of dood. Mijn oncoloog heeft mij recentelijk nog eens uitgelegd waarom hij zo op chemo heeft gehamerd in mijn geval. cannabis_the_future_of_medicineVanuit zijn praktijkervaring, zo vertelde hij, heeft iemand met mijn diagnose, uitgezaaide darmkanker, en in een zeer agressieve vorm, iemand die geen chemo neemt, ongeveer nog een half jaar te leven. Dat half jaar ben ik inmiddels al een tijdje gepasseerd, Ja, ik voel me goed, mijn leven is verrijkt, zowel dankzij mijn ervaringen met kanker als mijn ervaringen met de cannabis. Ik sta er goed voor, de laatste scan liet alleen nog een restafwijking zien. De volgende scan (half maart) laat hoop ik niets meer zien van de kanker. En als dat inderdaad het geval zal zijn, dan kan ik daarna afbouwen met de olie naar een onderhoudsdosis.

Ik ben een zelfstandige vrouw, ik heb een fantastische partner, dat zijn dingen die mij geholpen hebben om deze dosering olie te kunnen slikken en dit eindresultaat te kunnen bereiken. Misschien is het een idee om klinieken te creëren, (denk aan afkickklinieken voor verslavingen), waar kankerpatiënten een paar maanden lang volledig voor de olie kunnen gaan. Een plek waar het gewone leven er even niet is. Maar goed, deze klinieken zijn er nu niet. En voor degenen die toch echt veel cannabis willen innemen, zonder dat hun dagelijks leven daar heel veel onder lijdt, is er zo lijkt het de “back door method”, de methode via zetpillen (ik heb er zelf geen ervaring mee). Schijnt een behoorlijk effectieve methode te zijn, zonder dat er veel last is van stoned zijn, zie hier een link.

Tot de volgende keer, Monique.
(Bron)

Monique is ondertussen uit persoonlijke motieven gestopt met de blog die zij bijhield over haar ervaringen met wietolie. Zij vond het te zwaar worden.

Voor gratis en betrouwbare medische wietolie Social Club.

steundlmabonn

14 Comments

 1. Heel veel sterkte meid en een heel wijs besluit om naast de chemo cannabis te blijven nemen aangezien chemo eetlust verknalt en geen voedsel = geen weerstand.
  Zelf ben ik van mening dat cannabis niet in staat is kanker te genezen maar wel zeker een gunstige functie heeft als ondersteuner in het genezingsproces (zie mijn eerdere opmerking over chemo).
  De geneeskrachtige werking van cannabis is net zo min aangetoond als de beweerde schadelijke werking. Wat wel is aangetoond, cannabis is een heel probaat ondersteunend middel in het genezingsproces.
  Zelf heb ik heel veel profijt van cannabis mbt. mijn allergie (hooikoorts) en bronchitis aangezien het op de een of andere manier mijn neus voor een deel vrij maakt en mijn longen in staat brengt meer zuurstof op te nemen.
  Genezing dmv. cannabis als ondersteunend middel (dus niet als primair geneesmiddel) is al millenia geleden ontdekt door voornamlijk mensen die dicht bij de natuur leefden (spiritueel ingestelde mensen zoals Indianen). Dit is ook wetenschappelijk aantoonbaar en tevens aangetoond, de rapporten en ocumentatie g ik noiet opzoeken.
  Schadelijke werking van cannabis is alleen aangetoond in combinatie met tabak (joint) waarbij de tabak dus de veroorzaker van schade is.
  Preventieve werking van voornamelijk psychische klachten is in deze tijd moeilijk aan te tonen aangezien overheden (zeker in het Westen) systematisch bezig zijn het volk zo depressief mogelijk te maken. Wel aangetoond is dat cannabis een rustgevende werking heeft op de geest.
  Verslaving aan cannabis is onmogelijk aangezien er geen stoffen in zitten die lichaamsafhankelijke functies hebben zoals bv. alcohol of nicotine, dit heeft de zogenaamde medische wereld ondervangen door psychische verslaving te claimen wat net zo min aantoonbaar (objectiveerbaar in termen van het UWV) als het bestaan van een buitenaardse beschaving.
  Overduidelijk feit, farmaceutische industrie ziet cannabis terecht als bedreiging voor veel van hun kwakzalverij en heeft al sinds het begin vorige eeuw met veel succes een aanval ingezet op het middel. Wereldwijd een verbod op het plantje waarbij Nederland jarenlang een bijzondere positie had met een gedoogbeleid en Uruguy een paar jaar geleden zelfs heeft gezegd, daaaag….bepaalt mijn volk zelf wel.

  Tracht voor iedere chemobehandeling cannabis tot je te nemen aangezien het na de behandeling waarschijnlijk moeilijker of misschien onmogelijk wordt iets in te nemen.
  Probeer je cannabis te betrekken van betrouwbare bron aangezien ik die medische cannabis van de staat / farmacie voor geen stuiver vertrouw.

 2. Update van Monique, reeds van april 2015, te vinden op de site van mediwiet.

  8 Apr 2015
  Monique
  DARMKANKER

  Update van Monique P. Mijn situatie is helaas behoorlijk aan het veranderen. Van de bijna volledige remissie ben ik nu in een situatie waarbij mijn darmtumor aan het groeien is, veel klachten veroorzaakt en een nieuwe aangetaste lymfeklier in mijn lies heeft opgeleverd. In eerste instantie ging het goed met de cannabiszetpillen, maar deze houden nu de pijn ook niet meer tegen. Ik heb een zwaar besluit genomen, en dat is dat ik weer chemo ga nemen, als ik dat niet doe is het waarschijnlijk een snel aflopende zaak. Ik zal daar zeker cannabis bij blijven gebruiken, en hoop er het beste van.

  • Hola aloha hermana del alma (soul sister) Monique,

   Jammer om te horen dat de cannabis therapie niet bij jou volledig is aangeslagen.
   Wees je tevens wel bewust, dat chemo therapie jouw immuunsysteem verzwakt, echter ik vermoed dat jij dat zelf al weet.

   Ik las dat jij cannabiszetpillen tot je inneemt. Haal jij deze bij de apotheek of maak jij die zelf? Want ik heb van Rob Vellekoop (beheerder, schrijver en redacteur van DLM) vernomen, dat de dosis in de cannabis geneesmiddelen die apotheken aanbieden niet hoog / krachtig genoeg is. Misschien heb jij dat al gedaan, maar ik adviseer je om om met Rob Vellekoop daar contact over op te nemen.

   Zelf ben ik in Latijns Amerika geboren, wel NLse ouders, echter ik ben door hen, vooral mijn vader, op latino wijze opgevoed. Later ben ik ook vele jaren getrouwd geweest met een Peruaanse dame. Zij en haar familie stammen van de Inca indianen af. En van mijn suegra / schoonmoeder heb ik veel geleerd en meegekregen. En daarom wil ik een deel van die kennis met jouw delen en dat gaat over de helende kracht van cayenne peper. En dankzij het internet staat er veel informatie over de genezende kracht van cayenne peper. Zie deze links en waarvan 1 een (digitaal) boek is van 43 pagina’s in pdf formaat mbt The King of Herbs Cayenne Pepper.

   Cayenne genezende kracht voor hart-kanker en de..
   http://wapensindestrijdtegenkanker.blogspot.nl/2010/09/cayenne-chilipeper-genezende-kracht.html

   Cayenne Pepper – The King of Herbs
   http://www.healsa.co.za/PDF%20Files/Cayenne_Pepper_Guide.pdf

   De genezende kracht van cayennepeper
   http://www.happynews.nl/2009/03/02/de-genezende-kracht-van-cayennepeper/

   Ik maak zelf cayenne thee om de 3 a 4 maanden en dat neem ik dan ongeveer 2 weken lang, elke dag 3 koppen. Ik heb geen kanker, maar het reinigt je bloed, cellen en is tevens ook goed voor je hart. Tevens is het een van de beste middelen om je mond, tandvlees, goed te reinigen en gezond te houden.

   Ik neem ook weleens madame jeanette pepper ipv cayenne / chili peper als ik thee maak ervan. Ik koop de pepers vers en altijd bij de Surinaamse toko, mijn Turkse groenteman of op de markt. Ik gebruik 6 madame jeanette pepers of 12 Cayenne Pepers, die snijdt ik in grote stukken en vervolgens samen met de pitjes doe ik het vruchtvlees in ongeveer 1 liter water en ga dat koken in een goed afgesloten pan zodat het niet verdampt. Als het water gaat koken, zet je het vuur weer helemaal laag en laat je ongeveer 15 a 30 minuten heel zachtjes koken / sudderen. Vervolgens het vuur uit doen en de cayenne 2 uur of langer laten trekken. Vervolgens dat opdrinken en het vruchtenvlees kan je ook opdrinken, maar de pitjes moet je nooit tot je innemen, want dat is niet goed voor je maagwand.

   Ik waarschuw je, het is heel heet en je mond zal er in de brand van gaan staan, echter dat is geen schadelijke bijwerking en je kan het branderig gevoel altijd met bruine suiker en citroen blussen. En alleen in het begin zal de peper dus heet en scherp zijn, want na enkele dagen is je lichaam er aangewend.

   Ik lees dat men ook cayenne pillen heeft gemaakt, omdat mensen de scherpe bijwerkingen van cayenne zogenaamd niet kunnen verdragen. Ach ach dan denk ik, daar hebben wij weer de moderne mens die zich als een watje en balletje gedraagt, En je moet cayenne in pure vorm nemen en dus niet in de vorm van pillen, want in pillen zit ook veel pillenpoeder in en dat is zinloos en ….. En zoals ik je al aangaf en uit eigen ervaring kan mede delen, het scherpe en hete aspect van deze kruid zal na enkele dagen zijn verdwenen.

   Als je deze thee neemt zal je ook merken, dat het je tandvlees reinigt en indien jij ontstoken tandvlees hebt, zullen je merken dat cayenne op die plekken een bijtende werking heeft en dat is alleen maar een goed teken, want de cayenne doet dan namelijk zijn genezende werking. Het is net zoals met jodium of sterilon, als je dat op een wond doet dan gaat dat ook bijten en daardoor genezen. Ik gebruik zelf geen jodium of sterilon op wonden, maar cayenne poeder, want het is ook een goed stollingsmiddel.

   Enneh beste Monique eet ook vooral veel groenten en fruit en geen fabrieksvoedsel en ook geen vlees.

   Hierbij wens ik jou het allerbeste toe en o’ja vergeet niet de mentale kracht van je geest, want ik denk dat in de situatie waarin jij nu verkeert, jij niet altijd vrolijk zal zijn, echter tracht ten alle tijden dat wel juist te zijn. Want bijvoorbeeld als ik bepaalde muziek beluister, dan ontstaat er een euforisch gevoel in mijn lichaam en geest en dat gevoel is heel genezend en daarom voel je ook o.a. rillingen over je gehele lichaam. Echter bij ieder mens ontstaat dat euforisch gevoel niet op dezelfde wijze en daarom hebben wij allen verschillende hobbies en voorliefdes.. En ik neem aan dat jij die ook zal hebben.

   Saludos y abrazos,

   Pablo

 3. Een groot getuigenis ik moet delen met alle kankerpatiënten in de
  wereld.
  Mijn oom werd gediagnosticeerd met fase 4 primaire leverkanker
  maart 2013. De dokter vertelde ons dat er was niet veel te zijn
  gedaan sinds de tumor was 7 duim over zijn onderkwab
  alsmede zich over zijn lymfeklieren. We hebben besloten om te gaan
  naar huis en belde hospice die ons morfine gegeven tegen pijn.
  Ed haatte de morfine die hem braken en ook
  beïnvloed zijn geest. Na één week thuis hebben we besloten om te doen
  wat we al vele jaren hebben gedaan, rekenen op ourselves.We
  waren alleen in het ziekenhuis voor 3 dagen met ernstige pijn. De
  kanker had zijn galwegen geblokkeerd, na dat we kiezen voor een
  Natuurgeneeskundige arts en hebben geen conventionele gehad
  behandelingen.
  op een dag kwam ik op het gebruik van cannabis olie voor de behandeling
  van kanker en ik zag een post over hoe een kankerpatiënt was
  genezen met cannabis olie. Ik dringend hulp nodig had en ik
  contact op met de e-mail
  (Phoenix tranen 032@gmail.com) aan de cannabis olie te krijgen, ik was
  gegeven instructie handleiding over hoe het te gebruiken. na het nemen van
  een gram olie per dag. Binnen een paar weken zijn pijn en
  gezwollen maag verdwenen en daarmee kwam hoop en
  een goede kwaliteit van leven. We zagen nooit een ocologist en slechts
  een bloedonderzoek gedaan hebben na de eerste diagnose CT-scan.
  Zijn tumormarker ging van meer dan 6000 naar normaal en hij is
  goed voelen. We weten niet hoe dit gaat uit te spelen,
  maar geniet van elke dag en dank. Als ik dit schrijf
  post, mijn man is vrij van leverkanker en de dokter
  bevestigd dat de kanker definitief genezen was.
  Voor onmiddellijke hulp bij elke medische probleem dat u en
  uw familie kan worden ervaren, contact opnemen met Dr Rick Simpson
  via
  e-mail: (phoenixtears032@gmail.com)

   • Beste rob,

    muchas gracias / hartelijk dank voor de info.
    Ik heb zelf nu geen wietolie nodig, echter als ik in de toekomst wel beroep zal moeten doen op wietolie,
    zal ik nij niet door de apotheek laten informeren, maar aan jou daar meer over vragen.

    Saludos en Inlakesh,

    Pablo

 4. Beste Monique,

  Een mooi en indrukwekkende ‘reis’.

  Mogelijk werkt Cannabisolie ook preventief. Zo zijn er buiten het medisch infuus van de farmaceuten en de witte jassen nog veel meer preventieve middelen en alternatieve medicijnen uit de natuur. Reishi paddestoelen bijvoorbeeld. Maar ook gezonde biologisch-dynamische voeding, streekeigen honing en bijengif.
  Soms kunnen deze middelen en voeding de ziekte of kanker niet helemaal meer wegnemen maar ze maken de ziekte of de kanker en het lijden ook vaak meer draaglijk omdat patiënten minder pijn ervaren.
  Met name ook een gezonde voedingstoestand zorgt voor minder pijn bij ziekte of lijden. Dat blijkt in ziekenhuizen, verzorgingshuizen en verpleeghuizen een ondergeschoven kindje te zijn mede doordat veel diëtisten nog te veel in het stofjesdenken vast zitten en ook een te verdedigende houding aannemen tegen de zich meer bijzonder achtende specialisten.
  En uiteindelijk helpen bijvoorbeeld de extracten met daarin o.a. salicylzuur uit de bast van knot- en schietwilgen ook bij heel veel kwalen. Dat wisten de vele indianenstammen uit Noord- Amerika vroeger ook al. Later is daar het minder goed en breed werkende aspirientje uit voortgekomen.

  Veel kennis is verloren gegaan vanwege overheersing van het westerse vooruitgangsdenken boven andere culturen, waarden en normen. Bijzonder triest om te zien hoe Minister Schippers( en haar man) met deze wijsheid omgaan en hoe het medische infuus en de farmaceutische industrie vrij spel hebben in het onderdrukken wat gewoon voor ieder voorhanden moet zijn. Eigenlijk is het een vorm van (medische) genocide.

  Maar goed. Er blijven nieuwe pioniers opstaan. Zij wachten niet op geprotocolleerde bewijzen van de stofjes- en gelddenkers. Oude (verborgen)kennis weer opnieuw naar de Nieuwe wereld brengend en het kunstmatige leefklimaat uitbannend heb ik er wel vertrouwen in. Het collectief onbewuste laat zich niet inperken door welk technocratisch infuus dan ook.

  Ik hoop dat meer mensen de moed hebben om soortgelijke ‘reizen’ te maken. Er is echt heel veel moed voor nodig want je krijgt persoonlijk , maar ook de mensen die je helpen, in de zoektocht naar autonomie over eigen leven door de gevestigde machten maar ook soms je eigen medische omgeving veel kritiek over je heen.

  Goede Reis nog samen. Het ga jullie goed.

 5. Ik ben toch van mening dat op deze manier reclame wordt gemaakt voor praktijken die wellicht toevallig wel eens tot een goed resultaat leiden, maar in het algemeen meer op geluk dan wijsheid berusten. Een verlangen naar een levenselixer, zeker in deze omstandigheden, krijgt al gauw de overhand over rationele overwegingen. Artsen zijn natuurlijk ook maar mensen, ze vinden niet altijd de juiste weg, ze zijn vaak eigenwijs, ze hebben niet altijd voldoende aandacht en empathie, maar dat wil niet zeggen dat de geneesmethoden van de reguliere geneeskunst niet kloppen – en naar mijn idee is het in het algemeen beter te gaan voor ‘evidence based’ geneeskunst. Ik wil hiermee neit zeggen dat, bijvoorbeeld, middelen die gebruik maken van marihuana niet een belangrijke toevoegende waarde kunnen hebben! Ik wens tenslotte Monique heel veel sterkte en moed in het proces dat zij doormaakt!

 6. nog een toevoeging aan mijn reactie op Monique: Mijn oom is vannacht overleden. Monique wees maar heel blij dat jij de nieuwe weg hebt mogen zoeken en vinden!! Echt super! Ik heb je verhaal alvast door gestuurd naar Henk Fransen. Ik wens je veel liefde en sterkte, liefs Leonoor

 7. Artsen zijn kwakzalvers. Ik heb mij altijd voorgehouden dat artsen dezelfde witte jas dragen die slagers ook dragen. Tegenwoordig zijn veel huisartsen daar mee gestopt. De witte maffia in het ziekenhuis, doet nooit ergens onderzoek naar, omdat ze mensen helemaal niet willen helpen, en al helemaal niet in de preventie van ziekte, of het investeren in goede leef- en woonomstandigheden. Het zijn marktlui die kratten vol pillen willen verkopen en dozen vol gif. Hulde voor het alternatief, en leg alles vast in tekst “voor je eigen administratie”. Zo kunnen de massamoordenaars op Volksgezondheid nooit zeggen dat het niet gebeurd is. Stel je voor, dat mensen zelf de regie over hun leven kunnen voeren, en al die ambtenaren op Volksgezondheid ontslagen worden. Nee, dat gif zal er desnoods met geweld in worden gespoten om de patiënten in dit land “te helpen” met hun gezondheid. De overheid wil ons toch alleen maar helpen? Jullie vertrouwen de overheid toch wel? Mevrouw Schippers is toch het toonbeeld van vooruitgang en verlicht denken? Moehaa.

 8. lieve Monique, wat een echt en eerlijk verhaal. Wat ongelooflijk goed dat je het opschrijft en anderen vertelt hoe het werkelijk is geweest!! Dat is de enige weg elkaar onze ervaringen vertellen Ik hoor net dat mijn oom die ook darmkanker had, chemo en nu na een operatie aan zijn lever, inmiddels in coma ligt. De operatie was ‘goed’ gegaan werd er verteld, maar het gaat niet goed, Ik hoop echt dat de medische wereld gaat leren van jou en met jou gelukkig al veel andere mensen die de nieuwe (oude kennis) natuurlijke wegen aan het (her)ontdekken zijn.

  Wat betreft een plaats waar je heen kan om met de olie te genezen, misschien kun je je verhaal nog bij Henk Franssen neerleggen http://www.henkfransen.nl. Hij is als arts en ook alternatieve arts heel actief om het beste van alle geneeswijzen met elkaar te verbinden en wil een gezondheidscentrum oprichten voor kankerpatiënten. Wij zijn bij een lezing van hem geweest en hebben daar ook 4-stemmig a capella gezongen.

  Wat jij beschrijft is zo goed te volgen en kunnen andere weer van leren. Maar dat het zwaar is om dat ook nog te delen, dat herken ik helemaal. Wij de woongroep Contact & muziek zijn met ons vieren op een hele andere manier bezig met een nieuw leven te ontdekken. Ik was violiste en heb vioolles gegeven en ben overspannen geraakt van alles. Door alleen door een diep dal gekomen te zijn ben ik in 2003 mensen gaan helpen sociaal beter met elkaar om te gaan en echt te praten met elkaar.

  Daar is in 2006 onze woongroep uit ontstaan. We wonen en werken samen. Ons samenleven is ons ‘werk’ . We praten veel over alles wat we hebben meegemaakt en meemaken. We zingen op een meditatieve, luisterende manier, spelen muziek uit de renaissance, maar zijn ook met gezondheid, rauwe voeding bezig en nu voeding aan het loslaten, door steeds minder te eten.

  Samen komen we nu al veel verder dan we ooit hadden kunnen bedenken. Maar dat weer delen met mensen is waar wij nu na 12 jaar een beetje aan toekomen. We willen het liefst gewoon doorgaan met waar we mee bezig zijn, maar net als jij toch ook anderen laten weten dat er andere wegen zijn. Dat is zoeken naar balans . Maar er is hulp om ons heen, we mogen vertrouwen die het een en ander bij elkaar gebracht wordt, zoals vandaag jouw verhaal bij ons.

  Het is ook heel ingewikkeld, je hebt geen begeleiding, geen steun, nauwelijks voorbeelden. Er is niemand die zegt: Nu ga je iets heel bijzonders doen, en meemaken, maak het door, maar geniet ook van alle nieuwe dingen die je meemaakt. We zijn heel benieuwd, laat het weten als je eraan toe bent om ons te vertellen hoe het gegaan is. Het gaat goed komen, daar hoef je je geen zorgen over te maken. Dat zou al zoveel uitmaken. Nu heb je het zelf moeten uitzoeken, maar de kennis heb je wel van anderen. Die 60 mg bleek een goed aanwijzing, maar zoals je schrijft had jij misschien minder nodig,. Maar wat moeilijk om op je eigen gevoel te kunnen/durven/willen vertrouwen als je nog helemaal geen ervaring hebt!

  Ik heb zo’n dilemma toen een van mijn huisgenoten na 6 jaar zwijgen en we met rauwe voeding begonnen, ziek werd en mijn hand vastpakte en begon te huilen. Hij zegt zelf dat de omslag was en het begin van zijn nieuwe leven. Maar het ging zo slecht, dat we hem naar het ziekenhuis gebracht hebben, ook op advies van anderen. Het ging toen zo snel bergafwaarts, vanwege de medicijnen die hij kreeg terwijl hij totaal verzwakt was, dat hij bijna dood ging en dan was ik degene geweest die dat had gedaan, zo lag het. Maar er is niemand in Nederland die ik om raad kon vragen die iets zou begrijpen van wat wij doormaakten en al helemaal niet kon zeggen dat het wel goed zou komen, heb vertrouwen. Maar er was wel iemand in Nederland bleek, veel dichterbij dan ik ooit had kunnen bedenken, namelijk Erik zelf (de patiënt zoals je dan genoemd wordt en dat betekent letterlijk de geduldige). Hij heeft altijd gezegd dat hij niet dood ging, dat was wel weer prachtig.

  Ik heb achteraf begrepen dat als ik had durven vertrouwen op de beginnende stijgende lijn die net was begonnen en vooral dat Erik is gaan huilen de echte doorbraak is geweest naar zijn nieuwe leven, we zijn genezing hadden mogen meemaken thuis. Maar we moesten naar het ziekenhuis vanwege een andere reden bleek later. Zijn familie wilde hem bij ons weg hebben en Erik moest echt gaan kiezen of hij wilde leven of niet en bij ons of niet. Zijn familie heeft in het ziekenhuis geprobeerd hem in de psychiatrie te duwen weg bij ons. Tegen alles in hebben we hem geholpen, ook met de telefoon ’s nachts door alle onderzoeken en medische ingrepen en wantrouwen van het ziekenhuis heen geholpen. Toen hij eenmaal had gekozen en ging praten ging het razendsnel en kon hij gelukkig weer naar huis. Er kwam een heel nieuwe persoon en dat is daarna alleen maar verder gegaan. Heel bijzonder om mee te maken.

  Van die zetpillen had ik ook gehoord, maar ik kan me ook voorstellen dat je alles wil meemaken en weten en voelen wat jij en je lichaam doormaakt. Maar zonder al die bijwerkingen zou natuurlijk fijn zijn, maar daar zit misschien ook weer een emotionele en psychische heling bij. Het zou misschien wel weer een volgende stap zijn om daar weer verder in te komen, misschien zelfs met andere kruiden, of stevia, een heel gezonde suiker, een groen plantje, de blaadjes zijn 300 x zo zoet als suiker en heel gezond!. Ik las dat suiker iets kan doen tegen de geestelijke thc werking, maar de gewone suiker is niet gezond. Stevia wordt ook al tegengewerkt net als de hennep, terwijl het een heel gezonde zoetstof is, Je moet wel de groene (fijngemalen balderen) poeder hebben en niet de (inmiddels ook op de markt) gebleekte/bewerkte witte stevia.

  Op onze website kun je meer over ons bijzondere leven zien, lezen en hoten. Ik heb ook contact met vlinders, er staan filmpjes op de website http://www.contactmuziek.nl We wensen je heel veel sterkte en genieten van je rust en nog even doorzetten om de spanning van de scan af te wachten. Wat moet het een fijn vooruitzicht zijn als je kan zeggen dat je een nieuwe stap in genezing heb gezet, natuurlijk met meer andere mensen, maar wel een heel revolutionaire ervaring!! Ik wens je heel veel liefde, ook samen met je vriend/partner, super dat je iemand hebt die met je meeleeft!!! liefs Leonoor

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.