Grote steun verzetsvrouwen tegen Wilders

Binnen 6 uur na het plaatsen van de oproep is bijna al het benodigde geld opgehaald zodat de opgepakte vrouwen zich kunnen verdedigen in de rechtszaal tegen de gevolgen van hun arrestatie van afgelopen zaterdag tijdens de protest actie.

Op zaterdag 23 januari werden tien vrouwen gearresteerd in Spijkenisse bij de actie “Feministen voor verzetsspray”. Wilders was hier om nep-pepperspray uit te delen aan vrouwen om zich op deze manier te beschermen tegen asielzoekers die volgens W.  “islamistische testosteronbommen” zijn.

De vrouwen geven aan:

“Wij spraken ons vreedzaam uit tegen Wilders’ cynische inzet van vrouwenrechten om zijn agenda van racisme, uitsluiting en haat zaaien tegen migranten, moslims en vluchtelingen aan te jagen. De politie ontnam ons het recht om te spreken terwijl Wilders’ aanhangers alle ruimte kregen om ons seksistische beledigingen toe te schreeuwen. Wij weigerden ons de identificeren aan de politie omdat zij geen grond hadden om dit te eisen en voldoen aan die eis betekende het einde van onze actie. Daarom werden wij aangehouden en uren vastgehouden. Een vrouw zelfs de hele nacht. Wij zijn beboet voor het niet opvolgen van een ambtelijk bevel en het weigeren ons (direct) te identificeren.”

De verzetsvrouwen hebben geld nodig om zich te kunnen verdedigen tegen de arrestatie en de boetes. Hiervoor hebben zij (ongeveer) 1280 euro nodig en daarvoor vragen zij steun. Kijk op de site voor meer informatie.

Tweede Kamerlid van GroenLinks Liesbeth van Tongeren is kritisch over de arrestaties. Ze kondigde aan dat ze er vragen over gaat stellen aan minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur.

De politie liet weten dat de vrouwen zijn opgepakt vanwege verstoring van de openbare orde. “Zij hadden geen aanvraag ingediend voor de demonstratie”, legt een woordvoerder van de politie uit. Bovendien konden de vrouwen geen identiteitsbewijs tonen.

De kleine groep demonstranten droeg borden bij zich met teksten daarop als ‘Nep-feminist’ en ‘Emancipatie voor vrouw én vluchteling’. Zij riepen ‘Wilders racist, geen feminist’.

Rob Vellekoop, 26 januari 2016

7 Comments

 1. Artikel 7 grondwet
  1.

  Niemand heeft voorafgaand verlof nodig om door de drukpers gedachten of gevoelens te openbaren, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.

 2. Geen ‘vergunning’ om te zeggen wat je denkt….
  “meneer, mag ik naar de wc om van u te kotsen”?

 3. geen aanvraag ingediend, wat wil je dan gaan aanvechten je hebt geen poot om op te staan, welkom in de politiestaat

 4. Ik heb er zelf ook een paar regels aan gewijd, hoe deze vrouwen met hun mening af worden gevoerd door de “fascistische politiestaat”. Al langer had ik in de gaten hoe men het demonstratierecht wil versoberen (vernietigen) door dan als eis te stellen dat je slechts mag demonstreren na een vergunning van de burgemeester, waar je ook nog een formulier voor in moet vullen, enkele dagen van te voren. Het is overigens zeer terecht dat de vrouwen het opnemen voor mensen hun rechten, en tegen de haat die Wilders in de samenleving wil injecteren. Afgevoerd worden omdat je “de verkeerde mening hebt” is natuurlijk elk debat al winnen, in het verzet tegen die fascistische staat, die terreur pleegt en hele levens verwoest. Nu heb ik ook uit de media begrepen dat de babbeldoosjes een boete hebben gekregen voor “verstoring openbare orde”. Tja. Het zijn de verzetshelden die staan voor onze vrijheid, de profielen van de groepen tekenen zich af. Over het kapot schieten van onschuldige burgers door drones in opdracht van Obama hoor ik Wilders ook nooit. Krijgen die ook verzetsspray?!

 5. Nog even en dan heeft het heldhaftige politiekorps automatische wapens, kunnen ze de tegengeluiden vanuit de samenleving zo wegmaaien. Begint hier steeds meer te lijken op fascistisch bewind, volgend jaar de nep-socialist aan de macht (gaat geheid gebeuren) en dan kunnen de wouten helemaal los op het volk gaan aangezien die automatische wapens echt niet in staat zijn een “zelfmoordterrorist” te stoppen.
  Zoals Robvdz regelmatig kenbaar maakt: “Het volk krijgt een overheid wat ze verdienen”. Ik vul hem aan met: “Helaas zijn het vaker de goede mensen als de eikels die de gevolgen snel ondervinden”.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.