Engelse politie infiltreert actiegroepen met mannelijke hoeren

De Londense politie heeft toegegeven dat zeven Britse vrouwen door undercover agenten zijn bedrogen door met hen seksuele relaties aan te gaan om informatie los te krijgen. De verontschuldiging komen vier jaar nadat de vrouwen een rechtszaak tegen de politie hadden aangespannen. De politie verklaarde schuld en meldde dat er sprake was van ‘misbruik, bedrieglijk, manipulatief en verkeerd gedrag’.

Agent Kennedy leefde zeven jaar undercover als eco-activist Mark Stone nadat hij was geïnfiltreerd in een hechte groep van milieu-activisten. Ondanks het feit dat hij getrouwd was, zeggen de activisten van de groep, dat hij vele seksuele relaties had gehad waarmee hij systematisch informatie verzamelde.

De relaties gaan over een periode van bijna 25 jaar en bleven verborgen totdat zij door een serie van media reporten naar buiten werden gebracht in 2010. Door de zaken met elkaar in verband te brengen kwam een duidelijk patroon van misbruik en discriminerend gedrag boven water door de Metropolitan Police.

Sinds de start in 1968 tot de opheffing in 2008 zijn zeker 10 undercover agenten geïnfiltreerd in diverse protest bewegingen. Uit sommige van deze relaties zijn kinderen geboren.

Police Spies Out of People’s Lives, een groep die zich inzet tegen de geheime politie methodes zegt:

Terwijl het Verenigd Koninkrijk beweert een democratisch land te zijn, is het niveau van bedrog gepleegd door de agenten om bewegingen voor sociale verandering te ondermijnen meer verwant aan die van de Stasi in Oost-Duitsland. Deze professioneel ondersteunde relaties waaruit in sommige gevallen zelfs kinderen werden geboren duurden negen jaar en zijn tientallen jaren verborgen gebleven voor het publiek. De politie weigert nog steeds om in het openbaar de schade te erkennen veroorzaakt aan de kinderen geboren uit deze relaties of zich bij hen te verontschuldigen. 

Bron o.a. Morning Star

Rob Vellekoop, 24 november 2015

3 Comments

    • MARINUS: je toetsenbord moet vervangen worden als de kleine letters het niet meer doen (gratis tip).

    • Ik haal hieruit dat je gezien het onderwerp, politieinfiltranten, wenst aan te kaarten dat er eventueel minderjarige meisjes wil laten infiltreren in groeperingen, die volgens jouw voornamelijk moslim zijn, waar ze meisjes misbruiken.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.