Bliksemactie voor basisinkomen in januari 2016

Drie kleine politieke partijen doen een gezamenlijke oproep het basisinkomen te steunen in de Tweede Kamer door voor 1 januari 2016 lid te worden van de Vrijzinnige Partij van Klein. Fractie Klein wordt dan ‘spreekbuis’ voor de Basisinkomen Coalitie en zal een voorstel doen voor het basisinkomen in de Tweede Kamer.

Het is de bedoeling dat Klein een gezamenlijk initiatiefvoorstel Basisinkomen doet in de Tweede Kamer in januari.
Klein werkt hierover al 3 maanden samen met de Basis Inkomen Coalitie (BIC). Samen werken ze aan de initiatiefnota basisinkomen, die begin januari 2016 in de Tweede Kamer komt.

Fractie Klein is in 2014 uit 50PLUS afgesplitst. Hij heeft vervolgens de Vrijzinnige Partij (VP) opgericht die hij met de eenmansfractie Klein in de Tweede Kamer vertegenwoordigt.

Besprekingen zijn begonnen in september 2015 om met zo’n 30 kleine politieke partijen een front voor vernieuwing te gaan vormen tijdens de verkiezingen van 15 maart 2017. De initiatiefnemers zijn Norbert Klein, Partij voor Mens en Spirit en de Basisinkomen Partij. De basis inkomen coalitie (BIC) is de voorloper van het zogenaamde Alternatief Reageer Akkoord (ARA), een samenwerkingsverband van nieuwe partijen.

Wanneer er in geslaagd wordt 1000 leden voor 1 januari 2016 voor de Vrijzinnige Partij van Klein te werven dan kan volgens de initiatiefnemers door de partij aanspraak gemaakt worden op 225.000 euro subsidie, waarmee een behoorlijke verkiezingscampagne kan worden gevoerd voor de verkiezingen van 2017.

Omdat wettelijk alleen een partij mét kamerzetels in aanmerking komt voor zulke partij-subsidie, roepen wij jullie op om deze gehele Onvoorwaardelijk Basis Inkomen coalitie te steunen door nu snel de partij van Norbert Klein te steunen: help je? Word vóór 1-1-2016 lid van Fractie Klein (VP).
Contactpersoon: Micha Kuiper, secretariaat Basis Inkomen Coalitie.
Rob Vellekoop, 27 december 2015

13 Comments

 1. Men moet ergens gaan beginnen . . . . . ! en er-in geloven : het kleed omhoog trekken , zoals bij een voorstelling , die tot nu toe verboden en verborgen gehouden werd achter coulissen….

 2. quote:[” Ga eens het internet op en probeer uit te vinden wat iedere partij werkelijk doet.
  Dan kom je uit bij de juiste keuze en stel daar voor om het basis inkomen te steunen.”]
  Zoek eens in de woestijn naar een gezellige schaatsbaan en vraag naar warme choco?
  Dan weten ze je daar wel verder te sturen naar een mooie skie afdaling.

 3. Beste mensen,
  Met dit initiatief van deze partij schieten we niks op. Ik ben al lid van een partij die veel actie onderneemt heeft tegen al die maatregelen van deze neo liberale regering. Tevergeeft overigens . Dus dan een kleine partij steunen die eigenlijk ook liberale roots heeft, nee! Daar schieten we niks mee op. Laat een grotere partij het basis inkomen overnemen en voorstellen in de 2e kamer.
  Het liefst zie ik al die afsplitsingen van de grotere patijen verdwijnen uit de 2e kamer. 16 miljoen mensen ,16 miljoen meningen ,16 miljoen partijen. Laten we samenwerken,daar bereik je meer mee. Zet je mening even op een zijspoor en steun een partij die het beste voor heeft met de gehele samenleving .
  Welke? Ga eens het internet op en probeer uit te vinden wat iedere partij werkelijk doet.
  Dan kom je uit bij de juiste keuze en stel daar voor om het basis inkomen te steunen.

 4. becarefull what you wish for, het basis inkomen kan de elite wel eens heel goed uitkomen het is minder dan de huidige uitkeringen en toeslagen. Iedereen gaat geknipt worden over een kam

 5. Deze actie is pure misleiding. De Vrijzinnige Partij van de heer Klein roept mensen van andere partijen op, om hem te ondersteunen en zo subsidie binnen te halen. Voor wat voor soort basisinkomen hij staat is onduidelijk.
  Om subsidie binnen te halen moet je in ieder geval met je partij aan de laatste Tweede Kamer verkiezingen hebben deelgenomen: https://www.parlement.com/id/vhnnmt7l3ozz/subsidies_politieke_partijen
  Onze politieke beweging Wil Nu zal aan deze misleiding niet mee doen!! Wij gaan op eigen kracht verder. Zeker wanneer op 1 januari onze vernieuwde website wordt gelanceerd. Wij stellen ons op als het echte alternatief en zullen d.m.v. o.a. een forum luisteren wat burgers belangrijk vinden. Wil Nu kent de oplossingen!!

  • Wil Nu kent de oplossingen!!

   Ik mag aannemen dat Wil Nu dus erkent dat er geen oplossingen komen uit de politiek, hoogstens nog meer problemen.
   Tevens mag ik aannemen dat Wil Nu erkent dat de enige manier om het volk het land terug te geven dit te bewerkstelligen is door elke vorm van bestuur af te schaffen wat ook wel bekend staat als anarchie. Iedere andere variant is namelijk een regelrechte leugen. Het land teruggeven aan het volk maar toch blijven regeren is te vergelijken met het uitlenen van een auto, degene / het volk die de auto / het land leent zal nooit en ten nimmer eigenaar zijn van de auto / het land en het zeggenschap blijft bij de eigenaar / bestuurders. (Bewust de zin op deze wijze neergezet om eenvoudig aan te tonen dat een land nooit en ten nimmer van zijn volk kan zijn zolang er een bestuurlijk orgaan is. Een volk kan ook nimmer vrij zijn als het onderhevig is aan regels die op magische wijze constant (onbestraft) gebroken worden door de mensen die deze regels opleggen aan het volk. Een volk is alleen maar vrij als het 100% recht op zelfbeschikking heeft zonder inmenging van derden.

 6. 2017 serieus duurt allemaal veel te lang! En het is nog niet eens zeker.

  Word met de dag gestoorder van alle corruptie en domme fucking mensen die de waarheid niet willen zien omdat ze het op dat moment goed hebben en ego voorop staat.

  Geen instantie of hulp krijg je alsje net niet helemaal in de shit zit. Nee je moet eerst bijna dood zijn voordat ze je helpen.

  Voor mij is het binnenkort wel duidelijk “geen woorden, maar daden”.. Mocht dit zo doorgaan ontplof ik, ben op dit moment een tikkende bom..

  SickNtired of bs!

 7. Denken jullie echt dat dat via de politiek bereikt kan worden?
  Deze stromannen en strovrouwen van de elite echt iets voor ons zouden kunnen doen.
  Ik geloof daar al heel lang niet meer in, ze zijn voor een ander groepje bezig. Welke partij er ook zogenaamd aan de macht is, het groepje achter de coulissen blijft lekker zitten. Bilderberg met hare narigheid Bea lachen in hun vuistje om al ons gekrakeel en geklaag. Met de kaasschaaf methode gaan ze lekker verder met hun geheime agenda!

  • Ben begrijpt dat er eigenlijk nog maar 2 juiste oplossingen zijn ten aanzien van de politiek.
   1: Negeren wat in een land vol conformisten en meelopers weinig tot geen zoden aan de dijk zal zetten.
   2: Revolutie wat in een land vol conformisten en meelopers pas zal gebeuren als minstens 50% van die conformisten en meelopers gebukt gaan onder het langzaam zwaarder wordende juk. Helaas is het tegen die tijd te laat aangezien de handlangers (handhavers van de wet) steeds meer bevoegdheden krijgen omwille van het afwenden van terreur en steeds zwaarder bewapend worden.

 8. Het is op zich wel een sympathiek gebaar om kansloze mensen met een structurele uitkering te ontlasten met een basisinkomen zonder sollicitatieverplichting. Maar dat lukt m.i. alleen maar bij een echte hoogconjunctuur waarin er geld in overvloed is in de staatskas. Probleem is alleen dat dit al sinds 2008 sinds Rutte niet meer het geval is blijkens het feit dat het gemiddeld gezinsvermogen met 60% is teruggelopen. (CBS). In dit tempo staat het gemiddeld gezinsvermogen over circa 6 jaar op NUL Dus ik denk dat het idee van een basisinkomen zonder sollicitatieverplichting een luxewens is die niet meer te verwezenlijken is.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.